*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Pengene fordeles til slutt

Foto: hesteguiden.com

Utgangsposisjonene er ikke de beste for våre to holdepunkter på Momarken i kveld, men vi tror uansett at de viser konkurrentene bakskoene til slutt. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi har to meget spennende rebuser å bryne oss på i Østfold denne tirsdagskvelden, og ved siden av at det ser meget interessant ut spillemessig har vi noen løp som holder sportslig høy kvalitet å se frem til. Den nylige vinneren av Vintilla-travet Stiv Kuling skal i aksjon i V5B-4, mens årets toer i Derby for varmblodshestene i form av Triple Crown skal i ilden i finalen av B-spillet.

Avgjør på lette bein til slutt?
Ja, i et løp forbeholdt de stallansatte i et varmblodsløp i den tredje avdelingen i A-spillet har vi i grunnen kanontro på at 11 K.L.M. Brooklyn feller samtlige til slutt, og etter at vi synes at 5-årshoppa så helt lysende ut i den siste starten var vi aldri inne på tanken om å gardere denne gangen.

Det var nemlig en langt spenstigere utgave vi fikk se av Lindy Lane-datteren ved fjerdeplassen på 15.9 full vei i den siste starten, enn ved andreplassen på 16.9 full vei første gangen ut etter lang pause. 5-årshoppa fikk dog ikke fritt spillerom fra andre utvendig til slutt ved den anledningen (så ut til å ha veldig mye krefter spart), men nedover dagens lange oppløp kan vår banker for dagen spille ut hele sitt register. Det blir garantert tøft tempo på dette sprintløpet, og det vil i så fall favorisere den spurtsterke hoppa til slutt.

Vi tror at formen er helt på topp med et par løp i kroppen etter litt hvile, og distansereduksjonen i kveld anser vi bare for å være en fordel. Enorme fartsressurser der i gården, og mot konkurrenter som ikke egner seg til så skremme (klart tøffere i mot i den siste starten, og der hadde hun vært dårligst toer med åpning til slutt), tror vi sterkt på seier i kveld. Kanonform på denne tiden i fjor (vant da bl.a et sprintløp på 14.0 på Bjerke), og Hoel-traveren utstyres med en god kusk i form av Truls Glittum for anledningen.

Vår rangering: A: 11 B: 2-5-7-10-9-8-6 C: 1-4-3-12

Fortsetter fremgangen?
Det er ikke veldig ofte at vi ser 8-årshopper begynner å vise tenner i løpsbanen, men 8 Lill Fair i V5A-5/V5B-2 er et unntak i så måte. Sjokkerende god ved triumfen på 16.3 full vei på Biri i den nest siste starten (bare skylte rundt konkurrentene runden igjen, og til slutt var hoppa 40 meter foran i mål), og i den siste starten var Elway-datteren en bunnsolid toer på flotte 14.4 over aktuell distanse (kunne ikke gå i nærkamp med meget gode Angel Of Postman, men det var femten meter ned til tredjehesten i løpet).

Lynrask i vei bak startbilens vinger ved den anledningen fra sitt førstespor, og på tross av et spor litt langt ute denne gangen, tror vi at vår banker i B-spillet (i A-spillet får vi råd til å gardere) sitter i en fremskutt posisjon direkte. Trekker etter vårt skjønn klar fordel av distansen kontra den antatt tøffeste i mot, og da har vi god tro på at Hans Chr. Holm styrer Schøn-traveren inn til årets andre triumf.

Vi synes ikke at 2 Perfect Line ligner en sprinter (ikke vist seg å være noen kløpper fra start så langt), men ved kraftig overpace på løpet slik det ble ved triumfen på fine 15.5 full vei i den siste starten, skal selvsagt den formtoppede 5-åringen regnes tidlig på ny.

Dundrer til tet tror vi at 3 The Face gjør (muligens slipper Ottersen tidlig til vår banker i B-spillet), og dersom kusken ønsker å sitte foran, ser vi ikke helt bort i fra at 4-årshoppa gjentar bragden ved seieren på 15.4 over aktuell distanse i den tredje siste starten. En bra hest skal 9 Diamant Håleryd være snakk om, og vi venter litt på at 4-årshoppa skal slå ut i full blomst (bør vurderes relativt tidlig fra et optimalt smygspor denne gangen).

Vår rangering: A: 8 B: 2-3-9 C: 1-4-6-11-5-7-12 D: 10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-1, 2140 meter autostart
Et fryktelig vanskelig løp å vurdere for urutinerte varmblodshester har vi å bryne oss på i innledningen på denne rebusen, og vi anbefaler bred gardering. Et helt greit løp til sjette på fine 18.4 full vei gikk 1 Perfect News i den nest siste starten mot gode hester, og i den siste starten fikk 3-åringen full uttelling for sin fine form ved å vinne på enkle 20.6 full vei. Ligner en type som kan løse bra bak startbilens vinger, og vi ser ikke helt bort i fra at Super News-sønnen leder rundt om.

