Reprise for Åsajerven

Åsajerven innfridde som vår banker sist han gjestet Leangen, og bør ha en god sjanse til å ta en ny seier i ettermiddag.

Her finner du Nettavisens V5-tips til Leangen.

Her finner du våre DD-tips.

Komplett program til løpene kan du laste ned her.

Åsajerven vant da han gjestet Leangen før jul, og vi tror 6-åringen til Ola Martin Aasen har en god sjanse til å ta en ny seier når de igjen tar turen over Dovre. Den kapable 6-åringen møter hester som har passert toppen av karrieren. Viggvar og Åsaelden er 10 år, mens de øvrige er fra 11 til 15 år.

Dagens andre kaldboldsløp innenfor V5-rammen er i lavt grunnlag, og her starter flere urutinerte hester. At flere av hestene også kommer ut etter pause gjør oppgjøret åpent. Dermed gjør vi som de fleste andre og garderer løpet bredt.

Ellers er løpene uten de store sportslige høydepunktene. Det er nok mange av hjemmehestene som har tatt sikte på V75-omgangen om en snau uke.
Alle de tre varmblodsløpene synes vi ser ganske oversiktelige ut, og vi har tro på å komme gjennom disse med forholdsvis få streker.

V5-system
Vi har denne gangen satt opp et enkelt V5-system på to bonger, hvor en av to utganger må innfri. Dette kan du kjøpe her.

Som vanlig har vi også satt opp to V5-forslag på henholdsvis 100 og 300 kroner, som du kan kjøpe i boksen oppe til venstre på siden.

Gode baneforhold
Vi var i kontakt med sportssjef Arngrim Søpstad rett før klokken 15, og han kunne fortelle om lettskyet pent vær og 0 grader på Leangen. Det har ikke kommet nedbør i Trondheim, og løpsbanen er like bra som den var under kjøringen nyttårsaften.