Gå til sidens hovedinnhold

Råskinn tilbake i V75

Det er voldsomme 40 millioner kroner til en alenevinner under onsdagens V75 på Bjerke. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Da er følgelig kveldens første banker grei, i en omgang som betaler ut svimlende 40 millioner kroner til en kupong som er alene om å ha krysset av for alle syv vinnerne, og vi ser ingen grunn til å spekulere i mot 13 Yarrah Boko i innledningen på denne rebusen.

Viste til tider i fjor at han matcher de beste i Europa, i en sesong som innbrakte 1.6 millioner kroner. Hele åtte ganger strøk Anderssen-traveren først over mål, og vi er fryktelig spente på hva den ursterke 6-åringen kan utrette mot de beste utover våren og sommeren i år.

Imponerte voldsomt ved triumfen på 13.6 over 2850 meter i Frankrike i vinter, og det er kun galopp modell stor som kan frata Coktail Jet-sønnen en seier i kveld. Kvikk i vei med voltestart, og med tredje omvendt med kun seks hester i volten (god plass da) der bak på 40 meter tillegg forventer vi feilfri avgang og en god start.

Tre strykninger i løpet hjelper godt på, og vi kan ikke med vår beste vilje se noen som kan stå i mot til slutt (treningsrapportene etter litt pause er udelt positive). Langløp taper ikke vår første banker for dagen i Norge i en feilfri utgave, og vi var aldri inne på tanken om å gardere.

Vår rangering: A: 13 B: 2-10 C: 3-5-9-15 D: 1-12-11-14-4-8

Lite å utsette på tipsformen
Etter at undertegnede fikk en fin klaff på Bjerke under lunsjtravet på torsdag med 6674 kroner innspilt, ble det ny flott klaff på Leangen på mandag med nye 10.154 kroner inn på konto, og vi får satse på at den flotte trenden holder seg utover i uken!

Samtlige forslag i A-spillet gikk inn til en utbetaling på 2438 kroner, og de av våre lesere som spilte for 120 kroner fikk da god valuta igjen for innsatsen ved den anledningen.

I tillegg ble fem rette i B-rebusen til en utbetaling på 1420 kroner på de to største forslagene, og det gjorde da heller ingen ting at vi reddet kvelden på Forus i går ved å få V5`en på vårt største forslag i B-spillet til en utbetaling på 2852 kroner.

Tet og slutt?
Ja, vi synes det lukter ledelse rundt om lang vei for 4 Onassis Neo i et sprintløp for varmblodshester i den sjette avdelingen, og det hadde i så fall vært fullt fortjent dersom Killingmo-traveren endelig fikk smake seierens sødme igjen, etter at det har vært litt stang ut en periode nå.

Urettmessig disket fra seieren i den tredje siste starten før hun til slutt måtte seg slått av 3 Mamie`s Mustique på en uvant lang distanse i den nest starten, og på en litt krevende bane under Unionstravet på Momarken får Lindy Lane-datteren klart godkjent for fjerdeplassen på 15.1 i relativt tøft lag.

Vi kan ikke se at noen kan nekte favoritten teten i dette løpet, og når de antatt tøffeste i mot står veldig sjanseartet til (8 Delmerica og 12 Non Stop Laser), tror vi ikke 5-årshoppa lar seg fange til slutt (det blir trolig ingen tøff førsterunde, og da bør vår andre banker for dagen ha mye krutt igjen i beina til slutt).

Vår rangering: A: 4 B: 8-12-3-9-1 C: 2-7-6-11 D: 10

V75-2, 1609 meter autostart
Et flott sprintløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi finner seks vinnerkandidater (men vi må gå tynt i noen løp, og da stenger vi butikken på to hester). Vi ser for oss at 5 Melvin Zoot får overta føringen ut av den første svingen (Kai Johansen bak 1 Shootist slipper trolig), og da ser vi ikke bort i fra at 4-åringen til Kim Mathisen (trener) leder rundt om.

Vant sprettlett fra tet på fine 15.7 i den siste starten etter en meget kjapp avslutning på løpet, og Golden Globe-sønnen virker til å være i rivende utvikling (og da er han etter vårt skjønn alt for lite spilt med sine 17 %).

Nydelig inne i dette løpet på pengene står favoritten 6 Cull De Sac, og med dokumentert toppform i kroppen er Westergaard-traveren snakk om hesten å stå i mot til slutt. Avsluttet strålende til sølv på flotte 14.1 på dagens distanse i den siste starten, og årets andre triumf kan fort være et faktum i kveld.

