Over en kvart million sist torsdag

(Hesteguiden.com)

Vi satser på nye gevinster denne torsdagen. Sjekk torsdagens travtips til Bergen.

Sist torsdag hadde vi fantastiske tips til Bergen travpark da vi satte fem rette på alle kupongene i V5A-spillet, og Nettavisens lesere stod bak 21 av de 63 kupongene som fikk fem rette, hver til en verdi av kr 12 591. Les mer om det her .

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

I kveld er det påny dobbel V5 i Vestlandets hovedstad og løpene ser spennende ut også denne torsdagen. Svein Ove Wassberg er dominerende når det gjelder seire i Bergen, og torsdag setter vi enda en gang vår lit til den svært velkjørende stallmannen.

I V5A-spillet spiller vi riktignok uten banker da flere av løpene ser svært oversiktlige ut og det er få vinnerkandidater.

I V5B-spillet skal styrkefenomenet 7 Balder Exclusive påny ut over en 2600 meter, og over denne distansen har hesten knapt motstand i Bergen. Når hesten i tillegg slipper å møte noen av de bedre rogalendingene i kveld, er det nesten umulig å se hesten tape dette løpet. Sist galopperte hesten som trolig vinner (mot mye bedre motstand enn dette) og i de to foregående løpene har vallaken vunnet sprettlett.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

3 Support Vacation gjorde et fint løp til annen sist, men var sjanseløs mot Balder Exclusive i tilsvarende løp 3. februar. Andre vinnerkandidater ser vi ikke og dette må være en av årets sikreste vinnere i Bergen.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 3 C: 4-6-5-2 D: 1

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
10 Konge Blesen som har veldig fint løp i V5-1A. Konge Blesen har vunnet seks av karrierens 22 starter og faktisk kun gått tre sprintløp (vant i debuten 19. januar 2009 på en sprint). Konge Blesen er nok best på lengre løp, men mot kveldens motstand kan det være dags for den andre sprintseieren i karrieren. Ble strøket sist torsdag (transporthinder) og rapporteres i full orden.

Vi registrerer at 5 Vertigo Faks har utviklet seg fint de siste månedene, og når vi pratet med Åsbjørn Tengsareid torsdag morgen så mente han at Vertigo Faks var hans beste vinnersjanse i kveld. Fra spor fem bærer det trolig tidlig til tet, og da kan vallaken holde unna for Konge Blesen. Disse to skiller seg klart ut, og når ikke 7 Finalen klarte å ta seg forbi Møre Pia sist, er det vanskelig å se hvordan Spikeld-sønnen skal slå disse to.

11 Tinn Pålle har bra kapasitet, men sprint er normalt ingen fordel. 2 Tømmer Stjerna var klart forbedret sist, sprint er et klart pluss, men Tømmer Stjerna er ikke veldig bøs oppunder mål.
Rangering V5-1A: A: 10 B: 5-7 C: 2-11-9-1-4-8-6-3

Vil du være med å kjempe om gigantpotten i V75 lørdag? Kjøp en andelskupong her

V5-2A:
To av forhåndsfavorittene er blitt strøket i form av 2 Thoj Story og 11 Ønas William. Dermed førstetipper vi 12 Shocking Gidde selv fra spor tolv. Formpilen peker rakt oppover for Gidde Palema-sønnen som avgjorde lett selv etter et tungt løp sist og må være et klart bankeralternativ her.

Ofelia Reerstrup opptrer variabelt, men har i det minste trukket et fint startspor i kveld. Men skuffet en god del fra tet sist, ved å gi seg lovlig mye i sluttfasen. Det er ikke veldig lett å få øye på øvrige vinnerkandidater her, men 6 Misty Valley N. (fin kapasitet) og 5 Explosive Nala (fin sesong i fjor) har tidvis avslørt fin fart.
Rangering V5-2A: A: 12 B: 1 C: 6-5-7-9-3- D: 10-4-8

V5-3A:
Elitehesten 11 Feseth Lynet gjør årsdebut i kveld, og har naturligvis en topp vinnersjanse direkte. Hadde en pangsesong i fjor med over 600 000 kroner innkjørt og er en soleklar bankerkandidat her. Trener ifølge eieren Thorbjørn Olsen strålende og kommer nok til å få en fin sesong også i år.

10 Jærvsøviking har havnet i Bergen og skal stå i avl der. Har nok ikke innfridd etter sine flotte unghestssesonger, men gjorde en ålreit innsats til tredje sist på Romme og kan være forbedret i ny regi. Det er ikke lett å få øye på øvrige vinnerkandidater her heller, selv om det er toppform på 4 Lykkesiv og 1 Fodnes Corrado står spennende til på strek.
Rangering V5-3A: A: 11 B: 10 C: 4-1-3-7-9-8 D: 2-6-5

V5-4A/V5-1B:
Åpent sprintløp for kaldblodshester dette og mange av de samme hestene møttes også sist torsdag, men da var det volte. Vi setter 7 Månåsens Morten først, som gjorde en knallopphenting til tredje etter stor startgalopp sist torsdag. Spor sju bak bilen kan værre en fordel i forhold til feilfri avgang og i et jevnt felt setter vi 12-åringen først.

