Rune Wiig for alle penga

Foto: Hesteguiden.com

Rune Wiig har hatt en flott sesongstart og sitter opp bak begge våre bankere på Forus tirsdag. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny tirsdag:
Lunsjtrav Klosterskogen: Det må bli Hamre igjen

Oddstips: Ull/Kisa til topps

Det er lunsjtrav på Klosterskogen denne tirsdagen, før Forus tar over showet med dobbel V5 til kvelds. I tillegg er det V4 fra Halmstad (innl.frist kl 12.20) og V65 fra Eskilstuna på kvelden der den utflyttede nordmannen Roger Walmann har flere fine sjanser med sine formsterke stallhester. Mandag serverte vi både Mr Kiss (fjerdevalg i spillet) og Rinde Kvikken (tredjevalg i spillet) som fine førstevalg i Drammen. Vi håper på flere godbiter i dag.

Særdeles fin klasse er det på løpene på Forus denne tirsdagskvelden og en revitalisert Rune Wiig får altså bankertillit i begge V5-veddemålene. Wiig står bokført med 3230 seire i sin innholdsrike karriere, men de to foregående sesongene har faktisk vært Wiigs svakeste siden 1986. 72 seire i 2010 og 66 seire i 2011. Hittil i 2012 har Rune Wiig vunnet 29 løp og spesielt i pengevei har det vært en klar opptur. Med snaue 1,5 millioner innkjørt før mai er omme, kommer fjorårstallene på 2,6 millioner til å bli klart slått. Ikke minst stallhestene presterer bedre i år og begge Wiig-bankerne i kveld kommer fra hans formsterke stall.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Svært mye bedre enn raden
6 Thai Torres er egentlig en klassetraver som har en fryktelig programrad i øyeblikket. Kadabra-sønnen har blitt vallak for en stund siden, men foreløpig har ikke det hjulpet på resultatene. Wiig-traveren ser dunderfin ut både i varming og i prøvestartene, men når løpene kommer i gang så slår han på galoppen når du minst aner det. Nå skal han ut i en billig poengjakt og det er kun galopp av merke STOR som kan gjør at han taper dette løpet. Wiig er optimist, det er vi også og bankerspillet i V5-2A
Vår rangering V5-2A: A: 6 B: 8-12-11-13 C: 2-7-10-14-15-3 D: 5-1-9

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Tar sin fjerde strake
3 Orient Kronos er en fin liten Viking Kronos-sønn som har gjort alt riktig etter at han ankom Rune Wiigs stall fra fargerike Lutfi Klogjini. Fireåringen var meget usikker i Sverige, men i tre strake seiersløp i Norge har hesten vært meget stabil og fin. Slik vi leser startsiden så sitter Wiig tidlig i tet og fra den posisjonen lar han seg normalt neppe slå for dette er en klasseklatrer. Vår banker i V5B-spillet.
Vår rangering V5-4B/DD-2: A: 3 B: 10-2-4-1 C: 5-6-12-9 D: 8-11-7

V5-1A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
5 Pinball Wizard mistet en sko sist, men fullførte ganske bra. Synes Love You sønnen har en fin oppgave med kun seks hester igjen. Blir det et speedoppgjør er det ikke mange som kan stå i mot speeden hans. Formen er muligens ikke helt på topp, og han har variert litt i prestasjonene i år, men dette er en fin oppgave.

3 Priority Photo kommer ut etter en fin treningsperiode og Tjomsland-traveren har kapasitet for seier selv om han normalt trenger løp i kroppen.

1 France Lavec spinner til tet og tror Wiig velger å sitte foran denne gangen og på sitt beste er han god nok for seier. 6 Outstanding Shadow gikk mest på det jevne sist, men tror neppe Muscles Yankee-sønnen hadde noen fordel av den sørpete banen for han ble rett å slett sur i muskulaturen. Nå er det perfekte forhold på Forus som er en fordel og hesten kommer ut med draskylapper for første gang.
Vår rangering V5-1A: A: 5 B: 3-1 C: 6-2-7

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Etter å ha skuffet i sine første løp for Refsland/Tengsareid var det en klart forbedret 1 Mintillar vi fikk se sist. Kom da flott tilbake etter galopp. Kommer hesten seg feilfritt avgårde i kveld, må det være en topp vinnersjanse og mulig banker. Men all den tid hesten er usikker, velger vi å gardere.

13 Kleppe Manden er kanskje den beste på kapasitet, men han gjør det vanskelig for seg selv med å galoppere helt umotivert. Galopp har han ikke tid til i kveld, fra bakspor på tillegg. 6 Baytor var meget bra sist, etter en offensiv og våken kjøring av Svein Ove Wassberg. Kan vinne igjen.

