Oslo Grand Prix blir en fest

Foto: hesteguiden.com

Det er ikke lett å plukke vinneren i et praktfullt sterkt Oslo Grand Prix-felt. Sjekk våre V65-tips

Sportspills meny til Bjerke søndag:
V5-tips: Vi spiller bankerfritt

V4-tips: Et monster fra Frankrike

Profil: Les om Norges håp i Oslo Grand Prix

Spilletips: Slik spiller du V65

Det er fest fra ende til annen på Bjerke travbane denne helgen og søndagens løp er kanonbra fra ende til annen og årets Oslo Grand Prix er blitt et pangløp. Dessverre så er en av de aller største favorittene på forhånd, Maharajah, blitt strøket lørdag formiddag. Men de ni hestene som gjenstår er noen riktige kanoner, og når det gjelder vår egen Yarrah Boko, så er han en av mange outsidere i løpet.

Klikk her for å se våre V65-tips til Bjerke

De sportslige høydepunktene står i kø utover dagen og det er ventet rundt 15 000 tilskuere til Bjerke i det som ser ut som det beste norske travstevne som er arrangert noensinne. Vi gleder oss storligen.

VG Oslo Grand Prix - V65-6:
Vår vurdering: Det er liten tvil om at det blir tøff kjøring om posisjonene innledningsvis i dette løpet, og det vil i så fall gagne hestene fra de bakre regioner. Et nydelig løp i et pent utvendig par i tøft tempo kan 2 Define The World få, og når formen virker til å være klart bedre enn forut for tredjeplassen i OGP i fjor, synes vi 6-åringen bør vurderes tidlig. Står med stolpe i programmet, og i den siste starten vant han sprettlett på superfine 09.7 Taklet den lange reisen i fjor, og vi tror dette kan være snakk om feltets dark horse og vi prøver et frekt førstevalg,

En av fjorårets slagere var 6 Lisa America med seks triumfer i verdenstoppen (og nesten 6 millioner kroner innkjørt), og hun er på søndag ute etter å forsvare sin seier fra OGP i fjor. Tøffere i trynet enn de fleste denne hoppa, som vant Grand Circuit i fjor, og med et par løp i kroppen etter litt pause er nok Varenne-datteren på vei mot full form.

Fra Frankrike kommer 8 Rapide Lebel til start med et fantastisk rykte, og en hest som har vunnet hele tolv av de siste femten siste startene, skal man selvsagt ta på alvor. All erfaring tilsier dog at denne typen hester blir hengende i sporene, når de dukker opp i Skandinavia, og vi tror det blir tøft å vinne årets OGP, etter å ha vandret i sporene underveis.

Nede som mitt fjerdevalg i løpet er 4 Torvald Palema, og det sier vel sitt om kvaliteten på dette løpet. Etter en litt tvilsom innsats i Olympiatravet ved fjerdeplassen på 11.8 full vei mistenker vi dog at Åke Svanstedt kommer til Bjerke med en kraftig forbedret utgave av 10-åringen, og da skal selvsagt Alf Palema-sønnen, som har tjent mer enn 21 millioner kroner tilmåles solide vinnersjanser.

Trond Smedshammer sender over 5 Arch Madness til årets OGP, og den utflyttede nordmannen setter opp Bjørn Goop til å kjøre (vet han ikke om Høitomt her hjemme?),men etter det vi har registrert av 7-åringen, er dette snakk om en litt hissig krabat, som etter alt å dømme vil finne de siste 300 meterne litt tunge. Dog flygende til slutt ved triumfen på 09.9 i den siste starten, men vi tror Balanced Image-sønnen vil komme bedre til sin rett på Solvalla om fjorten dager.

Alt må klaffe med Norges håp, 7 Yarrah Boko for at Anderssen-traveren skal kunne gå helt til topps, men helt umulig er det ikke. Beviste med tredjeplassen i Olympiatravet på solide 11.6 full vei at han kan matche de beste ved full form, og med et litt heldigere opplegg underveis på søndag, dukker den steintøffe 6-åringen opp blant de tre på ny, men spor sju bak startbilen var ikke ønsketrekning.

Trolig for tøft for 1 Beanie M.M. og 9 Classic Grand Cru (selv om de var gode i Skien), mens 3 Russel November etter alt å dømme er for tynt jobbet og matchet for at han skal kunne gå til topps mot denne gjengen her.

Vår rangering: 2 B: 8-6-4 C: 5-7-1-9-3

V65-1 - Megaman Cup kvalifisering
Vår vurdering: Startrush i vente i den første kvalifiseringen til Megaman Cup, og når vi tror favoritten blir overflydd anbefaler vi å gardere. 1 Royale De Crepon vant både i Finland og i Norge for to år siden, mens det ble tredje bak Annica og Fancy Vacation på 11.8 i fjor under OGP-helgen. Treneren sier at 6-åringen er lynrask fra start, men det har vi foreløpig ikke sett i Skandinavia . Virker dog til å være på vei mot toppform, men med en litt sjanseartet utgangsposisjon på en lynrask sprint kan det bli sjanseartet.

