Oversiktlig i Skien

Foto: hesteguiden.com

Tynne felter og relativt få vinnerkandidater i de fleste av løpene borger ikke for den helt store utbetalingen, og da går vi for samlebonger. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi tror i hvert fall at det kan være riktig strategi i A-rebusen ved denne anledningen (mens det i B-spillet kan se noe mer åpent ut), og vi lar 10 Grans Trygve stå ugardert i den tredje avdelingen. Etter veldig lang pause i den siste starten galopperte Assev-traveren midt på oppløpet i et forsøk på å utfordre svært gode Friskus til slutt ved femteplassen på 30.4 full vei, og uten den fadesen hadde 10-åringen landet på en lav 29-tid. Hesten så strålende fin ut for dagen, og med løp i kroppen på en distanse som taler til klar fordel for favoritten, kontra de øvrige konkurrentene i løpet, tror vi på en topp vinnersjanse.

Tapte kun for seiersmaskinen Torpana i sin siste start før pausen på solide 27.8 full vei i et V75-løp, og sprintegenskapene er det ingen ting i veien med der i gården. Kan være litt usikker med startspor i første rekke bak bilen, men fra dette sporet anser vi ikke galoppfaren for å være spesielt stor. Nestfavoritten 3 Trons Lomen ligner ingen sprinter, og når usikre 7 Ariladden starter fra et spor litt langt ute, på en uvant kort distanse, og på en arena Gaustad-traveren ikke går spesielt gode løp på, har vi ståltro på at favoritten bokfører årets første triumf i dette løpet.

Vår rangering: A: 10 B: 3-2-1-7 C: 9-4-6-5-8

V5A-1, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi er rimelig sikre på at vinneren er å finne blant våre tre utvalgte. Vi er ikke sikre på at 2 Hamilton Avenue klarer å forsvare sitt innerspor, men rygg leder er heller ikke å forakte på en arena som dagens (kan da avgjøre via siste indre). Stod på flott til sølv på fine 18.4 full vei bak Vegas Yankee i et V75-løp i den siste starten etter en mindre pause, og løp i kroppen har normalt gjort godt.

Hevet seg flere hakk nå på slutten har 5 Magic Me gjort, og det er den tredje strake triumfen den formtoppede Teigen-traven jakter i kveld. Vi prøvde oss på et bankerspill på 4 Chess Love You i den siste starten uten hell etter at Gotling-traveren hoppet seg vekk ut av den første svingen, men det var heller ikke noe trykk i 5-åringen etter den fadesen. Det gjør oss litt betenkte, men kapasiteten er udiskutabel (og mot ikke alt for tøffe konkurrenter forventer vi at 11-prosenteren kjemper blant de tre).

Vår rangering: A: 2 B: 5-4 C: 7-9-11 D: 10-8-6-3

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Klosterskogen kan du finne her.

V5A-2, 1700 meter autostart
Relativt svak kvalitet på deltagerne i dette varmblodsløpet som kun teller åtte hester, og etter vårt skjønn skiller tre hester seg litt ut. Veldig spennende er det når 4 Famous Tile dukker opp i regi Trond Anderssen, og mot ikke alt for skarp motstand, tilmåler vi den stammesterke hoppa solide vinnersjanser direkte.

Veldig positiv til knepent tap på fine 18.3 full vei etter en strevsom reise utvendig for lederen i den siste starten var 7 Danny`s Wild Lass, og dersom Kadabra-datteren takler de krappe svingene på kveldens arena, kjemper hun om seieren i et løp som dette. Det er lite å utsette på kapasiteten til 8 Pixie Garbo, og når champion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen bak Kolnes-traveren i årsdebuten, krysser vi tidlig.

Vår rangering: A: 4 B: 7-8 C: 3-5-1 D: 2-6

V5A-4/V5B-1, 1700 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt med sine 75 % i dette sprintløpet for kaldblodshester i form av 2 Fetter`n T.G., og på sitt beste legger fort den flotte 5-åringen dette feltet på rygg. Elding-sønnen vant hele fem løp på åtte forsøk i fjor, og når Gundersen-traveren er helt avhengig av å kunne gå skoløs rundt om for å komme til sin rett, har naturlig nok årsdebuten latt vente på seg. Det er nok således en vel forbredt utgave vi vil få se til kveldens dyst, og vi lar favoritten stå ugardert på vårt minste spilleforslag (og i B-spillet garderer vi ikke).

Noe dekket bord kommer han dog ikke til, all den tid det finnes noen meget habile sprintere på startstreken, og i en feilfri utgave skal ikke 5 Espe Trym bli lett å slå. Det er tilbake etter en mindre pause som gjelder for Spang Best-sønnen, men dersom formen er noenlunde tilsvarende av det den var før litt hvile, skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse (veldig god i alle de fem siste startene).

Det er slett ikke utenkelig at Vidar Hop bak 4 Jærvsø Svarten får overta teten ut av den første svingen fra 3 Engesve Odin (kan vinne med maks klaff), og da ser vi ikke helt bort i fra at Wigdal-traveren kan lede rundt om. Ga seg som forventet litt siste biten til tredje på 29.2 på full vei i den siste starten, men distansereduksjonen ved denne anledningen taler til 7-åringens fordel. Ikke hurtigkjørt forut for årsdebuten, og formen bør således være sterkt stigende med et par løp i kroppen etter lang pause.

