Reiser kjerringa i V65?

Foto: hesteguiden.com

Jærvsø Ole gikk på en smell som storfavoritt i et V75-løp i den siste starten, men på Bjerke i kveld tror vi han viser seg frem fra en bedre side. Sjekk våre V65-tips her.

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Det er en krevende V65-omgang som står for tur i hovedstaden i kveld, og når det er svært vanskelig å finne andre holdepunkter å støtte seg til, satser vi på at 1 Jærvsø Ole i den andre avdelingen er tilbake som en vinner. 5-åringen fungerte ikke som best i et V75-løp i den siste starten, og etter tidlig galopp var det heller ikke noe drag i Järvsöfaks-sønnen til slutt.

En kombinasjon av at hesten var stresset på turen til Stavanger samt en låsning i en muskel var etter sigende årsaken til den svake innsatsen, og etter behandling i etterkant av det løpet skal hesten i følge trener Per Gottling se veldig fin ut forut for kveldens dyst. Vi stoler da på den dyktige treneren, og normalt skal da storfavoritten lede et slikt løp rundt.

De øvrige konkurrentene i dette løpet holder mildt sagt dunkel form, og dersom vår banker for dagen presterer noe i nærheten av innsatsen ved triumfen på fine 26.4 full vei i den nest siste starten, ja så skal det ikke være snakk om saken. Tok lett teten via en 22-åpning på løpet ved den anledningen, og da skal veien til tet bli enkel også denne gangen.

Vår rangering: A: 1 B: 9-7-8-10-2 C: 4-3-5-6

V65-1, 2100 meter autostart
Et flott varmblodsløp innleder denne rebusen, og vi får øyet på fire relativt hete vinnerkandidater. En ganske klar favoritt for oss blir 2 Cantabharmony, og vi tror sjansene for at 6-åringen leder et slikt løp rundt om skal være svært gode.

Vi tror ikke det blir noe tempo å snakke om på dette løpet, og da blir i så fall ikke Cantab Hall-sønnen lett å fange til slutt. En kjapp sprint hadde vært å foretrekke for Skeie-traveren, men på full form takler han også dagens distanse på utmerket vis.

Sølv på 15-tallet i de to siste løpene han har gått på aktuell distanse fra hhv spor 8 og 12 på Forus, og Cantab Hall-sønnen var en totalt overlegen vinner på 15.1 over en sprint i den siste starten (ny kusk Tom E. Solberg er trolig intet minus).

Vi synes at det er opp minst en klasse for 5 No Big Deal ved denne anledningen, men et godt gammelt ordtak er at form slår klasse. Vi tør således ikke å avskrive 6-åringen, men at det skal være snakk om en storfavoritt med sine 75 % synes vi ikke er riktig.

Vant et billig V75-løp på 14.5 over en sprint i den siste starten på solid vis fra ”dødens”, men Hamre-traveren må trolig gå den tunge veien utvendig igjen (og mot denne gjengen her, tror vi ikke at det er så helt enkelt).

Dersom det mot formodning skulle bli litt tempo på dette løpet kan både 7 Orion Hindø og 9 Macho komme dukke opp i striden helt der fremme til slutt, og begge får da en plass på våre to største spilleforslag.

Førstnevnte er svært tung til slutt på sitt beste, og nå kommer Glittum-traveren tilbake etter en mindre pause med nyladede batterier (sist 6-åringen var ute på full distanse på Bjerke vant han på solide 14.2). Sistnevnte har fått sølv bak gode Yumbo Yob i de to siste startene, og da er det litt enklere i mot ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 2 B: 5-7-9 C: 4-8-1-3-6-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-3, 2100 meter autostart
Et litt vrient varmblodsløp venter oss i den tredje avdelingen (og vi kan fort få en smell), men vi satser på at vinneren er å finne blant våre to utvalgte (vi føler at vi spiller den hesten med best kapasitet samt den med best dokumentert form, og i noen løp må man gå tynt).

Det er selvsagt litt uviss form på 10 Spirit Of Forests etter lang pause, men trener Vidar Engebretsen har ikke akkurat for vane å starte sine hester i tide og utide, dersom de ikke er i form.

