*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Ovedølen tilbake i hetluften

Foto: hesteguiden.com

Vi gikk mot Ovedølen sist fredag med rette. Denne fredagen kan han ikke tape. Sjekk våre travtips.

30.09.11 11:53

Sportspills meny fredag:
V75 Forus lørdag: Vi tror på et troll
V65 Biri: Andy fikser cashen
Oddstips: Eintracht Frankfurt vinner igjen

Fredag kveld er det trav både på Jarlsberg og Biri travbane, men i motsetning til sist fredag er det ingen jackpotter å spille om denne fredagen. Biri er vertskap for V65, mens det kjøres enkel V5 i Tønsberg.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

Under sist fredags V65-stevne på Jarlsberg ble 2 Ovedølen spilt til storfavoritt i V65-1. Vi advarte da for at Ovedølen trolig trengte et løp i kroppen og mente hesten ble for mye spilt. Det viste seg korrekt i ettertid, all den tid Ovedølen trøtnet fra dødens. Han kommer ikke til å bli særlig mye mindre favoritt denne fredagen, men motstanden er svak fredag. 3 Langaard Tiril har riktignok vist bra form den siste tiden, men fredag tyder alt på at Eirik Høitomt kommer til å kjøre seg forholdsvis tidlig til tet og løp i kroppen har garantert gjort godt. Vi må ha en banker og Ovedølen peker seg ut som det beste alternativet.
Rangering V5-1: A: 2 B: 3 C: 5-1-7-4-6

V5-2 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Mange flotte kaldblodshester på farten i den andre avdelingen til tross for at løpet er skrevet ut for hester med grunnlag under 54 000 kroner. Vi setter 1 Mysil først sammen med sin trener Knut Arne Ødegaard. Nevnte Ødegaard presenterte en opplagt Eld My på Bjerke onsdag og det pleier å være et signal om kuskeform. Fra førstespor blir det et fint løp her og Mysil trives utmerket på sprint.

4 Bleiklijoker'n er en kapabel, men egenrådig herremann. Han kan finne på å bremse når som helst og skal helst ha det litt på sine premisser. Lars Anvar Kolle er naturligvis klar over dette og kommer til å gi sin hest et optimalt løp. Gam Vinter-sønnen kan ta sin fjerde seier på kun seks forsøk. Vi må sette 10 Torpa tidlig på, selv med variable Greger Forberg i sulkyen. Viste overlydsfart på Sørlandet sist, og dersom den godeste Greger har litt is i magen her er Torpa mer enn god nok til å vinne her.

9 Troll Jerva har utviklet seg fint den siste tiden, men favoriseres muligens ikke av sprint. Det gjør heller ikke verken 8 Bork Faksen eller 11 Vinning Alfa som begge holder knallform.
Rangering V5-2: A: 1 B: 4-10-9 C: 11-8-7-12-2-6-5 D: 3

Annonse: Rolf Lerum byr på et sjokk som V75-banker på Forus lørdag på en hest som blir svært lite spilt

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er ingen tvil om at 3 International Lover er den beste hesten i V5-3, men den Trond Anderssen-trente Love You-sønnen er foreløpig svært vrien å få feilfritt rundt. Kanskje liker fireåringen Jarlsberg-ovalen bedre enn andre baner, og da blåser denne karen denne gjengen til slutt. Førstevalg.

6 Playful Win skuffet ved ikke å holde unna til seier på Sørlandet søndag, etter å ha fått dirigere i front. Trolig kjører Frode Hamre seg til tet her også, og bortsett fra vår favoritt er motstanden billig. 9 Lavec Line gikk endelig feilfritt sist og da ble det seier. Treåringen har vist evner hele veien, men sjelden holdt seg til travet. Kan få et fint løp herfra.

1 Ugly Betty gikk en bunnsolid sisterunde i Drammen tredje sist (vi var litt etter hesten da). Har skuffet i de to påfølgende løpene, men fra et ypperlig startspor skal treårshoppa ikke glemmes. 5 Cryptonite starter sjelden, man har fart i kroppen og er god fra start. 7 Giant Image er også i form, men fra et dårlig startspor ser det vrient ut her.
Rangering V5-3: A: 3 B: 6-9-1 C: 5-7-2-12-8-11-10-4

Annonse: Øivind Grøstad klokket denne krabaten til 11.9/500m nylig. Fredag er det dags i V5-4 på Jarlsberg

V5-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Til tross for ytterste spor bak startbilen setter vi vår V65-banker fra sist onsdag, 8 Movie Q.C., først her. Kolnes-hoppa tåler å bli brukt underveis og virker til å være i stadig utvikling. Vant helenkelt fra tet sist, her blir det naturligvis et helt annet løpsopplegg. Vi tror på flott vinnersjanse påny.

4 C.C. Athene svinger voldsomt i prestasjonene, sist var det opptur og fra et fint startspor er Romtveit-hoppa tidlig aktuell her. Hans Petter Tholfsen presenterer en ukjent yankee i 1 Sizzling Volo. Tholfsen melder om ei startrask hoppe som ikke har imponert i USA, men fra førstespor blir hun en naturlig outsider her. Vi tror vel vinneren er på disse tre hestene, da flere av de antatt tøffeste konkurrentene sliter med formen i øyeblikket. 2 Gone Juliane er ikke i nærheten av fjorårsformen og 9 Whitney As vil ikke vinne travløp.
Rangering V5-4: A: 8 B: 4-1 C: 2-9-11-10-3-12-6 D: 5-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Ungdommen gjør opp i V5-finalen og da snakker vi om kuskene og ikke om hestene. Truls Glittum har trukket vinnerloddet med 1 Poker Siem og til tross for at hesten ikke har overbevist denne sesongen, ser fredagens oppgave dønn riktig ut og her kan det bli ledelse fra start til mål. Kampviljen til fireåringen er imidlertid svært variabel og han blir kun knepen favoritt.

12 Zamote Heikant galopperte seg bort i Norgesdebuten, men etter en strålende sisterunde var Chips And Fish-sønnen først på målstreken sist. Taktisk dyktige Siv Emelie Løvvold får påny tilliten bak femåringen. 2 Zam Van Camstra er umulig å bli klok på, men vant for Ole Christian Kjenner tredje sist og har trukket et ypperlig startspor. For øvrig så vrimler det av outsidere her. 7 Magic Me (meget bra sist, men urutinert kusk nå), 11 J.J. Funkies (strålende treårssesong, ikke innfridd i år), 5 O'Lillen (fin kapasitet, men også her urutinert kusk og galopplysten hest) for å nevne noen og heldekk kan være en smart løsning i V5-finalen.
Rangering V5-5: A: 1 B: 12-2-11 C: 7-5-4-8-9-10-3-6

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag