Safir glitrer igjen

Foto: Hesteguiden.com

Safir innfridde i V75 sist og vinner igjen på Jarlsberg tirsdag. Sjekk våre V5-tips til Jarlsberg.

Sportspills meny tirsdag
Trav Momarken: Elitehesten innfrir
Trav Forus: Nytt forvandlingsnummer på gang

Oddstips 1: City moser Villarreal

Oddstips 2: Suksessen fortsetter for Crystal Palace

Tre norske baner er i sving med travstevner tirsdag. Det starter med lunsjtrav på Jarlsberg, mens Forus travbane og Momarken travbane overtar scenen til kvelds. Det kjøres enkel V5 på alle tre banene.

Klikk her for å se våre V5-tips til Jarlsberg

På Jarlsberg er det en riktig flott lunsjmeny som presenteres spillerne og to store favoritter kommer til start, i form av 9 Safir i V5-3 og 6 Marcan Photo i V5-4. Vi velger førstnevnte som vår banker da denne kommer til start med dokumentert form, mens Marcan Photo kommer til start med litt usikker form.

Når det gjelder 9 Safir så ble han spilt til forholdsvis stor favoritt i sin siste start som var et V75-løp på Forus. Og fra tet skuffet ikke femåringen og vinnertiden ble så bra som 14.3 over 2040 meter. Safir gjorde da sin andre start i regi Per Gottling, og var solid fra dødens i hans debut. Nå har Safir tidligere vist seg å være best i tet, men han viste til fulle at han presterer fra køen nest sist. Tirsdag møter Safir helt formløse konkurrenter og han må være under pari for å tape dette. Vi tror hesten er i ytterligere utvikling og var egentlig aldri inne på gardere dette løpet. Soleklar banker i V5-3.
Rangering V5-3: A: 9 B: 8-3-6 C: 1-12-11-7-4-5-10 D: 2

V5-1 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Det er nesten hipp som happ hvem vi setter først av 2 Rolin og 9 Jules i den første avdelingen, men vi valgte tilslutt førstnevnte på sporfordelen. Treåringen til Petter og Truls Glittum viste overlydsfart mellom galoppene både fjerde sist og tredje sist, mens han muligens skuffet litt nest sist som treer til tross for et tungt løp. Sist på Bjerke hadde spillerne nesten glemt ham (ble sluppet avgårde til "skyhøye" 8,5 i odds) og kom alene til mål som overbevisende vinner. Uten galopp skal det være topp vinnersjanse påny.

Han kommer nok til å få kamp av 9 Jules som var fantastisk dyktig i seiersløpet sist. Til tross for galopp i den første svingen, kom fireåringen til Geir Kihle tilbake som vinner. Det var en sterk prestasjon. Bom fast som trolig vinner bak gode Zetus nest sist, og svært enkel tetseier i debutløpet tredje sist. Klar seierskandidat. Frode Hamre sender nye amerikanerimporter ut på løpende bånd om dagen, men de leverer ujevnt. Her sender han ut treårshoppa 1 Estrella som i følge Frode trener fint. Startsporet er ypperlig og hun er en helt naturlig outsider her.

12 Mahonia overbeviste som vinner nest sist til tross for et tungt løp. Ble på bakgrunn av det veldig betrodd i et V65-løp på Bjerke sist, men ble utsatt for en dødspilot underveis og måtte naturlig nok strekke våpen til slutt. Nå blir det ryggløp og vi tar henne med på kupongen, sammen med 6 Petter Rags som har tapt for gode hester som Playful Win og Leon West i sine to siste starter.
Rangering V5-1: A: 2-9 B: 1-12-6 C: 11-10-8-4-5-3 D: 7

V5-2 - Varmblodshester 1609 meter autostart
Uten tvil lunsjomgangens spillenøtt og på det største forslaget tar vi med alle. 5 Kick Off Laser har i all hovedsak gått monteløp den siste tiden, men levert sine saker utmerket der og formen er på topp. Femtespor bak bilen tirsdag, og selv om 1 Comi Jet også kan flytte beina sine på startsiden tror vi det er brukbare muligheter for tet her. Bra sjanse derfra.

