*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Rett frem eller en skrell eller to?

ble fjerde i V75 på Bjerke 2.9.2006 på 28.1/2680v Foto: hesteguiden.com

Det kan fort bli to Wassberg-favoritter i Dagens Dobbel-spillet i Bergen i kveld, men vi har funnet to tøffe og godt betalte utfordrere.

12.02.09 18:31

Klikk her for vårt DD-forslag

Som vanlig er det Wassberg-klanen som regjerer i Bergen, og både 10 Lacoste I.T. og 6 Gilborken har solide sjanser til å innfri til rundt 5.50 i DD-odds.

Førstnevnte norgesdebuterte med mersmak 29. januar da danskeimporten spant fra konkurrentene til flott seier på gode 15.3/1600a. Oppgaven er omtrent identisk denne gang, og med det løpet i kroppen er nok hesten enda bedre i kveld. Sherwood Lobell-vallaken vant tre løp og travet som fortest 14.4 i fjor, og bør ha gode sjanser til å runde til seier igjen.

Lillebroren tar opp arven
Vi velger imidlertid å doble med 3 Chip Hovsten som gjorde et herlig comeback rett før nyttår. Da kom den nyblivne 7-åringen ut etter over et års løpsavbrekk og knallet til med et kjempeløp. Fra tet dro eier og kusk Renate Aarlie hardt unna i front, men kunne likevel stikke unna til overlegen seier på 16.7/2100a. Igjen ligger det an til tidlig tetkjenning, og på en kjapp sprint kan det meget vel holde helt hjem selv mot skjerpet motstand. Chip Hovsten vant etpar lunsjløp i regi Morten Louis Johnsen på Østlandet, men i regi Frank Ringheim i Bergen forbedret vallaken seg mye (tok tre seire og to annen på seks starter på slutten av 2006).

Chip er forøvrig en yngre bror av Turbo Hovsten som undertegnede hadde gleden av å være andelsbestyrer for. Både Turbo og Chip ble kjøpt fra Sverige av den utflyttede nordmannen Morten Waage - kjent som oppasser på superhesten Sugarcane Hanover. Turbo Hovsten ble en hit i debutsesongen 2004 da den tetglade vallaken vant 11 av 18 starter og tjente 309.000 kroner i regi Sandefjord Travforening.

Gamlefar knebler sønnen?
Gilborken har en fin oppgave foran seg i den andre DD-avdelingen, og den sterke åtteåringen kammer fort hjem langløpet for dyktige Svein Ove Wassberg.

Vi har dog et godt øye til Ove Wassbergs oppsitt 13 Torlander som er kjent som en slowstarter som går til mål så det suser. På sine gamle dager har også 9-åringen lært seg å flytte beina fortere, og to av fjorårets fire seire kom på autosprinter på fine 25.9 og 26.0. Hans to øvrige seire var også svært overbevisende da han slå gode elitehester som Feseth Lynet og Sundbo Kravall - siste seier kom 2. oktober da han travet 27.2/2100 volte. Da kjørte Svein Ove, men i kveld er det altså faren som skal tøyle Spikeld-sønnen som vi håper har en god dag. Da tror vi Gilborken skal få sitt svare strev med å holde unna for gamlefar.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to 4-rekkers spilleforslag på 100 og 400 kroner.

Kjøp en bong og se løpene på nett-tv i kveld

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.