Seiersmaskin garderes ikke i V75

Foto: hesteguiden.com

Nettavisen har spilt inn 29.000 kroner siden søndag, og på lørdag satser vi på at ringreven Tor Wollebæk viser oss veien til utbetalingslukene på ny.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Tipsformen til Nettavisen er det således lite å utsette på om dagen, og når vi ikke fikk noen uttelling på glimrende vurderinger (herlige utganger på andrevalget Asteria og femtevalget Super Challenge) til en uløselig rebus på Bjerke på onsdag hvor vi lanserte en flott banker i form av andrevalget K.L.M. Brooklyn som innfridde på enkleste vis var det deilig å få full klaff til løpene på Klosterskogen på torsdag. Både V5A og V5B satt på våre store spilleforslag, og Kurt Leirvåg spilte da inn småpene 13.000 kroner!

Hva tror leserne: Sjekk lesernes V75-tips

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Det er nye sjanser i helgen, og på Sørlandets travpark satser vi på at 11 Tao Prins nok en gang viser konkurrentene bakskoene i den sjette avdelingen. Selv om ikke Bokli Balder-sønnen var helt strøken i aksjonen ved sin siste triumf på Bjerke var det imponerende hvordan 6-åringen enkelt holdt unna helt hjem til seier på flotte 24.9 full vei etter en meget luftig førsterunde i 23-fart.

Gihle-traveren løftet seg et hakk utsyrt med modified-sulky for først gang ved den anledningen, og vi syntes ikke konkurransen er noe vesentlig tøffere på lørdag. Det er snakk om løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg, og da skal det ikke være snakk om at favoritten skal får problemer fra sitt andrespor. Vår soleklare banker var en totalt overlegen vinner sist han gjestet vår sørligste arena, og vi tror ikke den seiersvante krabaten lar seg stoppe ved denne anledningen heller.

Annonse: Grøstad/Lerum byr på to 15-oddsere og en 20-oddser som sine utgangshester i V75

Tre storfavoritter
I V75-2 seler hjemmetrener Øystein Tjomsland ut en feiende flott 4-åring i form av 15 Tangen Eld, og når 75-prosenteren i spillet her går ned minst en klasse skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Etter en litt skuffende innsats i Derby-kvalifiseringen tidligere i høst har storfavoritten gått klart godkjente løp i relativt tøffe omgivelser nå på slutten.

Tjomsland-traveren er dog ikke veldig glad i å klyve rundt konkurrentene via sporene, og da sikrer vi oss med stallkameraten 3 Vestpol Balder. Sistnevnte kunne ingen ting fra køen etter startgalopp i den siste starten, men forut for det leverte Alm Viktor-sønnen etter vårt skjønn et strålende løp til sølv bak gode Tekno Elden på fine 29.2 full vei.

Champion Eirik Høitomt (kjørte 4-åringen inn til volterekorden på 27.8 tidligere i sommer) setter seg opp bak andrevalget i spillet, og vi forventer at rogalendingen satser fremover mot teten tidlig (er ute av sitt innerspor før de andre rekker å si bø). En tid rundt 28.5 er trolig innen rekkevidde for 25-prosenteren i spillet, og da må i så fall storfavoritten være helt på topp for å rekke frem til seier.

Nettavisens V75-forslag til løpene på Sørlandet kan du få levert her!

Eirik Høitomt har ikke for vane å kjøre blankt på vår sørligste arena, og i den fjerde avdelingen sitter landets ubestridte ener bak en hest med formen helt i zenit. Vi snakker da om 8 Tranmælsgutt, og dersom den lille krigeren til Lars O. Romtveit fortsetter der han slapp på Bjerke i den siste starten blir Elding-sønnen vond å hanskes med på ny. Triumfen på 28.8 over en sprint ble nemlig av den veldig kontrollerte sorten etter en avslutning på løpet i 26-fart fra utvendig posisjon ved den anledningen, og 77-prosenteren i spillet kan meget vel bokføre sin fjerde strake triumf på lørdag.

På våre tre største spilleforslag garderer vi kun med 4 Storsjø Frøya, og dersom trener Jeppe Juel får rett i sine uttalelser om at Lykke Gutten-datteren kan prestere en lav 28-tid fra strek i en feilfri utgave skal storfavoritten få litt å slite med. 8-årshoppa vant med halve oppløpet ved sin triumf på 29.2 over en sprint i den nest siste starten (og da så det ut til å være mye å gå på), mens det ble galopp i den siste starten.

Så er det da den flyvende dansken Bo Westergård som skal gjøre favorittspillerne glad i den femte avdelingen, og uten problemer av noe slag fra sitt bakspor blir selvsagt 11 Variete B.R. vond å stoppe på ny. Varenne-datteren var en bunnsolid vinner på fine 16.9 full vei på Bjerke i den siste starten, og 3-årshoppa besitter utvilsomt kvaliteter som kan bringe henne langt.

Vi mener dog at det var fryktelig svak kvalitet på hestene (bortsett fra K.L.M. Lindy som trolig blir en veldig bra hest på sikt) Westergaard-traveren blåste rundt ved den siste triumfen (bare skrot i grunnlag under 25.000 kroner etter vårt skjønn), og hvis dansken tror han kan sitte sist utvendig til 700 igjen på lørdag tror vi fort han gå på en smell.

Det er nemlig snakk om klart skjerpet motstand ved denne anledningen, og når Anders L. Wolden melder om at 4 Support Her trener strålende for dagen krysser vi tidlig. Goetmals Wood-datteren var en flott vinner på 17.3 full vei på Jarlsberg i sommer etter en tøff forsering til tet etter 700 meter, men etter det ble det mye strul i relativt tøffe omgivelser. Kusk Åsbjørn Tengsareid sikter trolig inne føringen tidlig, og med en forventet lav 16-tid i kroppen kan 23-prosenteren i spillet vise seg å bli svært vond å fange.

