Prinsen er tilbake

Foto: Hesteguiden.com

Det er ingen enkel meny på Leangen mandag, men vi tror fireårige Prins Tom er en vinner.

Sportspills meny mandag:
V65 Halmstad: Opptur for Kolgjini
Lunsjtrav Jarlsberg: Solberg på en frekkis
V4 Rättvik: Topp sjanse med vikarkusk
Oddstips: Frölunda innfrir igjen

Mandagens travmeny innledes med V4 fra Rättvik og fortsetter med lunjstrav fra Jarlsberg. Til kvelds er det dobbel V5 fra Leangen og V65 fra Halmstad. Vi har selvsagt tips til samtlige av disse.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Innleveringstider mandag:
V4 Rättvik kl 12.20
DD Rättvik kl 12:43
V5 Jarlsberg kl 13.37
DD Jarlsberg kl 14.12
V5A Leangen kl 18.30
V5B Leangen kl 19.40
DD Leangen kl 20.40
V65 Halmstad kl 19.08
DD Halmstad kl 20.36

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Etter en svært grundig gjennomgang av V5-løpene på Leangen mandag, tror vi 15 Prins Tom er det beste bankerbudet i V5-4A/V5-1B. Fireåringen til familien Krokdal falt gjennom i Derbykvalifiseringen, men hadde heller ikke vist toppform i startene forut. Var tilbake som en vinner på Leangen tre uker etter Derbykvalen og imponerte da (vi hadde også hesten først på vår rank). Galopperte som mulig vinner i sitt siste løp som var i østersund mot gode hester og kom flott tilbake til sjette da. I kveld er det 20 meter tillegg på en drøss formløse strekhester og hesten er kjapp i vei. Med dyktige Atle Solhus som kusk, tror vi Prins Tom rett og slett slår denne gjengen og bankerspiller hesten både i V5A og i V5B.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 15 B: 9-11-12 C: 4-6-2-8-10-14-1-3-7-5-13

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-1A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Kveldens største favoritt dukker opp allerede i V5-1A. Jomar Blekkans 2 Cabana Boy blir svært hardt betrodd etter å ha gått veldig bra på slutten. Ja, kanskje var hesten bedre enn noensinne sist. Men det var på sprint, i kveld er det full vei og han møter noen bra konkurrenter. Jomar Blekkans stallhester er ikke blant de tøffeste, dersom de utfordres og vi mener hesten blir altfor mye spilt i kveld. Vi setter ham først, men iler til med garderinger.

Annonse: Grø har ingen tro på Cabana Boy og lanserer en herlig 15-oddser i V5-1A på Leangen

11 Valdana Boko settes på først. Niåringen overbeviste og vant såre enkelt nest sist på Leangen mot klart bedre hester enn dette. Det var riktignok fra tet, men vallaken holder storform. Det gjør også 8 Change My Name som trolig hadde vært seiersfarlig på Bjerke fjerde sist i et steintøft stayerløp. Fikk imidlertid aldri luken fra lederryggen da. Overbevisende vinner i monte sist.

9 Sarzaparilla er helt nede som et niendevalg, men i mye bedre form enn raden indikerer og står i flotte rygger fra start. Se opp. 4 Alfalfa har vært et evig stallskrik på Leangen det siste året med svært betinget suksess. Vi tar henne med.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 11-8-9-4 C: 5-6-3-7 D: 10-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V5-2A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
6 Lykkje Svarten fikk fryktelig med melkesyre de siste hundre metrene i løpet sist etter å ha prøvd å følge storfavoritten Alsaker Elfax. Det gjør oss litt betenkt og i tillegg står fireåringen litt tøft inne i dette amatørløpet. Men kusken er bra og formen er fin.

1 Alsaker Spenter står svært interessant til spormessig og Frank Westberg er blant de bedre kuskene her. Holder fin form denne tiåringen og kan være seiersfarlig med slike betingelser. 5 Brauteld er ikke den tøffeste nedover oppløpet og har vist manglende vinnervilje en rekke ganger. Men i kveld er det Edvard Kristiansen som kusker og han får liv i det meste. 4 Ill Trolla går jevne og fine løp, men vinner svært sjelden. Bedre betingelser enn på lenge i kveld.
Rangering V5-2A: A: 6 B: 1-5-4 C: 3-8-10-9-7-2

V5-3A - Varmblodshester. Monteløp. 2140 meter voltestart.
6 North Lad galopperte seg bort sist, men imponerte i to strake seiersløp før det og må ha en ny flott vinnersjanse i dette monteløpet sammen med Ida Vinterdal. Motstanden er definitivt ikke noe tøffere enn i seiersløpene.

1 Jasmine C.D. kommer fra Sverige med helt ålreite meritter og kan fort lure unna dette fra tet. 8 Tanita's Delegate har ikke vunnet på en evighet, men får den fordums montedronninga Liv Pedersen opp som rytter i kveld og viste også fin form sist. Bak disse ser det ellers vidåpent ut.
Rangering V5-3A: A: 6 B: 1-8-9 C: 10-2-3-7-4-11-5

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2140 meter autostart. Dameløp.
Treårshoppa 7 Seaborn Simona er så god fra start at hun trolig blåser til tet selv fra sjuendespor. Etter en strålende innledning på karrieren har kanskje formkurven pekt litt feil vei i de to siste startene og Super News-hoppa var trøtt i mål som firer sist. Samtidig skal vi merke oss at hoppa har stått på 20 meter tillegg i de to siste startene. Får hun tet i kveld, er hun en klar vinnerkandidat.

11 Crimsom Pirate blir vel nesten kuskeforsterket fra Arve Sjoner til Ragnhild Bjørnbeth. Har stort sett imponert hver eneste gang denne Steinlager-vallaken, men skuffet en smule sist. Tåler hardkjør underveis og er nok en tøffere type enn favoritten. Helt eventyrlig forbedret var 8 New Fashion sist og hesten satt faktisk fast i mål som fjerde. Løser det seg sånn noenlunde fra åttendespor bak bilen kan en av feltets minst spilte hester overraske.

5 G.I. Jane har fått løp i kroppen etter lang pause og har en bra kusk og et bra startspor. Aktuell. 12 Alinghi Boko blir endel spilt grunnet to seire fra Sverige i programraden, men motstanden har vært enda skralere enn dette i seiersløpene og startsporet er vrient. 6 Donas Super Max burde vunnet fra tet sist og møter bedre hester her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 11-8-5-12 C: 6-1-4-3-10-9-2

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi synes det var klar bedring hos 7 Oddsi sist og hun kjempet bedre enn på lenge. Her er det ikke utenkelig at Jomar Blekkan sitter i tet etter noen hundre meter selv fra 20 meter tillegg, da strekhestene ikke er noe raske i startfasen. Det kan holde helt hjem for Oddsi i kveld, motstanden er ikke noe skarp.

1 Dolly Raska viste fartsressurser i sitt første gjennomførte travløp. Skulle Arve Sjoner lykkes med å kjøre feilfritt i kveld, kan hun vinne. 13 Helmen Kos er muligens beste hesten, men 40 meter tillegg er aldri lett i slike løp og det skal klaffe underveis. 14 hammer Stjernar er vi i ferd med å gå lei, men Garberg-hesten er mer enn god nok.

Helt ubeskrevne 4 Orla er Edvard Kristiansens valg i løpet og da skal hun med. 12 Vang Eilif er flink til å holde farten, men spørsmålet er om hesten er hurtig nok herfra.
Rangering V5-3B: A: 7 B: 1-13-14 C: 4-12-5-10-15-11-3-2-6-8-9

V5-4B/DD-1 - Kaldblodshester. 1640 meter voltestart.
2 Jåra Stjerna har funnet enda en formtopp og etter det overraskende seiersløpet tredje sist, har hun bekreftet form i sine to siste løp. Perfekte forutsetninger i kveld med sprint og kun to hester fra strek. Topp vinnersjanse slik vi vurderer det.

6 Trons Pila gjorde et bunnsolid løp i Umeå fredag og ble belønnet med en godt betalt andreplass. Fullstendig bortkjørt av Noralf Brækken i NM-løpet nest sist. Trons Pila er en soleklar vinnerkandidat her. 4 Frakast var bra i Østersund tredje sist, men er variabel for tiden og ikke alltid lysten til å springe er på topp.

8 Theoblessa spurtet storveis i V75 sist og er i form, i likhet med 7 Jossegutt. 3 Alsaker Faks er trolig beste hesten og selv om eieren setter seg opp i kveld, slipper vi ikke denne.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 2 B: 6-4-8-7-3 C: 10-1-9 D: 5

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Klart førstevalg for oss blir 1 Super Bluff. Arne Nilsens flotte fireåring kan trolig ikke forsvare sitt innerspor, men formen er på topp. Og det er i sluttfasen av løpene denne hesten gjør løpene sine.

10 Peak Tornado spant til tet på Bjerke sist og vant uforskammet enkelt. Imponerte også stort i seiersløpet på Biri tredje sist og dette er en traver vi liker. Klar vinnerkandidat. 2 Routine B.R. blir favoritt hos spillerne, men vi er usikre på formen til hoppa nå. Selv fra tet, tror vi hun kan få problemer med å holde unna. 3 Cabjoy F.C. er kanskje en av Leangens mest bortkjørte hester. Selv om Arve Sjoner har en hoppe som tåler å gjøre mye selv, setter han seg ofte til innvendig og da blir det som kjent sjanseartet.

Svenskene 9 Grand Free og 8 Vabene er trolig god nok med klaff og selv om 6 Abby Tutterø skuffet stort sist, kan vi ikke glemme henne heller. Skulle det bli tempo er det heller ingen tvil om at både 11 Home Made og 12 Synjo Harmony er gode nok.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 1 B: 10-2-3-9 C: 8-6-11-12-5-4-7