Prinsen blir holdepunktet

Juniorprinsen og Bjørn Steinseth får tillit som Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag.
Juniorprinsen og Bjørn Steinseth får tillit som Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag.

Bjerke byr på en herlig V76-omgang onsdag kveld og i jakten på sju rette, blir Juniorprinsen og Bjørn Steinseth Nettavisens banker.

Bjerke travbane byr opp til en herlig V76-omgang onsdag kveld, og det ligger gode penger i luften. Bankerkandidatene er få, og selv om det kanskje ikke vrimler av vinnerkandidater i alle sju løpene, er det rikelig med fallgruber underveis. 

Størst favoritt når vi nærmer oss start i kveld, kommer trolig 6 Juniorprinsen og Bjørn Steinseth i V76-3 til å bli. Den sjuårige vallaken hadde en flott sesong i fjor og vant 6 løp og kjørte inn over 200 000 kroner. Nettavisen bankerspilte hesten i årsdebuten på Biri for snaue to uker siden og hesten ledet fra start til mål den dagen. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Er rett og slett best
Har ikke like fine betingelser i kveld, da hesten starter fra 20 meter tillegg og i tillegg har et litt uggent fjerdespor i volten å hanskes med. Undertegnede var i kontakt med Bjørn Steinseth i morgentimene onsdag. Steinseth som har sin base ved Starmoen travbane i Elverum, kunne fortelle om stor optimisme foran kveldens start. Det er vi helt enige i, og selv om vi har sansen for strekhesten 1 Viktor K. (denne brukte vi V65-banker på Kongsvinger i fjor sommer), så tror vi rett og slett at Juniorprinsen er for god og vinner. Således blir Juniorprinsen og Bjørn Steinseth Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag.
Rangering V76-3: A: 6 B: 1-3-11 C: 2-9-8-5-10-7-4

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


Blir ikke favoritt
Ideelt sett så burde man ha to bankere i V76-spillet, men i kveld er det ikke mulig å "oppdrive" to bankere. De som har hjerte til å tåle slikt kan prøve seg på en frekkis i V76-4. 5 Cavendish B.R. blir kun andrevalg i dette løpet, men oppfører Westergaard-hesten seg, er det trolig snakk om vinneren. Stallmann Kim Pedersen (Bo Westergaards høyre hånd) er kusk i kveld, og en alltid like imøtekommende Kim kunne fortelle undertegnede onsdag morgen, at hesten har trent på fint i løpspausen (ikke startet siden 12. november). Femtespor volte skal gå helt fint, men tet blir det ikke. Favoritt og mulig bankeralternativ.

Kapable 10 Escape Boko skal hente 20 meter i kveld. Hadde en variabel treårssesong denne Trond Anderssen-trente hesten, men har et bra maksnivå. Det klare motbudet. På de større forslagene betaler vi også for 7 Toya M M (danskegjest som er vrien å sette inn i dette løpet, men Solberg opp som kusk og fra springspor kan det bli tet direkte).

Med på gardering blir også hypervariable 9 Lobster's Sam, som har udiskutabel kapasitet, men som også galopperer svært ofte. Vi tror fire hester skal "berge" oss gjennom V76-4.
Rangering V76-4: A: 5 B: 10-7-9 C: 3-8-1-2-6-11-12-4

Usedvanlig svakt eliteløp
V76-7/V5-3/DD-2 er et eliteløp for kaldboldshester og det er sjeldent vi ser så laber klasse på et eliteløp. Høyst usikker form på de aller fleste deltagerne i dette løpet. Vi tror 7 Norheim Faksen blåser til tet, og da kan svært mye være gjort mot denne formløse gjengen.

Nå er det også svært lenge siden Norheim Faksen har vunnet løp (siste seier kom 8/12 - 2012). Det var også på Bjerke og det var også med Tom Erik Solberg som kusk. På gamle meritter skal Norheim Faksen være et klart førstevalg i V76-7/DD-2 og i DD-spillet bankerspiller vi. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


9 Trollgutt blir spillefavoritt. 12-åringen til Kjell Løvdal var svært bra i tre strake løp oppunder jul, men i den siste starten på Momarken i romjula, var hesten helt under båten. Normalt er Trollgutt en av de få som går til mål i dette løpet, og sammen med Norheim Faksen skiller han seg litt ut her.

3 Briskeby Rauen er faktisk favoritt i spillet i morgentimene onsdag. Sjuåringen har ingen fordel av sprint og formen er i tillegg høyst usikker. Motstanden er imidlertid så svak at han får plass på de større forslagene. Med på de forslagene blir også 1 Rognfaks som heller ikke har vist vinnerform i det siste. Men bedre betingelser enn i kveld får ikke Øverdal-traveren. Fire hester er forhåpentligvis nok til å få oss gjennom V76-finalen.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 7 B: 9-3-1-6 C: 10-2-12-8-4-11

V76-1 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Gode betingelser for strekhestene i dette hoppeløpet, der vi gir 5 Engla R.B. et klart vinnertips. Hoppa fullførte strålende til andre bak gode Kolnes Tom nest sist, og derfor varslet vi da også for hoppa sist på Biri. Da endte det med startgalopp. Kommer Gunnar Austevoll seg til tet her, er det en meget god vinnersjanse. Klart førstevalg.

Tommy Fløysand hadde ikke annet valg enn å kjøre i tet med sin egen 4 Elding Frøya i V75 sist. Det så grønt ut lenge, men enda en gang viste Elding Frøya at hun trives klart bedre med ryggløp. Formen er det neppe noen fare med, og hun er kapabel til å speede ned alle her.

