Racere i aksjon

Foto: hesteguiden.com

Et flott felt med 4-åringer slippes av gårde i Stavangerløpet med 100.000 kroner til vinneren på Forus i kveld, og vi tror sterkt på at Triple Crown står igjen som en vinner av den bataljen! Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er kun en bane som kjører travløp i kveld i Norge, og da er alt fokuset rettet mot to svært spennende V5-omganger på Forus i kveld. Det er som sagt et feiende flott 4-årsløp vi har å se frem til i V5A-5/V5B-2 i Stavangerløpet, og det er i nettopp dette oppgjøret vi fant vår banker for dagen i form av 6 Triple Crown.

En strålende fjorårssesong som innbrakte flotte 371.000 kroner ble avsluttet med en overlegen seier i Høstfinalen på Jarlsberg i november, og etter veldig lang pause i den siste starten synes vi at Korean-sønnen stod for en seksstjerners prestasjon i nederlaget for svært gode Burmas Yankee (en av vårens store slagere dette) på solide 14.1 full vei. Etter 15.5 første femten hundre gikk det styggfort til slutt i det løpet, og fra tet solgte 4-åringen seg veldig dyrt ved den anledningen (veldig sterkt det, mot eldre hester i grunnlaget sitt). Dette er snakk om en meget storvokst krabat, og vi er rimelig sikre på at Kolnes-traveren har gått kraftig fremover på form med det siste løpet i kroppen.

Vi ser således ikke helt bort i fra at en tid ned mot 13.0 full vei kan være innen rekkevidde denne gangen, og da prøver vi oss på et småfrekt bankerspill. Dundret til tet fra et tilsvarende spor i den siste starten (og nå strøket inn til et helt perfekt femtespor bak bilen!), og vi tror på tidlig tetkjenning på ny. Da skal det i så fall en svært god hest til for å ta ned vår ide i løpet fra utvendig posisjon, og vi tror sterkt på seier. Det er snakk om en kanonhest dette, og det er stort sett aldri feil å stole på championen som tømmefører i valg av sine bankere!

Gled til tet inn på den første svingen i den siste starten gjorde 4 Duen`s Photo, og innsatsen til sølv på solide 13.4 full vei bak den overlegne vinneren Global Money (vant på 12.2) etter det var av den solide sorten. Dog ikke eksplosiv på de første 100 meterne (og det tror vi champion Høitomt har ganske klart for seg), og da tror vi ikke S.J.`s Photo-sønnen klarer å fange opp vår banker for dagen i utvendig posisjon. 4-åringen har desutten slitt litt med det helsemessige så langt i karrieren (og det siste tøffe løpet kan ha satt sine spor), og litt variable resultater har alltid Duestad-traveren levert (dog selvsagt tidlig aktuell for de som garderer løpet).

Vi gikk fem på i vurderingen av 9 Passphoto B.R. i den siste starten, og selv om det lenge så ut til at tetløpende Goalpike skulle ta seg av det løpet, ble 4-åringen for sterk siste biten ved seieren på fine 14.9 full vei. Vi må således kanskje begynne å ta 4-åringen på alvor, men ved denne anledningen er det da vitterlig opp til bevis, mot noen av de aller beste i årgangen. Vi bøyer oss da i støvet hvis Aagre-traveren legger dette feltet på rygg, og da er han i så fall mye bedre enn undertegnede trodde han var.

Det er ingen ting å utsette på kapasiteten til 1 Mr. F.X. Royal (strålende til tredje på 14.8 full vei i Skien i den nest siste starten), men den sterke 4-åringen til frode Hamre trakk vel her det verste sporet han kunne få. Ingen kløpper fra start, og da lukter det fort tredje/fjerde innvendig fra denne utgangsposisjonen (og da blir det hele veldig sjanseartet). Dog klart god nok dersom det skulle løse seg underveis, men sjansene reduseres kraftig p.g.a sporet.

Sporet ødelegger mulighetene også for 7 Trinitro, men vi snakker da også om en av årgangens beste hester. Sistnevnte har innledet årets sesong på beste vis med tre sterke innsatser i tøffe lag, og med litt tempo på løpet plukker Rite On Line-sønnen mange til slutt (dog ikke alle tror vi). Samtlige av de resterende deltagerne er snakk om veldig fine hester, men vi får vel litt sjokk dersom vinneren nå ikke er nevnt.

