*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Rune Wiig i knallform

Foto: Hesteguiden.com

Rune Wiig har stallhestene i kanonform om dagen og i kveld jakter Valnes Alice sin fjerde strake seier. Sjekk våre V5-tips.

22.11.11 13:26

Det er Forus travbane og Momarken travbane som står på menyen tirsdag kveld, og det skal spilles enkel V5 til begge banene. På Forus vil svært mange spillere ty til samlebonger i kveld, vi tror ikke det er så enkelt og velger å gardere de fleste storfavorittene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

Dog garderer vi ikke meget formtoppede 8 Valnes Alice i V5-5, da hoppa er i sitt livs form. Etter en skuffende vår- og sommersesong, har Valnes Alice virkelig blomstrer utover høsten og står nå med fire seire på sine fem siste starter. Sist tirsdag på Forus var hoppa kanskje bedre enn noengang og selv om Valnes Alice står på 20 meter tillegg i kveld, tror vi det spiller mindre rolle. Hoppa er vant med slike løp og legg også merke til at stallhestene til Rune Wiig er i knallorden om dagen . Rune Wiig tok seks seire forrige uke, fem av disse seirene kom med stallhester og søndag presenterte han stortalentet i strålende skikk etter mer enn et års skadefravær. Det er brukbar motstand Valnes Alice møter tirsdag, men heller ikke mer, og vi tror femårshoppa spurter ned alle over oppløpet. Valnes Alice og Rune Wiig blir tirsdagens banker på Forus.
Rangering V5-5: A: 8 B: 1-12 C: 2-4-3-10-7-6 D: 13-11

Trav Momarken:Hedershoppa feier gutta av banen

V5-1 - Kaldblodshester 1600 meter autostart
Samlebongene kommer til å stå på 7 Horgen Yx i den første avdelingen, men over en rask sprint med flere formsterke konkurrenter på startsreken, synes vi ikke Horgen Yx kommer til dekket bord her. Horgen yx var bra vinner fra dødens nest sist, men burde vel strengt tatt vunnet også sist for å få fullt godkjent. Her kommer ikke Horgen Yx til å bli vinket til tet og vi må spekulere.

Meget formsterke 4 Sylv Spika har fortsatt kun vunnet en gang, og den seieren kom i billige omgivelser på Haugaland travpark i fjor. Men formen er strålende på Tormod Gudmestads flotte femårshoppe og når hoppa kun er markert på ufattelige fire prosent blir hun med på alle våre bonger i kveld. Hun sitter der når som helst. 1 Fronskrema har startet over full distanse i sine fire siste starter, i kveld er det endelig tilbake til yndlingsdistansen sprint. Fra et perfekt førstespor kan Geir Gudmestad velge å sitte foran her, eller satse på ryggløp. Hoppa var helt nede på 24-tallet sist det var sprint.

Helt formløs virker 5 Torpana som normalt skulle vært en heit seierskandidat her. Nå har fjorårets seiersmaskin fått to måneders pause og da skal Torpane vurderes her. 2 Willomen stod 20 meter foran Horgen Yx sist og selv fra tet klarte ikke Willomen å holde unna. 6 Pål Stjernen har vist at han kan speede fort når han får løpene sine og satt blant annet bom fast bak gode Slåttodin nest sist.
Rangering V5-1: A: 7 B: 4-1-5 C: 2-6 D: 3

V5-2 - Varmblodshester 2040 meter voltestart
Dersom Tom Erga lykkes med å forsvare sitt innerspor med kapable 1 Thymian, skal det bli tøft for storfavoritten 13 Passthegate å hente 20 meter tillegg på Erga-traveren. Thymian kom tilbake etter tre måneders pause på Bergen travpark fr halvannen uke siden og imponerte stort på direkten. Til tross for at gode Opal Speed fikk dirigere litt i front, kneblet Thymian denne til mål etter en tøff siste 600. Med det løpet i kroppen og mulig tet her, skal det være topp vinnersjanse for Thymian her.

