Senker storfavoritten?

Foto: hesteguiden.com

En formtoppet Classical Hill får mange tilhengere på Jarlsberg i kveld, men vi tror vårt drag i løpet kan sette storfavoritten til veggs! Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

I motsetning til på Leangen i går hvor vi ikke fant løpene veldig interessante, (fire av fem spilleforslag satt dog den dagen, og de som spilte vårt forslag på 96 kroner i B-spillet kunne hente ut 566 kroner i lukene) synes vi at dagens meny på Jarlsberg ser hyperspennende ut, og vi kan ikke skjønne annet enn at det bør kunne ligge an til fine penger, for de som prikker fem rette i begge rebusene denne tirsdagskvelden.

I to rebuser hvor de sikre holdepunktene glimrer med sitt fravær klamrer brorparten av spillerne seg til 2 Classical Hill i V5A-5/V5B-2, og normalt skal det selvsagt dreie seg om en solid vinnersjanse for den formsterke 8-årshoppa. Vant sprettlett på fine 14.9 full vei sist hun gjestet dagens arena, og etter den starten har Wall Street Banker-datteren bekreftet form. Dog ikke snakk om noen utpreget sprinter dette, og vi synes at vårt drag i løpet er superspennende denne gangen!

Vi likte svært godt 6 Overture F.H. i varmingen (så helt lysende ut) forut for den siste starten på Klosterskogen, men i selve løpet ble det galopp i den første svingen. Den trange ovalen i Skien er dog en arena som ikke ser ut til å passe Halle-traveren spesielt bra, og etter den strålende innsatsen uten å få premie på 13.8 full vei (i et løp svært gode Mathilde Trøjborg var en vinner) etter tidlig galopp i den nest siste starten i Danmark, tror vi formen er noe nær på topp.

Billig i mot i kveld, og vi tror C.R. Commando-datteren blåser til tet ved denne anledningen. Sprint er midt i blinken, og vi tror på tet fra start til mål! Jarlsberg bør passe den storvokste hoppa perfekt, og vi synes at dette er snakk om en av dagens mest spennende hester i V5-spillet. Krysset av på 20 % i A-spillet, mens hun i B-spillet kun er krysset av på snaue 12 % av de innleverte kupongene!

Vår rangering: A: 2-6 B: 1-10-5 C: 8-9-11-12 D: 4-3-7

V5A-1, 1609 meter autostart monte!
Denne rebusen innledes med et monteløp for varmblodshester, og en relativt klar favoritt blir 3 Terra Nova. Den kapable 8-åringen ser ut til å trives veldig godt under sal, og i den siste starten ble det en enkel seier på fine 17.9 full vei. Blåser av gårde bak startbilens vinger, og på en distanse som trolig er midt i blinken, kan tet fra start til mål være et svært sannsynlig scenario for Super Arnie-sønnen (og vi lar favoritten stå ugardert på vårt minste spilleforslag).

Det er jo dog slik at det i disse løpene at det stadig dukker opp hester som det ikke er mulig å ha kontroll på, og da kan vi ikke utrope favoritten til en klink vinner. En meget spennende debut under sal gjør 6 Un Dollar, og vi kan aldri tenke oss annet enn at dette kan være snakk om en hest som kan flytte på beina, uten en sulky å dra på. 7-åringen har vist veldig fin form i vanlige løp i det siste (sterk fjerde fra ”dødens” på fine 14.6 over en sprint i den siste starten), og vi synes at Hoppestad-traveren bør vurderes tidlig.

På vårt store system får vi også plass til duoen 5 Natalma Halbak og 7 Nugga Hydrup, og da håper vi på at vinneren av denne bataljen er nevnt. Førstnevnte innehar enorme fartsressurser, men det har vært tvilsom vilje på Love You-datteren foran sulky i år. Kanskje kan 10-prosenteren tenne til under sal, og etter et intetsigende prøveløp på 20.0 full vei i denne grenen, synes vi at spillerne skal være litt på vakt. Sistnevnte går stadig fine løp uten sulky, og rytter Liv Pedersen er som alltid tidlig aktuell i disse løpene.

Vår rangering: A: 3 B: 6-7-5 C: 2-8-10-9-4-1

Annonse: Grøstad/Lerum serverer spillerne et supersjokk i V5A-4/V5B-1, tipsene finner du her.

