Overspilte favoritter

Foto: hesteguiden.com

Vi tror en del av favorittene henger i en tynn tråd på Leangen i kveld, og dersom våre antagelser skulle vise seg å holde stikk kan det være veldig fine penger på gang! Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Sportspill avsluttet den forrige uken med strålende tips levert av Thomas Svendsen på Sørlandet på søndag, og de som leverte forslaget på 144 kroner i B-spillet kunne kvittere ut småpene 4708 kroner! Totalt innspilt denne dagen ble da flotte 14 124 kroner, og til løpene på Leangen i kveld er det nye sjanser!

Det ser utvilsomt veldig interessant ut denne mandagen, og når en hest som Tag Endurance ser ut til å bli dagens største favoritt blir vi spillesugne! Vi står over spill i B-rebusen, all den tid det der dukker opp et monteløp (undertegnede kan ikke anbefale spill på ting jeg ikke har greie på), og da legger vi hele vårt budsjett i A-spillet denne gangen.

V5A-1, 1640 meter voltestart
Et heftig sprintløp for kaldblodshester med hester fordelt over fire distanser innleder denne rebusen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange. Det kan fort bli dønn riktig i ryggen på tetløpende 1 Neastjerna (kan holde unna helt hjem på en god dag) for 4 Nordlirappa, og når 8-årshoppa har gått veldig fine løp i lengre tid, uten å få smake seierens sødme, kan det være dags for en triumf ved denne anledningen.

Det er slett ikke enkelt å hente lange tillegg på raske sommerbaner på en kjapp sprint, og hestene fra hhv 40 og 60 meter tillegg må virkelig flytte på beina for å kunne hente igjen den omtalte duoen fra strek. Variable 7 Joker Elden innehar utvilsom fartsressurser til å kunne klare akkurat det (må dog trolig vise frem en lav 23-tid for å kunne klatre øverst på pallen, og da synes vi at 8-åringen har blitt vel stor favoritt med sine 75 %), mens duoen 9 Troll Jokeren (trolig sterkt stigende form med noen løp i kroppen etter lang pause) og 9 Prins Juventus (vært positiv nå på slutten) er avhengig av at de der foran har en dårlig dag, for å kunne gå helt til topps.

Vår rangering: A: 4 B: 1-7-8-9 C: 2-6 D: 3

Annonse: Grøstad/Lerum klasker til med et hett bud i V5A-1, tipsene finner du her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi synes at to hester ligner heldekk i dette varmblodsløpet (resten ligner bar skrot etter vårt skjønn), og fra tet er 3 Photomaker snakk om hesten å fange til slutt. Ikke som best i den første starten på dagens arena, men vi synes at 4-åringen har hevet seg et hakk i de to siste løpene. Tapte kun for gode Bonatti i den siste starten ved andreplassen på 18.6 over stayerdistansen 2640 meter, og det er klart enklere i mot ved denne anledningen.

Vi ser kun en hest som kan ta ned vår banker på de to minste forslagene til slutt, og da snakker vi om 10 New Rønnow. Ikke helt som best i de siste startene før litt pause, men tilbake på topp skal det normalt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Vant til å møte klart bedre hester enn dagens konkurrenter, og det kan fort være slik at favoritten bokfører årets første triumf i kveld (vant hele fem løp i fjor, og det vitner om fin klasse).

Vår rangering: A: 3 B: 10 C: 1-9-2-4-8-12-5-6-11-7

V5A-3, 2140 meter autostart
Vi finner en fryktelig tung favoritt med sine voldsomme 82 % i dette varmblodsløpet i form av 12 Tag Endurance, men noen klink vinner tror vi så langt i fra at dette er snakk om (vi tror fort det kan smelle i dette løpet). Svakt å ikke ta ned tetløpende Rebella Donna fra rygg leder i den siste starten ved andreplassen på 16.2 over en sprint (vi hadde i overkant av 20.0 siste fem hundre...,og da avslutter ikke hesten bra etter vårt skjønn), og vi synes at 4-åringen fremstår som en superfeig type. Full distanse og sporet trekker ned, men det er meget mulig at dagens konkurrenter er så svake at Tag The Devil-sønnen er snakk om en vinner allikevel (vi tror det dog ikke før vi får se det).

Vi setter dermed 6 Pepino News fremst, og i en feilfri utgave bør 4-åringen ha et bra bud på den gjeveste sjekken. Vant fra ”dødens” på 16.9 i et sprintløp i den siste starten, og vi synes dette virker til å være en hest i rivende utvikling. Av de bedre skal 1 Martin Sandy være (dog usikker), mens formsterke 5 New Fashion er snakk om en tidlig gardering. Gått veldig gode løp nå på slutten, og hoppa nærmer seg nå en seier. Forbedret med løp i kroppen kan 3 Smoke On The Water vise seg å være, mens 4 Reelation kan her score på at han er travsikker.

