På vei mot toppform

Foto: Hesteguiden.com

Elitehesten Neslands Loke er på vei tilbake i form og skal vinne på Forus tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Jägersro: Jackpot og Derbykval
Oddstips 1: Helsingborg jager millioner
Oddstips 2: Se opp for Zola

Det er nok å bite i for travspillerne også tirsdag. Det starter med V4 fra Visby, fortsetter med lunsjtrav fra Drammen. Til kvelds byr Forus på dobbel V5, mens de svenske derbykvalifiseringene er rammen rundt en sportslig høyinteressant V65-omgang fra Jägersro i Malmö.

På Forus byr vi på en storfavoritt som banker i V5B-spillet, mens vi byr på et foreløpig andrevalg som banker i A-spillet. Neslands Loke er en av mange fine hester Kåre Refsland sender ut denne Tirsdagen. Vi mener Moe Odin – sønnen har noe som ligner et gaveløp i V5-3B, mens kapable Pingo Ø.K. blir vår småfrekke banker i V5-1A.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Nevnte 6 Neslands Loke avsluttet flott til andreplass i V75 på Sørlandet lørdag og varslet gryende storform igjen. Nest sist vant han sikkert i Bergen. Nå er det den vanlige motstanden på Forus som står for tur og da har Moe Odin–sønnen en svært overkommelig oppgave med kun syv hester i feltet. Selv om det er snakk om tillegg på sprint, så løser Åsbjørn Tengsareid denne floken sammen med Neslands Loke. Vår banker i V5-B-spillet.
Vår rangering V5-3B A: 6 B: 5-3 C: 4-7-2 D: 1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

13 Pingo Ø.K har levert to solide innsatser den siste tiden. Nå sist på Sørlandet ble det mye posisjonsproblemer underveis, men han hentet mye siste 500 meter . Våre klokker viste 28-fart siste 1000 og det var i tredje/fjerde spor på en ikke optimal bane. Springspor i kveld som normalt ikke Pingo Ø.K får utnyttet til fulle fordi han bruker litt tid på å legge seg til. Kjører Bernt Øksnevad feilfritt i dette løpet så vinner han med Spikeld–sønnen som etter vårt syn er den klart beste hesten i dette løpet. Ligger an til å bli et andrevalg i spillet og det takker vi for og bankerspiller i V5-1A.
Vår rangering V5-1A: A: 13 B: 4 C: 11-1-14-10-7-12-6-2-8-9-15-3 D: 5

V5-2A - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
8 Taran har trukket et dårlig spor, men satt fast med krefter igjen mot fryktelig gode hester sist. Går ned en klasse denne tirsdagen, men det er konkurrenter i form han møter. Fra dette sporet gjelder det kun for Rune Wiig å komme inn i løpet. Det lukter tempo og med kun åtte hester til start, så bør det uansett ikke bli langt frem. Vår favoritt.

1 Shanti`s Lorentz K. bekreftet sin fine form med og avsluttet flott til femte i V75 lørdag fra en vanskelig utgangssposisjon. Klarer neppe forsvare sporet og da blir det litt sjanseartet. 5 Victor Palema gikk fint mot gode hester sist. Er ikke noe lyn ut, så han er litt avhengig at det blir tempo underveis for da har han alltid en giftig avslutning. 6 Grand Canyon holder neppe toppform, men kan vinne dette løpet om han kommer seg foran.
Vår rangering V5-2A: A: 8 B: 1-5-6 C: 4-7-3-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-3A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
4 Føynland Gutten varmet som en vinner sist, men han ble altfor hissig i oppkjøringen bak bilen så da ble det strak galopp. Fordel med voltestart for Spikeld–sønnen som vi mener er den beste på kapasitet, men trenger kanskje flere løp i kroppen før han er seiersklar.

9 Kleppe Manden er alltid med i toppen når han går feilfritt, men hestene til Tom Erga har underprestert den siste tiden så vi er litt usikre. Var med i det store femårsløpet (som Spydermann Ø.K. vant) og strakk ikke til der. Mye billligere imot i kveld. 7 Åspe Viktor var dyktig i regi Refsland, men etter han kom tilbake til Erga så har det blitt mer bokstaver i raden enn plasseringer. Nå skal det sies at han så forbedret ut sist da han satt fast i et løp gode Tidrande vant.
Vår rangering V5-3A: A: 4 B: 9 C: 7-1-10-3-8-6 D: 2-5

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1600 meter autostart. Rekruttkusker.
5 Grey Man var meget god for Silje Jessen i et rekruttløp på Sørlandet for en drøy uke siden. Er rask fra start, men det står noen raske hester på innsiden så det er ikke 100% sikkert at Jessen kommer seg foran. Blir det tet, så er det en topp vinnersjanse når det er snakk om sprint.

