Pål sitter på leken

Foto: Hesteguiden.com

Formtoppede Shanti's Lorentz K. må ut i poengjakt på Forus tirsdag og da skal det endelig bli seier igjen.

Sportspills meny tirsdag:
V65 Eskilstuna: Maharajah for alle penga
Oddstips 1: Kan Redknapp trylle?
Oddstips 2: Vi tror på Lazio

Også tirsdag er det nok å henge fingrene i for oss travspillere. Denne tirsdagen starter det med V4 fra Åby og fortsetter med lunsjtrav fra Bjerke. Til kvelden får vi atter stifte bekjentskap med superstjernen Maharajah under V65-løpene fra Eskilstuna, mens det skal kjøres dobbel V5 på Forus her hjemme.

Sportspill holder fortsatt koken, og de to siste dagene har vi spilt inn totalt 10 839 kroner på våre foreslåtte spill! Vi jobber på for våre lesere, og det er nye sjanser på Åby i dag. PS Åtte av våre ti sist foreslåtte bankere har vunnet og det er synes vi er en bra uttelling.

Innleveringsfrister Forus
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Det ser forholdsvis oversiktlig ut på Forus tirsdag og i V5B-spillet kjører vi derfor bankerfritt på det største forslaget. I V5A-spillet ser det litt mer uggen ut, og der velger vi å bankerspille i V5-2A.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Det løpet er en poengjakt og da sier det seg selv at kvaliteten på hestene er svak. Løpet er skrevet ut over tre distanser og det ligner et gaveløp for 15 Shanti's Lorentz K. og Pål Buer. Hesten har stått vanskelig til spormessig hver gang på slutten og møtt mye bra hester, og både nest sist og sist har Buers Gidde Palema-sønn kommet til mål med krefter spart. Førti meter tillegg er selvfølgelig litt sjanseartet, men seksåringen tåler å gå en sisterunde i sporene mot denne gjengen og da skal det bli seier i kveld. Vi ser nesten bare galopp imot og en eventuell feilfri 9 Kings Way, men var egentlig aldri i tvil om bankervalget i V5-2A på Forus i kveld.
Rangering V5-2A: A: 15 B: 9-4 C: 8-10-14-13-5-6-2-1-11-12-7-3

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Jager 50 000
I V5-4B/DD-1 venter det 50 000 til vinneren i et flott treårsløp. Det er alt annet enn form på stallen til Sigbjørn Kolnes om dagen, men Kriterietoeren 9 Flying Photo har en veldig fin oppgave her. Ble hardt betrodd i debuten for Kolnes på Jarlsberg for tre uker siden, men var uheldig på startsiden og ble forstyrret av en konkurrent og galopperte. Hadde varmet veldig fint den dagen og normalt er det en vinner i V5-4B. Men skal hente 20 meter på et par riktig fine strekhester og all den tid Kolnes-stallen ikke har flyt i det hele tatt i øyeblikket, velger vi et par garderinger i dette løpet.

6 Noras Photogenic gjorde et strålende seiersløp i Bergen torsdag og slo regelrett en så bra hest som Excella da. Det var en kraftig formbeskjed fra den tidligere Blekkan-hoppa som hadde galoppert seg bort i sine to første løp for stall Wassberg. Vi må nesten betale for denne hoppa etter seiersløpet torsdag. 1 Thai Passion er Solbergs valg i løpet (om han da er frisk igjen - hadde sykdomsforfall i Drammen mandag). Det er slett ikke usannsynlig at Thai Passion er hesten å fange fra tet her og selv om raden er svak er det flott klasse i denne dama. Vi tror V5-4B/DD-1 står mellom disse tre, selv om det finnes flere andre fine treåringer på farten i dette løpet.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 9 B: 6-1 C: 3-11-2-13-8-12-10 D: 5-4-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Storfavoritten 8 Hanna banker er strøket og dette er et skummelt løp. I manglel av bedre alternativer setter vi Gunleif Tollefsen og 5 Intact O. først. Fireårshoppa har en seier og tre andreplasser på sine fire starter i karrieren og kommer altså med dokumentert form.

3 Hot To Handle kunne ikke svare smygkjørte Eloise Håleryd i lunsjen på Forus sist tirsdag, men gjorde et sterkt løp etter dødens i sisterunden. Med kun fire strekhester blir det et fint løp på fireårshoppa her. Vi satte 4 Maksi Lane først i det lunsjløpet og hoppa gjorde et greit løp til tredje da. Her er det mulig Tengsareid kan få tet og motstanden skremmer ikke.

6 Vinessa er sammen med 10 Petra K. avhengig av å få løpet sitt. Med kun ni hester igjen er det bra muligheter for at de kan få det. 9 Let There Be Rock er trolig sist ut fra start og da er det ikke lett å hente 40 meter tillegg. Men kapasiteten er brukbar på denne Face Of Speed-hoppa.
Rangering V5-1A: A: 5 B: 3-4-6-10-9 C: 1-7-2

V5-3A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
7 Tin Tveiten innfridde som vår banker på Bergen travpark for snaue to uker siden i debuten for Refsland/Tengsareid etter en strålende siste 400. Det var faktisk Tin Tveitens første seier på tre år, men hesten har jo varslet form i lang tid. I et jevnt eliteløp setter vi Sjefen-sønnen igjen, men motstanden er klart tøffere enn i Bergen.

