Gå til sidens hovedinnhold

Seiersmaskiner i duell på Leangen

Vi tyr til en bankerfri løsning i kveldens svært interessante V65-omgang på Leangen.

En fenomemenal Klasseløpshelg er vel unnagjort på Bjerke og som ventet ble det store triumfer for både Øystein Tjomslands stall og Geir Vegard Gundersens stall i Derbyløpene. Kommende ukes største høydepunkt er lørdagens Unionstrav med internasjonal V75 på Färjestad og tirsdag kveld er Forus Travbane gjestearrangør i V75 her hjemme siden Bjerke "hviler ut" etter sin store helg.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Uken innledes med V4-lunsj fra Umåker i nord-Sverige, mens Leangen som vanlig er vertskap for den norske V65-omgangen mandag kveld. I Sverige er Mantorp som er arrangørbane for en feiende flott V64-omgang.

I denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Leangen der det som vanlig er spillestopp kl 18.55 i V65. V5-spillet som innledes i V65-4 har spillestopp kl 20.05. Jeg sverger normalt alltid til minst en banker i V65, men i kveld spiller jeg bankerfritt med dobbeltbanker i to løp.

Brækken eller Mjøen i V65-3?
Ni hester stiller opp bak startbilen i V65-3 og normalt står seieren mellom 6 Bekke Stjernen (Thomas Mjøen) og 5 Tustna Svarten (Noralf P. Brækken). Bekke Stjernen var mitt klare drag i seiersløpet sist (femtevalg i løpet) og tross startgalopp, kom fireårsvallaken tilbake til seier. Også da var det sprint. Treårige 5 Tustna Svarten er nok minst like bra på kapasitet, men galoppfaren er større. Jeg tror disse to er overlegne sine konkurrenter på kapasitet.

Seiersmaskinene gjør opp i V65-5/V5-2
14 seire er det blitt totalt på 7 Hafell Bris og Vestpol Lodin i år. Hafell Bris står med fem seire på ni starter og har vunnet fire av sine fem siste løp. Jeg trodde hoppa kunne få trøbbel mot gode konkurrente sist, men John Øystein Gjønnes flotte hoppa var bedre enn noensinne og vant på sterke 24.0/1640 meter. 10 Vestpol Lodin tok sin niende seier for året da han lett vant V65-1 forrige mandag. Moe Odin-sønne vet hvor målstreken er. 7 Hafell Bris og 10 Vestpol Lodin blir min dobbeltbanker både i V65 og V5.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Bris blir DD-banker
I DD-spillet velger jeg å ta stilling og går for 7 Hafell Bris som banker. Normalt er hoppa kvikkere i vei fra start enn Vestpol Lodin og det kan bli avgjørende for løpsutfallet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Melby tilbake med en vinner?
Inge Melby har allerede gjort sin beste sesong noensinne og vunnet 22 løp. Tidligere bestenotering var 17 seire i 2017. Men Melby har faktisk ikke vunnet løp siden 8. august og hvem vant han med da? Jo med 7 Cox Rome som blir den klare favoritten i V65-1. Fireårsvallaken bet godt fra seg i Derbykvalifiseringen sist og ble fjerde da. Er en motivert favoritt i V65-1 i kveld, men støter på noen formsterke konkurrenter og jeg nøyer meg med å sette hesten først.

Overspilt favoritt
Jomar Blekkan blir stort sett alltid overspilt med sine hester på Leangen. Så også i V65-2 der treårige 4 Maestro M.H. blir stor favoritt til tross for at hesten ikke har vunnet på sine fire løp. God toer bak årgangseneren Creek's Nu Love i sin siste start, men støter på flere gode konkurrentere i kveld. Helt grei favoritt, men ingen banker i mine øyne.

Spennende nykommer for Blekkan
25. mars debuterte treårige Casartelli med seier på 16.2/2140 meter på Åby og den daværende Frode Hamre-trente hesten pekte seg ut som en hest for de store løpene. Men hesten har ikke klart å følge opp og i kveld debuterer hesten i regi Jomar Blekkan. Møter billig motstand i V65-3 og kan være en klink vinner på direkten.

Flott klasse på V65-6
Veldig fin klasse er det på V65-6 og også i dette løpet, har Jomar Blekkan en av favorittene. 7 Borea del Circeo har levert meget bra i regi Blekkan etter å ha ankommet fra Frode Hamres stall tidligere i år. Jeg har bankerspilt hesten i flere av seiersløpene. Sjuendespor bak bilen mot flere gode konkurrenter er uansett sjanseartet. Motivert favoritt, men ikke noe mer.