Nettavisens spilleforslag til V75-løpene på Sørlandet kan du få levert her!

Tre åpne løp
Vi støter på et vidåpent hoppeløp for varmblodshester i innledningen på denne rebusen, og bred gardering er å anbefale. Vi syntes favoritten 11 Noomi Garbo står veldig kinkig til i andre rekke på 20 meter tillegg, og mot veldig gode hester blir Westergaard-traveren kun en C-hest for oss på det store systemet.

Merkelig lite spilt med sine skarve 7 % mener vi 13 New Cowboyland er, og på en distanse Action Hall-datteren tidligere har vist at hun takler på utmerket vis (ble bl.a toer i nettopp dette oppgjøret bak Hertiginnan C.D i fjor) blir 5-årshoppa en spenstig utgang på vårt store system. Gottling-traveren leverte en solid avslutning til tredje på fine 16.4 full vei i Skien i tøffe omgivelser i den siste starten, og med litt drahjelp på sisterunden på lørdag ser vi ikke bort i fra at alltid offensive Tom E. Solberg kan sette inn en smell.

Alt for lite spilt er også 15 Vanity Rich med sine lusne 6 %, og med feilfri avgang på en distanse Extreme Dream-datteren takler bedre enn de fleste tror vi på en topp vinnersjanse. 7-årshoppa gikk fullt godkjent til sølv på fine 15.4 full vei bak Highfive Kemp etter lang pause i den siste starten, og løp i kroppen på den storvokste hoppa har trolig gjort veldig godt.

Uforandret fin form holder 9 Delmerica, mens 12 Loveable Volo trolig aldri har vært bedre enn hun er akkurat nå. Sistnevnte sprintet flotte 14.3 på stramme tøyler i den siste starten, og ved sin tredjeplass bak Sweet Case på 16.7 i den tredje siste starten viste Tholfsen-traveren også gode stayeregenskaper. Lekkert til i sitt springspor på 20 meter tillegg står 10 Valnes Alice, og dersom det ikke skulle bli en tøff tur utvendig skal Wiig-traveren være seiersaktuell.

8 Olympic Image var veldig god før litt pause, men Gidde Palema-datteren har stått over litt jobb forut for denne starten p.g.a. litt sykdom (og da blir hun kun en C-hest for oss), mens vi blir litt overrasket dersom champion Høitomt holder unna med 1 Justaminute.

Annonse: Grøstad/Lerum byr på to 15-oddsere og en 20-oddser som sine utgangshester i V75

Formbomben i den tredje avdelingen er utvilsomt 10 Fidel L., og vi kan ikke skjønne annet enn at Egon Lavec-sønnen må være snakk om en seriøs vinnerkandidat. Pål Buer har funnet en helt fantastisk form på 5-åringen, og avslutningen til sølv på flotte 15.8 etter sen luke bak gode Made By Lendalund i den siste starten (stod veldig tøft inne i det løpet) luktet det svidd av. Vi snakker således om en fullstendig bortglemt 8-prosenter, og da blir Buer-traveren vår utgang på det store systemet.

Litt langt ute står 6 I`ll Be Gone, men dersom det ikke skulle bli en veldig strevsom innledning via sporene skal den formtoppede Super News-sønnen tilmåles solide vinnersjanser på ny. Triumfen på flotte 15.7 over stayerdistansen i den siste starten ble av den enkle sorten, og etter å ha vært litt uheldig i Derby er det på sin plass at Kløven-traveren får litt uttelling nå.

Det så ut til at 1 K.L.M. The Black lett fulgte Makarov inn mot den siste svingen før Credit Winner-sønnen slo på en ulykksalig galopp i sitt Derby-kval, og selv om innersporet er litt sjanseartet for Westergaard-traveren bør han vurderes tidlig. Vi har klart mest tro på de tre hestene vi nå har nevnt, men på vårt store system går vi veldig langt ut i dette relativt åpne oppgjøret.

Denne rebusen avsluttes med et herlig oppgjør hvor en rekke svært gode varmblodshester i grunnlaget setter hverandre i stevne, og vinnerkandidatene er mange. Kuskeforsterket med en mil blir 2 Oro Jet Z. med respekt å melde, og da setter vi tredjevalget fremst. Coktail Jet-sønnen viste solid form ved å bli tredje på fine 14.3 på en upassende kort distanse i den siste starten, og vi husker jo veldig godt hva som skjedde sist eier Per A. Enholm satte opp en litt mer rutinert kusk (en totalt overlegen vinner på 14.0 full vei på Bjerke med Kristian Malmin i førersetet).

Både 10 Cream Of Arnie og 11 Kabir ser nå endelig ut til å finne tilbake til gamle takter, og med litt flyt på veien fra 20 meter tillegg skal de begge regnes i striden helt der fremme til slutt. Det står dog veldig gode hester på strek, og duoen 5 Frameable (veldig god i den siste starten) og 6 See See Rider (spennende i ny regi, og Høitomt setter seg opp) kan vise seg å bli alt annet enn lett å fange.

Skyhøy kapasitet er det på 1 Orali, men vi er litt redd for at førstesporet kan stelle i stand problemer for kusk Jeppe Juel. Dansken er foreløpig ikke veldig dus med det norske voltesystemet, men dersom starten skulle vise seg å gå smertefritt skal selvsagt Great Challenger-sønnen tilmåles solide vinnersjanser.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Sørlandet har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 180, 360, 720 og 2320 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Sørlandet
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Sørlandet på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag!