Ove Wassberg jakter nye triumfer

Foto: Hesteguiden.com

Sist torsdag rundet Ove Wassberg 3000 seire

Og når Bergen travpark inviterer til dobbel V5-kjøring på den idylliske arenaen i Åsane torsdag kveld, har Ove Wassberg flere feite vinnersjanser igjen. I V5A-spillet blir Ove Wassberg og 3 Fidilo vår banker i V51-A. Vi hadde god tro på ekvipasjen også sist torsdag, men da måtte Fidilo strekke våpen for en opplagt og god Lovestrong etter å ha vandret utvendig store deler av løpet. I kveld er betingelsene vesentlig enklere og dette løpet bør Fidilo vinne greit, spesielt nå som den beste av de to strekhestene 2 Cosmo Shakira nå ikke kommer til start.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

Åsbjørn Tengsareid har vært en gjenganger som bankerkusk for Sportspill dette året, og vi tyr nok en gang til Åsbjørn i B-spillet. Den fireårige amerikaneren 11 Scotch and Caviar har ikke innfridd så langt i Norge. Men hesten ble altså meldt i et tøft treårsløp under Oslo Grand Prix-helgen på Bjerke. Det endte i galopp. Sist tirsdag gjorde S.J.'s Caviar-sønnen et etterlengtet comeback på Forus. Fra et svært vanskelig tolvtespor valgte Åsbjørn Tengsareid en rolig innledning og kjørte innvendig. Inn mot den siste svingen løftet Åsbjørn hesten ut som tredje/fjerde hest i andrespor, men akkurrat i det Åsbjørn skulle angripe kom galoppen i en trang situasjon. Hesten kom voldsomt tilbake til femte, og viste at denne karen kan flytte beina. I svært billige omgivelser i kveld må det dreie seg om en topp vinnersjanse, og når middelmådige (men formtoppede) 4 Sandy Boy er spillefavoritt, sier vi ja takk. 11 Scotch and Caviar er spillbar i kveld og blir vår soleklare banker i B-spillet. NB: Sportspill pratet med Åsbjørn Tengsareid nå i formiddag når kusken var på vei fra Sola til Bergen, og han sa følgende til Sportspill:

- Jeg har svært god tro på seier med Scotch and Caviar, og var veldig godt fornøyd med hvordan hesten fungerte sist på Forus. Galoppen i siste sving kom av et rent uhell og at det ble trangt, og jeg vurderer absolutt ikke hesten til å være spesielt usikker selv om den har galoppert i begge sine starter i Norge. Uten galoppen i siste sving, hadde jeg garantert vært toer bak Yrneo Boko, mener Åsbjørn, som også kunne fortelle om svært god seierstro med 6 Shanti's Lorentz K., og at 11 Stuve Vinn kun var en gardering langt ute, da hesten er vanskelig om dagen.

PS. Vi spurte også Åsbjørn om hvordan han vurderte mulighetene til Ridder Prinsen i lørdagens V75-7, og Åsbjørn var uvanlig optimistisk, og mente Ridder Prinsen gjorde sitt beste løp i karrieren sist på Bergen Travpark. Ikke glem at Ridder Prinsen vant Kriteriet, og da er det sterk beskjed fra kusken om at Ridder Prinsen er kraftig på vei formmessig.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

I den andre avdelingen i A-spillet blir vår strålende banker fra sist torsdag 12 Stilfaksen fryktelig stor favoritt. Men i kveld setter vi varsellampene på. Sist torsdag var det 2600 meter, noe som var en kjempefordel for ursterke Stilfaksen. I kveld er det tolvtespor, bilstart og sprint. Det er helt andre betingelser og vi må spekulere, da det kan gå for fort for Stilfaksen i kveld, og når Stilfaksen har hatt leie galopptendenser tidligere, må vi gardere da det er flott verdi i eventuelle andre vinnere i dette løpet. 7 Eng Faks gjør sin første start i Bergen i kveld i ny regi og får dynamittkusken Kristian Lunde i sulkyen. Eng Faks har en rusten programrad, men vant tross alt på 28.9 volte femte sist. Ikke helt utenkelig at Eng Faks når føringen i kveld, spennende førstevalg. 9 Uni Pia gjorde et flott løp til andre i V75 tredje sist, og står smart til i kveld. 12 Stilfaksen er selvsagt aktuell, men må ikke finne på noe tull i kveld. Merk også at 11 Høiby Piril gjorde et sterkt løp på Biri sist og at 3 Tømmer Stjerna kan smyge med og muligens sjokke.