Tilbake etter lang pause kommer meget fartsfyllte 10 Flawless Victory (overdådig god ved triumfen på superfine 12.6 på Jarlsberg i fjor sommer), og selv om 5-åringen trolig trenger et løp i kroppen før formen er helt på topp, tør vi ikke å avskrive Hammersborg-traveren av den grunn.

Vår rangering: A: 5 B: 6 C: 1-10-7-11 D: 2-9-8-4

Annonse: Øivind Grøstad byr på en RÅ RENSER! I V-75 finalen denne onsdagen så stormvarsler vi for et sjokk som salen sover på! Her smeller det

V75-3, 1640 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent sprintløp for kaldblodshoppet i den tredje avdelingen, og vi garderer følgelig bredt. Vi likte veldig godt 11 Haugestad Opera i årsdebuten ved tredjeplassen på 31.0 full vei (tungløpt den dagen, og det gikk veldig fort på sisterunden), og med løp i kroppen etter litt pause forventer vi å få se en ytterligere forbedret utgave av 4-årshoppa til kveldens dyst.

Springsporet fra 20 meter tillegg bør borge for en god start, og vi syntes Åsajerven-datteren er snakk om den klart mest spennende på kryssene i løpet med sine 13 %

Stabilt god nå på slutten har 7 Troll Spika vært, men et trangt andrespor kan bety startgalopp. Feilfritt skal dog Holtung-traveren tilmåles solide vinnersjanser, men det er trolig ingen fordel at det i kveld blir snakk om en rask sommerbane (faren for galopp øker da betraktelig).

Vi finner tre hete vinnerkandidater på strek, og det er unektelig interessant når Eirik Høitomt setter seg opp bak 3 Tamarin. Kapasiteten er udiskutabel, og det skal bli spennende å se om rogalendingen kan få Elding-datteren feilfritt rundt.

Ikke som best i den siste starten var 2 Myklejenta (tråkket seg på transporten i forkant av det løpet), men forut for det imponerte Skrugstad-traveren i to strake seiersløp (og tilbake i slag skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse).

Til tet fyker ventelig 5 Smedsrud Vinni, og selv om formen etter lang pause er uviss ser vi ikke helt bort i fra at 8-prosenteren i spillet kan lede et slikt løp rundt om (vant et tilsvarende løp på 31.3 i november i fjor).

Smyger seg opp innvendig gjør 6 Mørtvedt Edel, og med perfekte luker til slutt er ikke den speedige Kihle-traveren ueffen. På en forventet rask sommerbane anser vi hestene fra 40 meter tillegg for å være helt sjanseløse, og den eneste vi stryker på vårt store system fra 20 meter tillegg er 12 Shumari (viser ingen vinnervilje).

Vår rangering: A: 11 B: 7-3-2-5-6 C: 8-9-10-1 D: 12-13-14-15

V75-4, 1609 meter autostart
Vi støter på en storfavoritt i dette sprintløpet for kaldblodshester i form av 1 Boklifaks med sine 68 %, men mot klart skjerpet motstand tyr vi til noen garderinger på våre tre største spilleforslag. Järvsöfaks-sønnen har vunnet enkelt to ganger på rad på 29.5 over dagens distanse, men det har etter vårt skjønn vært mot svært svake konkurrenter.

Vet aldri når denne ”spytter bittet”, og vi regner med at de øvrige i løpet er veldig klar på at de må frem utvendig for å lage tempo på løpet for å mørne den store favoritten (og da kan det i så fall fort bli stive bein til slutt).

Vi ble mektig imponert av sisterunden til 3 Seier Kongen ved fjerdeplassen på fine 28.6 på aktuell distanse i den siste starten, og i en feilfri utgave er 5-åringen tøff nok til å ta ned storfavoritten fra utvendig posisjon (og da snakker vi om en veldig underspilt 15-prosenter).

Karrierebeste leverte 12 Høvåg Loke ved triumfen på 28.1 i det tilsvarende løpet som vårt dype drag etter lang pause i den siste starten, og selv om sporet med fordel kunne ha vært bedre i kveld tilmåler vi Topland-traveren solide vinnersjanser (spor tolv for Høitomt er ikke det samme som for andre kusker, han har en tendens til å gjøre gode taktiske valg underveis).

I rivende utvikling er 8 Osingen (bedre og bedre i ny regi), og med startkjappe Vidar Hop i ”jolla” sendes trolig Moe Odin-sønnen i vei direkte fra et spor litt langt ute. Fartsressursene er enorme der i gården, og vi forventer at Bø-traveren senker rekorden sin kraftig ved denne anledningen.

