Seiersmaskin fra Tjomsland

Foto: hesteguiden.com

Valley High var lysende sist og jager sin sjette strake seier tirsdag. Sjekk våre Forus-tips.

Sportspills meny tirsdag:
Lunsjtrav Drammen: Mer suksess for GV

Oddstips 1: Stavanger vinner igjen

Oddstips 2: Ny nedtur for Portsmouth

Forus travbane er altså vertskap for tirsdagens doble V5 og det er ingen tvil om at våren nærmer seg. Topphester som Pinball Wizard, Odysseus og Grand Tealight møter hverandre på en helt vanlig tirsdagskveld, og det i et løp med kun 14 000 kroner i førstepremie. Men bankeren i V5A-spillet var vi aldri i tvil om denne tirsdagskvelden. I V5B-spillet spiller vi derimot bankerfritt.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

4 Valley High går fra klarhet til klarhet og har i sine to siste løp virkelig måtte gjøre mye grovarbeid selv. Amerikaneren har vunnet seks av sju starter siden han ankom Øystein Tjomsland, og i det eneste løpet han har tapt galopperte hesten grovt fra start. Tirsdag er motstanden så enkel og sporet så perfekt for seiersmaskinen til Tjomsland at det bare må bli seier. Vi går ikke i mot selv om han blir gigantfavoritt.
Vår rangering V5-1A: A: 4 B: 11-10-3 C: 12-5-9-6-8-7 D: 2-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

V5-2A - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
6 Sjefsanna tror undertegnede fort kan bli en ny Ulsrud Tea i regi Ove Kenneth Karlsen og første gang ut for han så gikk hun en meget fin siste 1000 meter via tredjespor til knepent tap. Nå har Sjefen-datteren fått løp i kroppen, så hun skal være en del forbedret. Vårt førstevalg.

Neslands Thea blir alltid betrodd, men lillesøsteren til Neslands Loke har dessverre ikke fungert spesielt bra den siste tiden. Sist så galopperte hun to ganger selv om hun i programmet ikke står med galopp. Feilfritt så er hun i toppen, men da må hun fungere bedre. 7 Tun Tora er en av mange hester fra stallen til Karlsen denne tirsdagen som etter rapportene har trent fint, og dette er en hoppe som har gjort det brukbart i Bergen.

1 Vingårds Viktoria kommer til å lede lenge, men det er vel neppe en posisjon som er til noe fordel for den litt egenrådige hoppa. Fart for seier, men da må også kamplysten være på topp. 11 Baiasen var ute i V75 i sin siste start så Pål Even-sønnen går jo ned mange klasser og med to løp i kroppen så begynner også formen og komme. 8 Madla Tor blir kuskeforsterket denne gangen og han har tidligere bekreftet brukbar kapasitet.
Vår rangering V5-2A: A: 6 B: 4-7-1-11-8 C:13-10-9-3-5 D: 12-2

V5-3A - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
2 Master Blaster gjør en spennende debut for samboerparet Stine Birkeland og Vidar Tjomsland. Den toppstammede amerikaneren har vært borte grunnet en skade, men så fin ut i prøveløpet. Han har tidligere vært usikker inn mot første sving, men går Andover Hall-sønnen feilfritt er han den beste hesten på kapasitet.

8 Pay Me S.H fikk for langt frem sist, men hadde klart størst fart inn i mål og skal ha gått mye fremover med det løpet i kroppen for han hadde som fortest gått 29/3000m i trening før årsdebuten. Sporet er ikke noe pluss, men det blir et offensivt løpsopplegg denne gangen. 4 J.T`s Gold har større kapasitet enn det som har kommet ut i løpsresultater. Sporet er helt perfekt, så hvis han skal ha en fin vinnersjanse er dette løpet.

3 Grandslam Volo trengte løpet sist etter operasjon. Stroke Play-sønnen ser ut som en elitehest, men han opptrer ikke som en. 11 Son Of A Preacherman var en bremsekloss i tredjespor sist, men kan mye bedre. På sitt beste er han aktuell, men da må aksjonen fungere bedre.
Vår rangering V5-3A: A: 2 B: 8-4-3-11 C: 7-9-6 D: 12-10-5-1

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
En defensiv Pål Buer var ikke heldig med disponeringen til 2 Opal Speed i Bergen sist og det ble aldeles for langt fram fra køen. Danskeimporten så fin ut i kulissene og han hadde full fart inn i mål. Nå står hesten helt perfekt til bak startbilen og skal ha en fin mulighet på tet eller så er han sikret en fin posisjon. Må regnes med en fin vinnersjanse.

9 Obedience gikk fint fra dødens og det er en posisjon han ikke trives med. Denne gangen får han et fint ryggløp og det lukter tempo i dette løpet så Wiig-traveren må regnes som en vinnerkandidat. 1 Strong Alone var overraskende bra på Sørlandet sist og hun fungerte bedre i aksjonen enn noen gang. Er bra fra start, men blir muligens. Uansett sikret et fint løp og må krysses. 5 Yor De Landerije har stor kapasitet, men trenger normalt løp i kroppen etter en lang pause.