Kapabel og i form er 11 Valle Åsa, som nok er den beste tilleggshesten. Feilfritt duger hun bra. Lars Anvar Kolle hadde valget mellom å kjøre 2 Trons Torila eller 12 Lyssjø Eldi og valgte sistnevnte. Vi er ikke helt sikker på at Kolle valgte rett og setter 2 Trons Torila knepent foran på ranken. Det er fordel med strek i slike løp og Vidar Hop har kusket Trons Torila før. Nevnte 12 Lyssjø Eldi har flott form, men det skal klaffe litt fra 20 meter tillegg. 

Vi stopper på disse fem, men utelukker ikke helt at 1 Lykke Sara (flotte forutsetninger i kveld), 3 Nornes Jenta (har ikke fungert for Morten Louis Johnsen, men kan plutselig fungere igjen), 8 Frøen Oda (mest på det jevne for tiden, men litt enklere imot i kveld) eller 12 Eos Marinka (løp i kroppen og har en viss kapasitet) kan overraske.
Rangering V76-1: A: 5 B: 4-11-2-12 C: 1-8-3-12-14-10-7-6-9

V76-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Ni hester står igjen på startstreken i dette monteløpet etter at 8 M.T. Heavens Dream ble strøket i morgentimene onsdag.

1 Halti H. ligger an til å bli stor favoritt og et forholdsvis svakt felt, er det lett å forstå. Hoppa har levert bra prestasjoner i sine to første monteløp og i kveld er det formsterke Siv Emilie Løvvold opp som rytter. 

5 Story On Line har kun gjort en start i monte (16/9-2014). Ble da treer og gjorde et bra løp. Har vist meget fin form foran sulky i det siste, og skal kunne duge bra her. Fra Danmark tar Mariann T. Nielsen turen med 10 Hommage D'Couronne. Har gjort gode løp i Danmark gjennom hele fjoråret og møter ikke avskrekkende motstand her. Vi stenger dette monteløpet på disse tre hestene.
Rangering V76-2: A: 1 B: 5-10 C: 7-2-3-5-9-6

V76-5/V5-2 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
Bjørn Garberg har en riktig fin hest i 11 Alm Faks Hannibal, som han sender til start på Bjerke i kveld. Han er flott å se på denne hesten, og kommer til å få en flott sesong i år. I dette løpet er det Jan Roar Gaustad som får gleden av å være gjestekusk. Tross at han møter bedre motstand enn hjemme på Leangen, gir vi hesten et frekt vinnertips her.

2 Drivin er nok den mest kapable hesten. Men andrespor volte og sprint, er klare minusfaktorer for denne meget galopplystne Mørtvedt Jerkeld-sønnen. 4 Sima Odin rader opp med gode prestasjoner og spillefavoritten har selvsagt vinnersjanse også i kveld. Vi synes disse tre hestene skiller seg ganske klart ut i V76-5.
Rangering V76-5/V5-2: A: 11 B: 2-4 C: 7-5-8-3-12-10-9-6-1

V76-6/V5-3/DD-1 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Kveldens sportslige godbit venter i dette varmblodsoppgjøret. Vi setter ungheststjernen og Derbytoeren 2 Baldini fra 2012 først på vår rangering. 

Hesten til Janne Killingmo hadde ikke startet siden 23/10-2013, når han gikk ut i et V75-løp på Momarken i romjulen. Fikk da lederrygg underveis og perfekt luke mot mål. Burde kanskje vunnet det løpet for å fått fullt godkjent, men samtidig trengte sikkert hesten det løpet i kroppen. Står flott til i spor to i dag, men kommer neppe forbi 1 Frameable fra start. Dog kan det være slik at Kai Johansen velger å slippe med Frameable, siden denne har vært behandlet.

3 Rafolo viste gjennom hele fjoråret at han tåler å gjøre grovjobben selv. Galopperte dog en del utover høsten i fjor og var heller ikke som best i sine to siste løp. Kommer nå ut etter en liten pause, og regnes selvfølgelig i toppen direkte. Frode Hamre var ikke veldig optimist med tanke på seiersmulighetene til 9 Ultimate Lindy, men hesten har havnet helt feil på det i sine siste starter. Det lukter tempo av dette løpet og det må kunne favorisere Ultimate Lindy.

7 Shaman Star M. er ytterst vanskelig å bli klok på. Presterer svært ujevnt, men er virkelig bra de dagene han er som best. 29/11 blåste hesten til tet fra sjuendespor bak bilen i et V75-løp på Leangen. Tok da lett en lengde på Mr X.F. Royal. Ikke helt utenkelig at hesten kan få tet i kveld, alternativt rygg leder. Vi tar med svært lite spilte Shaman Star M. på alle våre forslag i kveld og velger å stå på disse fire.

Det betyr at vi utelater 1 Frameable (som slett ikke er sjanseløs), vi utelater 4 Megamuscle (god nok, men viser ikke form om dagen) og vi utelater 8 Beak's News (formidabelt oppløp til V75-seier sist, men spor åtte er nesten iskaldt).
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 2 B: 3-9-7 C: 4-1-8-5-11-10-6

Hamre har V5-bankeren
For fjorten dager siden så bankerspilte vi 2 Relight My Fire i V76-3 på Bjerke. Frode Hamres seiersvante femåring ble imidlertid nektet tet av Tom Erik Solberg og Rasser Vang den dagen, og tross at hesten overtok ledelsen fra Rasser Vang inn i den siste svingen, klarte ikke Relight My Fire stå imot stallkompisen Bruno Di Quattro mot mål. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


I V5-5 i kveld har Relight My Fire trukket spor to bak bilen og i følge Frode Hamre er det ingen som henter en lengde på hesten fra start. Det tror ikke vi heller og hesten blir vår klare V5-banker på Bjerke i kveld.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.