Påskeaften med vanvittig V75-jackpot

Lutfi Kolgjini er på plass på Klosterskogen lørdag, blant annet med Mosaique Face i Klosterskogen Grand Prix. _Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Lutfi Kolgjini er på plass på Klosterskogen lørdag, blant annet med Mosaique Face i Klosterskogen Grand Prix. _Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Med nesten 8 millioner ekstra i sjuerpotten, er det store penger å spille om i lørdagens V75 fra Klosterskogen. Både sportslig og spillemessig er det en kanonomgang.

Sportspills meny påskeaften:
V5 Klosterskogen lørdag: Vorspiel med fireårig kanon
Nyhet! Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
Oddstips 1: På tide for Roma nå
Påskens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippeligaen: Her er Nettavisens tips
Obosligaen:
Les Nettavisens gjennomgang

Førstkommende lørdag venter en utrolig spennende jackpotomgang på Klosterskogen, og da med den største V75-jackpotten siden 2010! Hele 7.998.008 ligger ekstra i potten, og skulle du bli alene, ja, da kan du cashe ut hele 22 millioner!

Det ble altså SVÆRT VRIENT på Sørlandet forrige lørdag og ingen klarte sju rette. Nettavisen kom som ingen andre helt i mål i den dagen, men spilte likevel inn ca 250 000 kr. 

Også denne uken har det vært bra med gevinster. Undertegnede fortsetter å levere sterke tips til Leangen. For en drøy uke siden, spilte jeg inn drøye 250 000 kroner på Leangen i V65-spillet. Denne mandagen ble det strålende klaff i V5-spillet. Det mellomste forslaget på Nettavisen med en (innl.pris kr 448) betalte ut meget flotte 8 313 kroner. Alle V5-forslag på Eksperten suste inn, og med fire ganger V65 så ble det spilt inn ca 120 000 fra min favorittbane mandag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tirsdag leverte Rolf Lerum solide tips til V65-omgangen på Forus. Fire andelslag fikk seks rette og betalte tilbake mellom 17 000 og 19 000 kroner per stykk og totalt ble det over 100 000 kroner innspilt tirsdag.

Og om ikke dette var nok så fikk Nettavisens galoppeksperter, Birger Christensen og Morten Olsen, en pangstart når det var sesongdebut for galoppen på Jägersro galoppbane onsdag ettermiddag. Det mellomste V4-forslaget (innl.pris kr 448) suste inn med fire rette og betalte tilbake meget respektable 4 846 kr. Sammen med en bråte andelslag på Eksperten ble det over 100 000 kroner tilbake der.

Klosterskogen byr altså tradisjonen tro opp til fest på Påskeaften. Startskuddet for storløpssesongen innledes alltid på Klosterskogen i påsken og det store sportslige høydepunktet er Klosterskogen Grand Prix for varmblodseliten med hele 300 000 kroner til vinneren. I tillegg er det Habibs minneløp for varmblods fireåringer med voksne 200 000 kroner i førstepremie.

Kaldblodshestene er heller ikke glemt og Moe Odins æresløp for kaldblodseliten kan også friste med 200 000 kroner til vinneren. I tilegg kjøres det tradisjonsrike Telemarksløpet for kaldblods fireåringer med 70 000 kroner til vinneren. Det er altså svært gode grunner for å avlegge Klosterskogen en visitt på lørdag.

Spillemessig er det som alltid når det er V75 kanoninteressant og med en voldsom jackpot i tillegg er det bare å feste sikkerhetsselene. Både undertegnede og Rolf Lerum har lagt ut diverse lag på Eksperten i alle mulige prisklasser. Andelslagene har ulike navn:

Andelslagene med lagnavn "Leirvågs V75 gigapott" vil følge tips og rangering i denne artikkelen

Andelslag med lagnavn "Nettavisen V75gigapott" vil kunne avvike fra rangering og tips i denne artikkelen

Andelslag med lagnavn "Lerums jackpotV75" vil kunne avvike fra tips og rangering i denne artikkelen.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Brøt lydmuren i prøveløp
Nettavisens V75-banker dukker opp i Telemarksløpet i V75-2 og kommer fra Rogaland. Det handler om 4 Tomeld Ø.K. som altså landet på smått sensasjonelle 22.0/2060 voltestart i et prøveløp på Forus 24. mars. Det er mildt sagt sterkt og trener og eier  Bernt Øksnevad som kusket hesten i prøveløpet mener det var mer å gå på. Hesten galopperte bort mye kroner i treårssesongen, men dersom prøveløpet er et slags vitnesbyrd, blir ikke denne hesten lett å hanskes med i år.

