Senker storfavoritten?

Foto: hesteguiden.com

Vi tror vår banker for dagen er en klasse bedre enn en av dagens største favoritter i Skien i kveld, og vi tror på dacapo fra sist de møttes. Sjekk våre V5-tips her.

Sportspills meny mandag:
V5 Leangen: Vår banker blåser alle til slutt

Oddstips: City setter skapet på plass direkte

Mandag er det trav både på Klosterskogen og Leangen, og dermed er det enkel V5 som skal spilles til begge banene, og spillemessig er det svært interessant på begge banene.

Det kan være fine penger på gang i en vrien rebus på Klosterskogen denne mandagen, og i jakten på fem rette satser vi på at 10 O.O. Seven V.P i V5-1 gjør som sist han støtte på den store favoritten 2 Bertie Invalley. Da ble det nemlig en enkel seier for førstnevnte (i den fjerde siste starten), og når vi tror at sistnevnte kan få litt problemer på den trange ovalen i Skien i kveld (veldig storvokst krabat dette), mener vi at det skal være klar fordel for den flotte S.J.`s Photo-sønnen til Sigbjørn Kolnes (skal være snakk om klassehesten i løpet dette).

Klikk her for å se våre V5-forslag til Klosterskogen

5-åringen fungerte ikke helt som best mot Yarrah Boko & Co i den siste starten (behandlet og skal være fit for fight igjen nå etter en mindre pause), mens han forut for den starten lignet en klink vinner med åpning ut i oppløpet i stayerløpet på Forus Open-dagen (fikk ikke sjansen før det var for sent). Femte på 14.7 over 3010 meter den gangen smaker det fugl av, og når hesten holdt absolutt toppform på denne tiden og utover i fjor (gikk hhv 14.0 og 14.4 full vei til sølv i to løp på høsten), ja så spiller vi med god tro.

Vår rangering: A: 10 B: 2-3-7-5-6 C: 9-1-4-8-11

Annonse: Øivind Grøstad med nye monstertips til V75-løpene på Drammen lørdag og over 70 000 kroner innspilt

V5-2, 2100 meter autostart
Et flott kladblodsløp venter oss i den andre avdelingen hvor flere av deltagerne holder høy V75-klasse, og selv om favoritten 12 Tord Viking ikke har den beste utgangsposisjonen, skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. 7-åringen har gått strålende løp i hele år, og uten alt for mye hindringer på veien i kveld, sitter fort årets fjerde triumf. Tunge avslutninger på løpene er hans varemerke, og det er neppe noe minus at champion Eirik Høitomt setter seg opp i sulkyen ved denne anledningen.

Selv med terrengtap innledningsvis i den nest siste starten slo favoritten i løpet 5 Kile Håp, men denne gangen kan Lome Elden-sønnen til Tom E. Solberg fort sitte tidlig i tet. Fra den posisjonen vokser 6-åringen en klasse, og da ser vi ikke helt bort i fra at 16-prosenteren i spillet kan sette favoritten til veggs. Vant et V75-løp i Bergen fra spiss på fine 27.5 11. juni, og etter grunnlaget å dømme har treneren ventet inn dagens oppgave. Står nemlig helt nydelig inne på pengene i dette løpet, og da krysser vi på våre to største spilleforslag.

På vårt store system får vi også plass til 10 Slåttodin, mens vi satser på at kapable 11 A.B. Lom`n trenger løp i kroppen etter veldig lang pause. Førstnevnte kastet inn håndkledet fra ”dødens” i den siste starten, men med et litt snillere opplegg underveis ved denne anledningen, tror vi Moe Odin-sønnen kjemper i fremste rekke. Fine rygger fra start bør borge for en fremskutt posisjon direkte, og sist 6-åringen gjestet dagens arena endte det i en overlegen seier i et sprintløp på 28.2

Vår rangering: A: 12 B: 5-10 C: 11-1-2 C: 3-4-6-9 D: 7-8

V5-3, 1700 meter autostart
I alle de tre siste V5-løpene tror vi fort det kan komme noen vinnere litt på kanten (og vi garderer da følgelig bredt), og i den tredje avdelingen synes vi at 4 Oddset Hæstak har blitt vel tung favoritt med sine 76 % Riktignok ikke tapt løp på tre forsøk på dagens arena, men noen stor fighter til slutt har 4-åringen aldri vært. Blåser ventelig til tet, men vi føler oss ikke trygge på Kolnes-traveren (variert veldig i prestasjonene denne hesten).

Tøff å stå i mot til slutt blir ventelig 3 Dumdumboy i en feilfri utgave, og dersom 4-åringen takler de krappe svingene på dagens arena (hvilket vi ikke er helt sikre på at han gjør), sitter for den andre strake triumfen. Den kapable krabaten ser nå ut til å ha stabilisert seg litt, og da kommer også resultatene. Det ble en kontrollert seier på fine 14.8 over aktuell distanse i den siste starten, og dagens konkurrenter er ikke noe verre enn de var i den siste starten.