Kapasitet til å legge dette feltet på rygg innehar 9 Safe Amour, men 3-åringen virker til å være veldig vanskelig å få feilfritt rundt. Satt i tredje utvendig i den siste starten, men når tempoet ble skrudd opp i front på den siste langsiden slang Love You-sønnen seg over i galopp. Trolig en fordel med autostart, og det lange oppløpet på dagens arena taler til Bye-traverens fordel.

Vi synes at innsatsen til sølv på 20.0 i Skien bak gode Brickbybrick ikke var så verst på 3 Candybar S.E. i den tredje siste starten, men etter det har 4-årshoppa etter sigende blitt felt av sykdom og feilbalansering. Trolig seiersaktuell i en feilfri utgave i kveld, og når vi også nevner trioen 5 Hot Chili (utstyres med helstengt hodelag, noe som kan gjøre 4-årshoppa litt mer skjerpet), 6 Menina (rotet seg vekk på galopp i de to siste startene, men 3-årshoppa skal være av de bedre i dette løpet i en feilfri utgave) og 11 Fluberginden (positiv til sølv i den siste starten, og med ytterligere fremgang tror vi på en plass helt i toppen), bør vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 1 B: 9-3-6-5-11 C: 2-10-4-7-8-12

V5A-2, 1640 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodshester venter oss i den andre avdelingen, og løpet teller ikke mer enn syv deltagere (men vinnerkandidatene er likevel mange). Vi støter på dagens største favoritt i dette løpet i form av 4 Kosak med sine voldsomme 85 %, og med en tilsvarende innsats som ved triumfen på flotte 25.4 over aktuell distanse i den siste starten blir selvsagt 6-åringen vond å stoppe på ny. Dog hatt et tøft program denne måneden (og det siste løpet kan fortsatt sitte litt i beina), og kusk Kristian Bjørnerød bankerspiller vi ikke av prinsipp (finner på det utroligste den karen der).

Vi varslet litt for 2 Ramstad Knerten i den siste starten, og vi synes at 9-åringen fullførte strålende til sølv på 26.1 bak den store favoritten den gangen (leverte en solid siste 700 fra køplass). Kommer trolig billig frem i ”dødens” ved denne anledningen, og da ser vi ikke helt bort i fra at 14-prosenteren i spillet viser seg som den tøffeste til slutt.

Bak de to kamphanene der fremme i front kan 3 Mai Faksen få alt sydd opp, og på en god dag er Järvsöfaks-sønnen giftig på en kortspeed (kun markert på usle 3 % av de innleverte kupongene). Formen er fin (uheldig i den siste starten, og det var en helt grei innsats til tredje på 28.8 full vei 7-åringen leverte forut for den starten), og vi synes at Eng-traveren er litt spennende i kveld (spesielt hvis det siste løpet til de to antatt beste sitter litt i beina).

Vår rangering: A: 4 B: 2-3 C: 5-7-6-1

V5A-4/V5B-1, 1640 meter voltestart
Vi synes dette sprintløpet for kaldblodshester ser vidåpent ut, og vi tyr da følgelig til bred gardering. Det er ikke til å stikke under en stol at 8 Ulven Storm er veldig usikker (men det har vært en del utur med i bildet de siste gangene), men vi synes at formbomben fortjener å få en seier nå. Var i ferd med å avslutte i 25-fart i den siste starten når en galopp felte ham ut i oppløpet (dårligst toer i det løpet uten utskeielsen ut av den siste svingen), og mot ikke alt for skarp motstand ved denne anledningen, tror vi på en topp vinnersjanse (dagens arena tror vi skal passe 7-åringen bra).

Det er ned en liten klasse for 2 Sjurmin ved denne anledningen, og da bør 7-åringen være seiersaktuell. Galopperte seg vekk i den siste starten (hjulhekt), men forut for den starten viste Ravn Jahn-sønnen stabilt god form. Vant i den siste starten gjorde 3 Skøifinn, men det er litt tøffere i mot denne gangen. Fartsressursene er dog veldig fine på 10-åringen, og det er ikke helt utenkelig at den andre strake triumfen blir bokført i kveld.

Kraftig forbedret med løp i kroppen etter veldig lang pause kan 1 Brandval Jo vise seg å være (gikk kun på det jevne til premie på 29.5 over aktuell distanse i den siste starten), mens formsterke 5 Paro Friggen heller ikke trenger å være helt borte på en god dag (litt variabel i humøret, men 8-åringen har fine fartsressurser).

Vår rangering: A: 8 B: 2-3-5-1 C: 9-6-4 D: 7-10

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 1640 meter autostart, monte!
Kanonform på 8 Malcyon Magic (vunnet tre strake triumfer), men en kjapp sprint trekker kanskje litt ned. En spennende debut i denne grenen gjør 1 Vinyard A.L., mens formkurven peker oppover for 6 King Centaurus. Beste rytteren (Siv E. Løvvold) setter seg opp bak 10 Yankee Rapida, mens fartsfyllte 2 Norvelous News får stå som en liten outsider (dog tvilsom form).

