*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Rauen innleder NM

Lukas Rauen og Karl Ove Nordtømme under et lunsjløp på Leangen i august 2013.

Leangen byr på NM for travtrenere denne helgen og lørdagens to første V5-løp innleder NM. Nettavisen bankerspiller direkte i V5-1.

21.06.14 09:50

Sportspills øvrige lørdagstips:
Oddstips 1: Messi er i VM-form
Oddstips 2: Bosnia virker sterke
Langskudd: Tyskerne til sluttspillet
Tippekupong: Vi går for storskreller
V75 Leangen: Denver ankommer Trondheim

Norsk Rikstoto gjør et svært spennende eksperiment til lørdagens V75. De velger å flytte innleveringsfristen til kl 18.00 når Leangen byr opp til sommertrav hele denne helgen.

Nettavisens V75-tips:Vi spiller Frode Hamre og Denver

Spillemessig venter det ca 24 millioner kroner til en eventuell alenevinner og sportslig og spillemessig er det en bra omgang som Leangen inviterer til. De sportslige høydepunktene finner vi i Tamin Sandys æresløp (V75-2 for norskfødte treåringer) og i Shan Rags æresløp (V75-4 for norskfødte femåringer).

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED


Men før V75-omgangen starter, skal det kjøres tre løp. Løp 2 og løp 3 er også starten på NM for travtrenere som starter i dag og avsluttes under V65-kjøringen på Leangen søndag. De to første løpene er også starten på et svært interessant V5-spill på Leangen lørdag.

V5-banker direkte
Jeg går på bankeren direkte i V5-1 og lanserer 5 Lukas Rauen som min beste V5-banker. Lukas Rauen er blitt sju år gammel og viste flotte takter for Karl Ove Nordtømme i fjor. Eier og trener Frode Isdahl har åpenbart brukt vinteren godt og Lukas Rauen har imponert storveis i årets to første starter, som begge har vært i Østersund. I årsdebuten 18. mai utfordret hesten en smygkjørt Vladimir og avsluttet storfint til andreplass.

Drøye tre uker senere (7. juni) klemten en offensiv Viktor Svanstedt til fra start, ble overflydd, gikk direkte ut i dødens og forsvant fra til overlegen seier på sterke 25.6. Lukas Rauen tok noen fuskesteg fra start da og det er en viss galopprisiko. Men at det er beste hesten er vi ikke i tvil om og kaldblodsekspert Ove Wassberg må passe ypperlig på denne. Wassberg vant Nm for travtrenere både i 2007 og 2009 og har vist at han duger godt i disse omgivelsene.
Rangering V5-1: A: 4 B: 1-2-6-7-9 C: 3-5-10-8-12-11

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

HTML EMBED


Værer en smell
I V5-2 velger jeg å helgardere på alle V5-forslagene. Spillefavoritt blir 6 K.L.M. Sweetwater og det blir også min favoritt. Jeg testet et bankerspill på hoppa nest sist i Østersund og det holdt nesten. Da var det 2100 meter, i kveld er det sprint og det er et pluss. Men hoppa er ikke blant de tøffeste til slutt og erfaringsmessig blir det fart underveis i disse NM-løpene og derfor går jeg etter skrell her.
Rangering V5-2: A: 6 B: 11-10-9-1-7 C: 3-8-4-5-12-2

V5-3/V75-1 - Kaldblodshester - 3140 meter voltestart:
Lite spilte 6 Alsaker Faks er det store draget i V75-1 som er et langløp over 3140 meter. Jeg mener Faksen er den beste hesten, men likefullt er ikke hesten markert på mer enn ca fire prosent fredag formiddag. Kommer nok til å bli litt mer krysset utover lørdagen, men hører hjemme på ALLE kuponger lørdag. Svært interessant blir det også å se hvordan kapable 1 Gjerv Prinsen takler distansen. Lome Elden-sønnen har aldri startet over 3100 meter, men noe sier meg at det går aldeles utmerket.

Sammen med 5 Pondus og favoritten 8 Briskeby Rauen er det de fire hestene jeg betaler for på mine to minste V5-forslag. På det største betaler jeg også for 8 Nordlirappen og 10 Ara Faks.
Rangering V5-3/75-1: A: 6 B: 1-5-8-9 C: 10-4-2-3

V5-4/V-75-2 - Norskfødte 3-åringer. 2140 meter auto
Tre hester skiller seg klart ut i dette treårsløpet, men jeg tror 6 Catherine's Cavalli er den beste. Offshore Dream-sønnen satt bom fast i lederryggen på Biri nest sist (det løpet ble vunnet av 1 Diadora B.R.) og 6 Catherine's Cavalli hadde vunnet med et gjesp med åpning. Sist ble det dundrende startgalopp.

1 Diadora B.R, var sjanseløs til å utfordre Rolf Lerums herlige drag Masaya sist helg i Drammen, men gjorde et bra løp. Diadora B.R. blir for mye spilt lørdag og forsvarer ikke over 50 prosent.

7 Nelson Nora var helt sjanseløs mot meget gode Masaya på Bjerke nest sist, men avsluttet likevel solid til andre. Var enda bedre i seiersløpet under OGP-dagen, og Westergaard tester skikkelig fra start lørdag. Jeg spiller tre hester på samtlige kupongforslag, men har minst tro på favoritten.
Rangering V75-2/V5-4: A: 6 B: 7-1 C: 2-9-10-8-4-5-3

V75-3/V5-5 - Fireårige kaldblodshester. 2140 meter voltestart
Tredjevalget 6 Eigelands Jokeren blir mitt klare førstevalg i dette fireårsløpet. På Jarlsberg 11. juni bankerspilte jeg Tinn Jerker i V65-spillet, og fikk svi for det. En fantastisk opplagt Eigelands Jokeren slo favoritten regelrett fra dødens og var tilbake litt der vi husket hesten fra i vinter. Simen Bremseth Jessen har en Derby-kandidat her og varsler at han kjører til fra start.

Spørsmålet da blir om Andre H. Stensen velger å slippe med nestfavoritten 1 Fjord Jerven eller ikke. Stensen er en sindig mann og jeg tror hans hest er enda bedre med ryggløp. På det minste V5-forslaget står jeg på disse to.

På det mellomste betaler også for betrodde 10 Junifaks. Junifaks henger veldig godt med i løpene, men han er ikke den tøffeste gutten i klassen og scorer veldig mye på at han er travsikker og speedig.

På det største V5-forslaget betaler jeg også for 3 Sprett Odin (bunnsolid sist), 5 Stjerneper ( hvor god er denne egentlig?) og 9 Eikmann.
Rangering V75-3/V5-5: A: 6 B: 1-10 C: 9-3-5-7-6-4 D: 2


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag