*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

På det femte skal det skje for Tropican

Foto: Hesteguiden.com

Vår lunsjbanker på Bjerke har samlet opp til seier.

07.10.10 11:54

En svært vrien og spillemessig hyperinteressant lunsj-V5 venter spillerne på Bjerke torsdag ettermiddag. Og jakten på en banker har vært tidkrevende og vanskelig.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Men etter å ha tittet på et utall videoer, velger vi å bankertippe 7 Tropican og Eirik Høitomt i V5-3. Den flotte treåringen har gjort fire starter i Norge for sin trener Tor Olaf Halle og levert fine prestasjoner hver gang med plasseringene 4-3-3-2. I de to siste startene har det vært flott stil på Garciaparra-sønnen. Nest sist tapte han for to svært gode hester (Embakasi som har fire strake seiersløp og Pixie Garbo). Sist spurtet Tropican flott til andre bak Frode Hamres lovende treåring Cabana Boy.

Motstanden torsdag er ikke i nærheten av slike hester, selv om 5 Eva Lena Palema (flott avslutning sist), den mulige tethesten 4 Stone Alone (frisk fra dødens sist) og dansknorske 10 O'Lillen (satt stengt nest sist) er fine hester. Det er uansett et godt holdepunkt å spille den kusken som vinner desidert mest løp i Norge som banker.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Vinner storfavoritten?
I V5-1 støter vi på det som trolig blir lunsjomgangens største favoritt i form av 4 Storsjø Frøya og Jeppe Juel. Visst var hoppa totalt overlegen i sin første start for Jeppe, men motstanden onsdag er av et helt annet kaliber enn det hun møtte sist. Hoppa er et selvsagt kryss på kupongen, men urutinerte kaldblodshopper i lavt grunnlag er ikke til å stole på. Vi likte det vi så av 3 Rokketroll på Biri sist (over to måneder siden den starten). Feilet som godtgående da inn mot den svingen, men kom flott tilbake til fjerde. Gode Ulvsås Alma vant det løpet. Nå har hoppa trent svært godt en periode. Første motbud. 7 Frøken Kiodol har gjennomgått en total forvandling i løpet av noen sommermåneder, og var nesten V75-vinner sist. Er god fra start og Høitomt som makker igjen. Andre motbud. Med sprintdistanse og trolig mange galopper, advarer vi også litt for 2 Langaardsvarten (fint tilbake etter galopp sist), 5 Brandval Jo (travsikker og rask fra start), og 10 Breilia Mille (har fart). 12 Ulven Storm var vinner fra dødens sist, men trives trolig best over lengre løp, da vallaken har virket tråkk underveis. 11 Seile Perla får Norges fremste skrellkusk i vogna, etter flere måneders pause. Bare for å ha nevnt det. Men menyen er vanskelig videre i lunsjen, så vi velger å stå på tre hester på alle våre kupongforslag.

Står endelig riktig til
Vi er nødt til å prøve 1 Zycloon Boko først i V5-2. Det er fin kapasitet i denne hoppa, og etter å ha blitt bortkjørt nest sist av eieren (men likevel fin fart over mål) og havnet utvendig leder på Sørlandet sist (mot gode hester og holdt greit til fjerde), må det bli veldig mye mer riktig fra spor en på sprint med Gunnar Austevoll som makker. Treneren varsler skorykk, og uansett om det velges å kjøre foran eller i rygg, vi synes hoppa er svært spennende torsdag. Favoritt blir 6 Pia, som har vært variabel i prestasjonene i det siste. Svak fra tet tredje sist, god vinner nest sist og litt viljeløs fra dødens sist på Jarlsberg til fjerde. Møter bedre hester etterhvert, vi har ingen spesiell seierstro på Pia torsdag. Drag nummer to i dette løpet må bli 10 Genoa. Veldig fin årsdebut fra dødens tredje sist, startgalopp nest sist og påkjørt i den første svingen sist. Ingen tvil om at dette er av de bedre hestene i dette feltet. Svenske 9 Precious Woman er vanskelig å plassere i dette selskapet. Kusken er usikker på hvordan hoppa takler det uten pisk, men formen er uansett fin på den til nå i år seiersløse fireårshoppa. 3 Mystisfistisk har vært med i årgangsløpene for treåringene gjennom sesongen, møter veldig mye enklere selskap her, men har har egentlig vist nedadgående form i sine siste løp. 2 J.T.'S Vacation kommer til å bli endel betrodd, men dette er en enkel hest som har fått silkeløp i sine siste starter. 3 Frenchip G.T har vist svært lite, ville ikke kjempe etter perfekt løp sist. Veldig nja på den. 11 Ingegärd All Over og 12 Princess Peach er begge i flott form, men med forsiktige kusker over sprintdistanse får de kun plass langt ute.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bjerke

