Perle Maria spurter til DD-triumf?

Forrige uke var vi fryktelig nære på våre to Dagens Dobbel-spill, og vi håper lykken snur på Leangen i kveld.

Klikk her for Nettavisens DD-forslag

Etter å ha satt to flotte dobler i uke 44 ble det stang ut på våre to forslag fredag og lørdag. På fredag spilte vi banker på Juni Blixten tross spor elleve på sprint. Vår analyse stemte til 100% og tredjevalget kom igjennom fra start, og vant lett fra tet. Dessverre klarte ikke favoritten Ramona`s Winner å innfri sitt favorittstempel, men måtte nøye seg med andreplass etter en strevsom reise. Dermed glapp 14.5-oddseren.

På lørdag varslet vi for Søvik-stallens nykommer Prince De Charme, og spilte tredjevalget banker i DD-spillet. Dessverre var undertegnede så dum at han bare tok med to hester i DD-2. Som kjent hadde vi 10. valget Expensive Royal med på fire markeringer på V75-kupongen, og hadde vi ikke vært så griske hadde vi hatt 25 kroner til over 240 i dobbelodds, dvs 6000 igjen for hundrelappen!

Ny perlevinner
Vårt drag i kveldens DD-omgang i Trondheim er toppstammede 7 Perle Maria i den andre avdelingen. I et vidåpent løp der minst halvparten av feltet har vinnersjanser velger vi å satse på 4-åringen til trener Boye Ølstøren. Spikeld-hoppa innledet karrieren voldsomt fint, og etter en litt svak periode der hun ga seg for lett i løpene har hun vist klar fremgang. Etter en svipptur innom Erik Killingmo (i forbindelse med de større hoppeløpene) har Perle Maria gjort det supert tilbake hos Ølstøren. Først speedet hun inn til enkel seier før hun gjorde et flott løp i Östersund etter galopp. Noterte 29.8/2180v etter en langtfra enkel reise. Deretter feilet hun bort en tredjeplass mot gode 4-åringer på Biri før hun ble tredje i V75 på hjemmebane sist. Da hadde hun allverdens utur siden hun ble dratt bakover fra lederrygg i den siste svingen.

I kveld ser oppgaven langt fra uoverkommelig ut, og fra førstesporet på tillegg bør hun få en fin start. Fra et fint slaglege kan kusk Arve Sjoner sette inn angrepet i rett tid, og klaffer det tror vi ikke mange av kveldens motstandere kan stå imot tredjevalget. Perle Marias mor Perle Anne vant selv 10 av 33 løp, mens Marias helbror Perle Spik har tjent over 600.000 og tatt elleve seire.

Åpent i DD-1
Vi synes en trio skiller seg litt ut i den første avdelingen, og satser mest på disse. 4 Volcano Trotter jakter den fjerde seieren på sine siste seks starter. Triumfene har dog kommet på kort distanse, og vi er ikke overbevist at Hans Wilhelm Storås leder helt hjem i kveld. 9 Ruben Rock V.S. leverer varene stort sett hver gang, og kan fort spurte inn til seier slik han gjorde 29. september. Mest interessant er dog 11 Gladdys og Bjørn Garberg som trolig blir glemt av spillerne i kveld. Kan skilte med tre seire allerede denne sesongen, og den vanligvis nøkterne treneren melder om en hest i fremgang. 11-7 står i nesten 90 ganger pengene!

På storbongen sikrer vi oss ved å spille alle 12 startende. Laveste dobbelodds mot Perle Maria er pr. kl. 14 hele 21.50, og dermed er det på sin plass å sikre gevinst om vårt singelkryss skulle innfri.

Ekspertforslagene koster hhv 90 og 480 kroner. På det store spiller vi hundre kroner mot de tre nevnte samt 20 kroner mot resten av feltet.