Biri travbane har hatt et meget hektisk løpsskjema den siste måneden grunnet flere stengte baner på det sentrale Østlands-området. I kveld er det igjen duket for V75 på Biri og det er en meget flott omgang som venter. Jeg nøyer meg med en banker i omgangen og den dukker opp i V75-2.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Fjerde strake for V75-bankeren
Det handler om 1 Børke Loke og Odd Arne Sagholen. Femåringen tok sin tredje strake som overlegen vinner av et V75-løp på Sørlandets travpark i sin siste start og gjorde nok karrierebeste i det seiersløpet. Lenset unna i tet og ble aldri utfordret i kampen om seieren. Møtte gode hester i det løpet og feelingen er at motstanden ikke er like skarpi kveld. Førstespor bak bilen på Biri er alltid litt sjanseartet, men jeg tror Sagholen har en fair sjanse til å forsvare sitt innerspor. Skulle hesten bli overflydd, er han uansett god nok til å vinne ett slikt løp. Det er ikke ofte jeg spiller Odd Arne Sagholen som banker i V75. I kveld blir han uansett min bankerkusk med 1 Børke Loke i V75-2.
Rangering V75-2: A: 1 B: 8-5-7 C: 3-4-2-6

Husk at du ser alle V75-løpene fra Biri gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 17.45.

V75-1 - Varmblodshester. Monteløp. 1609 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i kveldens første V75-løp og det handler om 3 Raja Ravina og 5 Tiger Man E.P. Førstnevnte debuterer i monte men i følge rytter Karoline Aarskog fungerte hesten veldig fint i montejobb på Bjerke. Har vist kanonform i sulkyløp den siste tiden. 5 Tiger Man E.P. har kun gjort ett løp i monte tidligere. Ble da tredje i et løp som seiersmaskinen Eldorado Graciuex vant og gjorde et fint inntrykk. Har nå gjort to starter i regi Morten A. Pedersen i travløp med andre og førsteplass og utstyres igjen med Helene Kolle. 3 Raja Ravina og 5 Tiger Man E.P bør være et solid lås i V75-1.
Rangering V75-1: A: 3-5 B: 4 C: 2-6-7-1

V75-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Kun sju hester stiller opp bak startbilen i dette eliteløpet som holder flott klasse. 6 Gigant Invalley måtte avfinne seg med dødens i årsdebuten og 11-åringen til Truls Desserud trives ikke spesielt godt i den posisjonen og trøtnet i god tid før mål. I kveld er det sjettespor bak bilen og svært god tetsjanse. Min klare favoritt i løpet.

2 Lionel er overraskende stor strekfavoritt onsdag formiddag, men kryssene vil nok utjevne seg litt nærmere løpsstart. Tapper toer fra dødens på Åby i sin siste start, men må trolig gjøre jobben også i kveld og på en lynrask sprint, er ikke det optimalt. 7 Red Bar har blitt toer bak evighetsmaskinen Viking Va Bene i sine to siste starter. Henter normalt ikke en lengde på Gigant Invalley fra start og dermed blir det litt mer sjanseartet. Et lite felt trekker opp og Red Bar kan som kjent avslutte styggfort.

4 Kicking Classic spurtet formidabelt til overraskende seier på Bjerke nest sist, men satt langt bak sist og var stort sett sjanseløs hele veien. Bedre forutsetninger i kveld og får plass på de to største V75-forslagene.
Rangering V75-3: A: 6 B: 2-7-4 C: 3-5-1

V75-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Fire hester skiller seg ganske klart ut i V75-4 og jeg spiller de fire hestene på samtlige V75-forslag.

Kapasitetshesten 9 Torigutten blir ganske stor favoritt og er helt klart en motivert favoritt. Fungerte ikke som best i årsdebuten på Biri for en måned siden, men reparerte en startgalopp flott til femteplass da. Holdt seg på beina på Klosterskogen to uker senere og tok en kontrollert seier. 12 Kompis satt bom fast bak storfavoritten Hassel Linda i sitt siste løp og kom til mål med krefter spart som toer. Har vist fine takter i hvert eneste løp og kan være tidlig fremme til strekhestene her. 11 Cuba Vind Kula gikk litt på det jevne som fjerde nest sist på Biri, men imponerte med enkel seier på Sørlandets travpark sist da han lett tok ned ledende Guli Arion.

