Rogalendingene tar for seg i Bergen

Foto: Hesteguiden.com

Gjestene fra Rogaland tar for seg når det er trav i Bergen. Torsdag er intet unntak. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny torsdag:
Lunsjtrav Bjerke: Kongen har funnet formen

Oddstips: Manchester City gjør jobben

Tippetips: Tøff oppgave for United

Det er altså Bergen travpark som arrangerer dobbel V5 denne torsdagen og gjestene fra Rogaland tar normalt svært godt for seg når de gjester Bergen Travpark. Begge våre bankere denne torsdagen er trent og blir kjørt av Forus-kusker.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen travpark

Etter en periode med mye stang ut, ble det bra uttelling på tipsene til Bjerke onsdag. Vi klarte dessverre ikke mer enn fire rette i V65 (men hadde banker på Atom Flisa og førstevalg på tredjevalget Smedviktor). V5-rebusen var det ingen som løste, der ble det utbetaling på fire rette. Vårt største forslag inneholdt fire ganger fire rette, og når hver firer var verd kr 4215 ble det 19 260 kroner tilbake for de som fulgte dette forslaget.

Overlegen på fart
Vår første banker er sin konkurrenter helt overlegen på fart. Det handler om 3 Elmer som kommer fra Tom Ergas kvalitetsstall. Erga gjør det bedre og bedre som både kusk og trener. Åsajerven-sønnen har vært i Bergen to ganger tidligere. Første gangen ble det overlegen seier, mens hesten ledet med 30m før en galopp felte han i den siste svingen i den andre starten. Er nettopp galopp som er akilleshælen til Elmer og det har han neppe tid til denne gangen når det er snakk om sprintdistanse. Perfekt spor har bankeren vår fått bak bilen, men han kan neppe få noe tet direkte. Det eneste Tom Erga skal tenke på er å kjøre feilfritt, for hesten er overlegen sine konkurrenter feilfritt og vi stoler på at den samstemte ekvipasjen fra Rogaland bare vinner.
Vår rangering V5A-3: A: 3 B: 1 C: 4-7-9-10-5-6-8 D: 2-11-12

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen travpark

Får en fortjent seier
6 Maldini Di Quattro er den andre Rogalands-bankeren. Mikkelsen-traveren gjør aldri et dårlig løp og må som oftest gjøre en del grovarbeid selv. Tredje sist tapte han bare for gode Dacke Hålery, nest sist ble han speedet ned kort før mål etter dødens hele veien og i sitt siste løp ble han kun slått av gode Federer, men hadde lørdagens V75-vinner Safir bak seg i mål. Sporet er bra for Sj`s Photo-sønnen denne torsdagen da hesten er den raskeste fra start, men Mikkelsen finner seg nok en fin posisjon. Det er mange formløse hester på farten i dette løpet, så muligheten for at Maldini Di Quattro kan kjøre seg til tet på et tidlig tidspunkt er absolutt tilstede. Av konkurrenter som kan noe så er den nye Wassberg-traveren 1 Niveau De Vie en kapasitetshest utenom det vanlige, men et avbrekk på nesten seks måneder og rapporter om at han er fryktelig tung i kroppen gjør at hesten trolig trenger løp. Vi klinker til med banker fra Rogaland også i B-spillet.
Vår rangering V5-5B: A: 6 B: 1-5-9 C: 10-11-8-7-2-4 D: 12-3

V5-1A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
I et meget fint løp for klassen under eliten setter vi faktisk 1 Onion F.H først , selv om hesten står med en fryktelig dårlig programrad. Når han kom ut første gang for Wassberg på hjemmebane så han helt fryktelig ut og fungerte ikke. Når en hestekar som Ove Wassberg rapporterer om en hest som er behandlet og han velger å starterklere SJ`s Photo-sønnen så stoler vi på at hesten fungerer. Ingen henter en lenge på Onion F.H fra start og når han blir utstyrt med Åsbjørn Tengsareid i sulkyen var vi ikke i tvil om en litt frisk favoritt.

4 Sugar Fine Photo ble igjen i Bergen etter V75 sist lørdag og gjorde da en fin figur. Er kjapp fra start, men henter normalt ikke lengder på hestene på innsiden. Skal uansett krysses tidlig da han er herdet. 11 Support Vacation er tilbake hos eieren i Bergen etter en fantastisk sesong i fjor hos Erik Killingmo. Sporet er ikke bra, men blir det tempo i dette løpet er hun helt klart aktuell for seieren. 10 Arctic Bear er litt på vei opp i form og på sitt beste er han ikke helt ueffen.
Vår rangering V5A-1: A: 1 B: 4-11-10-2 C: 6-3-9 D: 8-5-7

V5-2A - Varmblodshester. 1600 meter autostart
12 Xanadu har vært ute mot tøffere hester enn denne gjengen og det er en fordel at hun kun møter hopper. Sporet er det dårligste Wassberg-hoppa kunne få, men hun er totalt avhengig av ryggreise i det lengste uansett. Blir det tempo som det lukter i dette løpet speeder Xanadu ned alle, bare ikke alle skal ut i tredjespor før henne.

