Perfekt fra Gundersen

Foto: hesteguiden.com

Vi tror Geir Vegard Gundersen både innleder og avslutter med seier under tirsdagens doble V5-omgang på Momarken.

Tirsdagen er som vanlig en travel dag for de spillesugne, og det hele åpnes opp hos Norsk Rikstoto med spill til lunsjløpene på Hagmyren i Sverige og på Bjerke her hjemme.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

På kvelden er det V65-spill til Jägersro (jackpot i V65 der med nesten 1,4 millioner ekstra i sekserpotten)hos søta bor samt en dobbel V5-omgang til Momarken her på berget som frister spillerne, og nær sagt som vanlig er Sportspill på pletten med tips til alle arenaer.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Innleveringsfrister Momarken travbane
V5A kl. 18.30
V5B kl 19.40
DD kl. 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

På Momarken tror vi Geir Vegard Gundersen kan bli en nøkkelkusk i kampen om V5-kronene. Ihvertfall har formsterke Gundersen to flotte vinnersjanser og vi bankerspiller begge to.

Kun galopp imot
- Det må være en solid vinnersjanse, var kommentaren da vi nådde meget arbeidssomme Geir Vegard på telefonen tirsdag morgen og da snakker vi naturligvis om 6 Perfect Tabac i V5-1A. Etter å ha galoppert seg bort som godtgående i den siste svingen i norgesdebuten på Momarken 7. februar, var det en herlig opplagt Perfect Tabac som kom tilbake etter et par måneders pause på Bjerke for to uker siden. Gundersen valgte da å slippe teten til favoritten Bear Cub etter 500 meter, men inn på oppløpet angrep Gundersen og Perfect Tabac avgjorde direkte på svært overbevisende vis. I kveld er motstanden enklere og selv om det er sprint, tror vi Perfect Tabac legger på til to strake. Svingene på Momarken er alltid et lite spørsmålstegn, men Gundersen fryktet ikke dem noe særlig. Vi starter med banker på 6 Perfect Tabac i V5-1A.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 3-5-4 C:9-1-8-12-2-7-11-10

Forbedret nå?
Gundersen får også tillit bak vår V5B-banker som neppe blir favoritt i sitt løp. Vi beveger oss til V5-4B der vi tror 2 Hirvonen skal ha et bra bud på seieren. Hirvonen årsdebuterte på flott vis i det store fireårsløpet på Klosterskogen i påsken. Stod da vondt til på 20 meter tillegg og stod ikke spesielt bra inne i det løpet. Fikk riktignok maks som femte i det løpet, men er jo ikke i nærheten av å møte lignende motstand i kveld. Løp i kroppen drar også klart opp, og selv om Hirvonen kanskje ikke overflyr 1 Gangtrøtt fra start, blir det et fint løp underveis med få hester fra strek. Vi har respekt for 4 Hvindjerven, men Hirvonen er i kraftig utvikling og da setter vi en sjansebanker i V5-4B.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 4-1 C: 6-7-11-13-8-12-9-3-5

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
En feilfri 4 Ramsjerven taper ikke dette løpet, det er vi helt sikre på. Vi har hatt sansen for denne hesten helt siden debutløpet og varslet voldsomt for denne på Klosterskogen i påsken. Da ble hesten knepent slått. Sist på Bjerke gjorde hesten et overdådig seiersløp. Til tross for grov startgalopp, kom hesten alene til mål mot gode hester. I kveld er det debut bak bilen og derfor garderer vi da det fortsatt er en ustø herremann dette.

Bak denne er det vidåpent. 3 Trø Frøkna var bedre sist enn første gang ut for Høitomt og stod flott på fra dødens da. Rår ikke på en feilfri Ramsjerven, men kan sitte der om favoritten forsvinner ut til høyre. 1 Torpa Loke kommer fra en helt formløs Kihle-stall, men viste brukbare tendenser i fjor sommer og står fint til.

10 Våler Troll var positiv sist etter et tøft løp og 11 Tysvær Flaks er i en viss fremgang og begge er aktuelle på videre gardering, i et løp vi tror klart mest på Ramsjerven.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 3-1-10-11 C: 5-9-12-6-2-7-8

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
I en favorittpreget V5A skiller to hester seg klart ut i dette monteløpet, som holder bra standard. Selv om ikke 8 King Coral har startet i monte før og det er over et år siden hesten gikk prøveløp i monte, setter vi Kihle-hesten først. Gjorde et strålende løp i årsdebuten fra en vanskelig utgangsposisjon. Siv Emilie Løvvold rir og hun vinner som kjent med det meste.

