Rita viser vei til lukene

Foto: hesteguiden.com

Åsbjørn Tengsareid reiser sjelden tomhendt hjem fra Bergen. Det gjør han heller ikke i dag. Rita Sensation er overlegen i V5-5B/DD-2 uten uhell på arenaen i Åsane.

Klikk her for å se våre V5-forslag
9 Rita Sensation var skikkelig god i seiersløpet på Sørlandet sist søndag. Etter å ha åpnet første runden på 1.14 var hun likevel suveren på slutten. En viss galoppfare kan påregnes, men vi tror dyktige Åsbjørn Tengsareid loser den høykapable hoppa rundt i feilfri utgave. Da skal det ikke være snakk om saken. Selskapet er slett ikke avskrekkende i dag. Vi tror hun vinner V5-finalen lett uten uhell.

En annen bankerkandidat er 5 Hæve Prins (V5-3). Hoppa har kommet tilbake med brak og bram denne sesongen og er ubeseiret i årets to starter. Hun vant veldig enkelt sist og skal normalt gjøre det igjen. Vi dekker opp på det store forslaget siden vi synes Rita Sensation er en klarere banker, men tror Odd Storetvedt kjører inn til ny seier for Hæve Alma. På gardering er det muligens åpent, men vi har spesielt tro på 10 Spiklinja dersom favoritten skulle svikte. Spikeld-datteren har farten inne, men er svært galopplysten.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her
I
V5-1B tipper vi 8 French Crown som førstevalg. Steine-hesten har fått bedre spor etter at to konkurrenter innenfor er strøket. Kapasitetsmessig rekker han langt i dette selskapet. Han er dessuten veldig spillbar i forhold til at han er lite påaktet. 2 Extra Strength dukker opp etter pause og får mye spill på seg i dag. Skal kjempe i toppen direkte i et slikt selskap, men får bare outsiderplassen grunnet usikker løpsform. 3 Digital Program har også vært bortre fra løpene en periode. Skuffet i sine to siste løp, men var overlegen tredje sist 19/1 hvor flere bra hester ble slått. 7 Håson er bra på sitt beste og skal ikke regnes bort selv om han står langt ute. Feltet er lite så posisjonstrøbbel trenger det ikke å bli.

En italiensk dobbel på Langoddsen. Se tipsene her
Les dagens grundige vurdering av tippekupongen

I V5-2B kan det smelle. Tipset til 1 Lykkesiv. Hoppa holder solid form og vant lett sist der flere bra hester ble beseiret. Var dessuten positiv gangen før etter galoppinnslag. 7 Spyden er milevis bedre enn raden. Skal absolutt strekes i dette selskapet. Hans stallkamerat 10 Arn Jaros er også verdt oppmerksomhet. Han sto på bra i knallhardt lag sist og var bra i Sverige gangen før. 6 Vangen Glunten slo selveste Feseth Lynet 26/2. Etterpå er det blitt skralt med innkjørte kroner, men "gamlingen" har iallefall kapasiteten når han vil og ikke galopperer. 8 Torlander er kjapp, men usikker. Kanskje Kristian Lunde kan få den usikre krabaten feilfritt rundt arenaen. 3 Donello og 5 Ness Tjo Oda er heller ikke sjanseløse. Donello gikk godt sist til annen bak Lykkesiv, mens Ness Tjo Oda har skuffet i to løp. Tredje sist vant hun nettopp i Bergen.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.

I V5-4B er 9 Bobbyleebob vårt vinnertips. Møter flere jevngode, men skiller seg litt ut siden han mestrer sen lange distansen bedre enn de fleste i løpet. 6 Santiago står bedre til og skulle sånt sett vært favoritt. Vi er derimot noe usikre på hvordan han takler lange løp. 2 Nokien er feltets store outsider. Avslutningen sist var av godt merke og distansen er et klart pluss. 8 Balder Exclusive er god når han selv vil. Ikke utenkelig at han dukker opp i seierskampen i dag.

Tast her dersom du vil se våre V5-forslag. For Dagens Dobbel trykk her .