Gå til sidens hovedinnhold

Roberts V5-hjørne

Robert Jakobsen er Leangen travbanes egen tipsekspert. Her finner du hans V5-tips til løpene i kveld.

Her finner du Nettavisens tips til V5A.

Her finner du Nettavisens DD-tips.

Jakobsens tips

V5A-1:
12 Freedom Beach feilet tilsynelatende umotivert i V75 sist. Har vist knallform før det og dersom siste starten kun var et uhell så vinner han normalt dette. 2 Elling's Arnie fikk et optimalt løp sist, men klarte likevel ikke ta ned lederen. Står fint til og med rette løpet kan han stikke mulen først over mål. 9 Estoril Bi er en habil sprinter som kan ventes forbedret etter en liten pause. 6 Victoria Sensation kan en god del, men formen er litt usikker, det samme kan i høyeste grad sies om 11 Donna's Boy L. 1 Living Alv kan bli skummel dersom han klarer å holde teten.

V5A-2:
5 Lindy's Holiday reparerte en stor startgalopp til en ytterst knepen andreplass sist. Er kjapp fra start og jeg tror hun leder dette løpet hele veien. Alternativ banker. 4 K.L.M. Helicopter har gjort det bra i sine første starter og virker å være travsikker. Kan ende langt fremme på det. 10 Noble Bonanza var god i sin debut på Leangen, men svak gangen etter. Kommer ut etter pause nå og kan være forbedret. 7 Robber Girl innehar bra fartsressurser, men sliter med å få uttelling for det. 12 Tamburin har vist fin form og er høyst trippelaktuell Det samme er 6 Shadow Spin som er i utvikling.

V5A-3:
11 Skjegge Blessen har vist seg forbedret i regi Roar Walsøe. Kjemper bedre enn tidligere og på en sprint tror jeg han runder disse i løpet av en langside og siden aldri ser seg tilbake. Dagens sikreste i V5A-spillet. 6 Vorset Haakon, 8 Buås Mio, 9 Robert Viking og 12 Vinter Mezzo kan være aktuelle ved gardering.

V5A-4 V5B-1:
2 Embla Fabienne har vært litt uheldig i noen av sine siste starter, men viser stigende form. Fra en perfekt utgangsposisjon skal hun regnes her. 7 Cherie's News er en fin hest i utvikling. Har møtt tøffere motstand enn dette tidligere. 1 Scooter står flott til og satser kanskje på å lede hele veien. 3 Shakira La Septieme har en rusten rad, men meldes å være i vesentlig bedre from enn raden indikerer. 5 Mistel Trotter, 11 Frascati Smoke og 12 Prince Platini er alle gode nok til å være med der fremme med klaff.

V5A-5 / V5B-2:
6 Nordlirappa er i kalasform og satser nok på å lede dette løpet fra start til mål. Banker. 9 Neastjerna ledet i en og en halv runde før hun hoppet sist. Formen er nok bra, og skulel hun mot formodning gå feilfritt så kan det gå veien. 11 Pave Eldmina har møtt tøffere motstand enn dette i lang tid og er en luring. 5 Herwig galopperer for mye, men formen virker å være god. 2 Ådnes Mai kommer ut som et spørsmålstegn, men trenger antagelig løp i kroppen før toppformen er på plass .

V5B-3:
9 Beljue Gutten var god etter pause sist. Står både 20 og 40 meter bedre til nå og blir min knepne favoritt. 7 Il Heksa er jevn og flink og ender nok i toppen igjen. 10 Lille Jon har vist hyggelig fart og kan være en luring her. 4 Jahn Robert vant enkelt sist. Kan gjenta, men sjansen for galopp er overhengende. 2 Faste Marja skuffet sist, men jeg tror hun har fordel av sprint denne gangen.

V5B-4:
10 Rigel Junior har vist form i vinter. Kommer ut etter en liten pause nå, men er formen intakt vinner han nok dette. Alternativ banker. 9 Vinge Blessen er ute på rett distanse, men vinner sjelden løp. 2 Kvamdals Jo er på gang og står interessant til. 7 Ånøyknekten hadde nok helst sett at distansen var litt lengre, men er godformen bevart ender han nok i toppen. 6 Søllmonja strakk ikke til fra 40 meter tillegg sist. Riktigere inne i løpet nå.

V5B-5:
10 Kristoffer Bean kom aldri inn i løpet sist og det kan glemmes. Viste i startene før at storformen er på plass og skal normalt vinne dette. 12 Dirk Palema var ytterst knepent slått sist og viste at formen er god. Forutsatt at været blir tørt og fint kjemper han i toppen her. 8 Black Stallion kan finne på å trå til fra start og lede hele veien på en god dag. Slår gjerne til med noen kanonløp når man minst venter det. 11 Rajas Gold er ikke like god som før, men kan være farlig å utelate. 9 National Banker kjemper langt fremme om formen er på plass.

V5-A forslag: 288 kroner
1.avd: 2-6-9-12
2.avd: 4-5-6-7-10-12
3.avd: 11 Skjegge Blessen
4.avd: Alle 12
5.avd: 6 Nordlirappa

V5-B forslag: 300 kroner
1.avd: Alle 12
2.avd: 6 Nordlirappa
3.avd: 2-4-7-9-10
4.avd: 10 Rigel Junior
5.avd: 8-10-12

Kilde: leangen.no