Seiersfabrikken dominerer igjen

Foto: hesteguiden.com

Øystein Tjomsland er landets klart mestseirende travtrener. Supertreneren har i dag fem solide vinnersjanser fra egen stall.

Han har en fantastisk uttelling på sine stallhester Øystein Tjomsland. Sørlendingen er sine trenerkolleger totalt overlegen i antall seire. Før neste måned er omme har han etter alt og dømme passert 100 seire på egen stall for sesongen. En fantastisk prestasjon.

I dag stiller Søgne-mannen med de aller beste sjansene i V5B. Vi mener hans største sjanse er Fleetfoot Hanover i V5B-4/DD-1, men debutanten Sjeikens Gull (V5-3B) er også en sikker vinner feilfritt. Ellers har gode Florican Royal (V5-3A) en toppsjanse. Det samme kan sies om Kong Gustav i V5-4A/V5-1B. Legger vi til at også Dominus har en god sjanse i V5-5B så forstår man hva Tjomsland har i hendene denne søndagen.

Klikk her for V5A-forslag Sørlandet
Hodebry er stikkordet for V5-1A. Usikre krabater som nesten ikke har tjent ei krone er hva menyen består av i dette løpet. Noen skiller seg dog ut. Feilfritt vinner 7 Eck Sensational. Overlegen kapasitet, men galoppfaren er fryktelig stor. Han drar fordel av springspor, men femåringen er så usikker at det må garderinger til. 3 Natray viste lovende fart mellom galoppene i debuten på Jarlsberg. Vi vet at Kristian Malmin har ambisjoner med denne hesten, men også Natray er svært upålitelig ennå. 10 Tamlin Way er et uromoment. Så fin ut i prøveløpet på Klosterskogen og er således verdt oppmerksomhet. 5 Bezique Victory kan nok 1.19 i feilfri utgave. Det kan være nok. Kommer han seg ut feilfritt tror vi på en brukbar vinnersjanse. 1 Pixie Rose er bedre enn vist og kan være en fidus.

Direktøren fremst i åpent løp?
Nytt åpent løp i V5-2A. 11 Direktøren er den beste hesten. Kommer normalt feilfritt i gang med bare tre hester på volten fra tillegget. Uten alt for mange hindringer underveis skal dette dreie seg om en real mulighet for Lillesand-hesten. 5 Augne Troll vant i montè sist. Er mer galopplysten med sulky, men har såpass stor kapasitet at vi tror han ender i seiersstriden om han holder seg i rett gangart. 3 Jeppes Odin er speedig. Trenger løp i rygg over mellomdistanse. Får Flåten-traveren sitte på skuddhold til siste sving kan han være vinneren. 7 Lineas Eldin taper fra start. Får han opp dampen før toget har gått skal han sees med sjanse. Formen skal være bra for hesten til Arild Berås. En hest som 8 Ravnfaks er heller ikke uten sjanser i dette selskapet. Han kan utnytte springsporet og har kvaliteter til å vinne om han har dagen.

Annonse: Øivind Grøstad/Rolf Lerum byr på en 12-prosenter på Sørlandet

8 Florican Royal (V5-3A) er den beste hesten. Han avsluttet veldig lovende i den siste starten etter galoppinnslag. Feilet også gangen før og er ikke helt stødig på beina. Uten galopp ser konkurrentene bare ryggen til Øystein Tjomsland. 1 Sledge Force er verst imot. Søvik-hesten opptrådte veldig forbedret sist og fra førstespor regner vi med at det er klare seiersambisjoner. Vi ser med spenning på 4 Yes I Do som i dag gjør comeback. Kommer nå ut i Heisholt-regi og ser tiltalende ut i trening. Love You-sønnen har tidligere vist god kapasitet, men har vært hissig. 3 Zycloon Boko er uryddig, men har god fart.

Klikk her for V5B-forslag Sørlandet
7 Kong Gustav (V5-4A/V5-1B) holdt koken flott i V65 på Bjerke sist da han ble annen bak Mintillar. Oppnådde samme plassering gangen før bak en opplagt Valle Vegar hjemme på Sørlandet. Han står langt ute, men normalt skal det løse seg. Alt i alt en fin sjanse. Noen banker synes vi ikke at det er. 1 U.R. Molina er veldig kjapp ut. Kommer hun seg foran kan hun lede helt hjem. Hoppa kommer endelig ut på sprint og blir en stor outsider. 6 Jo Frøkna er outsideren. Hun travet en sterk opphenting etter galopp sist. Hun er variabel og litt lunefull, men må helt klart regnes om hun har stått opp på det rette beinet i dag.

Vi synes to hester skiller seg litt ut fra de andre i V5-5A/V5-2B. 3 Zoogan Bowl har solide spurtegenskaper. Han taper fra start, men legger som regel inn en strålende sisterunde. I dag får Kristine Kvasnes sjansen. Hun har tidligere vist å ha et godt tak på Zoogin-sønnen. 10 Empress Tile innfridde som vår lunsjbanker forleden. "Buller'n"-hesten viste talent i fjor. Sist holdt han unna etter å ha overtatt teten snaue runden igjen. For videre gardering vil vi nevne 11 General Liberty som holder toppform. Han er avhengig av tempo for å komme til sin rett fra en komplisert utgangsposisjon. 4 Letter Perfect er heller ikke tapt bak en vogn. Offensive May Helen Lea får ofte god fart på hestene. Vallaken er også på vei opp i form.

Kontroll på direkten Sjeik?
5 Sjeikens Gull er på alles lepper i dag. Stortalentet vinner V5-3B med et gjesp dersom han oppfører seg. La inn en sisterunde på 1.27 i prøveløpet. Eieren har bevisst ville vente lengst mulig med å starte selv om hesten lenge har trent bra. Man vet aldri med en debutant og treneren erindrer at sønnen til superhoppa Slogum Gry og ungheststjernen H.G.Balder kan galoppere. Men det meste tyder på at Sjeikens Gull blir triumfator på direkten. Vi tar med oss to sikkerhetsventiler. 4 Kile Håp kan noe bedre enn prøveløpstiden. Han står muligens klar til å overta dersom bankerkandidaten til "Sjeiken" galopperer. 10 Lia Oda har gode fartsressurser. Aktuell om viljen er på plass for dagen.

Kjøp eksperttips fra Sportspill her
8 Fleetfoot Haover (V5-4B/DD-1) holdt lekestue med konkurrentene i V75 i Drammen sist. Står i det ytterste sporet i første rekke, men er ekstremt startrask. Han blåser til tet og blir der til mål. Banker.

Spennende finale
I V5-5B/DD-2 kan det komme en overraskelse. 2 Taylor Superb var ikke som best sist, men har slitt med tennene. Dette er nå fikset på og telemarkingen skal ha en bra sjanse dersom han er på sitt beste. 4 Delice D takket for silkereisen ved å spurte inn til seier direkte etter pause sist. Da var motstanden hardere enn i dag. 11 Domimus holdt unna uten å imponere sist. Amerikaneren er veldig god på sitt beste og har vært matchet i harde treårsløp blant annet på Bjerke og Solvalla. Han må på kupongen. 3 Keiko N er god ut. Skulle han komme foran kan han muligens ta sesongens femte seier. 9 The Crown måtte åpne knallhardt (1.10) for å komme til tet på Forus sist. Holdt likevel unna og var bra den dagen. Nå blir løpsopplegget motsatt med spor i andre rekke. Westergaard-hesten drar fordel av hardt tempo i front.
Ønsker du V5A-forslag tast her . For V5B trykk her . Dagens Dobbel-tipset fåes kjøpt ved å taste her .