Vår rangering: A: 8 B: 1-6-10-2 C: 3-4-9 D: 5-7

V5B-4, 2140 meter voltestart
Vi støter på et superfint kaldblodsløp i den fjerde avdelingen, og fagbladene er ganske sikre på at 2 Stiv Kuling leder rundt om. Det er ikke vi, og vi tyr da til noen garderinger. Det ble en knapp seier i Vintilla-travet i den siste starten på 27.2 over stayerdistansen (og formen var da helt på topp), men etter at hesten har fått det litt roligere i trening etter den triumfen, tror vi ikke at Moe Odin-sønnen er snakk om noen klink vinner denne gangen. Hestene fra hhv 20 og 40 meter tillegg kommer langt lettere inn i matchen denne gangen, og da tror vi fort at 5-åringen kan bli fanget til slutt.

Det kan desutten bli helt dønn riktig for 1 Lykkje Odin ved denne anledningen (slikker ryggen til favoritten til 100 meter gjenstår, og da ser vi ikke bort i fra at vårt drag i løpet kan stille et alvorlig spørsmål til slutt), og da synes vi at 5-åringen til Geir Kihle er interessant på kryssene med sine 15 % denne gangen (vi holder denne for å være en bedre hest en Hågå Elden som favoritten nesten tapte for i den siste starten).

Tung i kroppen etter en mindre pause i den siste starten (sjette på 26.9 på en upassende kort distanse), men løp i kroppen har normalt gjort godt. Trives helt fortreffelig på dagens arena (vunnet to løp her tidligere i år), og når treneren melder om at hesten utstyres med draskylapper for første gang i karrieren, synes vi at han må krysses på alle bonger (og vi setter da et DD-spill til flotte odds).

Toppform holder 3 Høstbo Fredrik (går på 24-tallet full vei hver eneste gang), og 9-åringen er snakk om en selvskreven gardering. Avsluttet flott til fjerde på 25.2 full vei i den siste starten gjorde 8 Feseth Lynet, og dagens lange oppløp taler til Engevold-traverens fordel. Litt variable prestasjoner leverer 10-åringen, men det er ingen tvil om at Järvsöfaks-sønnen er kapabel til å kunne legge dette feltet på rygg på en god dag.

Skyhøy kapasitet er det på 4 Horgen Kinge (og det er den rette årstiden utover for denne nå), og da får Nilsen-traveren en plass på vårt store system. Der fikk vi ikke plass til 5 Greis Vinn, men formen på Antonsen-traveren er fin (solid innsats til tredje på 26.5 i et langløp i den siste starten).

Vår rangering: A: 1 B: 2-3-8 C: 4-5-9-7 D: 6

V5B-5, 3140 meter voltestart
Et langløp med varmblodshester fordel over tre distanser avslutter denne rebusen, og vi synes at løpet ser litt åpent ut. Fire hester hever seg dog litt over mengden, og 7 Goldomaster synes vi må være snakk om en naturlig favoritt. Tøffere enn de fleste denne 5-åringen, og selv om hesten ble litt skjev nedover oppløpet ved triumfen på 15.6 full vei på Bjerke i den siste starten, synes vi at favoritten ga klar formbeskjed.

Toer i Derby på 16.7 med etter sigende litt krefter spart ble 10 Triple Crown, men vi synes det er litt vanskelig å sette inn 4-åringen i dette løpet. Årgangen bak Muscles Wiking B.R. er etter vårt skjønn ikke alt for sterk, og da er vi litt usikre på hvor god prestasjonen var i den siste starten. Dersom Korean-sønnen vinner sprettlett i kveld er hesten bedre enn vi tror, men vi er litt skeptiske.

Litt tøft inne i løpet på pengene på strek står 2 Samuraj November, men på en distanse som dagens tror vi ikke det betyr så mye. Krefter er det nok av der i gården, men galoppspøkelse henger stadig over 7-åringen. Slo på en galopp midt på den siste langsiden i et tøft langløp på Bjerke i den siste starten, men avsluttet helt strålende nedover oppløpet til slutt. Passerte mål som femte, men var da disket. Gått veldig mange langløp i karrieren har 5 Baloo Nalan gjort, og når 8-åringen varslet fin form ved å avslutte flott til fjerde på 16.5 over aktuell distanse i den siste starten, krysser vi tidlig i kveld.

Vår rangering: A: 7 B: 10-2-5 C: 3-1-4-8-11-6

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 360, og 1145 kroner (abc-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 100, 400 og 1235 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre tre DD-forslag på hhv 100, 200 og 400 kroner kan du få kjøpt her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.