13 Passthegate slo kloa i gode Sexy Dirty Money på Sørlandet i sin siste start, men det var etter et løp i lederryggen. Også i norgesdebuten satt hesten i lederyggen. I kveld er det opp til bevis og løpsopplegget blir naturlig annerledes nå fra tillegg. Uansett er storfavoritten tidlig aktuell, men 87 % er jo helt vilt. 14 French Crown er spennende i dette løpet. Femåringen var kraftig forbedret sist etter fire måneders pause og vi husker fra Bergen travpark at det er fin kapasitet i Steine-traveren. Selv om hesten er et fjerdevalg i formiddagstimene tirsdag, er han kun markert på fire prosent.

10 Tamaran (ålreit vinner i en svak poengjakt nest sist), 2 Boggy Michell (god kusk og her blir det fint innvendig løp - kanskje) og 15 Come Pete (flott form, men kan ikke gjøre veldig mye selv) er hestene nærmest vår favorittrio i et svært ujevnt felt.
Rangering V5-2: A: 1 B: 13-14 C: 10-2-15-8-11-3-4-5-7 D: 6-9-12

Annonse: Rolf Lerum byr på dagens beste spill i V5-3 på Forus og går rakt mot den store favoritten

V5-3 - Varmblodshester 2040 meter autostart
12 Yor de Landerije har klart minst penger på konto, har trukket spor tolv og blir fryktelig tung favoritt. I et felt der de fleste konkurrentene ikke skal gjøre mye selv, er vi ikke i tvil om at Camilla Sund sitter bak den beste hesten. Yor De Landerije tåler en tur sporene de siste tusenmeteren og har fin sjanse til å legge på til sin fjerde strake seier.

Spennende objekt her er 4 Sugar Alcore som så riktig så pigg ut første gang ut i ny regi. Nå setter stallmann Lars Kristian Løkken seg opp, det er ikke noe pluss, men fra fjerdespor bak startbilen kan ikke Løkken gjøre så mye feil. 2 Nepos Bee viste lite i sitt første løp etter drøye fire måneders pause. Her kan det muligens bli tet, en posisjon hesten trives i, men vi er svært usikre på formen til hesten. 6 Pay Back Money ble ikke tatt særlig på alvor etter å ha vunnet en poengjakt nest sist, men hoppa vant likevel også sist på en flott måte. Charlotte Steine har vist at hun ikke bare er en god rytter, men også kan kjøre hest og Pay Back Money må regnes igjen.

7 New Queen var bra nest sist, har ellers skuffet på slutten. Renate Lea er uten tvil en av de beste kuskene i dette feltet og da skal ikke nest siste valget glemmes. Bergensgjesten 1 Dobb Nalan blir mye spilt,. men dette er en medsmyger og vi setter hesten langt ned på rangeringen. Her er det trolig banker Yor de Landerije eller heldekk som gjelder.
Rangering V5-3: A: 12 B: 4-2-6 C: 7-1-11-5-3-9-8-10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-4 - Kaldblodshester 2040 meter voltestart
Ny tung favoritt på farten i den fjerde avdelingen, som er et treårsløp. Nå er det 9 Eikdølen og Øystein Tjomsland som blir samlebongspillernes holdepunkt. Sviktet med galopp både tredje sist (da som storfavoritt i V75) og nest sist, men holdt seg endelig på beina sist og da ble det seier. Feilfritt er det selvsagt fin vinnersjanse her.

Det er neppe noen tvil om at 8 Pingo Ø.K. har minst like stor kapasitet, men Øksnevad-traveren har ikke villet trave i sine tre siste løp og er svært usikker. Skulle han mot formodning holde seg på beina er Pingo Ø.K. en het vinnerkandidat her. 1 Vikar er trolig tethesten og det er mulig at hesten kan godt ned mot 30-tallet. Fra tet med usikre favoritter fra tillegg, skal vi ikke utelukke at Svein Ove Wassberg kan sette inn sjettevalget her.

4 Hustvet Elding er under rivende utvikling og har nok en solid rekordforbedring inne, om det er nok til å vinne gjenstår å se. Fin kapasitet er det også i 6 Fjell Spik, men i likhet med de fleste andre Djøseland-hester er galopprisikoen skyhøy. 10 Alm Rappen blir mye betrodd, men dette en enkel hest som tapte klart for Vikar sist de møttes.
Rangering V5-4: A: 9 B: 8-1 C: 4-6-10-3-7-5-11 D: 12-2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.