Seier i start nummer 100 ?

Jomar Blekkan gjør unna årets 100. start i innledningsløpet på Leangen i kveld. 53-åringen tror han runder hundre med seier.

Her finner du Nettavisens tips til V5A på Leangen.

Her finner du Nettavisens tips til V5B på Leangen.

Remsvarten er 3-års talentet, og blir Blekkans heteste vinnerkandidat sammen med Rose Season på hjemmebane i kveld.

Femten ganger har Jomar Blekkan passert målstreken først på Leangen denne sesongen. Det er fem foran Arne Nilsen på sølvplass. Mye tyder på at Blekkan går mot nok et championat i Trøndelag. I kveld håper han å runde hundre med seier.

- 2 Remsvarten (1. løp) tror jeg vinner innledningsløpet. Han viser fin fart, og forholdsvis stabil. Dette er en fin 3-åring som kan nå en bit, sier kusken.

Her kan du registrere deg og spille. Du kan bruke Visa-kortet til å spille med på Nettavisens travmagasin.

Trøndelags ledende kusk pleier å være meget sentral da det handler om dobbel V5-omgang på hjemmebane, men denne uken snakker vi kun om outsidere.

- Jeg har vel ingen klinke vinnere. Min beste mulighet er 9 Rose Season i 8. løp/V5B-4. Hoppa møter passende selskap og sporet er bra. Nest sist var hun god i V75-sammenheng, mens vi satt fast sist. Nå har hun fått en liten pause, og jeg håper vi skal være med der framme. Hun har fungert bra i trening den siste tiden, sier Blekkan. Hjemmetreneren oppsummerer sine øvrige muligheter slik:

- 6 Tomali Jr. (2. løp/V5A-1) har jeg kjørt en gang tidligere, men det er lenge siden. Jeg kjenner ikke formen, men det er vel i første rekke en premie som gjelder.

- 10 Hjelset Floka (3. løp/V5A-2) var hissig sist, så jeg dro lufta ut av henne. Den starten er det bare å glemme. Hun har fordel av å gå bakfra. På sitt beste er hun med der framme, men slår ikke Vesle Helda til Arne Nilsen.

- 1 Down To Earth (4. løp/V5A-3) forsvarer trolig sporet om han tråkker riktig, men det er startsiden og galoppen som kan felle ham. I et feilfritt løp tror jeg han skal være med i toppen. Han skal med på gardering.

- 10 Vangen Glunten (5. løp/V5A-4/V5B-1) er i fin form, men jeg tror det kun er en premie som gjelder.

- 3 Cickan Laday (6. løp/V5A-5/V5B-2) har et fint løp på papiret. Ser vi bort fra Zodiak er ikke konkurransen all verden. Det blir ikke lett å slå Zodiak, men for de som garderer må Cickan Laday først på kupongen.

- 7 Sokna Jo (7. løp/V5B-3) har jeg ikke kjørt tidligere, men det ryktes at han kan en del.

Kilde: rikstoto.no

- 1 Romfo Donna (9. løp/V5B-5) er kapabel, men det har vært mye tull den siste tiden. Det er i første rekke et feilfritt løp som gjelder. En premiekandidat, avslutter Jomar Blekkan.