Vi regner således med at 6-årshoppa er vel forbredt når hun nå sendes til start igjen, og vi synes at det ligner en skreddersydd oppgave for favoritten i kveld. Tapte kun for gode Taste Of Energy i den siste starten (sølv på fine 16.6 over en sprint i Drammen), og det er da klart enklere i mot ved denne anledningen.

Nede som et fjerdevalg i spillet er 11 Nice Guy, og formbomben fremfor noen i løpet er da etter vårt skjønn svært spennende på kryssene med sine 20 % 7-årshoppa avsluttet solid til sølv på 16.4 over en sprint i den nest siste starten, og i den siste starten synes vi at Berås-traveren holdt svært tappert til tredje på fine 17.0 full vei etter en tøff 13-åpning på løpet.

Carmody Lobell-datteren stod veldig tøft inne på pengene ved den anledningen i et løp hvor gode Wendy Way var en vinner, og da er det ned minst en klasse i kveld. Vant et løp på Forus i januar i 2010 på 17-tallet full vei, og hun slo da faktisk en hest som Relax Jet.

Vår rangering: A: 10 B: 11-4-3-12-8 C: 2-1-9-5 D: 7-6

V65-4, 2140 meter voltestart
Et fryktelig ruglete kaldblodsløp venter oss i den fjerde avdelingen, og vi anbefaler da veldig bred gardering (og på vårt store system stryker vi da kun to hester). Vi tror at 2 Spikrapp er klart best på kapasitet, og når 7-åringen kommer ut med relativt gode treningsrapporter i ryggen etter lang pause, setter vi andrevalget i spillet fremst.

Spikeld-sønnen står helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og i den nest siste starten var Stordal-traveren tredje på flotte 28.8 full vei fra ”dødens” bak gode Gylden Kongen & Co (støter ikke på hester i nærheten av slikt kaliber i kveld).

Fin form nå på slutten har 3 Varg Jens vist (vant på 29.6 over en sprint i den siste starten), og ny kusk Kai Johansen er trolig intet minus på 7-åringen ved denne anledningen.

Vi føler at det er ned en liten klasse for 8 Prins Omer ved denne anledningen (tredje på 31.4 over en sprint bak gode Gurifax & Co i den siste starten), og i en feilfri utgave (langt i fra stø på beina), ser vi ikke helt bort i fra at 19-prosenteren i spillet legger dette feltet på rygg til slutt.

Vi tror ikke at 7 Mjølner Komet kan utnytte sitt springspor (ikke vist seg som noen kløpper fra start så langt), og da kan det fort bli en tung tur rundt for 4-åringen denne gangen). Gikk dog en sterk sisterunde til sølv på 33.3 full vei bak gode Sordo etter galopp i den siste starten, og Mjølnerød-traveren virker til å være i fin utvikling.

Det er intet å utsette på kapasiteten til verken 1 Odin Jr. (uviss form etter lang pause) eller 4 Frøy Balder (vært positiv nå på slutten), og begge krysses da tidlig av oss.

Vår rangering: A: 2 B. 3-8-7-4-1 C: 9-11-5-6-12-10

V65-5, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester i den høyeste klassen venter oss i den femte avdelingen (og løpet er svært vanskelig å lese), og vi synes at vinnerkandidatene er mange (vi stryker da kun to hester på vårt store system).

Et veldig fint løp til femte på 12.4 over aktuell distanse i tøft lag gikk 8 Spirit Of The Day i den siste starten, og da setter vi Amigo Hall-datteren fremst. Horpestad-traveren går dessutten alltid svært gode løp på dagens arena, og vi lar andrevalget i spillet få stå alene på vårt minste spilleforslag. Sporet er dog ikke mye å rope hurra for, men med litt flyt på veien kjemper garantert 8-årshoppa om seieren.