6 Olivia Sund er vi litt usikker på når det gjelder formen for hun har liksom ikke sprudlet i det siste. På sitt beste har Pine Chip-datteren et meget fint løp motstandsmessig her. 11 Overture F.H er en annen nykommer hos Ove Wassberg som kommer fra Tor Olaf Halle. Hoppa har ikke vist noe tegn til form på mange måneder. Hun har etter rapportene trent fint en periode, men trenger normalt løp etter åtte mnd pause. 7 Britney Spur er en strikkmotor som gjør sine klart beste løp fra tet og den posisjonen er innen rekkevidde her, en vinner fra den posisjonen hvis hun er rolig? Åpent bak denne gjengen.
Vår rangering V5A-2: A: 12 B: 6-11-7 C: 9-10-2-3-8-4 D:5-1

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
11 Ulfaks trengte løpet etter pause sist og kan ventes forbedret til denne starten. Det er viktig at Åkre Lurifax-sønnen har en dag der humøret er på topp, for da kjemper han helt til mål. Er en av de beste i grunnlaget sitt de dagene han er på topp, en fin vinnersjanse.

12 Kleppe Manden er en annen kapasitetstraver som kommer ut etter pause, men skal etter rapportene fra Tom Erga være meget godt forberedt og da kjemper han om seieren fra et fint springspor. 3 Vertigo Prins er den beste strekhesten og får Kjell Sunde en bra start i, volten så skal tillegghestene få en vanskelig oppgave med å hente igjen den fine Spikeld-sønnen som alltid går til mål. Må krysses. 4 Huldre Lykke har vært forbedret siden hun ankom Bergen og har kjempet bedre til mål enn tidligere. Fra strek kan det gå veien.

14 Vertigo Faks får Åsbjørn Tengsareid og da er ikke denne formhesten sjanseløs.
Vår rangering V5A-5/V5B-1: A: 11-12 B:3-4-14 C: 13-7-1-10-8-5 D: 9-6-2

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
9 Harmony Ribb gikk en fin sisterunde etter galopp sist og Wassberg-hoppa står perfekt til med tanke på ryggløp. Vår favoritt i et svært åpent løp. 3 Te Quiero Bonita er en av de beste på kapasitet, men var ikke som best før pausen. Kommer nå tilbake etter fire måneders pause, og trenger kanskje løp i kroppen før vinnerformen er tilstede.

8 Helmax Benny skuffet sist ved ikke å vinne etter et helt perfekt løpsopplegg (enkle Pretty Neo vant). Står vanskelig til denne gangen bak bilen, men Erga-traveren er så kjapp fra start at det ikke er helt utenkelig at han kan sitte i tet på direkten. 5 No Limit Lavec er kjapp fra start og fungerer Enjoy Lavec-sønnen så er han fort vinneren. Men han gjør det veldig ofte vanskelig for seg selv med å galoppere fra start. 10 Aqua Impression ledet til midt på oppløpet sist og har nok fordel av rygg denne gangen. Kan speede fort en bit hvis det blir optimalt løpsopplegg. Åpent bak de nevnte.
Vår rangering V5A-5/V5B-2: A: 9 B:3-8-5-10 C: 12-11-6-2-4-7-1

V5-3B - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
11 Amate Carissima har gjort alt riktig i regi Geir Mikkelsen hittil og faktisk vunnet meget enkelt i begge sine starter. Står litt sjanseartet til i bakspor denne torsdagen og det er i tillegg første gang Gigant Neo-datteren er ute på langtur. Normalt en fin vinnersjanse, men hestene i dette grunnlaget forandrer seg mye fra dag til dag.

4 Qeuvre D`Art er en interessant toppstammet traver som kommer fra Åke Svanstedt til Ove Wassberg. Hos Kung Åke gikk han et prøveløp i mai 2011 på fine 18,6/2160 og ble spilt til favoritt første gang ut, men skuffet. Sitt andre og siste løp i fjor gjorde han den 25 Oktober og da gjorde hesten en fin figur til tredje. 7 You Va Bene har stor kapasitet, men ikke hver gang han henger i sammen. Vi obset kraftig for hesten sist (som tredjevalg) og da vant hesten lett. 3 M.L`S Martinique er en fin hoppe som gjorde noen fine løp i fjor. Kommer nå ut etter en fin treningsperiode og står helt perfekt til bak startbilen. Må krysses tidlig.

9 Kings Photo vant sist i et meget billig selskap, men skal ha gått fremover med det løpet i kroppen. Aktuell på gardering. 6 Magnetic Gun E har kapasitet, men han har gjort det vanskelig for seg med å galoppere en del i det siste. Tror autostart skal være en stor fordel.
Vår rangering V5B-3: A: 11 B: 4-7-3-9-6 C: 1-2-5-10-8 D:12

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4B - Kaldblodshester. 2600 meter voltestart.
Kapasitetstraveren 2 Stilfaksen kommer ut i ny regi og Jærvsøfaks-sønnen står meget spennende til på strekdistansen sammen med kun en hest torsdag. Det betyr at starten skal kunne gå feilfritt og med Rune Wiig i sulkyen er det også en kuskeforsterkning. Geir M Thorkelsen (som nå eier hesten) hadde neppe dratt ut Stilfaksen hvis han ikke hadde vært fornøyd med hesten hjemme. God vinnersjanse.

11 Gilborken står på 40 meter tillegg, men det er langløp og da betyr slike tillegg mindre. Formen er fin, andrevalget. 1 Tekno Viktor var klart forbedret sist og overrasket ved å vinne på en kjapp sprint. Langløp passer normalt enda bedre og Førde-hesten må regnes påny. 6 Krøsus har bedre form enn raden. Nest sist så ble Wiig sittende når angriperne kom fra kø plass – sist så galopperte hesten vekk en trippelplassering i V75 og det står ikke i programraden. En liten fidus. 5 Heffalompen går mest på jevne og er først og fremst en trippelkandidat. Vår rangering V5-4B: A: 2 B: 11-1-6 C: 5-10-8-7 D: 3-4-9