Bernt Øksnevad overlater tømmene til Åsbjørn Tengsareid og selv om også 8 Teddy Gutten Støen er en unntakshest, skal han få litt å stri med lørdag. En feilfri 4 Tomeld Ø.K. lar seg neppe slå og galopprisikoen skal i følge Bernt Øksnevad være klart mindre nå, enn den var i fjor. Med 8 friske jackpotmillioner å spille om i tillegg til den ordinære sjuerpotten, er det heller ikke så veldig farlig at hesten blir såpass stor favoritt. Bankerne må som kjent vinne uansett og 4 Tomeld Ø.K. blir Nettavisens V75-banker lørdag.
Rangering V75-2: A: 4 B: 8 C: 7-9-10-6-5-3-1-2

Ludde drar til
Klosterskogen Grand Prix er også i år blitt en godbit i V75-6. 10 Magic Tonight og Ørjan Kihlström blir spillefavoritt, men vi er klart inne på at 9 Mosaique Face og Lutfi Kolgjini kan være vinneren.

Offensive Lutfi Kolgjini har gode rygger fra sitt bakspor og da ligger det i kortene at Kolgjini kaster loss tidlig for å kjøre seg til tet. Hesten har tilbragt vinteren i Frankrike og var blant annet med i årets Prix D' Amerique. Lyktes ikke helt der, men dette er selvsagt noe helt annet. I et svært interessant DD-spill bankerspiller vi hesten, men i V75 blir det selvsagt garderinger.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

10 Magic Tonight hadde en herlig fjorårssesong og kjørte inn nesten 1,6 millioner kroner. Walmann-hesten viste seg dog best på sprint og bakspor og full vei på Klosterkogen er ikke optimale forutsetninger. Sindige Ørjan Kihlström er imidlertid en mester i å holde hodet kaldt og Magic Tonight kan naturligvis vinne årets utgave av Klosterskogen Grand Prix.

Det kan selvsagt også 7 Oasis Bi gjøre. Vinneren av Steinlagers æresløp på Momarken for tre uker siden, har et kjelkete startspor, men Bjørn Goop løser nok det også. Kanskje er det feil å mene at 4 Remee La Marc er det største norske håpet, men slik denne hesten har levert i de to siste løpene, så krysser vi for Søvik-hesten allerede på det minste V75-forslaget.

12 år gamle 1 Classic Grand Cru er kanskje ikke like god nå som i glansdagene, men dansken spurtet strålende på Jägersro sist. Spor en på Klosterskogen innebærer sparsommelig reise underveis, og da trenger ikke "pensjonisten" være helt sjanseløs, dersom noen av favorittene kommer feil på det underveis, eller er litt under pari for dagen. Det betyr at vi dropper norske 2 Thai Broadway, 3 Mr F.X. Royal og 6 Winmecredit, men det vil ikke være et sjokk dersom en av dem skulle vinne løpet.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9 B: 10-7-4-1 C: 2-6-3-8 D: 5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 2900 meter voltestart.
Herlig spilleløp venter i V75-1 der 150 000 kroner venter vinneren. I fjor ble det favorittseier ved Aqua Challenge i dette løpet, og året før vant Delphis Jag som et tredjevalg. 

Det ser åpent ut på forhånd i år, men lokale 8 Love Voice blir vår favoritt. Hesten til Øverdal-brødrene leverte et nytt toppløp i V75 sist på Momarken og avsluttet sterkt til tredje da i et løp med tøff konkurranse. Fra 20 meter tillegg er det ikke utenkelig at kusk Thor Borg søker seg fremover tidlig.

Fra strek har nok Lutfi Kolgjini klare seiersambisjoner med 2 New Moon Face. Hesten er ikke stabil, men skulle han komme seg foran tidlig er nok mye gjort. 10 Silver Light gjorde et kanonløp på Sørlandet sist lørdag, etter å ha gjort mye av jobben i tredjespor i sisterunden. Med litt mer klaf på løpsopplegget lørdag, kan årets andre seier være et faktum.

Fra strek kan lite spilte 3 Mr. Ratzeputz være en luring. Heisholt-traveren var fenomenalt god når han slo gode Haras Du Pin nest sist og er hesten i nærheten av en slik prestasjon lørdag, kan han overraske. 6 Arc Va Tout skuffet kanskje ørlite sist, men vinneren Golden Street var bra fra tet. Distansen er ikke noe minus. 11 Peter Bagger trives på distansen og var mektig vinner av et monteløp i Sverige i sin siste start. Seks hester krysses i V75-1.
Rangering V75-1: A: 8 B: 2-10-3-6-11 C: 12-4-5-15-13-1-9-7-14

V75-3 - Moe Odins æresløp. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
7 Lannem Silje har slått kraftig tilbake etter nederlaget i Meyer'n tredje sist, og vært brenngod i to strake seiersløp. I dette meget fine eliteløpet, er det mye som taler for at Tor Wollebæk og 7 Lannem Silje kjører seg tidlig til tet og atter skal vinnersjansen være solid.

