Rune Wiig og en gigant

Foto: Hesteguiden.com

Det vil være drøyt å kalle El Gigant en gigant på travbanen, men årets sjuende seier bokføres trolig tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Tirsdag kveld er det trav både på Momarken og Forus og dermed er det enkel V5 som skal spilles på begge banene. Menyen er fin på begge banene og det kan ligge fine førjulskroner i luften.

Klikk her for å se våre V5-tips til Forus

På Forus velger vi vår banker i V5-2. 7 El Gigant har vært solid hele høsten og møter faktisk enklere motstand enn vanlig denne tirsdagen. Kunne ikke utfordre svært gode Dacke Håleryd i sin siste start, men var svært god i to strake seiersløp før det. Fra spor sju bak startbilen, er det selvsagt en viss sjanse for at hesten må gå utvendig her, men El Gigant har vist ved en rekke anledninger at han tåler hardkjør underveis og vi tror han kan vinne dette også fra dødens. 3 Conchnito er trolig tethesten her, men uansett så tror vi El Gigant vinner dette sammen med Rune Wiig.
Rangering V5-2: A: 7 B: 3-1 B: 6-5-11-2-4-10-12-8-9

V5-1 - Varmblodshester 2040 meter voltestart
7 Priority Photo kommer til å bli stor favoritt i den første avdelingen, selv uten å ha imponert i Norge. Avsluttet godkjent sist, men nå skal Tjomsland-traveren håndtere voltestart. Har vel heller ikke kjempet som best i sine løp hittil og vi synes fireåringen blir for tungt spilt her og må gardere.

3 Gann Golden var solid treer i et V75-løp på Forus lørdag. Her er det bra muligheter for at Svein Ove Wassberg kjører seg tidlig til tet (en litt formløs Made By Lendalund kan da ikke svare opp, selv om Mikkelsen liker å sitte foran?). Vel i tet, kan Svein Ove få lurt unna dette løpet og da kan tilleggshestene få trøbbel. 5 Conrads On Line fikk melkesyre fra tet nest sist, men avgjorde på lette ben i Bergen sist torsdag. Har vist form i flere løp i hest og får Conraden ligge på vent, speeder han fort.

8 Against The Sun er ikke i nærheten av gamle høyder, men motstander er ikke avskrekkende. 1 Made By Lendalund har ikke fungert i sine to siste starter, men har som kjent fin kapasitet.
Rangering V5-1: A: 7 B: 3-5 C: 8-1-9-2-9 D: 6-4

V5-3 - Kaldblodshopper 2040 meter voltestart
14 kaldblodshopper over tre distanser i den tredje avdelingen og det er slett ikke lettløst. Vi setter egenrådige 4 Almina først. På fart er hun veldig bra, men viljen er fortsatt svært variabel. Lykkes Rune Wiig med å kjøre i rygg i det lengste, er det bra seierssjanse.

8 Kap Viktoria har galoppert urovekkende mye i det siste, men feilfritt er det ingen tvil om at hoppa er god nok. Har er fint startspor her og skal tidlig på. 2 Jerkeldsota har fine forutsetninger fra strek. Fireårshoppa har vært litt uheldig i flere av sine siste starter og nærmer seg en seier. Fra innersporet er også 1 Modina tidlig aktuell her. Vant et lignende løp femte sist og er garantert et fint løp her.

9 Sylv Spika har toppform, men også vært uheldig i det siste. 11 Ness Tjo Alma har fart, men kanskje litt dårlig vilje. 12 Lykkje Kristin duger fortsatt feilfritt, mens lørdagens V75-vinner 6 Evina får amatørkusk nå. Det trekker kraftig ned i dette løpet.
Rangering V5-3: A: 4 B: 8-2-1-9 C: 11-12-6-5-13-14-10-3-7

Annonse: Rolf Lerum går på en sprek 15-oddser i V5-3 på Forus. Tar du rygg?

V5-4 - Varmblodshester 2040 meter autostart
Til tross for at vi synes 2 Maldini Di Quattro burde vunnet sine to siste løp, har Mikkelsen-traveren levert bra løp. Denne tirsdagen er motstanden litt enklere enn den har vært i de foregående startene og da skal vinnersjansen være god.

9 Leticia er i svært mye bedre form enn det raden gir inntrykk av, men galopperer tett for tiden. Nå er det bilstart, det skal være en klar fordel og Wiig-hoppa er tidlig aktuell her. 5 Sarzaparilla har vært et stallskrik i en evighet. Sist var det endelig bedring å spore. Kommer hoppa noenlunde på det fra spor seks, kan hun vinne. 8 Chief Photo sjokkvant i V75 sist. Nå setter Ole Gaute Gudmestad seg opp fra et krevende åttendespor. 4 Missionary Man er slett ikke verst de dagene han fungerer, det samme gjelder for 7 Rex Palema.
Rangering V5-4: A: 2 B: 9-5-8 C: 4-7-12-10-6 D: 1-3-11

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5 - Varmblodshester 2040 meter voltestart
Ingen tvil om at 8 Penetta har et svært fint løp på papiret og trolig sitter Pål Buer bak en vinner. Penetta har levert tre solide løp i regi Pål Buer, de to siste løpene har endt med vanntette seire. Tirsdag er det voltestart og tillegg, det gjør at vi garderer da det kan bli trafikkproblemer underveis. Men motstanden er svak.

2 Windignant står fint til på strek. Tjomsland-traveren har ikke imponert i Norge, men dette er en fin oppgave og fra tet kan det bli seier. 6 O'Flying er variabel, men ikke så verst de dagene hun vil. Motstanden er svak her bortsett fra favoritten. 10 Grey Man avsluttet påny flott sist og tåler å gjøre litt selv. 14 Penelope D.K. dukker opp i regi Gunleif Tollefsen. Hoppa har vunnet noen løp i Danmark og er en typisk outsider her.
Rangering V5-5: A: 8 B: 2-6-10 C: 14-4-11-9-12-15-3-7 D: 5-13