Gå til sidens hovedinnhold

Over en halv million innspilt

Nettavisen har hatt en eventyrlig innbringende lørdag og suksess både i V75 og V65

Oppdatert lørdag kveld:Når "Kongen av Leangen" (les Leirvåg) ikke hadde marginene på sin side under lørdagens V75 på Leangen, ble han "berget" av tipskollega Håkon Einar Hansen som satte sju rette på sju av sine andelslag som hver seg betalte tilbake ca 47 500 kroner. Sammen diverse seksere og femmere både på de andelslagene og på en rekke andre spilte Nettavisen inn over 400 000 kroner på sin desiderte favorittbane Leangen lørdag. Grattis til de som fulgte.

Herrene Hansen og Leirvåg leverte også strålende tips til lørdagskveldens V65 fra Drammen. Med singel utgang på systemoppsettet på 8. valget Nettare Sas i V65-1, ble det full pott på over 20 andelslag og ca 6000 kroner tilbake på hvert av dem. Sammen med storfangsten til Håkon Einar Hansen under lørdagens V75 på Leangen, har Nettavisen Sportspill spilt inn over 500 000 kroner lørdag. Vi sier JIPPi og gratulerer alle som har vært med på moroa.

Jokerpotten fikk nytt påfyll sist helg og dermed er det hele 28 millioner kroner som venter en eventuell alenevinner på Leangen denen lørdagen. Omgangen er alt annet enn lettløst og det kan best illustreres med følgende. Av mine sju tipsenere byr jeg på to sjettevalg, ett fjerdevalg, ett tredjevalg og ett andrevalg i tillegg til to favoritter. Mer enn noe skulle det indikere hvor spennende denne omgangen er, og jeg har jobbet med løpene hele uken og tatt en mengde med telefoner. I tillegg til at jeg forhåpentligvis har brukt mine analytiske evner som best jeg kan.

HTML EMBED

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Etter sommerferien har jeg spilt inn ca 1,8 millioner kroner på mine tipsforslag på Nettavisen og andelslagkonseptet Eksperten til Leangen travbane. Forrige gang Leangen arrangerte V75 var lørdag 5. oktober og da tjente spillerne som fulgte Nettavisens tips til sammen 800.000 kroner. Forrige mandag stammet 13 av 29 vinnerkuponger i V65-spillet på Leangen fra Nettavisens andelslag på Eksperten og hver av disse 13 kupongene var verd ca 30 000 kroner. Samlet premie den mandagen var på over 400.000 kroner.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Det er svært usikkert hvordan baneforholdene blir på Leangen lørdag ettermiddag. Jeg vil derfor avhengig av vær og vind advare mot at på andelslagene på Eksperten vil det kunne forekomme avvikende spilleforslag kontra forslagene på Nettavisen.

Det er med andre ord min desiderte favorittbane som arrangerer V75 lørdag og en av bankerne jeg brukte lørdag 5. oktober blir også min banker denne lørdagen.

Innleveringsfrister Leangen
V5 kl. 14.10 (V5-tips kommer i en egen artikkel)
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.06
DD kl. 16.48

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

HTML EMBED

Kjørte ikke en meter
Fargerike og usedvanlig hyggelige Frode Husbyn har levert en rekke topphester gjennom årene tross begrenset materiell og at han aldri har drevet i stor skala. Men det spørs om han noensinne har hatt et talent som F.X. Pips. 5 august debuterte hoppa på Leangen, men den dagen var hoppa syk og brøt feilfritt. Fjorten dager senere var hoppa tilbake og vant overlegent, slik hun også gjorde i to vanlige grunnlagsløp i september. Jeg må innrømme at jeg foran starten 22.september ikke helt hadde fått med meg klassen til denne hoppa i de to første seiersløpene, men i seiersløpet søndag 22. september gikk det opp for meg. Langt mer meritterte Order By Plane ble regelrett frakjørt med 30 meter ned oppløpet og det så ikke ut som Frode Husbyn kjørte en meter.

Dermed var det ikke vanskelig å bankerspille hoppa når hun debuterte i V75 på Leangen 5. oktober. Friskusen Husbyn satt seg til rette i dødens på betrodde Speedmeister, men allerede midt på oppløpet satt Husbyn og vinket til publikum og hoppa imponerte voldsomt.