Silje er en klar bankerkandidat, men siden dette er Klosterskogen og siste indre er en mulighet, betaler vi også for startkatapulten og speedige 6 Bork Odin. Bork Odin er svært sannsynlig tethest her, og like sannsynlig er det at Vidar Hop da overlater føringen til Lannem Silje. Med et slikt scenario vil Bork Odin kunne få muligheten via siste indre og så speedig som denne er, er det ikke helt utenkelig at Bork Odin kan speede ned Lannem Silje. Derfor spiller vi to hester i V75-3.
Rangering V75-3: A: 7 B: 6-3 C: 9-10-8-5-4-1-2-11-12

V75-4/V4-1 - Habis minneløp. 2100 meter autostart.
Kun sju hester stiller til start i dette fireårsløpet, til tross for velvoksne 200 000 kroner til vinneren.

Vi står på to hester og setter 3 Kapow Hanover knepent først. Frode Hamre vraker sin egen stallhest og setter Bjørn Goop opp som kusk. da er hesten i de beste kjørehender og det var riktig fin stil på hesten i norgesdebuten på Momarken for to uker siden og er den trolig tethesten her.

Fra Roger Walmanns stall i Sverige kommer 5 Exodus Hanover. Sverigedebuterte for Walmann på Solvalla for halvannen uke siden og gjorde et bra løp til tredje i steintøff konkurranse. Fikk maks som tredje i det løpet, men skal nok gå fremover med det løpet i kroppen og møter også noe billigere motstand.
Rangering V75-4/V4-1: A: 3 B: 5-7-4 C: 1-6-2

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Favoritten 7 She's My Dream står sjanseartet til spormessig i V75-5 og dette løpet kan være skummelt.

Etter en svak periode for stall Westergaard fløy stallhestens hans på Bjerke onsdag. Både Wayne, Punk og Deweyscamper leverte toppløp, og det kan være så her at Bjørn Goop klinker til bak 7 She's My Dream mot tet. Lykkes han med det, er vinnersjansen god. Lykkes han ikke, blir det sjanseartet.

Eirik Høitomt varsler ambisjoner med 3 Windy Ammik. Hoppa overrasket med svært positiv utvikling i fjor, og leverte en svært tiltalende årsdebut på Bjerke for drøye to uker siden. Høitomt kjører mot tet her, og Windy Ammik er et klart motbud til favoritten. 10 Miniera D'Oro leverte en herlig årsdebut. Fikk det riktignok servert i rygg på ledende Toouc da, men var herlig spenstig når åpningen kom og vant såre enkelt. Bakspor nå, og andre forutsetninger, men Killingmo-hoppa tåler å gå en langspurt.

1 Starfish And Coffee står nydelig til spormessig og gjorde en bra opphenting etter galopp i årsdebuten. Kan overraske fra sin perfekte utgangsposisjon. Fire hester på forslagene i V76-5, men her er det flere gode med.
Rangering V76-5/V4-2: A: 7 B: 3-10-1-4 C: 6-9-2-5-11-8-12

V75-7 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Omgangen avsluttes med et praktfullt kaldblodsløp, både sportslig og spillemessig. 

1 Tin Balder blir vår klare favoritt og kan være et bankeralternativ. Eirik Høitomt har kusket den Frode Hamre-trente Lome Kongen-sønnen i de to siste løpene og hesten har vært knallbra. Fikk aldri tak på tetløpende Brødsjø Odin nest sist på Jarlsberg, men tross dødens og et tøft løp sist på Bjerke vant hesten lett. Spor en i volta på strek lørdag, kan bety tet fra start til mål, da det ikke er startkanoner ellers på strek.

3 Ekeld var solid til seier sist på Bjerke, etter å ha varslet form i starten før. Var sammen med Tin Balder svært lovende som treåring, men fikk omtrent hele fjoråret ødelagt av diverse årsaker. Må trolig gå utenpå her, men kan være god nok til det også. På de to minste forslagene står vi på kun disse to, men på det største betaler vi for ytterligere fire hester.

6 Gandolf overbeviste stort som vinner i V75 sist i Drammen. Møter litt bedre hester lørdag, men Sagholens tøffing har garantert mer å gå på. 7 Fjord Jerven har vært under pari i flere starter nå, men kapasiteten er velkjent og slike hester er farlig å utelate.

11 Bjørlifaks var enorm i seiersløpet på Bjerke 11. februar, men har ikke lyktes i de siste startene. Blir svært lite spilt lørdag, men denne er bra. 8 Alsaker Piril er kvikk i vei, og varsles på gang igjen. Har slått like bra hester som dette før og kan gjøre det igjen,
V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 3-6-7-11-8 C: 14-13-10-4-15-2-5-12-9