Fra strek er det 1 Briskeby Bragden som skiller seg litt ut. Kunne lite i årsdebuten på Biri for en måned siden, men varsles klart forbedret i kveld. Viste fine takter i flere løp i fjorårssesongen og feilfritt kan han gi favorittene på 20 meter tillegg kamp om seieren. Min fjerde og siste hest på forslagene både i V75-4 og V5-1.
Rangering V75-4/V5-1: A: 9 B: 12-11-1 C: 2-7-5-4-8-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V5-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
To hester pådrar seg brorparten av kryssene i V75-5 og favoritten er motivert. 1 Tyrifaksen var tilbake som en vinner sist på Bjerke og vant svært lett etter tet hele veien da. Førstespor på Biri er dog ikke optimalt og slett ikke sikkert Tyrifaksen klarer å forsvare sitt innerspor. Gjør han det, er trolig løpet kjørt.

5 Solmyr Arvid ble toer i seiersløpet til Tyrifaksen sist, det løpet gikk for seks uker siden. Det var første gang ut i regi Heidi Moen og normalt er hesten litt forbedret i kveld. Det klare motbudet til favoritten. 6 Faste Jerva tok en sterk seier sist og er flink til å holde farten til mål. Det er ikke hver dag verken Tyrifaksen eller Solmyr Arvid viser den beste viljen, skulle favorittduoen være litt under pari, kan Faste Jerva vinne igjen. Jeg tar henne med på de to største V75-forslagene.

7 Horg Mio har ikke sprudlet i sine siste løp, men har fått seg en måneds pause og tilbake på sitt aller beste, er ikke vallaken helt sjanseløs. Jeg tar Horg Mio med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5/V5-2: A: 1 B: 5-6-7 C: 4-2-8-3-9

V75-6/V5-3/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Også i V75-6 føler jeg det er en motivert favoritt. 10 Dragonfly kommer riktignok ut etter fire måneders pause, men trener Kjell Magne Sand føler hesten er meget godt forberedt og har trent godt på gjennom vinteren. Jeg tar med fem og seks hester på de større V75-forslagene. I DD-spillet velger jeg dog å bankerspilles 10 Dragonfly.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

2 Quincy Roy innfridde som min V65-banker på Biri for snaue 14 dager siden, men imponerte ikke allverden da. Møter bedre hester i kveld, men står samtidig til for å få tet igjen og skal regnes tidlig. 1 Strong Vacation har ikke startet siden seiersløpet for snaue to måneder siden på Momarken. Har bra kapasitet og settes inn som tredjevalg. Fireårshoppa 6 South Valley May årsdebuterer. Gjorde flere fine løp i treårssesongen og kan vinne direkte i årsdebuten. 8 Glamour Tilly T.E. skuffet i Widding-løpet sist, men var meget god i seiersløpet nest sist. Står sjanseartet til ytterst bak bilen i kveld, med noenlunde klaff kan hun melde seg på i seierskampen.

7 Poetic Dream kom veldig fint tilbake til fjerde etter grov startgalopp sist, men det var svak klasse på det løpet. Jeg tar Helgestad-hoppa med på det største V75-forslaget.
Rangering V75-6/V5-3/DD-1: A: 10 B: 2-1-6-8 C: 7-11-4-9-3

V75-7/V5-4/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
En herlig V75-finale venter og med tanke på storfavoritten 2 Brenne Banker har trukket et vanskelig andrespor i volta, prøver jeg med 1 Valle Ask som min favoritt. Kriterievinneren fra 2017 har slitt med å følge opp de solide unghestprestasjonene i "voksen alder" og har ikke vunnet siden november 2019. Har vist solid form i det siste og kommet flott tilbake etter galopp i sine to siste løp.

2 Brenne Banker er det klar galopprisiko for i kveld med andrespor i volta. Imponerte voldsomt i seiersløpet i V75 sist på Forus og feilfritt er det topp vinnersjanse igjen. 10 Lome Brage hang med bra bak Odd Herakles sist til andre fra lederrygg. I kveld er det andre forutsetninger med 20 meter tillegg, men slipper å møte Odd Herakles nå. Outsideren. 3 Reime Kongen svek som storfavoritt sist og møter betydelig skjerpet motstand i kveld. Jeg tar likevel med hesten på de fleste V75-forslagene.

7 Stensvik Martin har variert voldsomt i det siste, men toppnivået er høyt. Jeg betaler for vallaken på det aller største V75-forslaget.
Rangering V75-7/V5-4/DD-2: A: 1 B: 2-10-3 C: 7- 8-4-6-9