21. oktober fikk så Veronika Bugge sjansen til å kuske hoppa i et ungdomsløp, men Bugge kjørte ikke underveis og var nærmere 100 meter etter vinneren Roux The Day 500 meter fra mål. I mål var avstanden under 10 meter og de siste 500 metrene er noe av det verste jeg har sett av hester i så lavt grunnlag. 9. november ble Svein Ove Wassberg satt opp som kusk i et V75-løp forbeholdt stallansatte og på Biri summet det rykter om både Lovely Coffee og Alexandria Ås i forkant. Det spilte ingen rolle, fra dødens lekte F.X. Pips med konkurrentene og det er lenge siden Svein Ove Wassberg har blitt så imponert av en hest.

Dunderfin i jobb
Jeg hadde en lang prat med Frode Husbyn torsdag kveld og det er ingen tvil om at den karen vet hvordan han skal behandle sine stallhester. Sist lørdag (når det var V65 på Leangen) fikk F.X. Pips sitt siste banejobb. Husbyn ville ikke røpe for undertegnede hvor fort han hadde kjørt, men beskjeden var ikke til å misforstå. Hoppa hadde sett helt lyrisk ut.

Beste hesten
Lørdag er det voltestart og bakspor, men foreløpig konkurrerer denne hoppa mest mot seg selv. Formsterke hester som Staro Gardenia og 10 Jalapeno Broline (uggent andrespor på 20 meter tillegg) får ha meg unnskyldt, inntil annet er bevist er F.X. Pips den klart beste hesten i V75-3 og taper ikke dette feilfritt. I en omgang spekket med herlige spilleobjekter, må jeg som jeg gjorde sist det var V75 på Leangen støtte meg på Frode Husbyn og 8 F.X. Pips som min V75-banker.
Rangering V75-3/V5-5: A: 8 B: 7-10-1 C: 15-11-5-13-12-4-2-9-14-6-3

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Blir ikke rørt
DNT's høstfinale for treårige kaldblodshester er rammen rundt V75-4/V4-1 og 1 Lome Gant blir dunderfavoritt og en av V75-omgangens aller største favoritter. Lome Gant kan selvsagt vinne, men vi har et kanonobjekt i dette løpet i form av 5 Bleke Huldra og Noralf Brækken.

Treårshoppa som har voldsomme fartsressurser blir klart mindre spilt enn lokale 6 B.B. Petter N. og da blir det litt ubegripelig. 26. oktober hentet Bleke Huldra lett 20 meter tillegg på B.B. Petter og nå står de likt. I sin siste start på Umåker (100 000 SEK i førstepremie) ledet Bleke Huldra i det lengste, men måtte se seg slått av meget gode Bodbäkssiri som attpåtil satte svensk rekord i det løpet. Bleke Huldra var ikke skarpt jobbet før det løpet og gikk også med tung belastning.

Lørdag blir det racerbalanse og Bleke Huldra er en meget sannsynlig tethest her (da 1 Lome Gant ikke kan være med fra start). Vel i tet må dette være en topp vinnersjanse og Bleke Huldra (nede som et sjettevalg i spillet fredag formiddag) må være et av lørdagens mest spennende objekter.

1 Lome Gant blir garantert overflydd og selv om hesten var bra sist, blir han lørdagens mest overspilte hest. Vi synes Lome Gant kun er en av flere her. 10 Ekeld har voldsomme fartsressurser og 40 meter tillegg i slike løp, trenger ikke bety allverden. Ekeld er løpets klare outsider. Vi har klart mest tro på disse tre, men kan også se 4 Odd Herakles (trener Romtveit varsler stadig for denne, men vi er ikke blitt imponert), 7 Junifaks (har farten, men litt tvilsom kampmoral) og 9 Trysilbjønn (fått svært tøffe løp i år, men Gundersen opp nå). 6 B.B. Petter må være kraftig forbedret fra sine to siste løp for å legge denne gjengen på rygg.
Rangering V75-4/V-4-1: A: 5 B: 1-10-4-7 C: 9-6-8 D: 2-3

Midtfjeld har trua
I V75-2 blir 7 Remee La Marc lørdagens aller største V75-favoritt, men jeg lanserer 8 Leonas Yannic som min favoritt. Leonas Yannic kan få tet her og det avgjør mitt valg. Per Oleg Midtfjeld varslet klare ambisjoner når jeg pratet med ham torsdag ettermiddag og for fjorten dager løste Leonas Yannic som en kule bak startbilen på Forus og hadde så nær tatt en lengde på både Hitchcock og Broadway Legs fra start. Får Leonas Yannic tet her, tror vi vinnersjansen er stor og da setter vi hesten først.