7 Pan D.K har stor fordel av autostart, så sist løp kan bare glemmes da han er håpløs på voltestart. Formen er som tidligere meget bra, og Carmody Lobell-sønnen er sterk og går alltid til mål. 10 Sir John er en fin fireåring som kommer ut etter lang treningsperiode med mange banejobb i kroppen. Trenger løp før storformen er der, men han har stor kapasitet denne traveren. 8 No Matter What er en annen fin traver som står vanskelig til, og trenger løp før han normalt skal kunne blande seg inn i seiersstriden.
Vår rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 9-5-1-7-10-8 C: 4-12-3 D:11-6

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2550 meter voltestart.
For et felt som skal ut i V5A-finalen der Pinball Wizard, Odysseus, Grand Tealight og France Lavec L er noen av hestene og våren er virkelig kommet nå folkens. 10 Pinball Wizard skal hente 20 meter tillegg på tøffe konkurrenter, men med kun ti hester i feltet og distansen er 2550 meter så betyr ikke det all verden. Selv om han skuffet i Bergen sist, regner vi med en velpreparert Pinball Wizard etter pause her. Vår favoritt.

5 Odysseus var en slager i fjor, men i år har det blitt stang ut for Buer-traveren. Buer kan fortelle om en hest som skal være bedre enn i sine siste starter der det meste har blitt feil. Her ladder trolig Pål Buer for tidlig tetkjenning og da kan han bli vond å hente igjen. Disse to skiller seg klart ut, selv om både Grand Tealight og France Lavec L, (bom fast i årsdebuten) også er klare plussvarianter.
Vår rangering V5-5A/V5-2B: A:10-5 B:6-7 C: 1-3-4 D:2-9-8

Annonse: Grø/Lerum sine tips til Forus finner du her.

V5-3B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
2 Pingo Ø.K setter vi faktisk først og det fordi Spikeld-sønnen gjorde en opphenting det luktet svidd av sist. Hadde Øksnevad-traveren gått feilfritt forrige tirsdag, så hadde folkebankeren Røster som var vinneren av løpet fått det fryktelig vanskelig. Vi tror det er først og fremst galoppen i mot på Pingo Ø.K, kapasiteten er udiskutabel.

3 Røster var meget fin første gang ut for Kåre Refsland, så det er ikke tvil om at den store hestekaren fra Varhaug har gjort mye riktig med Røste Bo-sønnen. Hvis Pingo Ø.K. går feilfritt, så må nok Røster være ennå et hakk hvassere enn sist. Vi står på disse to da de skiller seg klart ut.
Vår rangering V5B-3: A:2-3 B: 4-10-8 C: 1-5-11 D: 6-9-7

V5-4B - Kaldblodshester. 2040 meter voltestart.
5 Stilfaksen var som forvandlet i ny regi og gjorde et fantastisk seiersløp på Bergen travpark torsdag og var helt nede på 27-tallet over 2600 meter. Järvsøfaks-sønnen bare lenset unna 50 meter foran sine konkurrenter og kom alene til mål. Denne gangen står han ikke alene på strek og da øker galoppfaren. En vinner feilfritt, men galoppfaren er overhengende med mye hester rundt seg.

9 Nes Odin står 40 meter bak favoritten fra start og kommer ut etter en lang treningsperiode. Rapportene fra Ove Kenneth Karlsen er at hesten har aldri sett så fin ut i banejobb som foran dette løpet. Han tror Moe Odin-sønnen trenger løp, men at han skulle regnes med en solid vinnersjanse. 10 Stuve Vinn synes undertegnede var positiv i sin siste start og vinnerformen virker rett rundt hjørnet. Klaffer det med ryggene underveis er Lome Elden-sønnen muligens seiersaktuell.
Vår rangering V5-4B: A: 5 B: 9-10 C: 8-2-3-6-4 D: 1-7

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-5B - Varmblodshester. 2040 meter autostart.
11 Black Credit har gjort alt riktig etter hesten kom til Kåre Refsland og selv om han står i bakspor denne gangen skal han helt klart regnes med en topp vinnersjanse igjen. Men fra bakspor kan det bli langt frem og han møter flere sterke konkurrenter og kommer ikke til noe dekket bord.

7 Pastthegate slet generelt med en dårlig dag sist der magen og diverse gjorde at han gikk i passgang ned startsiden og falt ut av det ned oppløpet. Hesten virker i bedre humør hjemme og har fungert fint i intervallene sine. Tjente mye penger på kort tid, men hesten har klasse til å følge opp en bit. Må krysses. 6 Delphis Jag kommer ut etter lang pause og trenger normalt løp før formen er på topp for den storvokste Jag De Bellouet-sønnen. Krysses uansett da vi alle vet den store kapasiteten.

10 Thunderstruck var fryktelig god sist, men han er ustabil i prestasjonene sine og får ikke tet nå. Får hesten gode rygger underveis, så speeder han fort. 12 Diamond Va Bene har trukket et dårlig spor og det må klaffe mye hvis det skal bli seier herfra og formen er dessuten litt usikker nå.
Vår rangering V5B-5: A: 11 B: 7-6 C: 10-12-8-1 D:2-3-9-4-5