*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Reiser kjerringa?

Foto: hesteguiden.com

Det ble galopp for No Big Deal i debuten her til lands, men på Bjerke i kveld tror vi at den kapable krabaten viser seg fra sin aller beste side. Sjekk våre V65-tips her.

16.11.11 11:55

Klikk her for å se våre V65-forslag.

Vi på Sportspill har den fordelen at vi har tilgang til ATG`s løpsarkiv i Sverige, og vi ble mektig imponert av hva vår banker for dagens presterte på den andre siden av kjølen før han kom til Norge, når vi sjekket de siste startene. Hesten varmet strålende i forkant av det siste løpet, og treningsrapportene foran kveldens dyst er veldig positive.

Vi tror således at 4 No Big Deal i V65-5 i kveld skal ha solide vinnersjanser, og i følge trener Frode Hamre skyldes galoppen i debuten her til lands i den siste starten at hesten ble i piggeste laget (blir tettet litt mer i ørene denne gangen). Vi sitter med inntrykket av at hesten holder veldig høy klasse, og i en vrien omgang lar vi det da stå til.

Ved triumfen på 13.8 over en sprint i den fjerde siste starten vant 5-åringen sprettlett (nærmest ukjørt), og ved fjerdeplassen på 14.4 full vei i den tredje siste starten satt han bom fast til slutt (krabbet nærmest over konkurrenter foran) bak svært gode hester i et V75-løp (galopperte siden vekk en tid i underkant av 13.0 over en sprint i den nest siste starten).

Vår rangering: A: 4 B: 3-10-11-12-2 C: 1-9-5-6-7-8

V65-1, 2140 meter voltestart
Et litt småvrient kaldblodsløp innleder denne rebusen, men vi synes at fire hester hever seg litt over mengden. Klart mest spennende på kryssene med sine 18 % er 7 Spang Jotroll, og dersom kusk David T. Minor (urutinert på voltestart) klarer å komme seg sånn noenlunde av gårde fra sitt springspor, ja så skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Ble kraftig sjenert nedover den siste langsiden i den siste starten, men 6-åringen røpet fin form ved å avslutte bra uten å få premie på 31.3 full vei etter den insidenten (og det er klart enklere i mot i kveld kontra det siste løpet).

To strake triumfer står 9 Hjortejegeren med (vant sprettlett ved triumfen på 29.5 over en sprint i den siste starten), men full distanse trekker litt ned. 6-åringen har aldri prestert spesielt godt over 2100 meter, men så har vel formen neppe vært bedre enn den er akkurat nå.

Vi tviler på at 1 Røste Lill klarer å forsvare sitt innerspor (3 Banna Bein dundrer vel til tet for så å slippe), og da må det i så fall løse seg litt underveis for at 5-årshoppa skal kunne legge på til sin tredje strake triumf (og det er litt tøffere i mot kontra de siste seiersløpene denne gangen).

På vei opp i form med et par løp i kroppen etter lang pause er 12 Vesle Tiger`n (avsluttet voldsomt bra til sølv på 30.6 full vei i den siste starten, og vi tror 8-åringen er seiersaktuell denne gangen (kun krysset av på snaue 10 % av de innleverte kupongene).

Vår rangering: A: 7 B: 9-1-12 C: 11-10-2-8-3-4 D: 5-6

Annonse: Grøstad/Lerum`s V65-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

V65-2, 2100 meter autostart
Tre hester skiller seg etter vårt skjønn ganske klart ut i dette varmblodsløpet i den andre avdelingen, og relativt klar favoritt må 12 Pay Me S.H. finne seg i å bli.

Imponert i fire strake seiersløp (solid ved triumfen på 17.1 over aktuell distanse i den siste starten), og all den tid 4-åringen ikke er noen kløpper i fra start betyr sporet mindre. Det er til slutt den sterke Carmody Lobell-sønnen gjør løpene sine, og vi tror på en topp vinnersjanse på ny.

En hest vi liker skarpt er 9 Marco Zoot (vi tror dette blir en veldig bra hest på sikt), og utgangposisjonen er perfekt for 5-åringen ved denne anledningen. Det var en solid avslutning på løpet Golden Globe-sønnen leverte ved tredjeplassen på 17.2 full vei i den siste starten, og årets andre triumf kam meget vel komme i kveld (og da er han alt for lite spilt med sine 15 %).

Vi ble imponert av 11 Maraboo Man ved triumfen på 16.1 (etter tidlig galopp) over en sprint i den tredje siste starten, og etter det har 4-åringen gått helt greie løp i Sverige (og da skal Smasher-sønnen regnes tidlig også denne gangen).

Vår rangering: A: 12 B: 9-11 C: 3-5-2-1-6-7-8-4-10

V65-3, 2600 meter autostart
Et flott stayerløp for kaldblodshester venter oss i den tredje avdelingen, og en bankerkandidat er 2 Gylden Kongen snakk om. Etter to strake seiersløp fullførte 4-åringen helt greit til femte på fine 28.9 full vei i et tøft V75-løp i den siste starten, og på en god dag vinner Wigdal-traveren et løp som dette.

Vi banker på vårt minste spilleforslag, men når Elding-sønnen har variert en del i prestasjonene i hele år (urdårlig sist han prøvde dagens lange distanse), tør vi ikke å stole helt på favoritten (og da tyr vi til noen garderinger på våre tre største spilleforslag).