Hele spille-Norge kommer til å støtte seg på 7 Remee La Marc lørdag, fordi hesten etter manges oppfatning avsluttet så bra på Bjerke sist onsdag. Men vi skal merke oss at det feltet ikke holdt høy klasse og at Remee La Marc kun holdt farten bedre enn noen svake konkurrenter. Remee La Marc har fått svært mange tøffe løp gjennom sesongen og vi er ikke overbeviste om at formen er like bra som den var tidligere i år. Tunge baneforhold og 2600 meter er heller ikke noe pluss.

Bak denne duoen er 4 Order By Viking høyaktuell, da han trives utmerket over denne distansen. Stayere som 6 Phil De Bassieres, 11 relax Jet og 9 Muskelmann G.T. er alle aktuelle på videre gardering i et løp der det er enorm uttelling å få vekk storfavoritten Remee La Marc.
Rangering V75-2/V5-4: A: 8 B: 7-4 C: 6-11-9-1-10-12-3-2 D: 5

Herlig objekt i V75-6
Den svært sannsynlige tethesten 1 Midnight Moon blir vår favoritt i V75-6 og hesten er utrolig nok nede som et sjettevalg i spillet og kun markert på 5 prosent av innsatsene. Det er mildt sagt overraskende og vi minner om at denne satt fast bak X.Factor som en klink vinner i et av kvalifiseringsløpene til Norsk Travderby og at to av årets seire er tatt over 2600 meter. Midnight Moon er en allrounder og selv om hesten ikke var helt på topp i seiersløpet på leangen for fire uker siden, varsler trener Steinshaug en klart forbedret utgave her.

Det er ikke mange hester i dette fireårsløpet som er tøffe nok nok til å gjøre jobben utvendig her og dermed er det gode sjanser for at formkusk Tom Erik Solberg (14 seire den siste måneden og vunnet V75-løp de to siste lørdagene) får lurt unna i front.

Vårt andrevalg i løpet er nede som et åttendevalg i spillet og da snakker vi om 2 Selmas Classic som var dunderfin i seiersløpet på Biri for fjorten dager siden. Selmas Classic galopperte seg bort i finaleløpet av Derby, men denne er det bra klasse i. 10 Creeks Star var mektig V75-vinner på Biri i sin siste start, men det løpet holdt ikke veldig høy klasse. Klart tøffere imot her og startsporet er sjanseartet. 11 Chocolatique var som ventet sjanseløs fra 20 meter tillegg i Axel Jensens hoppeavdeling på Bjerke sist onsdag, men har ikke vært mye heldigere med utgangsposisjonen her.

3 Rapido Va Bene blir overraskende nok stor favoritt i dette løpet, for oss er hesten som ikke viser den beste stridsmoralen kun aktuell på bred gardering. 7 Golden Feline har vært et stallskrik gjennom hele høsten, men fakta viser at hoppa enda er seiersløs i sin karriere og spor sju bak startbilen gjør ikke lørdagens oppgave enklere. Vi tror vinneren skal være fanget på disse, men merker oss at 4 Standup And Fight holder sin fine form og kan være aktuell helt ute på kanten.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 1 B: 2-10-11-3-7 C: 4-9-6-12-5-8

HTML EMBED

Blir for stor favoritt
Lunefulle 5 Rappo blir tung favoritt i V75-1, men dette er og blir en lunefull krabat. Sist på Bjerke ga hesten helt opp 800 meter fra mål, men startet opp igjen litt senere og kom fint tilbake til sjette. Vi lanserte som mange kanskje husker hesten som V75-banker på Bergen travpark for seks uker siden, men da måtte hesten tross et strålende løp gi tapt for gode Sjeikens Gull. Vi setter hesten først, men garderer bredt.