9 Kolberg Kim er rask ut på volte, men et trangt fjerdespor trekker ned. 8 Kleppe Skranten var veldig positiv både i kval og finale når han startet i Bergen sist. Går han feilfritt denne gangen er ikke motstanden verre enn at han kjemper i toppen.
Vår rangering V5-3A: A: 1 B: 13-6-9-8 C: 10-15-4-12-2-14 D: 3-7-11

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
Etter å ha trøtnet fra dødens i årsdebuten på Klosterskogen nest sist, var 5 Odins Tira tilbake i godt gammelt slag på Forus fem dager senere og vant såre enkelt. Da svepte hun feltet på den siste langsiden og stod på helt inn til mål. Denne gangen lukter det tet og Kristine Kvasnes (som er gjestekusk i kveld) har vist glimrende ferdigheter i sulkyen. Dog møter hoppa noen riktig bra tilleggshester.

Blant dem er 12 Ulsrud Tea som utvikler seg hele tiden og er blitt en av Norges beste kaldblodshopper. Bakspor på tillegg trekker litt ned, men denne dama tåler fint et par svinger i tredjespor. 11 Johan Herbjørn ble speedet ned på de siste stegene av speedige Tekno Elden i sitt siste løp, men Spikeld-sønnen gjorde et fint løp. Fra dette sporet mot gode hester må det klaffe hvis det skal bli seier.

4 Tomdin Ø.K står tøft inne i dette løpet, men han er bra på sitt beste Øksnevad-traveren. 3 Kringelandstellus har en start etter programtrykk og da gjorde han sitt beste løp i karrieren når han gikk 24,6/2100m fra dødens på Sørlandet søndag og kun knepent slått av Tord Viking.
Vår rangering V5-4A/V5-1B:A: 5 B: 12-11-4 C: 3-6-1-7-9-2-10 D: 8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2040 meter voltestart.
Pål Buer-hoppa 7 Pippi Gammelsbæk så ut som en vinner 400 meter fra mål på Bjerke sist, men fikk litt melkesyre nedover oppløpet og måtte nøye seg med fjerdeplass i tøffe V75-omgivelser. Great Challenger-datteren er klart best med ryggreise og blir det slik at hun får bruke speeden siste 300-400m, så blir hun vond å stå imot.

1 Walk For Life kommer med bra meritter fra Sverige, men har også galopport en del. Hoppa er rask fra start så teten er helt klart innen rekkevidde. Trenger muligens løp i kroppen, men kan spore fra start til mål i debuten for Tengsareid. 12 Alfi Prelong R.R var positiv på Bjerke sist til tredje i V75. Er sikret en fin posisjon fra springsporet på tillegg, og får hun bruke speeden er hun hun giftig. Normalt er vinneren nevnt blant disse.
Vår rangering V5-5A/V5-2B:A: 7 B: 1-12 C: 8-6-9-4-15-13-3 D: 2-14-10-11

V5-3B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Folkehesten på Sørlandet, 3 Thai Holiday, har gjort alt riktig så langt i karrieren. To starter har gjort to seire, begge etter gunstige løpsopplegg. Her ligger det an til tet, normalt en fin vinnersjanse. Foreløpig er det vrient å si hvor bra hun er.

10 Love You Fox imponerte sist i Bergen og dette er en fin traver som både har fart og styrke. 7 Guitar Man gikk mest på det jevne i det løpet Love You Fox vant, og skuffet litt da. Treningsrapportene er dog positive på Flirtin Man-sønnen til Rune Wiig og løpet er billigere enn sist.
Vår rangering V5B-3: A: 3 B: 10-7 C: 9-8 D: 2-6-5-11-12-4-1

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
Enda mer Rune Wiig kan det bli V5B-finalen der formsterke 5 Safir dukker opp.Strålende V75-seier fra tet tredje sist på Sørlandet, litt under pari i bronsedivisjonsfinalen på Bjerke nest sist. Sist spurtet hesten strålende til sølv i et V75-løp i Bergen. Her vil garantert Rune Wiig jage teten, men det står startraske hester innenfor, så vi er ikke sikre på at han når den posisjonen.

9 Maldini Di Quattro gjør alltid gode løp, men han mangler litt fart i kroppen så han må alltid gjør jobb selv siste 1000m og da blir han som regel speedet ned. Kjemper uansett i toppen. 10 Delphis Jag imponerte sist da han avsluttet storveis til. annen bak folkebankeren Flibustier. Nå skal formsterke Ole Johan Østre få prøve seg bak den litt spesielle Jag De Bellouet sønnen som ikke er enkel å kjøre. Det lukter tempo i dette løpet så han skal helt klart regnes.

4 Grand Canyon står på innsiden av Safir og Svein Ove Wassberg vil trolig prøve å holde Wiig ute. Variable Grand Canyon er ikke borte på en god dag. 1 Cull De Sac har trukket et sjanseartet innerspor bak bilen, men det lukter tempo av dette løpet og da løser det seg normalt.
Vår rangering V5-5B/DD-2: A:5 B: 9-10 C: 4-1-3-2-6-8-12 D: 11