1 Comi Jet får enten tet eller lederrygg her, slik vi leser dette løpet. Har vunnet to løp i år og holdt koken klart godkjent sist etter tøffe 12.3 første tusen. Klart enklere motstand her og seiersaktuell. 2 Nabucca Eastwind spurtet formidabelt fra køen i et lunsjløp sist til flott andreplass. Bedre betingelser her og unngår hoppa dødens kan hun vinne. 9 K.L.M. Linedancer har fine rygger fra start her og med forventet høyt tempo på forestillingen her, kan Søvik-hoppa vinne.

6 Dazzling Lionel har trukket et sjanseartet spor med flere startraske hester på innsiden. Løser det seg sånn noenlunde er vallaken også en seierskandidat. 3 Peppes Vera kommer fra Sverige med en middels programrad, men er i følge Paw Mahony bedre enn raden. 12 Dressedforsuccess var strålende i to strake seiersløp på Klosterskogen (begge fra tet), men var fryktelig svak i et V75-løp sist. Fra tolvtespor må hoppa ha mye tur på veien her.
Rangering V5-2: A: 5 B: 1-2-9 C: 6-3-12-7-10-8-11-4

Annonse: Klokkene viste 12.8 siste 1000 tidligere i år. Grø byr på et sjokk i V5-3 på Jarlsberg

V5-4 - Varmblodshester 2100 meter autostart
En feilfri 6 Marcan Photo taper neppe dette løpet, men Hamre-traveren rotet seg vekk på galopp i sine to siste løp før pausen og kan selvsagt gjøre det igjen. Er han tilbake dit han var på Jarlsberg tredje sist (kanongod vinner fra dødens) er det trolig ikke snakk om saken, men vi vil gjerne se fireårigen fungere optimalt igjen før vi setter alle kronene på ham og garderer.

8 Kenny Pine blåser trolig til tet selv fra spor åtte. Sist på Drammen valgte Gunnar Austevoll å slippe teten til Trinket og da ble hesten sittende bom fast i mål. Så riktig sprek ut for dagen da, og tirsdag tror vi Gunnar Austevoll velger å sitte foran dersom han kommer seg til tet (er strøket). 9 Bella Noark var flink toer i et av kvalløpene til Hoppekriteriet. I selve finalen var hoppa svak. Nå er det klart enklere imot og Bella Noark skal kunne duge her.

11 Elling Spur var veldig bra i to lunsjløp på sensommeren. men har vært strøket tre ganger etterpå det. Vi antar at hun er i orden igjen nå. 1 K.L.M. Skyline har vunnet sportrekningen og er samtidig i fremgang. 2 Følja John er en svenskegjest som er vanskelig å plassere her. Aktuell på gardering. 3 Sunray Shadow ble sittende stengt sist. Femårshoppa har flott kapasitet og blir ikke mye spilt her.
Rangering V5-4: A: 6 B: 9-11 C: 1-2-3-7-10-5 D: 12-4

Klikk her for å se Sportspills eksperttips til Jarlsberg

V5-5 - Varmblodshester 1609 meter autostart
5 Mystical Diva har levert to topprestasjoner nå, men støtt på gode Millstone og Pine News og måttet nøye seg med andreplassi begge løpene. Her kommer garantert Steinar Hammersborg til å prøve seg på startsiden og tetsjansen er brukbar. Unngår hoppa dødens skal hun være en het seierskandidat her.

2 Magic Me er kanskje aller best med ryggløp, men mon tro om ikke Gunnar Austevoll kommer til å prøve å sitte foran dersom vallaken inntar føringen. Formen er strålende på den Kjell Teigen-trente Rite On Line-vallaken og seierssjansene gode her. 10 Abdul B.R er en flott treåring som skuffet i sine to siste starter, men leverte et klart godkjent løp til tredje i V75 tredje sist på Biri. Uviss form etter pause nå, og en soleklar outsider her.

9 Victor D'Estino var overbevisende tetvinner sist, men det er over fire måneder siden. Rapporteres å være fit for fight igjen nå etter skade, og dette er en svært grunnkapabel traver. 1 Callistoga var kanongod i et par seiersløp i vinter. Nå er formen veldig usikker, og førstesporet bak bilen neppe noen fordel.
Rangering V5-5: A: 5 B: 2-10-9 C: 1-4-3-6-12-7 D: 11-8