En solid avslutning til sølv på 29.1 full vei leverte 5 Rigeljerven i den siste starten, og selv om 4-åringen står 20 meter tøffere inne kontra favoritten sist de møttes, tilmåler vi den litt variable Åsajerven-sønnen solide vinnersjanser på en god dag. Viste ved fjerdeplassen på 28.9 i den tredje siste starten at han står hver meter av dagens lange distanse, og i en feilfri utgave kjemper garantert 18-prosenteren i spillet om seieren.

Klar fordel av den lange distansen tror vi at 6 Hasse har, og når 7-åringen har bekreftet fin form nå på slutten (avsluttet bra fra køen til fjerde på 29.8 full vei i den siste starten), ja så krysser vi tidlig (alt for lite spilt med sine 8 %).

Vi tviler litt på at 1 Aaby Borken legger på til sin fjerde strake triumf (ligner ingen stayer), men formbomben får en plass på vårt store system. Der får vi også plass til 7 Frøen Balder (sterk som få, og formen er fin nå) og 12 Troll Sjefen S.E. (vunnet et par langløp i Sverige nå på slutten, og sporet betyr mindre for slowstarteren).

Vår rangering: A: 2 B: 5-6 C: 1-7-12-4-3-10-9-11

V65-4, 2100 meter autostart
Stort sett formløse hester (bortsett i fra 12 Tord Viking) på farten i et kaldblodsløp i den fjerde avdelingen, og vi tyr da til veldig bred gardering (på vårt store system stryker vi da kun to hester). Vi føler at 11 Kringelandtellus er kraftig på gang, og da snakker vi om en 11-prosenter i spillet.

7-åringen gikk klart godkjent til sjette på 28.2 over stayerdistansen 2620 meter i et tøft V75-løp i den siste starten, og sist Järvsöfaks-sønnen gjestet dagens arena (i fjor høst) vant han overlegent på 27.1 full vei.

Det er opp en klasse for 12 Tord Viking ved denne anledningen, men når det er dunkel form på de aller fleste av dagens konkurrenter, ja så må vi ta 7-åringen på alvor også denne gangen. Tre strake triumfer har det blitt nå på slutten (sprettlett ved den siste triumfen på 27.9 full vei), og Helgestad-traveren dukker normalt opp i fremst rekke på ny med litt flyt på veien.

Vi er litt tvilsomme til at Sigbjørn Kolnes (litt sviktende form på stallhestene om dagen) har klart å få 4 Ovedølen tilbake på topp (voldsomt god i sommer, men 5-åringen skuffet mye i sine siste løp), men det er ingen tvil om at Bork Rigel-sønnen er god nok på sitt beste.

Solid form viste 3 Ramstad Knerten til fire strake andreplasser før han hoppet seg vekk i den siste starten, og i fra en fin utgangsposisjon i kveld må Johnsrud-traveren regnes tidlig.

Etter å ha holdt hysterisk form tidligere i høst har det gått litt tyngre for 5 Kosak nå på slutten (gikk et løp kun på det jevne til syvende på 28.3 i et langløp i den siste starten), men som svært sannsynlig tidlig tethest, tør vi ikke å avskrive 6-åringen denne gangen.

Uviss form er det også på 8 Norheim Lett, men dersom Schem-traveren er tilbake der han var ved triumfen på solide 25.7 i den tredje siste starten, skal selvsagt 8-åringen være tidlig aktuell.

Vår rangering: A: 11 B: 12-4-3-5-8 C: 1-2-7-9 D: 6-10

V65-6, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester i den høyeste klassen avslutter denne rebusen, og vi finner fire relativt hete vinnerkandidater.

Tilbake etter litt pause i ny regi kommer 1 Bullchip med gode treningsrapporter i ryggen, og det signaliseres tetkjøring med 5-åringen denne gangen. Da blir vi litt skeptiske (det er lenge siden denne hesten har hatt psyke til å taue et felt rundt om), og vi tror at vinnersjansene er klart bedre fra rygg leder med åpning til slutt.

Kjører om teten gjør garantert også Thor Borg bak 4 Sweet Case, og fra spiss skal 6-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser (tidlig aktuell også med ryggløp). Det har vært solide innsatser Dream Vacation-datteren har stått for nå på slutten, og det er ned en liten klasse for Thorseth-traveren ved denne anledningen.

På vei mot full form med et par løp i kroppen etter lang pause tror vi at 5 Glideable Volo er, og da krysser vi på våre to største spilleforslag. Det ble galopp i den først svingen i Axel Jensens Minneløp i den siste starten, men 4-åringen så ganske fin ut etter den fadesen. Sprintet fine 10.9 på Solvalla i mai, og det forteller alt om kapasiteten på Hamre-traveren.

Det har blitt en del galopper på 11 Kejser K.D. nå på slutten, men i en feilfri utgave er det ingen tvil om at 9-åringen duger. Sprintet fine 12.8 i sitt siste feilfrie løp som tredje, og vi har tidligere sett at Action Hall-sønnen også kan vinne løp bakfra (skylte rundt konkurrentene fra spor tolv i et løp på Bjerke i fjor). Det blir normalt litt tempo på dette løpet, og da ser vi i så fall ikke helt bort i fra at 14-prosenteren i spillet feller samtlige til slutt.

Vår rangering: A: 4 B: 1-5-11 C: 9-8-3-2-6-12-7 D: 10

Spilleforslag
Til V65-rebusen på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 144, 432, 864 og 2360 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 18.00 (løp 1-6)
V5 kl. 19.00 (løp 4-8)
DD kl. 19.18 (løp 5-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 19.00-19.45 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag