Gå til sidens hovedinnhold

Passerer 200 000 innkjørt i 2010

Og tar sin femte seier for året. Sjekk tirsdagens travtips til Forus.

Det er kveldskjøring både på Momarken travbane og Forus travbane denne tirsdagen, og for en sjelden gangs skyld er det da enkle V5-omganger å forholde seg til. Det tror vi spillerne setter pris på og det hadde vært å ønske at det var flere slike kvelder.

Les også tirsdag:
Momarken: Følger opp suksessen?
Oddstips 1: Hockeyfavorittene innfrir i kveld
Oddstips 2: Roma slår Basel

Forus byr på fem fine spilleløp i sin V5-meny, og vi var egentlig aldri i tvil om bankeren. 5 Føynland Gutten har hatt en strålende sesong for sin trener Kjetil Djøseland, og passerer 200 000 kroner innkjørt med seier i kveld. Kveldens oppgave ser skreddersydd ut. Fra femtespor i volten skal dette være tidlig tetkjenning for fireåringen og da må det være en topp vinnersjanse. Føynland Gutten galopperer fra tid til annen, men har virket vesentlig mer travsikker i sine siste løp. Tredje sist var Spikeld-sønnen bunnsolid V75-vinner på Bjerke og sist gjorde Føynland Gutten en mektig opphenting etter startgalopp og hadde avgjort i god tid før målstreken. 10 Stuve Vinn holder absolutt toppform, men det blir ikke lett å hente 20 meter på en feilfri Føynland Gutten og da bankerspiller vi 4 Føynland Gutten i V5-4.

Klikk her for å se våre V5-forslag til Forus

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

14 varmblodshester skal ut over sprintdistanse i V5-1 og det er altså voltestart og hestene starter fra to distanser. Vi setter 10 Mastery As først. Wiig-traveren har ikke innfridd forventningene i Norge, men det har vært fremgang å spore i det siste. Gjorde et bra løp utvendig for lederen sist i Bergen, og treffer Rune Wiig fra femtespor i volten på tjue meter tillegg, kan faktisk Mastery As sitte tidlig i tet. God vinnersjanse. 12 Grand Tealight ble kjørt svært offensivt sist på Bjerke og stummet naturligvis litt til slutt. Får i kveld Åsbjørn Tengsareid som makker, en klar kuskeforsterkning. Perfekt springspor på tjue meter tillegg og vi tror egentlig dette løpet står mellom Mastery As og Grand Tealight. Men det er sprint og vi garderer ytterligere. 3 Fidilo blir faktisk ganske så klar favoritt sammen med Ove Wassberg. Ove'n dominerer voldsomt i Bergen, men er tung å sveive inn utenfor hjembyen. Og vi tror ikke Fidilo matcher våre favoritter på kapasitet. 1 Fakir O. er vår store luring i dette løpet. Spurtet som en vind nedover oppløpet tredje sist og var god fjerde tredje sist. I de to siste startene har det blitt galopp. Klaffer det for kusk Atle Erga fra innersporet, kan skrellen være et faktum. 4 Norwegian Håleryd viste form sist, og kan en god del. 5 Strong Moonshine viser fart og liker sprint og 9 General Liberty (kapasitet, men svært vrient startspor) og 11 Sundbo Kaktus (fartsfylt, men galopplysten vallak) kan vurderes ved ytterligere garderinger.

Poengjakt for varmblodhester er utfordringen i V5-2. Vi tar en frekkis og lanserer 8 Lucky Surprise først. Milevis bedre enn raden og helt passende motstand i kveld. Klaffer det for Tor Leiv Gudmestad underveis tror vi på vinnersjanse. 3 Shocking Mystery blir trolig spillefavoritt og trolig tethest. Har opptrådt svært variabelt den siste tiden og er ikke veldig tøff i sluttfasen, men motstanden er overkommelig. 2 Levon er ikke så verst, står fint til spormessig og gjorde et godkjent løp sist. 1 Nico The Great kan ikke utnytte førstesporet, men kapasiteten er blant de bedre i dette feltet. 10 Come Pete og 11 Feinschmecker må smyge, men har en viss fart i kroppen. Dette løpet er uggent og vi tyr til helgardering på det største forslaget.

Favoritt i fare
Nye krevende ufordringer for spillerne i V5-3. Favoritten 7 Kap Viktoria skal altså avgårde fra et trangt fjerdespor fra 20 meter tillegg på sprint. Hoppa har riktignok stabilisert seg endel i det siste, men dette kan bli startgalopp og game over direkte. 10 Vinnivinn blir vår klare favoritt. Perfekt springspor for Wiig-traveren, som var imponerende vinner nest sist da en så god hest som Odins Tira var helt sjanseløs. 6 Kringelandsbestina var helt under båten fra rygg leder sist, men veldig god i startene forut. 9 Bjelleguten er yngst, men en treåring i fin utvikling. Vi nøyer oss med disse fire på kupongen og velger da vekk både 11 Vestpol Casper (svært vanskelig utgangsposisjon) og 13 Kong Tjomsen (viser ikke form for tiden). Strekhestene tror vi ikke på, selv om 3 Ternas Evita har vist litt fart i Bergen.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Forus

Langløp for de bedre varmblodshestene er menyen i V5-5. 10 Thai Tanium falt tungt som 84-prosenter sist på Sørlandet og har faktisk endt uplassert i fire av sine fem siste starter. Det mangler helt trøkk i Tjomsland-traveren om dagen og for oss blir millionæren kun en gardering i kveld. Vi er heller ikke veldig overbeviste om at Thai Tanium liker stayerdistansen veldig godt lenger. Formbomben 9 Lomak Crown J. blir vår favoritt. Tok enkelt ned Digital Charcoal (som nesten sjokkvant i V75 lørdag) nest sist og leverte et nytt toppløp sist. Klar fordel av distansen og går til mål alle dager i uken. 2 Delice D. har levert en sesong på det jevne, fine betingelser i kveld og vant i Bergen tredje sist på nettopp stayerdistanse. Vi spanderer også et kryss på 8 Inspector Barnaby (holder formen og liker distansen).

Innleveringsfrister Forus
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)
Programoppsett Forus
Hjemmeside Forus
Værmelding Forus travbane tirsdag kveld

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken