Rico vinner igjen

Foto: Hesteguiden.com

Rico Lundager innfridde vårt bankertips helenkelt sist og mandag ser det minst like overkommelig ut.

Norsk Rikstoto har en rikholdig meny å tilby denne mandagen. Hele fire travkjøringer kan vi nordmenn spille til. Det starter opp med V4 fra Solänget, før det fortsetter med lunsjtrav fra Jarlsberg. Mandag kveld er det en feiende flott V65-omgang fra Färjestad, mens det som sist mandag er Leangen som arrangerer dobbel V5 her hjemme.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Som sist mandag har vi tro på Magne Olsen også denne mandagen. V5B-bankeren er vi veldig sikre på, mens det er litt mer åpent i V5A-spillet, så der tyr vil dobbeltbanker i V5-4A.

Innleveringsfrister Leangen travbane
V5A kl. 18.30
V5B kl 19.40
DD kl 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Taper ikke dette
Vår soleklare hovedbanker denne mandagen dukker opp i V5-4B. Vi hadde ståltro på 5 Rico Lundager sist mandag og Magne Olsen satt nærmest å koste seg i sulkyen. Det var full fart inn i mål og Rico Lundager vant svært enkelt. Mandag synes vi motstanden er enda enklere og fra spor fem bak bilen, bærer dette garantert tidlig til tet. Rico Lundager er en allrounder og at distansen er 2640 meter mandag, betyr ingenting. En frisk Rico Lundager taper ikke V5-4B mandag.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 5 B: 4-6 C: 3-2-1-8-7

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

To hester er dekk?
I V5A-spillet finner vi ingen sikre bankere og vi velger derfor å spille to hester i V5-4A/V5-1B. Og fremst setter vi en formtoppet 9 Crimson Pirate som så veldig fin ut på Bjerke sist. Kunne ikke gå i nærkamp med storfavoritten Just Livin My Life da, men holdt farten strålende fra dødens til andre. Bunnsolide også tredje sist og nest sist og vallaken er i knallform. Hadde vi fått Høitomt opp, hadde vi bankerspilt, men når Arve Sjoner er sjåfør mandag, må vi sikre med den trolige tethesten.

Det er 5 Stuart Laser som kun har gjort to startet for Magne Olsen. Sviktet som 1,3 oddser i sin siste start (13. januar i år), men er en klar plussvariant i dette løpet. Får trolig tet tidlig og får magne dirigere i front, er vinnersjansen bra. Vi står på to hester i V5A-spillet, mens vi i B-spillet også betaler for 2 Abby Tutterø som var klart positiv sist og er på vei opp i form. Vi tror tre hester er et sikker lås.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 9 B: 5-2 C: 3-8-10-4-6-7-1

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Årsdebuterende 1 Nuuk blir vårt førstevalg i dette løpet. Med 60 meters forsprang på favoritten 10 Remelden er det slett ikke utenkelig at hoppa kan holde unna. Er nok god for en tid ned mot 26.5 på distansen og da blir det tøft å hente 60 meter tillegg på henne.

10 Remelden fikk det servert på Momarken sist, men viste likevel at formen er i anmarsj. Her må nok Remelden gjøre grovjobben selv, det kan naturligvis gå. 7 Arnblessen var kraftig forbedret sist. Er kjapp i vei og kan smyge flott med her. Se opp.

12 Voje Faks har ikke sprudlet i årets fire første starter, men oppgaven er overkommelig her. 5 Vill Spik lanserte vi sist etter flere flotte løp, men da var det ikke noe trykk i hesten. 3 Vill Dina årsdebuterer og kan være seiersaktuell direkte.
Rangering V5-1A: 1 B: 10-7-12-5-3 C: 4-11-9-8-6-2

V5-2A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
At 5 Madonna Rags er den beste hesten i dette feltet, er vi ikke det minste i tvil om. Men Noralf Brækken, spor fire og voltestart er ikke alltid en vinneroppskrift og da må det garderinger til.

6 Candybar S.E. er definitivt ingen stjerne, men det er lenge siden Forkerud-hoppa har hatt en så fin oppgave. Andrevalget. 3 Valeriana møtte for gode hester sist og galopperte seg også bort da. Tilbake til mer vante omgivelser bør Garberg-hoppa duge godt. 9 Pia Tutterø var en gedigen skuffelse sist og må være bedre for å vinne dette.

1 Underthesurface vil få et drømmeopplegg som eneste strekhest, men innsatsen i de to siste løpene har vært langt under pari. I et løp med svake favoritter kan det fort komme en smell her.
Rangering V5-2A: A: 5 B: 6-3-9-1 C: 8-7-2-4-10

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart. Monteløp.
14 Sean Trot var imponerende god som toer bak kruttsterke Moon Dreamer på Momarken under Unionstravet, men det var fra tet. Nå er det mange hester å runde og innsatsen i et V75-løp sist, var også langt under pari. Da må vi gardere, da hesten skal hente 40 meter på to gode strekhester.

1 Powerful Lavec er i ferd med å stabilisere seg og foreløpig lite kjente Stephanie J. Werder har vist flotte evner som rytter. Kan fort lede dette løpet hele veien. 2 Dominik De Champs måtte gi tapt for en brenngod Bo Brady sist mandag, men gjorde slett ikke noe dårlig løp.

8 Sarzaparilla gjorde et flott prøveløø og rytteren har hestene sine i form nå. Tom Forkerud ligger lavt med norgesdebutantene 12 Outsider De Kacy, men franskmannen har slått bedre hester enn dette i sin innholdsrike karriere.
Rangering V5-3A: A: 14 B: 1-2-8-12 C: 9-4-5-13-11-7-6-10-3

V5-5A/V5-2B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
15 kalde til start her og vi må teste 7 Melling Svarten som vår favoritt. Niåringen kom ikke til start før i fjor, men har sju ganger vært blant de to på kun 14 starter. Melling Svarten er flink til å holde farten og møter ikke avskrekkende motstand her.

5 Seter Birk er ikke lett å lure først i mål, men også denne er nesten alltid med der fremme, dersom han ikke galopperer. Fin oppgave mandag. 14 Mankell var slått fire ganger i sisterunden sist mandag, men klarte å kontre ut antivinneren Ylvjo. Mye tøffere oppgave nå en i de to foregående seiersløpene, men kan vinne.

1 Sørengjo og 2 Åsarappen er ikke lett å bli kloke på og galopperer også en del. Feilfritt er begge god nok. 13 Vikan Balder tåler å bli brukt litt underveis, men det er mange å runde i dette feltet. 6 Høiby Sico kan få tet og er en av mange outsidere her.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 5-14-1-2-13-6 C: 9-11-12-3-4-8-15-10

V5-3B - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Vi har vært etter 9 Super Monet og endelig lyktes hesten til pappaen til Vidar Riseth for to uker siden. Fireåringen har altfor lite penger på seg i forhold til kapasiteten, og må ha en flott sjanse til å legge på til to strake her.

Om da ikke 1 Tanita's Juliano er bedre enn det vi tror. Gjorde et bra seiersløp etter tet hele veien i debutløpet for en måned siden, men ville ikke trave sist. 10 Lythonia dukker opp i årsdebut fra Noralf Brækkens lille, men kvalitetsfylte stall. Var solid i karrierens eneste seiersløp på Bergsåker 7. september i fjor, men har hatt pause siden.

12 Bandit B.R. holdt flott etter tøff åpning sist og med løp i kroppen er hesten ikke sjanseløs her. 2 No Sugar Please og 4 Kalland Scofield er begge garderingsaktuelle fra sine fine utgangsposisjoner på strek
Rangering V5-3B: A: 9 B: 1-10-12 C: 2-4-5-3-6-8-7-11

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2640 meter autostart.
Etter en meget offensiv kjøring ble det til slutt en overlegen seier for 8 Bo Brady sist mandag i et ungdomsløp sammen med lovende Magnus Teien Gundersen. Motstanden er nok litt skarpere her, men vi må sette hesten først basert på prestasjonen sist.

10 Photoflyer har trolig klar fordel av 2640 meter og holder stabilt god form. Klart seierskaktuell her. 2 Donas Super Max har fått tøffe løp på slutten, men likevel fått topplasseringer. Vi innbiller oss at hoppa vallaken er best med ryggløp, men ikke sikker på at kusken er enig.

11 Marlov fikk det for tøft sist, men får trolig et passivt opplegg nå. 7 Marionmetropolitan holder også solid form, men bør kanskje ha ryggløp over denne distansen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 8 B: 10-2-11-7 C: 4-1-5-6-3-9