Ove Wassberg til 3000

Foto: Hesteguiden.com

Nestor Ove Wassberg står med 2999 seire, torsdag kommer nummer 3000

Ove Wassberg har dominert på Bergen Travpark i en evighet, og torsdag tror vi Ove'n runder magiske 3000 seire. Han blir også vår bankerkusk i denne torsdagskvelden. 10 Stilfaksen (V5-5A/V5/2B) har alltid vist fremragende evner, men mon tro om han noengående har vært bedre enn han var sist torsdag.

Knallsterke 27.9/2140m volte duger alle dager i uken i grunnlag 130.000 og når torsdagens distanse er 2600 meter, tror vi den ursterke Järvsøfaks-sønnen legger på til to strake. Han møter riktignok en av dagens aller største favoritter i form av 9 Bjørkeodin. Men over stayerdistansen tror vi ikke seiersvante Bjørkeodin kan stå i mot kjempekreftene til Stilfaksen og i en ellers vanskelig V5 på Bergen travpark er det deilig å kunne by på en banker som ikke engang blir favoritt i spillet. Fagbladet Trav og Galoppnytt bankertipper for øvrig Bjørkeodin, men vi har altså kanontro på at Ove Wassberg seiersdefilerer etter det sjette løpet på Bergen travpark torsdag kveld. Stilfaksen blir således vår banker både i A og B-spillet siden dette løpet går i begge V5-spillene.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

V5-A innledes med et løp for varmblodshester i lavt grunnlag. 3 Fidilo måtte strekkke våpen for en opplagt 6 Lovestrong sist torsdag. Denne torsdagen står Fidilo 20 meter gunstigere inne i løpet, og det er slett ikke utenkelig at Ove Wassberg dirigerer hele veien med Fidilo. 6 Lovestrong gjorde imidlertid et flott inntrykk i sin debut og går sikkert fram med løp i kroppen. Vi har også sansen for tilleggshesten 9 Cosmo Marie, selv om det høres tøft ut å hente tillegg på de to forannevnte. Men det er flott kapasitet i Hyllestad-hoppa og dersom det blir kjøring i front, kan muligens Svein Ove wassberg og Cosmo Marie skumme fløten og ta dem til slutt.

Flere spill torsdag:
Lunsj Bjerke : Hans Petter Tholfsen reiser ikke tomhendt hjem
V4 Jägersro galopp : Her kan du kjøpe andel
Oddstips : Andreas tror på exit for Aalesund

Hoppene er best?
9 Timor stortrives på Bergen travpark og blir igjen vår favoritt i den andre avdelingen. Men hoppa galopperer endel og må garderes. 8 Bjørøy Tulla tar den lange turen fra Torpo i Hallingdalen til Bergen travpark og har velkjent kapasitet. Var riktignok svak i hoppe-NM på Sørlandet, men har alltid vist svært variable takter, og møter enklere motstand i kveld. 10 Ridder Prinsen har trøblet med å finne igjen taktene etter flotte sesonger som unghest. Viste imidlertid fremgang sist og har et fint løp i kveld. Vi tilmåler også en feilfri 2 Taletta en viss sjanse, sammen med 3 Gilborken.

Kaldblodshester i lavt grunnlag er utfordringen i V5-3A. 10 H.G Grid var vår banker i Bergen 15. juli og innfridde da, men hadde nok tapt for 14 Sagina dersom denne ikke hadde galoppert ved utgangen av den siste svingen. Vi synes disse to skiller seg noe ut i dette uoversiktlige feltet, men 4 Hauge Borka er et uromoment etter et par måneders pause. 8 Ulsrud Tea var helt nede på 32-tallet sist i et tynt treårs-felt, og får det mer strevsomt her. 13 Månåsens Morten vant sist, og er muligens forbedret med det løpet i kroppen.

Annonse: Grøstad/Lerum spilte inn kr 34.669 på Bergen sist torsdag

Åsbjørn Tengsareid får sjansen bak kapable 1 Lykkje Liv i V5-4A/V5-1B. Det synes vi er spennende fra en perfekt utgangsposisjon. Lykkje Liv har tøysa fælt den siste tiden, men kan trolig forsvare sitt innerspor her, og da kan mye være gjort. 8 Myrprins har forbedret seg for hver start og vant overbevisisende sist. Har litt tøffere betingelser i kveld, men har utviklet seg så flott at tillegget trolig spiller liten rolle. 15 Mos Eld stiller kjelkete til i bakspor på 20 meter tillegg, men er av de bedre kapasitetsmessig i dette feltet. 2 Duber er forbedret og får en spennende kusk som sjåfør og 11 Iben H. har allerede vunnet 4 løp i år, men har slitt formen etter pause.

Bankeralternativ
i V5-3B møtes kun seks hester som kjennetegnes av tvilsom vinnervilje. 1 Fodnes Corrado tok nesten skalpen på Timor sist, og har et gaveløp på papiret, og kan være et bankeralternativ.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

Meget variable 7 Alert Ås blir vår førstehest i et svært vanskelig spilleløp. Var brenngod nest sist, men falt tilbake til gamle galoppsynder sist. Hestene til familien Risholm er vanskelig å bli kloke på og varierer voldsomt i prestasjonsnivået. 10 Ringo Active får friskusen Kristian Lunde i vogna, og har trolig overlegen fart i dette feltet. 8 Maxwill C.N. er jevnheten selv, men vil ikke vinne vinne travløp lenger og 11 Silverandgold er milevis bedre enn raden. Dette er et helskummelt løp og helgardering kan være lønnsomt.

En eller mange i finalen
V5-spillet på Bergen Travpark denne torsdagskvelden avsluttes med et åpent varmblodsløp skrevet ut over to distanser. Det er vanskelig å ikke sette 1 Neon først. Gjorde et flott løp sist etter tre måneders pause, og tapte kun for kapasitetshesten Zico H. Limburgia. Her kan det være gode muligheter for at Øyvind Austevoll får sitte i tet og dirigere og da må vinnersjansen være god. 10 Lukas Elholm var god på Haugaland tredje sist, men har skuffet i sine to siste starter. Litt bedre betingelser her, og med rygger den siste runden blir vallaken farlig. 8 Sandy Boy holder absolutt toppform og 5 Ettie Migliore er på gang etter skadeavbrekk. 4 Sioux D' Aunou var god tidligere i vår, og skal være mer enn god nok til å vinne et slikt løp.

Sportspill.no on Facebook