Vi synes at 7 Fraternity Party (alt for lite spilt med sine 18 %) så veldig fin ut etter lang pause i den siste starten, og 8-åringen avsluttet etter vårt skjønn best av samtlige siste biten til fjerde på fine 13.2 over en sprint, i et løp gode Steel Pepper var en vinner. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og sist Andover Hall-sønnen gjestet dagens arena ble det sølv på 13.9 full vei bak gode Makarov (i fjor sommer).

Spor ni er normalt et greit spor å få i denne typen løp, men når 9 Sweet Case står i ryggen på 2 Owen, ja så ser det ikke veldig lyst ut på forhånd. 7-årshoppa er trolig avhengig av at sistnevnte ”stuper” ned i førstespor mer eller mindre direkte for ikke å havne alt for mye på etterskudd, men Thorseth-traveren gjør uansett sine beste løp fra tet (og da skal hun ikke være favoritt med sine 70 % denne gangen).

Vi synes at 3 Muscles G.T. er snakk om en hest som må vurderes tidlig, og selv om formen ser litt dunkel ut om dagen, ja så er dette snakk om en hest som er herdet i veldig tøffe omgivelser i Sverige. 8-årshoppa sprintet på 11-tallet ved hele fem anledninger i fjor, og det sier vel sitt. Ny kusk Tom E. Solberg er trolig en perfekt match, og vi ser ikke helt bort i fra at Eggen-traveren leder rundt om.

Vår rangering: A: 8 B: 7-9-3 C: 5-4-10-1 D: 2-6

V65-6, 1609 meter autostart
Vi har nok et sprintløp å forholde oss til i dette løpet som avslutter denne rebusen, men nå er det snakk om hester med rundt 100.000 kroner i grunnlag. Vi synes at løpet ser litt åpent ut, men vi føler at fem hester hever seg litt over mengden.

Best på kapasitet er nok 7 Playwood S.L., og dersom 5-åringen unngår ”dødens” (da blir det i så fall fort verre med tanke på seier), skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Slet med krysslammelse i den nest siste starten (og ga seg da til slutt), men Ganymede-sønnen var tilbake som en vinner på 16.9 over en sprint i Drammen i den siste starten.

Det kan ligge an til tøft tempo på dette løpet, og da tror vi i så fall at 11 Baltic Winner kan felle samtlige til slutt. Avsluttet flott til fjerde på 18.1 full vei sist han gjestet dagens arena etter sen luke til slutt, og i den siste starten i Sverige synes vi at 5-åringen så veldig fin ut.

Fikk ikke premie på 15.0 full vei ved den anledningen, men Goop-traveren gikk relativt pigg i mål via siste indre til slutt (med draskylappene spart) i tøft lag. Ny kusk Tom E. Solberg er spennende nok, og vi synes at 20-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Piler til tet gjør 1 Arc Cox, men vi er fortsatt litt tvilsomme til stridsmoralen på 5-åringen siste biten. Alt for ofte gitt seg litt for lett til slutt i kamp hest mot hest (men Lindy Lane-sønnen kan ha fått et løft i nye omgivelser), men i sitt siste sprintløp gikk han flotte 13.6 som toer i et løp på Biri i fjor sommer (og da er det intet å utsette på fartsressursene der i gården).

Vant lett i den siste starten gjorde 2 Playful Win på 15.9 over aktuell distanse, men vi synes det er litt vanskelig å si hvor god denne hesten er. Trener og kusk Frode Hamre har matchet 5-åringen med en fin hånd i billige omgivelser hele veien, og det er da litt opp til bevis for Defi D`aunou-sønnen på landets hovedbane i kveld.

Vi synes at det er ned en liten klasse for 10 Sun Star V. ved denne anledningen, men Kolnes-traveren har litt vondt for å vinne løp. Gikk dog relativt pigg i mål uten helt å få sjansen til slutt i et V75-løp i den siste starten, og forut for den starten var innsatsen til tredje på 16.6 over aktuell distanse god. Formen er således fin på Take Chances-datteren, og kusk champion Eirik Høitomt vet nok å forvalte sjansene på beste vis.

Vår rangering: A: 7 B: 11-1-2-10 C: 9-5-12-6-8-4

Spilleforslag
Til V65-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 480, 960 og 2072 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.