Flere spill torsdag:
Bjerle lunsjtrav:Ola tror på "skjebnen"
Oddstips torsdag: Suksessen fortsetter

Varmblodseliten setter hverandre stevne i V5-3A. Kun åtte hester til start, men langtfra lettløst av den grunn. Vi prøver med 8 Pappniak Laday som førstevalg. Kommer ut i ny regi i kveld og møter enklere motstand enn vanlig, men et vrient åttendespor kan spolere vinnersjansene. 5 Montana F.H gjorde et svært kort opphold hos Tor Olaf Halle, er tilbake hos sin eier og trener I Haugesund nå, og gjorde et pangløp sist. Men det er risiko for utvendig løp i kveld, og på full vei kan det bli for strevsomt. 4 Uppercut Flevo blir spillefavoritt, men stridsmoralen er ikke på topp der i gården om dagen. Kristian Lunde får sjansen bak 4 Moon Dreamer og kan kanskje finne det ekstra giret på vallaken som holder ok form. og vinnerhesten 7 Junior Park gjør et spennende comeback etter flere års pause. Prøveløpet var bra.

Et svært åpent kaldblodsløp er spillenøtten i V5-4A/V51-B, vi setter 5 Borg Trolla først. Borgen-hoppa har endelige riktige forutsetninger igjen etter å gått flere V75-løp den siste tiden. Fin utgangsposisjon i kveld og god vinnersjanse sammen med Ove Wassberg. 4 Pål Stjernen vant sist han gjestet Bergen og kan vinne igjen. 1 Rigel Tessa står flott til i innerspor og kan få det servert. 3 Gjerde Åsar blir spillefavoritt, men vallaken vil ikke vinne travløp. 11 Kandidaten har ingen fordel av verken distanse eller spor og blir kun en gardering, mens 2 Frk. Perny og 10 Pajablesa stadig lukter på en seier.

Annonse: Øivind Grøstad/Rolf Lerum byr på mye godt til torsdagsløpene

Et sjeldent stayerløp er avslutningen på V5A-veddemålet/V5-2B. Gode betingelser for 3 Shining Lantern i kveld, og her kan trolig Rolf Tvedt sikte inn teten og dirigere derfra. Viste nest sist at distansen ikke er noe problem, og kan muligens være et friskt bankeralternativ, men møter gode og formsterke konkurrenter. 6 Shanti's Lorentz K. har ikke innfridd i år, etter en flott 3-årssesong. Kan bli utvendig posisjon i kveld, og vinner neppe derfra. 9 Velviano K. står til for smygløp og er knallform. 7 Girandola Aas har avsluttet flott to ganger på rappen, men står sjansebetonet til, og 1 Super Charming (lang pause) og 10 Money Brother (vant overbevisende fra tet sist) er også seierskandidater i et bra sportslig løp.

Ove Wassberg er spillernes favoritt også i v5-3B, nå med formtoppede 9 Kringelandtellus. Men igjen må vi rope et stort varsko. Kringelandtellus møter en helt annen verden av hester i dag, og løpet er stengt ved grunnlag inntil kr 500.000. Når det dessuten er sprint, så synes vi knapt Kringelandtellus skal strekes for her må hingsten trolig rekordforbedre seg med flere sekunder for å kunne vinne. 4 Taletta har helt perfekte betingelser og er sannsynlig tethest. Da må det være en topp vinnersjanse for den seiersvante hoppa til Bernt Øksnevad. 1 Sotå vant overbevisende sist i Bergen og fra førstespor kan hun gjenta. 6 Eng Støvern var overraskende og god vinner sist, og elsker sprint, mens Stuve Vinn fortsatt galopperer mye, men har fart i overflod. 5 Fodnes Corrado skuffet fra tet sist og droppes i kveld.

Et flott spilleløp runder av torsdagskjøringen på Bergen Travpark i V5-5B. Det vrimler av seierskandidater. Vi setter 1 Zipper Rose først. Den Rolf Tvedt-trente vallaken var god i flere seiersløp i fjor, har vært borte siden nyttår, gjorde et flott prøveløp, og med Kristian Lunde vogna, sitter den trolig i tet her. Er uansett garantert et fint løp om Kristian skulle velge å slippe føringen. 2 Ønas Williams har vært god i to strake seiersløp for Lars Tore Hauge og dersom ikke andresporet i volten blir problematisk, kan det det bli den tredje strake i kveld for eier Anita Wergeland fra Dalsøyra. 8 Ettie Migliore er vrien, men kapasiteten er utmerket og hesten går til mål. 3 French Force gikk 17.2 i debuten for Øyvind Austevoll og tapte da for gode Lovestrong og Fidilo. Fikk et imidlertid et fint løp i ryggen på Fidilo ved den anledning, men var sjanseløs til å følge denne i sluttfasen og møter vesentlig skjerpet motstand i kveld. Selv om den selvsagt går fremover med løp i kroppen. Rolf Tvedt velger selv å kjøre variable 14 Nimo Bell, som får det tøft med å hente 20 meter tillegg på våre forhåndsfavoritter.