Vår rangering: A: 6 B: 4-9-1-7 C: 10-8-2-5-11

V5A-1, 2040 meter voltestart
Et kaldblodsløp med hester fordelt over tre distanser møter oss i innledningen på denne rebusen, og etter fire strake imponerende triumfer kan vi ikke unngå å sette 15 Elve Jokeren fremst. Triumfen på flotte 29.2 full vei i den siste starten ble av den veldig kontrollerte sorten til slutt, og 4-åringen virker til å være i rivende utvikling. Nå skal dog Lome Kongen-sønnen runde et fullt felt på en kjapp bane, og da øker kanskje galoppfaren betraktelig, for den tidligere svært så usikre Erga-traveren (vi tror uansett at det er snakk om den beste hesten).

Vi må således gardere, og hesten å fange fra tet er 1 Våler Odin snakk om. Etter to overlegne triumfer på hhv 31.0 og 30.9 full vei var det heidundrende galopper som gjaldt som storfavoritt i den siste starten, men Djøseland-traveren trekker nok fordel av å stå på strek i et flott spor. Kan trolig ned mot 30.0 feilfri, og da blir det ikke lett å hente hhv 20 og 40 meter tillegg for de antatt tøffeste i mot. Dog ingen stabil sak dette, og at det er snakk om en 85-prosenter i spillet blir vel drøyt.

Geir Mikkelsen hadde litt ambisjoner bak 11 M.G. Lomen i et V75-løp i den siste starten etter at 5-åringen gikk et flott løp til sølv på fine 29.9 full vei i debuten for den dyktige sørlendingen, men ved den anledningen ble det heidundrende galopp ned startsiden (og da var den dagen spolert). Varmet dog fint i forkant av det løpet, og fra et perfekt springspor på 20 meter tillegg er ventelig Lome Kongen-sønnen godt i gang. Kunne ikke hente 40 meter på favoritten siste de møttes, men nå står Mikkelsen-traveren 20 meter bedre til.

Samme klassen som de tre førstnevnte holder ikke duoen 8 Teng Willi og 14 Pikenes Jens, men når ingen av de tre favorittene er helt stødige på beina får også disse en plass på vårt store system. Førstnevnte tapte kun for gode Tallas ved andreplassen på 31.4 full vei i den nest siste starten, mens han fungerte dårlig i den siste starten. Sistnevnte gikk en del fine løp i vinter (og vant på fine 31.2 full vei som best), men formen etter litt pause er uviss (dog trolig moden for en real rekordforbedring på full form).

På systemet krysser vi også av for 2 Modina (trolig forbedret med løp i kroppen), 3 Nelly (gikk ikke så aller verst i den nest siste starten), 12 Viljar Kongen (ikke så verst kapasitet på denne) og 13 Bidden (champion Høitomt opp), men da får det også være bra (de øvrige i løpet har mest kun gått på det jevne, og vi synes ikke at vi kan finne noe spesielt positivt blant dem).

Vår rangering: A: 15 B: 1-11 C: 8-14-13-12-2-3 D: 5-7-4-6-9-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Forus kan du finne her.

V5A-2, 2040 meter autostart
Dette kaldblodsløpet i den andre avdelingen er et av få løp i dag vi tror det skal være mulig å komme seg relativt billig igjennom, og en naturlig favoritt må 3 Pimax bli. Stått for to kruttsterke innsatser til hhv tredje og fjerde i tøffe lag etter ikke helt enkle opplegg underveis i de to siste startene, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Det er ikke alltid like lett å lese 9 Bjørkeodin, og det er ikke godt å si om det var noe spart ved triumfen på enkle 28.2 full vei i den siste starten. Dog snakk om en vinnerhest dette, og en hest som har vunnet noe nær halvparten av sine starter så langt i karrieren (vunnet 13 av 27 starter) må selvsagt krysses på alle bonger (vi tror dog ikke han slår en feilfri 3 Pimax).

Vi står på disse to på vårt minste spilleforslag, men vi synes at 1 Sylv Spika fortjener å få litt oppmerksomhet også (og da får hun en plass på våre to største spilleforslag). Slett ikke lett å sveive inn denne, og etter alt å dømme blir Alm Viktor-datteren overflydd ned startsiden. Formen er dog veldig fin, og vi synes at dagens oppgave er litt lettere enn i de foregående startene (vært ute i mye tøffe løp denne).