7 New Varenne L. var brenngod første gang ut i monte i et løp på Färjestad. Skuffet dog en smule på Åby sist, men er en klar vinnerkandidat her. Vi tror en av disse to vinner, og bak disse er det åpent.
Rangering V5-3A: A: 8 B: 7 C: 3-11-2-12-9-10-1-5-6-4

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Vi byr på en frisk favoritt her i form av 4 Viktor K. Nå er nok neppe sprint noen fordel, men vi likte hesten svært godt i et tidsløp sist. Stod da svært tøft inne på pengene, men holdt farten strålende til mål. Det var første løpet etter litt pause og feilfritt er denne mer enn god nok.

Kapable 6 Elmer dukker opp i regi Lars O. Romtveit. Den tidligere Erga-traveren har neppe fordel av sprint og voltestart er også et spørsmålstegn. Men på fart er han kanskje best i dette feltet. 14 Holterjerven har ikke sprudlet i sine to første løp i år, og står vanskelig til her. Men kan likevel vinne. 1 Ra Kasper og 2 Tangen Ida drar begge fordel av å stå på strek og kan overraske derfra.

10 Olle Rusken er god fra start og fra springspor kan faktisk hesten sitte tidlig i tet selv fra 20 meter tillegg. Men Rusken har hatt en lei tendens til å gi seg mot mål. Sprint trekker uansett opp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 4 B: 6-14-1-2-10 C: 7-8-9-11-3-5-13-12

På Momarken tror vi Geir Vegard Gundersen kan bli en nøkkelkusk i kampen om V5-kronene. Ihvertfall har formsterke Gundersen to flotte vinnersjanser og vi bankerspiller begge to.

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Vi byr på to spennende drag i dette løpet og fremst setter vi 2 Pablo Carat. Vi garderte hesten i årsdebuten, og det viste seg å være riktig. Galopperte da hemningsløst bak startbilen, men kom strålend tilbake og gjorde et toppløp. Distansen skal ikke være noe problem.

Det er den heller ikke for sparsomt startende 9 Made For Victory som var med i finalefeltet i Norsk Travderby for to år siden og der er som kjent distansen 2600 meter. Hesten imponerte i årsdebuten og står til for et flott smygløp her. Se opp. 1 Memory's Boy er også en tøffing, men førstespor var ikke bra. Kommer til å bli overflydd og da blir det litt sjanseartet. 11 Super Taifon er en riktig fin fireåring som også duger bra her. 5 Lavec Line skifter og går, men på tidligere meritter så er hun god nok.

6 Dapple Rose blir mye spilt, men dette er ingen stjerne og det var meget slett motstand han slo i seiersløpet på Momarken tredje sist. 7 Kendrick¨s Pride er spennende etter pause og 3 N.Y. Peace Talks har vi jaget i ett år nå. Vi føler dette er et av kveldens mest åpne løp og helgarderer på de største V5-forslagene.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 2 B: 9-1-11-5-6-7 C: 3-12-4-8-10

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Selv om vi likte treårige 4 Sir Benjamin svært godt i debutløpet på Bjerke for to uker siden, så vi velger vi å sette Midtfjeld-hesten ned som et andrevalg her. Den storvokste Herr Jägermeister-sønnen har et krevende trav og klarte ikke å holde seg i trav nedover oppløpet på Bjerke og da blir det ikke noe lettere på Momarken. Vi trår til med 11 Super Bob som vårt førstevalg. Hesten har også sine galopptendenser, men var strålende i comebacket på Bjerke for en uke siden og har solide fartsressurser i beina.

7 Reerstrups Bambi gjorde en klart godkjent opphenting etter galopp i sin Norgesdebut og var ei fin hoppa. Andrespor volte i kveld er dog ikke noe pluss. Bak disse ser det svært uoversiktlig ut.
Rangering V5-3B: A: 11 B: 4-7 C: 2-8-3-5-9-12-14-15-16-13-10

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Frode Hamre tar turen til Momarken i kveld for å kjøre en hest og det er stallhesten 4 Fleetfoot Hanover. Hoppa som er så vanskelig inn på den første svingen galopperte også der i debuten for Frode, men når Frode tar den lange turen til Momarken i kveld, gir vi hoppa ny tillit selv om distansen ikke er noen ubetinget fordel.

8 Script Kiddy S.E. imponerte storveis på Klosterskogen sist og hadde ingen problemer med å speede ned storfavoritten Pebbe Simoni den dagen. Sjanseartet spor i kveld, men lite felt trekker opp. 6 Ysvink trives utmerket på Momarken og var solid vinner av et stayerløp der 2. påskedag. Tøffere imot i kveld, men kan vinne.

10 Obtain klarte ikke å nedkjempe nevnte Ysvink i det løpet, men med to løp i kroppen etter lang pause, er trolig Obtain enda et strå hvassere i kveld. Selv om 9 Victory Bone mangler det lille ekstra for tiden, betaler vi også for denne på kupongen, sammen med variable 2 Gann Stone.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 4 B: 8-6-10 C: 9-2-1-11-5-7-3