V5A-2, 2100 meter autostart
Vi støter på et varmblodsløp i relativt lavt grunnlag i den andre avdelingen, og vi synes at løpet ser vidåpent ut (og på vårt store system stryker vi da ingen). I flotte rygger fra start står 9 Protector`s Lady K.B., og etter at 4-årshoppa har stått for to sterke innsatser til hhv seier og sølv (sprintet flotte 15.2) i de to siste startene, tror vi på en topp vinnersjanse i kveld. Det ser ut til at Braathen-traveren er i rivende utvikling, og vi synes at hun er vel lite påaktet med sine 24 %

Vi er slett ikke sikre på at favoritten 1 Paradise Augustinu forsvarer sitt innerspor, og dersom 3-årshoppa skulle bli overflydd ned startsiden blir det hele et sjanseseilas. Vunnet to løp i enkle omgivelser i innledningen på karrieren på fint vis, men vi synes at det er hakket tøffere i mot for Gate Open-datteren ved denne anledningen (og da har hun etter vårt skjønn blitt vel stor favoritt med sine 75 %).

Etter å ha blitt brukt hardt underveis i den siste starten synes vi at 5 Moa Crown fullførte flott til sølv på 17.6 full vei, og forutsetningene i kveld ser fine ut. I det omtalte løpet som førstnevnte avsluttet 3 Beak`s Princess fint til sjette på 18.7 full vei etter startgalopp, og løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt (lusen 7-prosenter dette).

Det er intet å utsette på kapasiteten til verken 11 Alegra (spennende etter pause) eller 12 Ninja Simb (fungerte ikke uten sko i den siste starten, men det er tilbake på en balanse som har fungert før til denne starten), og da har vi vært igjennom de hestene vi har krysset av for på våre to minste spilleforslag.

Vår rangering: A: 9 B: 1-5-3-11-12 C: 7-2-10-4-6-8

V5A-3, 2100 meter autostart
Det er veldig høy klasse på en del av deltagerne i dette varmblodsløpet, og vi er rimelig sikre på at vinneren er å finne blant våre fire utvalgte på vårt store system. En rekke sterke løp i de siste startene har 4 Spirit Scott gått, og vi synes det er ned en liten klasse for 5-åringen ved denne anledningen. Utstyres på ny med Ole J. Østre (vant med Thai Tanic-sønnen sist han kjørte, på fine 15.2 full vei), og vi setter tredjevalget i spillet fremst.

En svært lovende 3-årshoppe er 5 Uptown B. Girl snakk om, men mot eldre hester i grunnlaget sitt synes vi det er tøft å forlange seier. Veldig god ved triumfen på 18.1 full vei i Drammen i den siste starten, men mot klart skjerpet motstand, synes vi at Anderssen-traveren er snakk om dagens overspill med sine 67 % (og vi krysser først på våre to største spilleforslag).

Teten er innen rekkevidde for 2 Burj Al Arab, og når 5-åringen viser en sterkt stigende formkurve, ser vi ikke helt bort i fra at den flotte Thai Tanic-sønnen leder rundt om. Stod på strålende til sølv på 16.9 full vei i den siste starten, og fra tet tror vi nestfavoritten i løpet blir alt annet en lett å fange (og vi krysser da på alle spilleforslag).

Vi synes ikke 7 Speedy Scarlet E. kan få fullt godkjent for innsatsen til sølv på enkle 20.3 i et langløp i den siste starten (virker litt feig denne 5-åringen nå), men kapasiteten er udiskutabel (og da krysser vi på vårt store system).

Vår rangering: A: 4 B: 2-5-7 C: 1-11-12-6-8 D: 10-9-3

V5A-4/V5B-1, 1609 meter autostart
Vi støter på et mildt sagt uoversiktlig sprintløp for kaldblodshester her, og vi anbefaler da følgelig bred gardering. Vi har litt feeling på at 8 Frøy Balder kan vise seg frem i en forbedret utgave etter en mindre pause, og da synes vi at 4-åringen er spennende med sine snaue 18 %

Kapasiteten er udiskutabel, og i denne typen løp tror vi ikke et spor litt langt ute bak startbilens vinger betyr så mye. Champion Høitomt kjente litt på H.G. Balder-sønnen i den siste starten, og rogalendingen kom nok med noen råd og vink etter den starten, som kan vise seg å ha løftet Engebretsen-traveren til et høyere nivå.

Uforandret fin form holder 4 Værvill, og etter at Braute-datteren avsluttet flott til tredje på fine 29.7 over aktuell distanse i den starten, synes vi at Berås-traveren skal være tidlig aktuell i et løp som dette.

Vant på fine 28.7 over en sprint i den siste starten gjorde 9 Krylling Viktoria, men stridmoralen på 6-årshoppa her hjemme har så langt ikke vist seg å være den beste. Vært veldig feig til slutt i løpene, og vi vil gjerne se at Storm Jo-datteren presterer på topp uten korrigeringsmiddelet pisken før vi skriker for høyt (og da snakker vi om en overspilt favoritt med sine 68 %).

Det er intet å utsette på kapasiteten til 3 Engas Kvikk, men 5-åringen må legge igjen galoppskoene i stallen for at det skal kunne bli seier. Et par fine sprintløp har 6 Mysil gått nå på slutten, og mot ikke alt for skarp motstand i kveld bør Spang Best-datteren være seiersaktuell.

