*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Rogalendingene dominerer i Bergen

Foto: hesteguiden.com

Og begge våre torsdagsbankere kommer fra Forus.

07.10.10 13:16

Det er allment kjent at gjestene fra Rogaland og Forus travbane tar rikelig for seg i premiefatet på travkjøringene i Bergen. Denne torsdagen blir ikke noe unntak og vi bankerspiller altså to hester hjemmehørende i travfylket Rogaland.

Les også:
Oddstips torsdag: Hockeyfeber på langoddsen
V65 Åby torsdag kveld: Kjøp andel til kveldens V65 her.

11 Mjølner Faks og Kjetil Djøseland har et tilnærmet gaveløp i V5-1A og Jærvsøfaks-sønnen har vunnet fem av sine ti løp i år, deriblant en sterk V75-seier tredje sist på Momarken. Kom tilbake etter pause sist på Bergen travpark (16/9) og vant uanstrengt. Har i kveld 40 meter tillegg på brukbare hester som 3 Ness Tjo Oda (to strake seire) og 5 Fodnes Corrado (urtapper sist), men over 2100 meter tror vi ingen av disse kan stå imot Kjetil Djøselands propagandatraver til slutt. Banker nummer en.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

I V5B-spillet som ser svært interessant ut, valgte vi til slutt å bankerspille formtoppede 4 Odins Tira. Hoppa til Åsbjørn Tengasareid holder kanonform om dagen, og etter litt passiv styring av Tengsareid satt hoppa bom fast i mål som meget sannsynlig V75-vinner sist på Forus. Forut for det har Odins Tira levert tre strålende løp i ny regi, og selv med et litt uggent fjerdespor i volten i kveld, mener vi det skal dreie som en topp vinnersjanse for den fremadstormende Moe Odin-datteren. 9 Lykkje Kristin og 10 Ulsrud Tea er to flotte unghopper, men det skal bli steintøft å hente 20 meter tilegg på Odins Tira.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Nå er det dags
Tilbake til V5A-spillet, og vi starter da i den andre avdelingen. Flere fine hester på farten her, og vi endte opp med 5 Mastery As som førstevalg. Vallaken har vært en gedigen skuffelse siden han kom til Rune Wiigs stall fra suksesstrener Lutfi Kolgjini. Og galoppert svært mye. Tendenser til bedring sist og fra et fint startspor kan teten være innen rekkevidde, så får vi se om Wiig-traveren holder seg til rett gangart torsdag. 10 Yonckers Boshoeve ble regelrett slått av Omer sist. Satt da i tet og slapp til Omer etter 600/700 meter, men klarte ikke henge med en smellgod Omer nedover oppløpet, men var uansett god toer. Kapasiteten er velkjent på Lyssand-traveren og denne karen er tung til slutt. 1 Sue Ellen var ikke mer enn middels sist da luken kom midt på oppløpet. Men førstespor og sprint er gode betingelser for den svært travsikre hoppa, strekes på det. 2 Thoy Story får trenersønn Herman Tvedt som makker og fra et fint andrespor bak bilen, krysser vi den svært variable Master Thoj-vallaken, som vant fjerde sist for samme kusk på Forus. 8 Dobb Nalan er i knallform, men det må løse seg mye fra spor åtte på en sprint og 11 Quantum Keepgoing er et lite uromoment når den nå skal gå sitt første travløp på over ett år.

Svært åpent
I V5-3A lukter det overraskelser. 11 Schutora og 1 Rigel Odin er spillernes favoritt og de må nok med på bongen, men blir kun garderinger for oss. Klart førstevalg for oss blir 4 Nøkle Per som går ned en klasse fra sist torsdag. Satt da i tredje innvendig mot gode hester (Fronskrema vant det løpet). Nøkle Per er god fra start og med selv om vinnerviljen er fraværende, må det være en bra vinnersjanse i kveld. 5 Aprilia H. viste fremgang i monte sist og har egentlig et fint løp på papiret i kveld. 1 Rigel Odin har gitt helt opp i sine siste starter, og selv om det ligger an til favorittposisjonen i tet i kveld, må det stilles svært store spørsmålstegn ved både form og ork i øyeblikket. 2 Huseby Sara galopperte midt på oppløpet sist, tapte riktignok ikke allverden, men varsler stadig oppadgående form. 11 Schutora går på det jevne for tiden, men har allerede vunnet fem løp i 2010 og har egentlig fine betingelser i kveld. 6 Hage Svarten og 7 Borg Trolla er begge variable, men i et ekkelt løp kan begge vurderes på kupongen, selv om sistnevnte var svak sist.

Mange norske hester på farten på Åby i kveld. Kjøp andel til kveldens V65 her.