Undertegnede hadde kanontro på 12 Nose Out i et V75-løp i Bergen i den siste starten, men etter et fint opplegg underveis den gangen skuffet 5-åringen veldig. Dukker nå opp i regi Kari A. Knutsen etter lang pause, men fra en iskald utgangsposisjon ved denne anledningen skal det godt gjøres å kunne gå helt til topps (halve feltet må da galoppere seg bort rundt den første svingen, men det kan jo skje i disse sprintløpene i Skien).

Det er således mange usikkerhetsmomenter knyttet opp mot de tre aller mest spilte hestene i dette løpet, og da er vi så frekke at vi setter 10 Matchless fremst. Nede som en foreløpig 7-prosenter i spillet, men det må være feil etter undertegnedes skjønn. Sprintet fine 14.2 ved fjerdeplassen i den siste starten (avsluttet flott etter sen åpning, og hun så veldig fin ut), og 4-årshoppa blir med respekt å melde litt kuskeforsterket med Tom E. Solberg ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 10 B: 4-3-12-5-7 C: 1-2-6-11 D: 8-9

Annonse: Øivind Grøstad setter alle alarmklokkene på i V5-3 på Klosterskogen. Og byr på en saftig karamell

V5-4, 2100 meter autostart
Det er ikke all verdens klasse på deltagerne i dette varmblodsløpet (og vi kan fort få en smell), men best på kapasitet tror vi at 8 Korean Dior er. Strøket inn et spor nå, og det hjelper litt på. Bunnsolid til seier på 17.9 over stayerdistansen i den tredje siste starten fra tet (ikke helt som best etter det), men etter litt pause tror vi på en topp vinnersjanse (eieren pleier å ha hestene sine vel forbredt når de sendes til start).

Vi har gått og ventet på at 3 Game Over Land skal slå ut i full blomst, men vi synes fortsatt at 4-åringen kun går litt på det jevne (og henger mest med). Vi stiller således et stort spørsmålstegn ved vinnerinstinktet (fortsatt til gode å vinne løp), men en finere oppgave enn kveldens er nesten ikke mulig å oppdrive for Cigar Bar-sønnen.

Forbedret med løp i kroppen etter lang pause kan 4 Erina`s Boy vise seg å være (godkjent til femte på 16.8 over en sprint i den siste starten), og selskapet ved denne anledningen er ikke verre enn at 4-åringen kan bokføre livets første triumf.

Undertegnede har aldri hatt sansen for 9 Sassy Kosmos (snakk om en litt feig hoppe dette, men formen er fin nå), men fra et perfekt smygspor denne gangen tør vi ikke å avskrive Halle-traveren (full distanse trekker dog ned). Geir Kihle seler ut 10 Mayan Mystica, og 3-årshoppa får stå som en liten outsider i ny regi (viste dog lite av verdi i Sverige tidligere i år).

Vår rangering: A: 8 B: 3-4-9-10 C: 12-6-7-1-2

V5-5, 1700 meter autostart
Et ruglete kaldblodsløp avslutter denne rebusen, og på vårt store system stryker vi da ingen. Vi er litt usikre på om en kjapp sprint er melodien for 3 Hvalstad Jerven, men 4-åringen er trolig klart best på kapasitet. Etter å ha vunnet på 30.7 full vei i den tredje siste starten har det blitt galopper nå på slutten (gikk 29.0 1500 meter utvendig for leder før den endte i galopp inn mot den siste svingen i den nest siste starten), men i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse i kveld. Står veldig fint inne i dette løpet, og selv fra utvendig posisjon tror vi at kusk Glenn K. Stenberg skal ha god kontroll på dagens konkurrenter.

Piler til tet gjør ventelig 5 Haugestad Sol, og med det siste løpet i kroppen etter veldig lang pause forventer vi å få se en ytterligere forbedret utgave av 8-årshoppa til kveldens dyst. Toer på fine 28.7 over aktuell distanse i den siste starten, og selv om ikke kusk Vidar Hop helt får bestemt seg om sprint er en fordel eller ei i utallelsene i fagbladene i forkant av dette løpet, mener undertegnede ganske så bestemt at dette er snakk om en ren sprinter.

Uforandret fin form holder 7 Værvill (gikk to fine sprintløp på 29-tallet for en stund siden, og slike tider rekker langt i dette løpet), og Braute-datteren kan her score på at hun virker til å være relativt travsikker om dagen. Positiv før galoppen i den siste starten var 6 Røstekongen (varmet veldig fint forut for triumfen på 31.9 full vei i den nest siste starten), og i en feilfri utgave tror vi at 5-åringen er seiersaktuell også denne gangen.

Tre outsidere finner vi i form av 4 Ulvrikke (fart som rekker langt, men stabiliteten er ikke spesielt fremtredende), 11 Edda Kos (fin form, og Troll Kos-datteren blir litt kuskeforsterket med Hans P. Tholfsen denne gangen) og 12 Trø Loma (vondt for å vinne løp, men det er ned en liten klasse ved denne anledningen)

Vår rangering: A: 3 B: 5-7-6-11-12-4 C: 1-2-10-8

Spilleforslag
Til V5-løpene på Klosterskogen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 420 og 1230 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Klosterskogen
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Kjøp en bong og se løpene fra Klosterskogen gratis på www.rikstoto.no i kveld.