Revansje direkte for Erga

Foto: hesteguiden.com

Erga Svarten sviktet med oppløpsgalopp tirsdag, men vi tror på umiddelbar revansje. Sjekk våre tips til Sørlandet.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1:Bordeaux og Lørenskog
Oddstips 2:Palermo tar sin tiende hjemmeseier

Tippetips søndag:Liverpool for full maskin

Sørlandets travpark inviterer til dobbel V5 denne søndagen, og når Frode Hamre for en sjelden gangs skyld ikke ankommer banen i sør med noen av sine stallhester, er det jo lov å håpe på bra utbetalinger. På Forus tirsdag bankerspilte vi Erga Svarten, men på en svært krevende Forusbane galopperte hesten helt umotivert som en vinner. Vi tror på revansje i kveld og bankerspiller Erga Svarten i begge V5-veddemålene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Sørlandet

9 Erga Svarten feilet altså fra seg en klar seier helt umotivert midt på oppløpet på Forus tirsdag. Tom Erga mente før start at banen som var for dagen ikke var noe fordel. Nå er det meldt fint vær og 3-4 pluss grader i Kristiansand, og da har helt sikkert Sørlandet en perfekt bane for de firbente. Det betyr at alt ligger til rette for Erga Svarten har en optimal sjanse til å vinne V5A-5/V5B-2. Han er sterk og går til kassen så det suser og motstanden skremmer ikke, selv om vinnerhesten 7 A.B Lom'n har fin kapasitet så er han ikke like tøff som Sarpen-sønnen tilslutt. På strek vrimler det av formsvake hester. Vi klinker til med et frisk bankerspill.
Vår rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 7-11 C: 2-8-10-3-6 D: 5-4-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Sørlandet

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
8 Bork Odin har tre bein i mål, men han møter litt tøffere konkurranse enn i sine seiersløp i Bergen i kveld og distansen er neppe er noen fordel. Det som er den største akilleshælen er jo at Tengsareid får kjøreordre når han kjører for Refsland. Det betyr at han skal kjøre i rygg og bruke speeden hans tilslutt. Det betyr igjen at det er noen hester som plutselig skal ut i sporene før han evt går i mellom, og da kan fort bli langt frem og det er interessant å gardere når han blir så stor favoritt.

6 Trollgutt er den som er meget spennende i dette feltet for hesten er tydelig på vei i vinnerform og hvis Kristin Malmin har gjort oppgaven sin på forhånd med å lese programmet så er det å klinke til på startsiden for alle på strek SKAL stå i stigbøylene for å slippe. Kommer Trollgutt seg til tet så vet vi alle hvor god han er til å forsvare seg – Super spennende kryss. 7 Moi Elden er alltid aktuell hvis han får bruke speeden siste 200m.
Vår rangering V5A-1: A: 8-6 B: 7 C: 2-1-4 D:5-3

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
8 Maldini Di Quattro kommer fra formstallen til Geir Mikkelsen og møter overkommelig selskap, men sporet gjør at han må nok gjøre mye av grovarbeidet selv i dette løpet. Sist tapte han for gode Dacke Håleryd, men gikk i mål med proppene igjen.

6 Cull De Sac var positiv første gang ut for Tjomsland og skulle hun få kommet seg tidlig til tet er vinnersjansen fin selv om hun neppe har noe stor fordel av å gå i tet. 2 M.Baby holder usikker form, men på sitt beste er hun aktuell for en plass i toppen.
Vår rangering V5-2A: A: 8 B: 6-2 C: 4-9-1-3 D: 5-7

V5-3A - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
5 Bar Story spinner til tet hvis han løser ut i trav og sprintdistanse er en stor fordel. Leder fort helt hjem hvis han ikke blir for stri, selv om han ikke er den tøffeste siste biten mot mål. 9 Conchnito gjør fine løp hele veien uten å vinne. Fortjener virkelig en seier nå og blir det tempo så speeder han fort en bit.

8 Match Ball Rex har kapasitet, men sliter med aksjonen og sporet er ikke noe gull selv om han er meget kjapp i uttaket. Tror neppe Robert Kruse tar den lange turen fra Mysen uten ambisjoner. 4 Fast Brown Talk har kapasitet for seier, men nå er en stund siden Halle hestene har prestert noe i løpsbanen over tid. 11 Quitero Santana står vanskelig til, men det lukter tempo så kan være en liten luring.
Vår rangering V5-3A: A: 5 B: 9-8-4-11 C: 10-1-2-3-7-6

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
13 Granfaks så meget fin ut i årsdebuten og møter overkommelig motstand. Det som kan gjøre det litt vanskelig er at han står i bakspor på tillegg så han får ikke utnyttet sin starthurtighet. Uansett innehar hesten så stor kapasitet at han må regnes med en fin vinnersjanse.

12 Bertekongen ble sjenert runden igjen sist og galopperte, men han hang veldig på en tom så synes ikke han var like fin som tidligere. Nå kommer kanskje denne starten litt tett, men dette er en veldig fin hest med utstråling og innehar fin kapasitet. Kjemper i toppen. 10 Jærvsø Emelinda innehar litt kapasitet og hun er sterk så hun går til mål, men holder ikke klassen til favorittene. 11 Steine Maldini innehar stor fart, men han binder seg veldig når han står i bakspor så galoppfaren er stor. 6 Eskelands Bror innehar fart, men sliter med viljen til tider. Har han en dag der han tar i for fullt så ender han i toppen.

8 Karelius gikk bra sist med galopp i samme løp som Steine Maldini og Jærvsø Emelinda og står interessant til i springspor. 3 Steinsvik Iver sitter jeg å venter på for jeg føler det er en traver med kapasitet.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 13 B: 12-10 C: 11-6-8-3-2-5-7-4-1-9

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
11 Enzo Coeur setter vi først selv om han står i bakspor på tillegg, da denne hesten trolig er overlegen disse konkurrentene på kapasitet. Nå kommer han ut etter pause og har etter rapportene trent fint og bare han går feilfritt så skal han vinne dette løpet. 5 Eck Chili Pepper har stabilisert seg den siste tiden og da kommer resultatene. Han er mer sterk enn speedig så Borg må kjøre på styrken.

3 It`s All In The Game utvikler seg og det samme gjelder fra start selv om han ennå taper noen meter ut. Går startfasen bra så har han kapasitet for seier. 4 J.T`S Gold holder litt usikker form, men skulle det klaffe med posisjonene underveis kan han vinne. 8 Lady Va Bene står spennende til og formen er bra, men synes hun møter bedre hester denne gangen.
Vår rangering V5-3B: A: 11 B: 5-3-4 C: 8-6-9-10 D: 12-1-7-2

V5-4B - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
12 Valley High er den beste hesten, men har tjent mye penger på kort tid og var vel ikke helt som best sist. Nå står han fryktelig vanskelig til i det dårligste sporet han kunne får. Mot brukbar motstand så velger å syne stor favoritten. 6 Navy Boy spinner til tet og har den siste tiden vært forbedret. Holder han seg noenlunde rolig, så kan han holde helt inn.

4 Boyd kommer ut etter en liten pause og trener fint, så han skal være godt forberedt. Er ikke noe lyn fra start så det må bli tempo i løpet. 7 Tres Bien har kapasitet, men han sliter med helsen, så hvis han fungerer optimalt er han aktuell for seier. 9 Little Samo står interessant til med tanke på at hun må ha smygløp, så med maksimalt klaff kan hun skrelle.
Vår rangering V5-4B: A: 12 B: 6-4-7-9 C: 3-8-2-10 D: 5-11-1

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Sørlandet

V5-5B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
7 Eikdølen er hesten i feltet med klart størst kapasitet, men han gjør det til tider vanskelig for seg på startsiden med å galoppere. Sist tapte han veldig mye, men gikk en enorm opphenting. Slike opphentinger kan sette sine spor og vi stoler ikke helt på at han går feilfritt de første 500 metrene. Feilfritt er det nok snakk om en vinner.

3 Hvalstad Jerven har vært positiv etter pause og står fint inne i dette løpet. Skal krysses veldig tidlig for de som garderer storfavoritten. 9 Røvaren er ujevn i prestasjonene, men har han en dag der han tar i hele veien så har han jo tidligere røpet fin kapasitet. Ingen fordel av bakspor på tillegg. 1 Sebina Stjerna som eneste strekhest er litt interessant, selv om hun går opp en klasse. Kommer til å lede lenge og under fin utvikling.
Vår rangering V5B-5: A: 7 B: 3-9-1 C: 8-6-4-11-13-2 D: 5-10-12