3 Møre Pia var et av våre mange gode objekter sist (vårt andrevalg og sjettevalg i spillet). Sist satt hoppa tidlig i tet og når svært lite vinnervillige Finalen ikke ville forbi nedover oppløpet ble det en kontrollert seier for eks-trønderen. Kan muligens sitte tidlig i tet i kveld også og har vinnersjanse påny. 5 Skøiars Kvikken står 20 meter bedre til kontra våre to forhåndsfavoritter kontra sist torsdag. Har ikke vunnet på 37 forsøk, i kveld kan det bli seier.

9 Lomespretten kan smyge fint med herfra, 8 Militant falt tilbake til gamle galoppsynder sist og 1 Caroline K. er stadig i litt fremgang.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 7 B: 3-5-9-8-1 C: 6-10-11-12 D: 2

V5-5A/V5-2B:
Bra sjanse for at far og sønn Wassberg gjør opp om seieren i dette løpet. Vi setter den trolige tethesten 5 Steamer først. Steamer viste lovende takter i fjor vår og sommer, og måtte kun se en smygkjørt Moonchaser foran seg i mål. Nå setter Svein Ove Wassberg seg opp, en klar fordel og det kan være tet hele veien.

6 Crab Shack innehar nok større kapasitet, men sliter bitvis med travet og må gjerne passes litt på svingene. Risikerer å havne i dødens, og på en rask sprint kan det bli tøft å ta ned Steamer. Men Conway Holl-sønnen går til mål. Med oppdrevet tempo kan 10 Onceinalifetime blande seg inn i leken. Gikk en flott sisterunde sist på Jarlsberg. 11 Moonchaser hadde vi tidlig på kupongen sist (mot den overspilte favoritten Pay Back Money). Etter et perfekt løp i lederryggen vant Moonchaser heleenkelt. Mye verre fra et vanskelig ellevtespor.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 5 B: 6-10-11 C: 1-9-7-2-12-8-3 D: 4

V5-4B:
7 Tora Stjerna har imponert i to strake seiersløp i Bergen, men i kveld er det opp til bevis mot bra motstand. Og fra spor kan det bli en litt kjelkete posisjon underveis, selv om Svein Ove Wassberg er en mester i å løse slike utfordringer. Favoritt skal hoppa uansett være.

2 Mørtvedt Ravn var svært positiv i sitt første løp etter pause nest sist og gikk da en solid sisterunde. Sist skuffet hesten litt, men det var på en rask sprint. 2100 meter passer mye bedre og bra vinnersjanse her. 3 Aprilia H. måtte strekke våpen for Tvedt-duoen Stingers og Trygfaks sist, men møter ikke slike konkurrenter i dag. Jager teten igjen og er ikke ufarlig derfra. 5 Yr Gubben bremset bort en V75-seier på Biri så sent som 31. juli i fjor og vant sitt siste løp på Leangen. Er nå havnet i ny regi og duger på gamle meritter.

8 Kolbu Kasper var svært lovende som fireåring, men hadde en skuffende sesong i fjor. Viste bedring sist mot gode motstandere, men åttendespor bak bilen gjør kveldens oppgave krevende. 1 Drav Siss viste ingenting sist i sitt første løp i regi Lars Tore Hauge og førstespor bak bilen er ikke ideelt.
Rangering V5-4B: A: 7 B: 2-3-5-8 C: 1-10-9-4-11-12-6

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5B:7 New Queen ble spilt til stor favoritt i V75 sist på Klosterskogen, men innfridde ikke. Kom seg tidlig til tet, men måtte nøye seg med tredje. Med raske hester på innsiden i kveld, kan det bli posisjonstrøbbel underveis, men motstanden i kveld er overkommelig.

10 Nibley L.B måtte strekke våpen for en opplagt Born To Compete sist fra tet. Har ellers gjort en rekke gode løp, og det er ikke umulig at hesten er bedre bakfra. Klart motbud til favoritten. 1 Nice Like A Rose gjorde et fint inntrykk i debuten for Ove Wassberg nest sist, men forsvant direkte sist. Uvisst om hoppa kan utnytte førstesporet, men spilles på løpet nest sist.

5 Fast Brown Talk gjorde en fin opphenting etter startgalopp i sin debut for Odd Storetvedt sist. Kan muligens utfordre om teten her og sees med vinnersjanse. Svært mye bedre enn raden er 6 Wonder Boy A, som forsvant i startgalopp sist. Viste fine ting i startene forut.
Rangering V5-5B: A: 7 B: 10-1-5-6 C: 2-4-8-3-11-9 D: 12