Vår rangering: A: 3 B: 9-1 C: 10-6-4-2 D: 7-8-5-12

V5A-3, 2040 meter autostart
Et flott varmblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og etter vårt skjønn står de beste hestene i de dårligste sporene (og da må vi gardere bredt). Veldig fin kapasitet innehar 11 El Gigant., men stabiliteten er det så som så med der i gården. Tredje på 18.4 full vei fra ”dødens” i et V75-løp i den siste starten, mens det ble galopp i den siste starten. Feilfritt skal dog 4-åringen duge godt i et løp som dette, og vi synes at Stangeland-traveren må krysses på alle bonger. Litt nerver i denne, og da er det trolig en klar fordel med hjemmebane ved denne anledningen.

Best på kapasitet er trolig 12 South Sandy, men 6-åringen har ikke mange startene på baken p.g.a dårlig helse (vunnet fire av ti starter). Nå er det lang pause som gjelder for Tamin Sandy-sønnen, og formen er således uviss. Slo dog en såpass god hest som Nepos Bee i den siste starten, og da krysser vi tidlig.

Flott til står 4 Pay Back Money, men vi sitter med følelsen av at denne 4-åringen blir litt overvurdert. Maks til sølv fra rygg leder i den siste starten på 17.9 full vei (var nærmere vinneren femti fra mål enn i målgangen) under litt krevende forhold i den siste starten, og vi tror heller ikke Tengsareid-traveren får teten denne gangen heller (vi mistenker at Pål Buer vil sitt foran bak 3 Levon). Ikke av de tøffeste oppunder mål, og vi synes det er snakk om en favoritt i fare.

Totalt overlegen fra tet på fine 16.0 full vei med voltestart var 10 Nice Like A Rose i den nest siste starten (med draskylapper og ørehette spart), mens 5-årshoppa var veldig svak i den siste starten, uvisst av hvilken grunn. Disse hoppene kan dog opptre veldig variabelt, og da ”sager” vi ikke Gidde Palema-datteren ved denne anledningen.

Nevnte 3 Levon står bedre til enn på lenge (og han vant fra tet i den fjerde siste starten), mens det er lite å utsette på kapasiteten til 5 Divalicious (formen etter lang pause er dog uviss). Evner finnes det også hos 9 Halleluja O., og fra et perfekt smygspor tilmåler vi 4-årshoppa vinnersjanser (vel å merke i en feilfri utgave). Vi synes at 1 Come Pete var positiv til fjerde på 16.4 full vei i den siste starten, og med perfekte luker til slutt ved denne anledningen, tror vi ikke 8-åringen er ueffen. Litt bedre enn raden er 2 Gann Lass, men stabil er hun ikke.

Vår rangering: A: 11 B: 12-4-10-3 C: 5-9-1-2-8-7-6

V5A-4/V5B-1, 2040 meter autostart
Vi synes også vinnerkandidatene er mange i dette varmblodsløpet, all den tid favoritten opptrer variabelt (og nestfavoritten står veldig vanskelig til), og da garderer vi således bredt også i dette løpet. Tilbake etter lang pause kommer seiersmaskinen 5 Premance Simoni, og dersom formen er sånn nonelunde inntakt etter hvilen, legger fort den tøffe S.J.`s Photo-datteren dette feltet på rygg. Imponerte voldsomt ved flere anledninger i vinter, og vi synes at 4-årshoppa må krysses på alle bonger. Sele-traveren har vunnet 7 av 11 starter så langt i karrieren, og det vitner om en hest litt utenom det vanlige (og da setter vi tredjevalget fremst).

Vi føler at 1 Leticia ikke har fått vist riktig hva hun er god for, og når Wiig-traveren endelig har trukket et fint spor, synes vi den lovende 4-årshoppa bør vies litt oppmerksomhet. Hengt opp i sporene i den siste starten innledningsvis (måtte bakke seg sist), men Coktail Jet-datteren var kjapp i vei bak startbilens vinger ved den anledningen (men det ble vifteform, og da ble det feil). Avsluttet veldig fint til tredje på 17.1 full vei via sporene til slutt den gangen, og etter en mindre pause kan 15-prosenteren i spillet fort vise seg frem i en ytterligere forbedret utgave.