Vi synes ikke det så ut til å være tomt på tanken, når 12 Spang Rosa galopperte i ledelse ut i oppløpet på Bjerke i den siste starten. Selv om sporet er alt annet enn bra ved denne anledningen, tør vi ikke å avskrive den fartsfyllte 9-årshoppa av den grunn (og det er spennende med Hans Chr. Holm opp i sulkyen ved denne anledningen).

Vår rangering: A: 8 B: 4-9-3-6-12 C: 2-1-5-10-7-11

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2100 meter autostart
Dette kaldblodsløpet teller ikke mange deltagerne, men vi synes ikke at det er noe lettløst løp av den grunn. Vi garderer således bredt (og vi stryker da ingen på vårt store system). Drar fordel av autostart tror vi 3 Jærvsøluna gjør, og etter at 5-årshoppa har gått to flotte løp nå på slutten (hoppet vekk en fremskutt plassering i den siste starten mot klart bedre hester enn dagens konkurrenter), tilmåler vi tredjevalget i spillet solide vinnersjanser.

Stabilt god form holder 7 Janne, men galoppen ligger litt på lur der i gården. I en feilfri utgave kan dog 5-årshoppa få sin første seier i karrieren her, og favoritten må selvsagt krysses på alle bonger. Gikk et fint løp til fjerde på solide 32.4 full vei i den siste starten, og en slik tid er det ikke mange av dagens konkurrenter som matcher.

Det er ikke så verst kapasitet på 1 Annegull, og etter en mindre pause synes vi at Flåten-travere er litt spennende (rapporteres å trene fint). Det ser ikke ut til at 2 Tun Lykka er helt enkel å vinne med, men formen er i hvert fall fin. Av de bedre skal også 5 Heidi Frøya være, mens litt viljeløse 8 Balderina får stå som en liten outsider (kan være forbedret med løp i kroppen).

Vår rangering: A: 3 B: 7-1-2-5-8 C: 6-4

V5B-4, 2100 meter autostart
Vi har nok et åpent kaldblodsløp å se frem til her, og vi ser kun tre hester uten vinnersjanser. Det er ikke til å stikke under en stol at 11 Myhreng Eldi ikke er helt enkel å vinne med (men det er heller ikke de øvrige deltagerne i dette løpet), men formen på 5-årshoppa har neppe vært bedre enn den er akkurat nå. Flott innsats til tredje på fine 26.6 over en sprint i den siste starten, og vi tror på en topp vinnersjanse for femtevalget i spillet.

Veldig positiv til sølv på 29.6 i et langløp bak gode Nume Balder var 2 Trampoline i den siste starten, men noe stabilt kort er ikke Saje-datteren snakk om (dog snakk om en het vinnerkandidat i en feilfri utgave). Stikker til tet tror vi 4 Tiona (uforandret fin form) gjør, og dersom kusk Thor Borg får ”trylle” litt der fremme i front (noe han ofte får gjøre i den posisjonen), ser vi ikke helt borti fra at 8-prosenteren i spillet holde unna helt hjem.

Det må klaffe med en perfekt luke sist 100 for at feige 1 Jarli Mai skal kunne gå til topps, mens duoen 3 Bjørnli Ramona (på vei opp i form) og 9 Våler Frøkna (står til for å få et fint løp, og 8-årshoppa er vass på en kortspeed) også bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering: A: 11 B: 2-4-1-3-9 C: 7-5-12 D: 6-8-10

V5B-5, 2100 meter autostart
Vi finner en klar bankerkandidat i dette varmblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi garderer ikke 2 O`Lillen på våre to minste spilleforslag. Champion Eirik Høitomt har et meget godt tak på 5-årshoppa (seier og sølv på to oppsitt), og etter at Great Challenger-datteren satt om fast til slutt ved femteplassen på 20.4 i et langløp i den siste starten, bør favoritten ha mye krutt i beina til kveldens dyst. Sporet er perfekt ved denne anledningen, og når startrushet har lagt seg, setter nok championen fart mot føringen i løpet.

Kapasitet som rekker langt innehar 10 Wixi Laylock, og i den siste starten gikk 4-årshoppa endelig feilfritt. Triumfen på 16.6 full vei volte ble av den kontrollerte sorten til slutt ved den anledningen, og selv om motstanden ikke var av den skarpeste sorten den gangen, var det en fin sisterunde fra utvendig posisjon i 14-fart S.J.`s Photo-datteren leverte i det løpet. I en feilfri utgave er Johnsen-traveren snakk om hesten å stå i mot til slutt, og vi får plass til den kapable frøkna på vårt store system.

Vår rangering: A: 2 B: 10-1-7-6-12 C: 3-4-5 D: 9-11

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Jarlsberg har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1536 kroner (abc-system over tre bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 144, 432 og 1492 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg gratis på www.rikstoto.no i kveld.