Åsbjørn Tengsareid velger selv å kjøre 8 Neslands Loke som som var urdårlig nest sist og uheldig sist. En Neslands Loke i dokumentert toppform hadde vært en banker her normalt, men formen er uviss nå og da nøyer vi oss med andrevalget. 6 Knell hadde en fantastisk første halvdel av sesongen, i høst har det gått veldig i rykk og napp. Tredjevalget.

5 Rinde Kvikken var sjanseløs mot en knallgod Norheim Faksen sist på Sørlandet, men bekreftet atter toppform. Kjetil Djøseland som kusk i kveld, det trekker litt ned. Normalt gjør disse fire opp, men på det største forslaget betaler vi også for formbomben 1 Spang Balder. Elleveåringen kom strålende tilbake etter startgalopp sist og blir ikke spilt her.
Rangering V5-3A: A: 7 B: 8-6-5 C: 1-3-2-4

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Det er ikke noen walkover for favoritten 11 Røster i dette løpet, men klart førstevalg må fireåringen bli. Gjorde et kruttsterkt seiersløp i V75 sist på Jarlsberg, og med det løpet i kroppen er neppe hesten dårligere i kveld. Men førti meter tillegg er alltid litt sjanseartet og Røster støter på noen formsterke konkurrenter.

Først og fremst stallkompis 7 M.G. Lomen som er utrolig flink til å holde farten mot mål. Som sist i seiersløpet på Forus der hesten så slått ut 500 meter fra mål, men likevel kom tilbake og vant. Toppform er det også på 9 Ulsrud Rigg og selv om det ikke finnes noe som heter fortjente seire i travsport, så har Ulsrud Rigg samlet opp til en seier nå.

Fra strek vil muligens også 2 Madla Tor kunne utfordre. mangler kanskje det lille ekstra denne vallaken, men forutsetningene er ypperlige i kveld. Helt ute på kanten spanderer vi også et kryss på 13 Evina som var radikalt forbedret sist.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 11 B: 7-9-2 C: 13-1-4-6-5 D: 8-10-12-3

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Med favoritten 9 Touch Of Caviar strøket, blir det Tengsareid først også i dette løpet. Fireårshoppa 6 Shacklesonmyfeet gjorde et flott løp til fjerde i V75 sist og kommer nå ut i ny regi. Bra sjanse for at hoppa kan nå teten her og vi synes det ser ut som en bra vinnersjanse.

5 Delphis Jag holder fortsatt solid form og Svein Ove Wassberg er spennende gjestekusk i kveld. En feilfri Delphis Jag kan sjelden regnes bort i slike løp. Mer usikker er formen på 7 Above Gold som både har galoppert litt på slutten og kanskje heller ikke vist den store toppformen. Den grunnkapable Wiig-traveren hører uansett hjemme på kupongen her.

Disse tre hestene skiller seg ganske klart ut, men helt iskaldt er det ikke å se 3 Mr. Vegas (opp en klasse nå, men fin form) eller 10 Oddset Hæstak (løp i kroppen og ikke helt ueffen på en speed) som vinnere her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 6 B: 5-7-3 C: 10-2-1-4-8 D: 11

V5-3B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Til tross for 60 meter tillegg setter vi 10 Lauvås Blid først i dette uoversiktlige løpet og Åsbjørn Tengsareid får favorittstempelet påny. Hoppa tåler å gjøre mye av grovjobben selv og tok en flott tredjeplass sist etter et tøft løp. Feilfritt er det bra vinnersjanse.

5 Skogfaks står 40 meter foran og holder også fin form. Går litt i rykk og napp denne Erga-traveren, men duger ihvertfall bra tidsmessig. 8 Kjellsin dukker opp i ny regi og viste fart i "gamle" dager. Svært uviss form nå, men farten er bra. Fra strek er det verd å vie oppmerksom til både 4 Vestpol Draupner (kan trolig 33.5) og 2 Lille Elding (må forbedre seg litt, men er travsikker).

9 Steine Maldini har ikke fulgt opp en lovende innledning på karrieren, men krysses på gamle meritter. Skulle 6 Dyrøyfot finne på å trave feilfritt, er det litt kapasitet i denne vallaken.
Rangering V5-3B: A: 10 B: 5-8-4-2-9 C: 6-4-1-7

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart
Med løp i kroppen og en klart godkjent norgesdebut for en måned siden setter vi 6 Mr. Cantab først i V5B-finalen. Fra lederryggen hadde vallaken kun kapasitetstraveren Alamo Boko og flinke Tobrosboy Augustinu foran seg på Sørlandet og motstanden er enklere her. Vi tror det er bra muligheter for at Kristine Kvasnes kan nå føringen i kveld og da ser det ut som en fin vinnersjanse.

Åsbjørn Tengsareid velger selv å kjøre 3 Romarino som var meget tapper fra dødens i sitt første løp etter nesten tre måneders pause sist. Romarino tåler som kjent å klive i sporene og kan vinne dette. 11 Orient Kronos falt blytungt som 1,2 oddser sist på Forus og det attpåtil etter å ha fått dirigere i front. Det var meget skuffende og vi setter Wiig-traveren ned som tredjevalg i kveld.

10 Master Blaster ser ut til å være på vei tilbake i form og skal også tilmåles en viss seierssjanse her. Sommerslageren 8 Walk For Life mistet formen brått og fra spor åtte med tvilsom form i bagasjen er hoppa kun en garderingshest i kveld.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 6 B: 3-11-10 C: 8-2-1-9-12-7-4-5