Osingen vinner igjen

Foto: Hesteguiden.com

Tre starter og tre seire er fasiten til nå. Vi bankerspiller igjen.

Osingen har vi bankerspilt før i denne spalten og etter oppvisningen sist er det ingen grunn til å gardere i kveld. Den staselige Moe Odin-sønnen landet da på 30.9 full vei og så helt uanstrengt ut. Idag er det riktignok bilstart for første gang, men motstandsmessig ser det nesten enklere ut enn tidligere og kun galopp type stor, hindrer Osingen å legge på til fire strake. Vi ser ingen grunn til å spekulere, da de øvrige løpene holder høy vanskelighetsgrad.

Vestlandsløpet kval 1 - V5-1A:
Masse formhester på farten i den første kvalifiseringen til Vestlandsløpet. Finalen kjøres senere på kvelden med voksne 40.000 kroner i førstepremie. Det kan innebære at enkelte ekvipasjer ikke vil kjøre for fullt i kvalifiseringen, så vær obs. 9 Super Charming blir vår favoritt. Det er fantastisk fin stil på denne hesten nå, og fra niendespor med gode rygger fra start kan dette bli helt perfekt for Storetvedt-traveren. 10 Becky's Snowstar er en mulig Derby-hest til høsten, men skuffet kanskje litt sist. 4 Kjell Bjarne gjorde en flott sesong i fjor og vant blant annet et løp på Bergen Travpark der den travet 13.3 på en sprint. 1 Grand Canyon holder toppform, men førstesporet kan bli en felle.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Vestlandsløpet kval 2 - V5-2A:
Skummelt. 10 General Liberty settes først. Kusketalentet Renate Aarlie kom godt overens med hesten i et ungdomsløp sist, og hesten har bitt godt fra seg i V75-løp tidligere i år. Feltet holder ikke allverden til klasse, og dersom det ikke blir for laber fart i front, tror vi "Generalen" tar alle til slutt. 1 Thunderstruck var overraskende god sist, da den enkelt holdt unna for en så god hest som Astral Projection. Fin sjanse igjen. Bak disse er det åpent og vi anbefaler å krysse etter lommeboka.

Øk vinnersjansene dine med systemspill

V5-4A - V5-1B:
Uggent igjen. Vi setter 7 Helmax Egon først, selv om det er 2100m. Men vi er ikke overbevist om at Helmax Egon vinner hvis Tom Erga velger å sitte foran, da hesten tidligere ikke har vist fightertendenser over denne distansen. Motstanden er riktignok billig, men vi garderer. 2 Montana F.H går opp en klasse i kveld, men dette er en tøffing og hester kan fortsatt ikke lese. 1 Balder Exclusive har gått mest monte, men kapasiteten er velkjent. 5 Moon Dreamer har trav-Norge ventet på i to år uten hell og evighetsmaskinen 8 Uppercut Flevo (10 seire på 30 starter i fjor) krysses også. 3 Flamboyant syns ikke det er gøy med travløp lenger, men i nye omgivelser i Bergen kan vallaken ha fått litt nytenning, så vi gir hesten en sjanse til.

Annonse: Rolf Lerum og Øivind Grøstad ser det du ikke ser

V5-5A - V5-2B:
3 All Eyes On Me gjorde et flott inntrykk i debuten og blir førstevalget igjen. 6 Sweet Adam gjorde et sterkt prøveløp og har fått et godt startspor. 8 Sioux D' Anou viser fremgang og 12 Roysan Rocket gjør greie løp hver gang. Vi tror 3 All Eyes On Me er en mulig bankerkandidat her. Det lukter tidlig tetkjenning, demping og full fart til slutt. Meget dyktige Svein Ove Wassberg kan den taktiske biten av travkjøringen og i slike løp, lønner det seg å spille på de beste kuskene.

V5-3B:
9 Krøsus har vært et eventyr for "jentene fra Gulen" og selv om motstanden hardner til, setter vi femåringen først. Han er lettplassert, tøff og utvikler seg hele tiden denne LOme Elden-vallaken. 3 Stuve Vinn vant lett til over 40 ganger pengene sist, og må regnes igjen. 6 Henrik er jevnheten selv og vi føler denne trioen er heldekk i dette løpet.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

V5-4B:
Et uoversiktlig hoppeløp der vi for tredje løp på rad setter Svein Ove Wassberg først, denne gang med 5 Drav Siss. 8 seire på 20 starter i gjor, og dette året har innbragt en V75-seier på enkleste vis. Drav Siss var ikke på topp sist, men har fått en måneds pause og er garantert godt forberedt. 11 Timor har rotet fælt i det siste og blir kun en outsider denne gang. Fra strekdistansen har både 3 Haukeli Nora og 4 Schutora fine løp og flott form.

V5-5B:
Nok en utfordring venter spillerne i V5b-finalen. 15 kaldblodshester fra to distanser er krevende. 1 Espeset Frøya får vår tillitt. Perfekt utgangsposisjon og denne hoppa er seiersvant. Fint prøveløp og fin vinnersjanse. 10 Sibbe har varslet storform ved flere anledninger den siste tiden og feilfritt kan seieren komme. 14 Aprilia H. får turbo-Lunde i vogna og med ett løp i kroppen etter svært lang pause kan det være dags i kveld. 4 Mos Eld tilmåles også en vinnersjanse.

Her kan du se og spille V5A-forslaget, og her finner du V5B-tipsene.

Sportspill.no on Facebook