Vi mistenker at 2 Bullchip er klar for å gå et enormt sprintløp, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario for Romtveit-traveren. Angus Hall-sønnen har stått for strålende innsatser i hele vår, og 5-åringen er interessant ved denne anledningen med sine 14 %. Kunne ikke følge ryggen til duoen Classic Grand Cru og Beanie M.M. i Klosterskogen eliteløp sist, men sprint er en klar fordel for Bullchip og trener Romtveit er optimist.

Bo Westergaard melder om at han har vært langt tøffere i trening med 6 Navy Seal U.S., og da kan Varenne-sønnen være tilbake i toppslag. Avslutter enormt ved tøft tempo på løpene, og 7-åringen ser ut til å bli fullstendig bortglemt med sine 7 %.

Startkjappe 3 Having Said That henter neppe en lengde på innvendig hest (hvis Tom E. Solberg vil sitte foran), men dersom S. J`s Photo-sønnen skulle få overta teten, uten at det har kostet skjorta, skal vinnersjansene være gode. Sprintet superfine 12.1 på langsomme Skive ved den siste triumfen, og det er veldig bra.

Et spor litt vel langt ute har 7 Rydens Cindy fått, men etter at vi fikk se hvor god Pine Chip-datteren er, ved triumfen under Unionstravet på Momarken i mars i år, er det ikke lett å ”sage” 9-årshoppa. Skuffende svak var 5 Gentle Tilly i den siste starten, men muligens kan utstyrsendringer gjøre susen på søndag (helstengt hodelag). Vant på fine 12.7 i den siste starten gjorde 9 John Paul`s Legacy, men han e trolig ikke god nok mot denne gjengen her.
Rangering: A: 1 B: 2-6-3 C: 7-5-9-4-8

Annonse: Øivind Grøstad byr på info fra øversty hylle i V65-5 og byr på en virkelig godbit

V4-4/V65-2 - Megaman Cup 2. utslagningsløp
Vår vurdering: Danske Flemming Jensen er er en meget flink travtrener som holder til i Danmark, men starter meget hyppig med hestene sine i Sverige. Pussig nok er det nettopp han som nå har Megaman Neo i trening, men denne er under opptrening og ikke aktuell for løpet som bærer hans navn.

I den andre kvalifiseringen presenterer Flemming Jensen 6 Local Conch som har et veldig fint løp her. Og dette kvalløpet ser vesentlig lettere ut enn det første. Her ligger det an til tetkjenning for Local Conch på et tidlig tidspunkt, og selv om hesten var litt utafor i Olympiatravet (ga seg vel mye fra tet da) og heller ikke fungerte som best sist på Ørebro, er vi helt sikre på når hesten kommer til start så er det ikke funnet noen feil på ham. Vi bankerspiller Local Conch i V65-spillet, men i V4-spillet strø vi på med et par garderinger da vi har en enda sikrere banker der.

9 Garland Kronos vant både kvalifisering og finale av dette løpet i fjor. Har opptrådt veldig variabelt det siste året. Nest sist kunne han ikke utfordre ledende Acclaim fra lederryggen, sist ble det enkel tetseier. Fra spor ni er Lutfi Kolgjini litt prisgitt hva som skjer ned startsiden. Per Oleg Midtfjeld vil garantert prøve å få tet her med 5 Cromwell (for å slippe til Local Conch) og dersom dansken enda en gang skulle ha en litt dårlig dag på jobben (noe vi ikke tror veldig på) kan Cromwell overraske her. Han er på gang igjen, Midtfjeld-traveren.
Vår rangering: A: 6 B: 9-5 C: 8-3-2-1-4-7

V65-3 - Dagligvarehandeles stayerløp
Som alltid på disse stordagene så kjøres det et stayerløp over 3140 meter (tre runder). Og denne utgaven ser ut som søndagens vanskeligste spilleløp.

5 Yewish Boko er en av mange kvalitetshester fra Flemming Jensens stall. At Jensen som vanlig er veldig forsiktig i sine forhåndsuttalelser skal man ikke legge mye vekt på. Men voltestart kan selvsagt være problematisk for den formtoppede seksåringen som står med tre strake seire (dog i billigere omgivelser enn dette). Vår favoritt.

3 Out Of Nowhere har imponert i tre strake seiersløp og kan sørge for norsk hjemmejubel her. Var overdådig i seiersløpet sist på Bjerke og Tom Erik Solberg kommer til å gå offensivt til verket her også, og prøve å komme seg tidlig foran. Fra Frankrike kommer 14 Pedrito Du Vallon som meldes å kunne minst 14.0 på distansen. Og når Joseph Verbeeck setter seg opp som kusk, er det en voldsom kuskeforsterkning. Det kan være en klink vinner, men disse franskmennene er svært vanskelig å vurdere.