Vår rangering: A: 2 B: 5-4 C: 3-1-10-6 D: 7-9

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 2100 meter autostart
Et varmblodsløp hvor tre hester hever seg litt over mengden venter oss her, og ganske klart først setter vi 9 Kick Of Laser. Vant sprettlett fra tet på fine 14.0 i den nest siste starten før det ikke var det helt rette trykket til slutt etter sen åpning fra tredje innvendig i et relativt tøft V75-løp i den siste starten. Klart enklere i mot i kveld, og sporet kan ikke kusk Geir V. Gundersen klage på ved denne anledningen.

Piler til tet gjør ventelig 4 Lily West, og dersom 5-årshoppa opptrer rolig for dagen kan hun fort lede rundt om på en arena som dagens. Litt for hissig fra tet i årets to første løp, og da ble det litt stive bein til slutt. Dog positiv til fjerde i et langløp i den siste starten, og kapasiteten er udiskutabel der i gården.

Det er heller intet å utsette på kapasiteten til 10 Jamilia, og det var en lekker utgave av 7-årshoppa vi fikk se i den siste starten etter litt pause. Stod på strålende til sølv på fine 13.8 over en sprint bak gode Lorne Elijon Gatling ved den anledningen, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Dagens distanse trekker litt ned, men selskapet er ikke verre enn at 17-prosenteren i spillet bør kunne kjempe om den gjeveste sjekken til slutt.

Vår rangering: A: 9 B: 4-10 C: 8-5-6-3-1 D: 2-7

V5B-3, 1700 meter autostart
Et kaldblodsløp med ikke alt for høy kvalitet på deltagerne venter oss her, og vi finner fem vinnerkandidater. Tilbake etter lang pause kommer 2 Prins Hardy med relativt gode treingsrapporter i ryggen, og den lovende 4-åringen innehar fartsressurser som kan bringe ham langt (åpnet i 29-fart i den fjerde siste starten).

Kraftig forbedret har 5 Tøv Sjura vært nå på slutten, og når Braute-datteren blir kuskeforsterket med lovende Hans W. Storås, krysser vi tidlig. Hoppet vekk en mulig seier i den neste siste starten før det ble et for tøft opplegg utvendig for seiersmaskinene Boklifaks i den siste starten, og det er klart enklere i mot i kveld.

Etter å ha ledet lenge (etter hvert rygg leder med en passering på 30.5 første tusen) i comebacket satt 8 Spiklita litt fast til slutt i den siste starten, og med løp i kroppen på en distanse som trolig passer langt bedre, tilmåler vi 8-årshoppa solide vinnersjanser.

Vår rangering: A: 2 B: 5-8-4 C: 6 D: 3-1-7-9

V5B-4, 1700 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester venter oss her, og med forventet tøft tempo på forestillingen åpner vi opp for at det kan komme en smell (og på vårt store system stryker vi ingen). Fryktelig mye fart i beina på flere av deltagerne i første rekke, og det er slett ikke enkelt å forutse posisjonene ut av den første svingen. Uansett er 1 Gigant Dream sikret en fin reise underveis, og med dokumentert form setter vi 5-åringen fremst (dog ikke typen som rader opp, og vi må gardere).

Uforandret fin form holder 5 Dream Royal (fin seier fra tet i den nest siste starten, mens Halle-traveren stod på godkjent til fjerde i den siste starten), mens 2 Xavier får stå som et spørsmålstegn etter den litt svake innsatsen i et V75-løp i Drammen i den siste starten (nytter dog ikke å gå utvendig i tøft tempo på den arenaen). Variable 6 Overture F.h. skal være av de bedre i en feilfri utgave, mens meget formsterke 7 Fabian As også bør vurderes tidlig, på tross av et spor litt vel langt ute (meget tapper til sølv etter passeringer på 11.5/14.0 i den siste starten).

Vår rangering: A: 1 B. 5-2-6-7 C: 3-4-8-9-10

V5B-5, 1700 meter autostart
Vi har et tilsvarende løp som det foregående i litt lavere grunnlag å se frem til i finalen, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange. Selv om ikke 1 Pols Plåster klarer å forsvare sitt innerspor er 5-åringen sikret et pent opplegg underveis ved denne anledningen, og når trener Petter Glittum har full form på stallen om dagen, tilmåler vi Coktail Jet-sønnen solide vinnersjanser, etter en mindre pause (og da spiller vi til gode odds i DD-spillet).

Fyker til tet gjør ventelig 4 Emiljan, og selv om Løvdal-traveren ikke har vært overbevisende god i det siste, bør Staro Showbiz-sønnen være seiersaktuell, i et løp som dette (trives veldig godt på dagens arena). Fryktelig god til en overlegen seier på fine 16.2 full vei i den siste starten var 10 Goalpike, men på en arena som dagens må det klaffe litt underveis, fra bakspor på en kjapp sprint.

Veldig tøft ute var 5 Ohio D.K. i den siste starten (gikk bra der uten å få premie), og det er klart enklere i mot i kveld (viste også fin form forut for den starten). Litt bedre enn raden er både 6 Gigant Pay og 7 T.T. Va Bene, og da har vi nevnt de hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 1 B: 4-10-5-6-7 C: 8-9-12 D: 2-11

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 135. 405 og 1155 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her . Samtlige forslag er samlebonger.

Våre tre forslag til B-rebusen på hhv 120, 360 og 1195 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.