Favoritten kan tape
Vi bankerspilte 14 You Do Kievitshof sist torsdag på Bergen, og da innfridde Wassberg-traveren fra tet, dog uten å imponere. I kveld er det tillegg. I formiddagstimene er Toss Out-vallaken markert på 75%, det synes vi er veldig i overkant, da det finnes flere hester på notatblokken vår i dette løpet. 12 Ocean Laser satt bom fast i rygg på nettopp You Do Kievitshof og så ut til ha mye krefter spart. Må ha det litt servert, men har en flott speed. 9 Lucky Hillmann er en flott treåring, som også satt bom fast i det samme løpet. Har vist seg som en plussvariant, og blir helt glemt i kveld. Fra strek bærer det trolig til tet med 6 Gazza's Queen. Vant fra tet sist og viste fightervilje ved å kontre ut Queen of Everything. 7 Cosmo Marie var treer i det samme løpet, men skuffet egentlig en god del, etter å ha fått en fin reise underveis, burde hoppa vunnet det løpet. Fint startspor også i kveld, og tilbake i normalform duger hun her. Vurderes kan også 8 Miami Sunrise (selv om vi tror denne blir for enkel), formtoppede 5 Lady Cigar Bar og 10 Friendly Boszorg (ikke helt kjørbar sist, men avsluttet fint

Klikk her for våre V5B-forslag

Fine hester på farten
Flott klasse på V5-5A/V5-2B. Og her kommer det til å bli fart i løpet. Vi er ikke i tvil om at 6 McLaren er beste hesten, men lang pause og ny regi gjør at vi nøyer oss med en garderingsstrek på denne. Under veldig tvil til setter vi speedkatapulten 11 Buck Brodde fremst. Ble (dessverre) testet i tet sist i V75 mot for gode hester i steintøft tempo, og det gikk naturligvis ikke. I dag vil nok kusk Tengsareid kjøre til slutt og speedkvaliteten er fortsatt fremragende på vallaken. 9 Shocking Devil sliter med skadeproblemer og er skjør, men duger jo i massevis. Lett seier sist, etter å ha vært uheldig i flere løp østpå. 10 Valnes Alice møter kamerater i kveld etter å ha gått mange rene hoppeløp i sommer. 1 Harry Trotter S.E. spurtet som en vind sist etter sen åpning, vi har litt skrellfeeling for denne i kveld fra en perfekt utgangsposisjon. Og selvsagt betaler vi også for 6 McLaren. Vi kan også se at 5 Schuna Way kan vinne, men et sted må vi stoppe.

Annonse: Rolf Lerum byr på en fantastisk delikatesse i Bergen og på ny festrank

Over til V5-3B der det er urutinerte varmblodshester på farten. 9 Nibley L.B. var lysende sist i regi Rolf (trener) og Herman (kusk) Tvedt. Med lignende innsats i kveld er det naturligvis en stor vinnersjanse. Det store uromomentet er selvsagt Rune Wiig's nykommer 6 Power Va Bene. Det er en treåring med utmerket potensial og dersom Rune Wiig får treåringen avgårde fra et vanskelig andrespor, er det naturligvis hovedutfordreren til vår favoritt. Vi ser tre vinnerkandidater fra Ove Wassbergs stall. 5 Queen Of Everything (fin sist, men burde vunnet), 8 Yucatan River (bra på Forus sist) og 11 Zina Kievitshof (bra første gang ut). 1 Boggy Michell og 4 Sierra Prelong står begge på strekdistansen, og den av disse som går feilfritt, kan muligens også sette farge på løpet.

Her kan du levere ekspertspill fra Sportspill

Tilbake i manesjen
De beste varmblodshestene setter hverandre stevne i V5-4B/DD1. Vi setter 4 Montana F.H. først, selv om det har blitt mye tull i det siste. Kapasiteten er fortsatt velkjent. 8 Digital Charcoal er så god fra start at hun kan sitte i tet selv fra spor åtte. Formen har vært utmerket helt siden hun kom tilbake fra Olle Goop's stall i Sverige, og sist var den drektige hoppa lekker nedover oppløpet. 12 Against The Sun tok en sliteseier i et bejublet comeback sist. Så får vi se om Refsland-traveren er ytterligere forbedret i kveld, det må han trolig være fra spor tolv. 11 Balder Exclusive har blitt matchet utrolig flott av sin trener Gaute Lura, og tok en kruttsterk V75-seier sist på Biri. Ungheststjernen 11 Rembrandt November syns ikke det er stas å løpe lenger og settes derfor utenfor kupongen i kveld, likeså gjelder dette formhestene 5 Dark Dream og 6 Ron Keeper.

Innleveringsfrister Bergen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Program
Hjemmeside

Kjøp en bong og se løpene fra Bergen gratis på www.rikstoto.noi kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.