Av den lovende sorten er også 9 Sir Valley C.B. snakk om, og selv om 4-åringen så langt ikke har fått smake seierens sødme, tilmåler vi fjerdevalget solide vinnersjanser. Avsluttet gnistrende siste 300 til tredje på 17.3 full vei under litt krevende forhold i den siste starten etter sen åpning fra en innvendig posisjon langt ned i køen, og det er spennende nok med champion Eirik Høitomt ved spakene ved denne anledningen.

Favoritt blir 2 Boggy Twinstar, og dersom Super News-sønnen har stått opp på rette foten kan han lede et slikt løp rundt om (uansett for variabel til å kunne stoles på, og noen tøffing er ikke dette snakk om). Kastet dog tidlig inn håndkledet i fra tet på OGP-dagen i den siste starten, men var desto bedre ved triumfen på fine 14.8 full vei i den tredje siste starten (og i kveld blir 6-åringen kraftig kuskeforsterket med Åsbjørn Tengsareid).

Etter en lovende innledning med tre strake triumfer i fjor som 3-åring her til lands har 12 Blue Man Chu vist seg å være en høyst ordinær traver, men selskapet ved denne anledningen er ikke verre enn at Muscles Yankee-sønnen bør dukke opp i fremste rekke, med litt flyt på veien fra en litt kinkig utgangsposisjon (må dog klaffe litt fra dette sporet). En sjokkvinner i den siste starten var 11 Thunderstruck, og på prestasjonen ved triumfen på 17.6 over 2540 meter, må også 7-åringen regnes tidlig ved denne anledningen (gikk en gnistrende siste 700 sist).

Vår rangering: A: 5-1 B: 9-2-12-11 C: 6-7-2-3-10-8

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2040 meter autostart
Veldig fine varmblodshester på farten i dette løpet, og vinnerkandidatene er etter vårt skjønn mange. Vi tror 12 Novak Bi er best på kapasitet, men i de to siste løpene kan ikke 4-åringen få fullt godkjent for innsatsene til sølv. Tapt for forvandlingsnummeret Joey begge gangene, og det har vært overraskende. Kan klart bedre enn det, og på sitt beste tror vi 24-prosenteren blåser rundt de til slutt. Champion Eirik Høitomt får sjansen bak Pine Chip-sønnen ved denne anledningen, og da er Mikkelsen-traveren i de beste hender.

Favoritt blir 5 O`Flying, men vi har fortsatt til gode å bli overbevist om at dette er snakk om en riktig bra hest. Svak ved tredjeplassen på 16.9 full vei i den nest siste starten (falt fullstendig sammen i aksjonen etter en fin reise underveis ved den anledningen), før han pliktvant på enkle 15.9 over en sprint i skrotlag i den siste starten. Klart tøffere i mot i kveld, og vi føler at det er litt opp til bevis for Mr. Flirt-sønnen denne gangen.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 11 Power Va Bene, og etter en mindre pause kan den flotte 4-åringen fort vise seg frem i en forbedret utgave (spenstig 9-prosenter dette). Positiv til tredje på 18.4 over 2540 meter var 10 Tres Bien i den siste starten, og løp i kroppen etter meget lang pause kan ha gjort veldig godt. Viste veldig lovende takter i regi Steinar Holm i fjor (innledet sesongen med å vinne tre av fire løp), og som best travet da 5-åringen 16.5 full vei ved en av de triumfene.

Uforandret fin form holder både 1 Flo Skywalker og 9 Happy Hippy, men vi er litt usikre på om de innehar klasse nok til å kunne ta seg av denne gjengen her (dog perfekte spor for dem begge). Litt spennende er det når 6 Jag De Bellourose dukker opp i regi Geir Mikkelsen, og den trenerforsterkningen der er med respekt å melde formidabel.

Vår rangering: A: 12 B: 5-11-10 C: 9-1-6-7-8-2-3-4

V5B-4, 1600 meter autostart
Et meget heftig sprintløp for varmblodshester venter oss i dette løpet, og vi kan ikke se noen som helst grunn til at 5 Mieux Di Quattro skal være storfavoritt med sine 70 % Ga seg litt til slutt i et tøft V75-løp i den nest siste starten (etter å ha blitt sendt i vei nedover den siste langsiden) ved femteplassen på 13.2 over aktuell distanse, før han vant et billig løp på Sørlandet i den siste starten på 16.1 full vei.