Fem hester skiller seg ut i V5-4 og de har fått startnummer fra åtte til tolv. Vi prøver en frekkis med 11 Reve De Va Bene. Vi har svært positivt notat på hesten nest sist, satt da dønn fast som helpigg i mål. Sist ble det galopp runden fra mål, og angrep via drøye spor i siste sving og Svenstad-traveren holdt koken nesten helt inn. 8 Turning Radius gjorde et fint inntrykk i sin debut for Frode Hamre. Måtte gå den tunge veien, men var med helt inn til andreplass. Åttendespor kan bety krevende reise igjen. 12 A.T.M. Angie holder hysterisk form og spilles selv fra spor tolv. 9 Apollo Håleryd har egentlig skuffet i hele år, etter den flotte fjorårssesongen. Måtte trekke seg endel tilslutt sist (men var med på en knalltøff åpning), vi tror Apollo Håleryd er klart best bakfra og treffer kusk Ottersen med ryggene er det en meget mulig vinner. 10 Anna Sign trakk seg mye siste 100 sist, men er variabel og god de dagene hun vil. 1 Rozmarin, 2 Mist og 3 Beak's Angelica har ikke ønsket å løpe til mål i noen av sine siste starter, og vi ser ikke dem som vinnerkandidater, selv om de har vunnet sportrekningen. Svenskegjesten 6 Pearsall Dream har startet lite i 2009 og 2010, men har tre seire på samvittigheten fra tidligere år. Men var svak på Momarken i sin siste start for et par måneder siden.

Annonse: Rolf Lerum byr på en fantastisk delikatesse mot dagens største favoritt i Bergen

Formløse hester
V5-finalen er utskrevet for hester under 300 startpoeng, og det betyr svært mange formløse hester på farten. Olle Goop sender 4 Feu De Roc over grensen for å sanke startpoeng med en hest som står med fem nuller i raden. Det er selvsagt i tøffere lag enn det hoppa møter i ettermiddag, men dette er heller ingen stjerne. Får uansett vinnertipset i mangel av bedre alternativer. 3 D.N.T. Match holder definitivt toppform, men vinnerviljen er ikke fremtredende lenger (åtte seire totalt, men ingen seire i verken 2009 eller 2010). Finere løp enn dette kan hun vanskelig få og hoppa er god fra start. 2 Mewtwo holdt farten fint etter innvendig løp sist på Klosterskogen og regnes fra et fint startspor. 8 Athena Rod duger i disse omgivelsene og kan vinne hvis det klaffer fra spor åtte. 7 Supersonic Power ( to løp i kroppen, fast sist), 9 Sea Chanta (med skrellkusk Austevoll) og 10 Crebas H. Laday (har tjent over 100 000 i år) tilmåles også en liten vinnersjanse i et vidåpent løp, dersom ikke Feu De Roc skulle vise seg å være overlegen disse konkurrentene.

Innleveringsfrister Bjerke torsdag
V5 kl. 13.37 (løp 1-5)
DD kl. 14.12 (løp 4-5)

Program.
Hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.