Vår rangering: 6 B: 12-1-5-3-4 C: 2-7-9-11 D: 10-8

V5A-4, 2140 meter autostart
Det er ikke så verst klasse på deltagerne i dette varmblodsløpet, og vi finner hele syv vinnerkandidater. Tre hester hever seg dog klart over mengden etter vårt skjønn, og vi synes at 4 Glad Coctail T. er fryktelig spennende på kryssene med sine 17 % Tøft ute i de to siste startene, uten å være helt som best, men tilbake på topp leder fort 5-åringen et slikt løp rundt om. Støter ikke på hester av Passphoto B.R. og Gangster Advice sitt kaliber i dette løpet, og vi synes at dette ligner en skreddersydd oppgave for Rostad-traveren.

Strålende form holder 10 Vacation Kosmos (solid til femte på 16.5 full vei fra ”dødens” i et tøft hoppeløp i V75`en i den siste starten), og det kan fort bli dønn riktig med litt frisk kjøring der fremme i front ved denne anledningen (tung til slutt med et løp i rygger i det lengste 5-årshoppa da). Det er opp en liten klasse for 2 Bonatti (vant på 18.4 i et stayerløp i den siste starten på dagens arena), men løp i kroppen etter lang pause kan ha gjort veldig godt (og sporet i kveld kan ikke kusk Olle Carlsson klage på).

Vår rangering: A: 4 B: 10-2 C: 6-7-1-3 D: 5-9-8-11-12

V5A-5, 2140 meter autostart
Et varmblodsløp med ikke alt for høy kvalitet på deltagerne avslutter denne rebusen, og vi er rimelig trygge på at vinneren er å finne blant våre fire utvalgte (resten av gjengen virker totalt formløse). Lekkert til står 2 Crusow, og dersom den fine formen ved de to siste triumfene på Leangen i april er bevart, ja så skal det normalt kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny. Piler til tet gjør ventelig 3 Paxcilla, og uten alt for mye press underveis (ingen løve siste biten på full vei), sitter fort årets andre triumf. Ga seg litt til slutt ved femteplassen på 17.9 full vei på dagens arena i den nest siste starten, men det var mot klart bedre konkurrenter enn dagens.

Slo til med et veldig fint løp til seier på 16.9 full vei med innlagt galopp i den siste starten i Sverige gjorde 7 Worship Limburgia, og på tross av et spor litt langt ute med en søvnig sjåfør i sulkyen (Arve Sjoner), bør 7-årshoppa vurderes relativt tidlig. Av de bedre i en feilfri utgave skal 1 Gjølmes Super være, og når 4-åringen blir kuskeforsterket med Atle Solhus synes vi at 8-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger. Solid til sølv på 16.1 over en sprint bak gode Most Wanted One i et V75-løp i den femte siste starten, men etter det har det blitt mest galopper (kapasiteten er dog veldig fin).

Vår rangering: 2 B: 3-7-1 C: 5-11-12-9-10-6 D: 4

Spillbare i DD!
I DD-1 tror vi det blir tøff kjøring om posisjonene innledningsvis mellom hestene 2 Riverside Royal og 4 Pettsson Nightmare, og det vi i så fall hestene fra de bakre regioner profitere på til slutt. Det kan således bli dønn riktig for både 9 Trust Me Now (sterkt stigende form) og 10 Crusinjo (tøft ute i de to siste startene, og det er klart enklere i mot i kveld) denne gangen, og da finner vi dem begge svært spillbare i DD-spillet (når de nesten ikke er rørt i den spilleformen).

I et kaldblodsløp i DD-2 er ikke kvaliteten på deltagerne alt for høy, og det ligner en topp vinnersjanse for favoritten 14 Pondus. Vant på fine 29.9 full vei i den siste starten i Sverige, og det virker til at 4-åringen er i rivende utvikling (og vi banker på lillebongen). På vårt største DD-forslag krysser vi av for to superdypinger i form av 3 Il Trolla (ute mot klart tøffere konkurrenter før pausen, og denne 5-årshoppa er ikke så aller verst på sitt beste) og 7 Vikan Lita (står spennende til, og kapasiteten er udiskutabel), og dersom noen av disse to skulle gå til topps snakker vi om kremodds!

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 1648 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.