Absolutt toppform er det på 3 Lykkje Svarten som gjorde et knallsterkt løp til andre bak vår spreke V75-banker Eikprins sist det var V75 på Leangen. Fulgte opp med en svært overbevisende seier i et vanlig grunnlagsløp på Leangen i sin siste start, og er svært flink til å holde farten helt inn. 12 Snonsøy Elda er en av undertegnedes favoritthester og hoppa innfridde som et vidunderlig objekt for oss 14. oktober, men lørdagens oppgave er tøff for den sterke hoppa. 13 Gylden Knut var svært positiv sist og er helt klart seiersaktuell her. Formsterke 15 Gikling Lomeo, 9 Engas Kvikk og 14 Husankongen er også klare plussvarianter i et meget flott spilleløp i V75-1.
Rangering V75-1/V5-3: A: 5 B: 3-12-13-15-9-14 C: 1-2-10-4-6-9 D: 7-11

Dagens største utfordring
V75-6 er uten tvil lørdagens store spillenøtt, men fem hester skiller seg ut slik jeg ser det. Jeg setter en annen av mine trønderske favoritthester først her i form av fjerdevalget 5 Synjo Star. 16. september bankerspilte jeg hesten i et lunsjløp på Leangen og 700 meter fra mål så det helt iskaldt ut. Men etter en fenomenal avslutning var likevel Synjo Star først på streken. I et løp der mange av hestene er bedre fra start enn til slutt, synes vi Synjo Star fortjener førstevalget.

Favoritt blir 8 Super Com og fra et bedre startspor hadde det lignet en bankerkandidat. Men uansett hvor det kjøres travløp er åttendespor bak startbilen på en sprint sjanseartet. Uansett vinnersjanse. 9 Ultimate Rock er sterk i sluttfasen av løpene og slik sett er startsporet helt greit. 12 Bo Brady var brenngod i Sverige sist og klaffer det litt fra start og med posisjonene underveis er Bo Brady en klar plussvariant her.

1 Routine B.R. blir garantert overflydd og da blir det sjanseartet, men har form til å vinne dette. Vinneren bør være fanget på disse fem all den tid kapable 7 Photoflyer ser ut til å ha mistet formen helt og i tillegg har trukket et svært vrient startspor.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A : 5 B: 8-9-12-1 C: 7-4-3-2-6-11-10

Solberg avslutter?
Riktignok var 5 Norheim Jærv mer eller mindre sjanseløs da han møtte 10 Elmer i V75 på Biri lørdag 9. oktober. Men begge hestene har startet en gang etter det løpet og Norheim Jærv var imponerende god vinner i V75 sist helg på Klosterskogen og hadde åpenbart gått fremover med løpet nest sist. Lørdag har Norheim Jærv spor en i volta på 20 meter tillegg og kan være først fremme av tilleggshestene og det er ingen overraskelse dersom Tom Erik Solberg tar seg av begge DD-løpene. Vi ble så imponert av hesten sist at vi bankerspiller i DD-spillet.

10 Elmer har vært et eventyr denne sesongen og løpt inn over 600 000 kroner. Skuffet kanskje en smule ved ikke å holde unna for Briskeby Rauen og Pondus sist på Bjerke, men i følge kusk Per Oleg Midtfjeld var banen hard den dagen og det trives ikke Elmer med. Andrevalget. 6 Tord Viking kan selvsagt utfordre om seieren uten galopp, og 13 Pondus går som kjent til mål de fleste dager i uken.

Fra strek er det ikke helt utenkelig at kapable 2 Stingers eller formsterke 3 Pave Loma kan stelle istand trøbbel dersom det struler seg til for tilleggshestene. 9 Frakast vant lett sist som Nettavisens V65-banker i sitt siste løp. Lørdag er det klart tøffere imot, men hesten har vunnet 27 ganger på 42 forsøk og helt sjanseløs er han neppe.
Rangering V75-7/DD-2/V4-4: A: 5 B: 10-6-13 C: 2-3-9-14-11-12-8-7-15-1-4

Kommentarer til denne saken