8 Lord Mint skryter finnene fælt av, og dersom Juhani Tapani disponerer fornuftig underveis fra bakspor ser dette absolutt ut som en hest som kan blande seg inn i seierskampen. På systemet spiller vi alle hestene i dette løpet, det er uoversiktlig og en smell er ikke utenkelig.
Vår rangering: A: 5 B: 3-14-8-10-15-9-4 C: 2-11-1-12-6-7-13

V65-4 - Akershus Traktors Europamatch
Vår vurdering: Fjorårets svenske Derby-vinner 4 Joke Face hoppet seg vekk i Skien i påsken i den siste starten, men det var nok et arbeidsuhell. Det er litt usikker på hva 2 Alvene Pele og 3 Melton Kronos kan fra start, men uansett tror vi Per lennartson (kusk bal Alvena Pele) og Torbjørn Jansson (kusk bak 3 Melton Kronos) ønsker ryggen til Joke Face, men teten har vel ikke 5-åringen til Lutfi Kolgjini misset fra første rekke bak starbilens vinger, i en feilfri utgave. Nest sist hadde hesten et vanvittig nappetak med den nye svenske topptraveren Prince Tagg og holdt unna fra tet etter 10.5 siste tusen. Topp vinnersjanse, og et klart førstevalg skal det være snakk om.

En topphest er 9 Zorro Photo, og med sulkykunstneren Joseph Verbeck i vogna, er det snakk om det opplagte motbudet. Toer bak Joke Face i det svenske Derby i fjor på 13.8 over 2640 meter, og etter de siste resultatene å dømme har 5-åringen utviklet seg ytterligere over vinteren i Frankrike. Som best gått 12.3 med voltestart over 2175 meter, og det vitner om skyhøy klasse. Slik vi leser dette løpet skiller disse to seg ut og vi velger å stå på to hester på alle våre kupongforslag selv om det finnes flere veldig fine hester i dette løpet.

Annonse: Øivind Grøstad smeller til med en 13-oddser i V65-1

Vankelig å vite hvor god 3 Melton Kronos er, men det ser ut til å være snakk om en veldig bra hest (og sporet er fint). Trener Jerry Riordan tror imidlertid ikke kan røre våre to favoritter. Imponerende god til seier på flotte 12.7 full vei var 10 King Coral i Bergen i V75 sist, og vi må vel være såpass patrioter at vi rangerer Romtveit-traveren høyt opp (selv om vi tviler veldig på seier).

Usikker på distanseegenskapene til 2 Alvena Pele i denne klassen her, men sitter Per Lennartson i ryggen på favoritten Joke Face underveis er han ikke helt ufarlig, mens 1 Nevele Wood stiller med usikker form og møter steintøff motstand (eneste fireåring i feltet). Den danske Derby-vinner, 5 Okay Bee tror vi blir for lett (i hvert fall langslått av vår V75-banker O`Grady i den siste starten.
Vår rangering: A: 4 B: 9-3-2-10 C: 5-1-8-7-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V65-5 - Hæhr 4 - årselite
Han gjorde et overdådig løp sist 5 Muscles Wiking B.R. på Klosterskogen og selv etter en grov galopp kom han tilbake til andreplass. Den norskfødte trønderen ( i trening hos Bjørn Goop), har trukket et perfekt femtespor søndag og må ha et svært godt bud på seieren her og nye 200 000 kroner inn på den allerede velvoksne kontoen.

Så er det store spørsmålet hvor god er 3 Blacktuxwhitesocks som kommer fra Trond Smedshammers meget kvalitetsfylte stall. Credit Winner-sønnen vant New York Sire Stakes både som toåring og som treåring og har vunnet ti av sine atten løp. men har foreløpig kun gått såkalte kvalløp for sine nye trener, Trond Smedshammer, og dette er første ordentlige starten i hans regi. Eirik Høitomt får gleden av sitte i sulkyen og så får vi se om Eirik prøver å sitte foran. Vi dobler våre kupongforslag med amerikaneren.

Stefan Hultmann som produserer topphester på løpende bånd sender ut 7 Orecchietti. Han galopperte seg bort i årsdebuten, men i følge trener Hultmann er treningsjobbene knallsterke om dagen. Og kombinasjonen Hultmann/Kihlstrøm er enhver spillers skrekk, da de har en utrolig evne til å sette farge på storløpene. Fra spor sju bak startbilen, må Orricchetti trolig gjøre sitt livs løp for å vinne. 9 Politiken er en meget god danske som kan få et fint løp fra sitt smygspor og 8 Amour De La Rue er enda en topphest fra Arnold Mollema.
V65-5: 5 B: 3 C: 7-9-8-10-12-2-4-6-1-11

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke travbane søndag har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 400, 800 og 1624 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V4 kl. 12.00 (løp 1-4)
V65 kl. 14.15 (løp 3-8)
V5 kl. 17.10 (løp 10-15)
DD kl. 15.40 (løp 7-8)