Tilbake etter litt pause kommer 2 Dolliel, og hun står nydelig inne i løpet på pengene (trolig ventet inn dagens oppgave). Imponerte i to strake seiersløp i hovedstaden i vinter, og dersom formen etter litt pause er på plass er ikke 6-prosenteren ueffen og da får hun en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 1 B: 3-12-8 C: 2-4-5 D: 6-11-10-7-9

V75-5, 2140 meter voltestart
Vi synes dette varmblodsløpet for hopper ser svært åpent ut, og bred gardering er å anbefale. Det var ikke veldig sterke konkurrenter 4 Penny Grace Lane tok seg av ved triumfen på enkle 19.0 full vei (dog tungløpt i snødrevet på Bjerke den gangen), men vi mistenker at dette er snakk om en hoppa i rivende utvikling.

Det begynner for alvor å løsne for trener Steinar Holm nå etter en miserabel vintersesong (Sharpshooter var en fin vinner på søndag), og vi tror fort at Lindy Lane-datteren leder rundt om (kun krysset av på hver femte kupong).

Det er vanskelig å ha helt kontrollen på hva 1 Keiba Express kan all den tid hun har startet i Danmark i de to siste løpene, men skussmålene etter triumfen på 17.4 over en sprint i den siste starten er i hvert fall gode.

Kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg står en skarpskodd trio, og ved klaff på løpet dukker de ventelig opp langt fremme. Spennende etter pause er 13 Annie Girl (svært god på sitt beste, og styrken er det ikke noe i veien med der i gården), mens duoen 14 Natalie Borgø (uforandret fin form) og 15 Wee Nita (vant lett i årsdebuten, og er trolig hakket vassere til kveldens dyst) også er snakk om klare plussvarianter.

Utteling for sin fine form fikk 6 Evita E.J. ved triumfen på 17.1 over en sprint i den siste starten, og flytkusk Kai Johansen er som alltid farlig å utelate. Fra strek bør også duoen 2 Olivia Park og 3 Writing Hall vies litt oppmerksomhet, men da bør vel også vinneren av dette løpet være nevnt.

Vår rangering: A: 4 B: 1-13-15-14-6-2-3 C: 7-9-10 D: 12-11

V75-7, 1640 meter voltestart
Et herlig eliteløp for våre kaldblodshester avslutter denne rebusen, og vi synes vinnerkandidatene er svært mange. Det er ikke alltid like enkelt å vurdere disse løpene med dagens aktuelle startmetode volte, og når de antatt beste står på 20 meter tillegg på en kjapp sprint åpner vi opp for at det kan komme en smell.

Det vil trolig bli slik at Dagfinn Aarum bak 14 Moe Brage søker ryggen til favoritten relativt tidlig, og dersom han får sitte rolig i dennes rygg til det tutes for oppløp er det neppe mange som klarer å svare ut den svært speedige 9-åringen til slutt. Viste lysende form før pausen, og vi tror ikke denne hesten kommer til start igjen etter litt skadeavbrekk dersom alt ikke er sånn noenlunde på stell (og da snakker vi om vår utgang på det store systemet).

Vi banket 12 Neslands Loke med hell ved triumfen på solide 25.5 full vei (banen ga ikke noe gratis den dagen) under Unionstravet på Momarken i den siste starten, men det blir trolig en tøff tur rundt for Tengsareid-traveren ved denne anledningen. Dog tøffere enn de fleste i ”trynet”, og normalt er ikke Moe Odin-sønnen noe dårligere med løp i kroppen etter litt pause.

Vi tror banen passet svært dårlig for 3 Norheim Faksen i den siste starten (avhengig av fast fint underlag for å komme til sin rett), og når det nå er snakk om sprint ved denne anledningen tilmåler vi Romtveit-traveren solide vinnersjanser. Champion Eirik Høitomt setter seg opp ved denne anledningen, og med feilfri avgang sitter 5-åringen i teten ut av den første svingen. Det kommer til å trille lett på dagens arena i kveld, og da kan 24-prosenteren i spillet vise seg å bli alt annet en lett å fange fra spiss.

Kanonform holder 10 Ramstad Eld, og ved klaff på løpet ser vi ikke helt bort i fra at Lome Elden-sønnen kan sette de store favorittene til veggs (kun krysset av på hver tiende kupong). Det virker til at 13 Mørtvedt Jerkeld er kraftig på gang, og da krysser vi tidlig (solid avslutning til sølv sist).

Vår rangering: A: 14 B: 12-3-10-13 C: 15-8-6-5-2 D: 11-9-7-4-1

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 480, 960 og 2150 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 18.20 (løp 2-6)
V75 kl. 19.00 (løp 4-10)
V4 kl. 20.00 (løp 7-10)
DD kl. 20.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 23.40 i kveld.

Kommentarer til denne saken