4 Strong Alone har fin kapasitet, men hun sliter med aksjonen og ofte faller hun ut av den nedover oppløpet. Klaffer fryktelig sjelden for Lars K Løkken i disse rekruttløpene og han blir ofte overspilt, men denne gangen har han hest han kan vinne med. 6 Yorath Boko var veldig positiv for Pål Buer nest sist da han hadde full fart over mål. Er ikke den enkleste å kjøre denne From Above–sønnen, så her skal du få brynt deg litt Henning Horpestad. En feilfri Yorath Boko er interessant i kveld.

3 Top Line skuffet radikalt sist, men løp i kroppen samt han har helt perfekte forutsetninger med bra spor og sprint gjør ham aktuell. 10 Venetian Woman blir kuskeforsterket i kveld, og holdt godkjent sist etter tøft opplegg underveis.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 5 B: 4-6-3 C:10-8-9-1 D: 12-11-2-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2550 meter voltestart.
10 Seaman er hesten med den største kapasiteten i feltet, men han er og hesten med svakest helse. Positiv avslutning sist av S.J`s Photo sønnen etter et defensivt løpsopplegg. Det var første gang ut etter fem måneders pause. Kusk og trener Kenneth Handeland varsler at han skal bygge opp sin hest, men han løser normalt ganske fint fra springspor. Vinner hvis det klaffer med posisjonene.

9 Pay Me S.H er i rivende utvikling og får igjen for at han er herdet mot gode hester. Holdt meget bra fra utvendig posisjon på V75-vinneren Vasadu og det er nettopp det at Carmody Lobell–sønnen må gjøre jobben hver gang da han ikke er speedig Distansen er uansett en stor fordel for Mikkelsen-traveren. 7 Romarino kjemper i toppen om han takler sporet. Er fryktelig dum når det er snakk om volte så sjansen for startgalopp er overhengende.
Vår rangering V5-5A/V5-2B: A: 10 B: 9-7-3 C: 2-4-1-6 D: 11-5-12-8

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
5 Johan Herbjørn er i sitt livs form for tiden og det formelig lyser av Spikeld–sønnen som Kåre Refsland har gjort en utmerket trenerjobb med. Innersporet kan by på litt posisjonsproblemer, men Tengsareid løser normalt den floken. Fin vinnersjanse uansett posisjon, men han får kamp av et forvandlingsnummer fra den samme treneren.

7 Stjerne Faks er jo som forvandlet etter den dyktige hestekaren fra Varhaug fikk han i sin eie. Järvsöfaks–sønnen har vunnet fryktelig enkelt begge sine løp og skal bare bli bedre og bedre for hvert løp han får i kroppen. På speed tror vi han er bedre enn Johan Herbjørn, men sistnevnte har større fordel av distansen.

Vi tror uansett på et spennende oppgjør mellom de to Refsland-hestene. 4 Ovedølen står 20 meter foran fra start, og kan muligens yppe til kamp på en god dag.
Vår rangering V5-4B/DD-1: A: 5-7 B: 4 C: 12-6-11-13-9-10 D: 2-1-3-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
8 Mr Vegas er kjapp fra start så her må Gunleif Tollefsen bare klinke til. Vi tror han har en god mulighet til å overfly favoritten Black Credit og da alle på innsiden er fornøyde med rygg på Chipmate–sønnen kan det bli tidlig tetkjenning. Blir det slik vi leser løpet, så er det ikke mange i feltet som kan gjøre noe jobb selv så da er muligheten stor for at Tollefsen får trylle unna en bit. Fin vinnersjanse.

7 Black Credit har Refsland gjort en strålende jobb med, men det blir lite kontinuitet i startene. Litt usikker hva Tengsareid velger å gjøre fra dette sporet etter en liten mnd pause. Ofte får Tengsareid kjøreordre med at han skal kjøre i rygg med Credit Winner–sønnen, så det hele blir fort sjanseartet i kveld synes vi. 3 Shocking Mystery har fin form, men er ikke enkel å vinne med. Skulle favorittene rote seg bort kan hun være klar. 10 Phone har fått to løp i kroppen og nærmer seg vinnerformen.
Vår rangering V5-5B/DD-2: A: 8 B: 7-3-10 C: 2-9-5 D: 4-11-6