Dog under kraftig driving siste 300 (og stumme bein til slutt), og vi synes ikke at Coktail Jet-sønnen imponerte nevneverdig ved den anledningen. Klart tøffere i mot ved denne anledningen, og selv om Tjomsland-traveren gikk et helt greit sprintløp i den nest siste starten, er ikke dette snakk om noen utpreget sprinter (og vi tror ikke han vinner dette løpet fra ”dødens”).

Fullstendig bortglemt ved denne anledningen blir 11 Zalgado Transs R. med sine lusne 4 %, og da setter vi den tøffe S.J.`s Photo-sønnen fremst (og da setter vi naturlig nok et DD-spill til brakodds!). Det har blitt to tøffe reiser utvendig de to siste gangene, og uten at 5-åringen direkte har sprudlet synes vi han må få godkjent for innsatsene til to trippel-plasser de gangene. Nå har hesten fått ladet batteriene litt (tre ukers pause), og med forventet tøft tempo på forestillingen er vi ganske sikre på at en av dagens mest underspilte hester dukker opp i den fremre treffen til slutt. Strøket inn et spor (kan fort bli dønn riktig dette nå), og vi synes dette ligner en skreddersydd oppgave for Buer-traveren.

En helt eventyrlig form holder 7 Nokien (brenngod de to siste gangene), men det må klaffe litt fra et spor litt vel langt ute ved denne anledningen (og hesten bli kuskesvekket denne gangen). Det er heller ingen ting å utsette på formen til 1 Golden Glamour (vant på fine 12.8 i sitt siste sprintløp), mens duoen 3 Brown Sugar Lady (står nydelig inne i løpet, og når champion Eirik Høitomt setter seg opp bak 7-årshoppa er det snakk om et opplagt kryss på kupongene) og 8 Mack Attack S.E. (speedkule, som er skummel med klaff på løpet) også bør vurderes tidlig.

Vår rangering: A: 11 B: 5-1-7-3-8 C: 4-6-9-12 D: 2

V5B-5, 2040 meter autostart
Kvaliteten på deltagerne i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen er også svært god, og når 5 Mieux Di Quattro er storfavoritt i det foregående løpet kan vel ikke 6 Kjell Bjarne tape dette løpet? Nei, selvsagt er det ikke snakk om noen klink vinner, men etter å ha hentet mange lengder til slutt på førstnevnte fra den siste svingen og inn i mål ved andreplassen på 16.2 full vei i den siste starten, tyder det i hvert fall nå på at den meget kapable 6-åringen er på vei mot full form. Vi tror således på en topp vinnersjanse, og Tap In-sønnen blir vår banker på vårt minste spilleforslag.

Dundrer til tet tror vi 5 Gann Golden gjør, og på sitt beste kan da 5-åringen lede rundt om. Vi banket 20-prosenteren i spillet i den siste starten, og vi synes innsatsen til sølv på 18.2 full vei under relativt krevende forhold etter galopp var klart godkjent ved den anledningen.

Overflydd ned startsiden blir etter alt å dømme 1 Yrneo Boko, men på raske sommerbaner har det litt lettere for å løse seg for hestene på innerspor underveis i løpene (blir som regel litt mer vann mellom båtene både ned startsiden og til slutt på sommeren). Sprintvant på fine 13.8 i den nest siste starten, før han gikk mest på det jevne til fjerde på 14.5 over samme distanse i et V75-løp i den siste starten (kremreise underveis).

Vi mener dog at full distanse skal være en fordel for denne hesten, og med fri bane til slutt dukker garantert Gigant Neo-sønnen opp i seierskampen. Vi håper og tror at vinneren av dette løpet nå er nevnt, men det finnes en del andre formsterke hester i dette løpet (men sporene trekker veldig ned for hhv 7 Walter Kievitshof og 8 Mr. Vegas).

Vår rangering: A: 6 B: 5-1 C: 8-7-10-11-3-4 D: 2-9-12

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 180, 450 og 1188 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 144, 432 og 1080 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to meget spennende DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner finner du her .

Innleveringsfrister Forus
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på www.rikstoto.no i kveld.