Silje får ikke være med

Lannem Silje og Tor Wollebæk jakten den 27. strake seieren i V5-2 på Drammen lørdag.
Lannem Silje og Tor Wollebæk jakten den 27. strake seieren i V5-2 på Drammen lørdag. Foto: hesteguiden.com

Seiersmaskinen og vidunderhoppa Lannem Silje er så god at Rikstoto må sette henne utenfor V75-spillet. Lørdag tar hun 27. strake seier i V5-2 i Drammen.

Sportspills meny lørdag:
V75 Drammen lørdag: Herlig omgang med to bankere
Oddstips vintersport: Ole Einar spilles i sprek dobbel

Oppdatert fredag kveld: Rolf Lerum leverte strålende V5-tips på Jarlsberg fredag. Hans mellomste V5-forslag ( innl.pris kr 450) satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 8 712 kroner. Det innebar at Nettavisen spilte inn over 60 000 kroner bare i V5-spillet på Jarlsberg fredag og da får vi tro at tipsformen sitter i til lørdagens V75-runde i Drammen.

I denne artikkelen skal vi fokusere på lørdagens V5-omgang i Drammen. Seiersmaskinen 6 Lannem Silje har vunnet 26 av 27 løp i sin hittil fantastiske karriere. Hun er så god at Norsk Rikstoto også denne lørdagen, velger å plassere henne utenfor V75-spillet. I V5-2 som er et løp for fireårige kaldblodshopper, møtet hun motstandere som hun kan slå med 40/50 meter ( med all respekt for flinke 8 Vesle Frøken Støen) Ikke mer snakk om den saken. 6 Lannem Silje er naturligvis den soleklare V5-bankeren lørdag.
Rangering V5-2: A: 6 B: 8 D: 4-1-7-3-2-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Fireårige 2 Speedmeister gjorde et flott comeback etter et års pause på Klosterskogen sist lørdag. Fra et flott startspor setter vi hesten først i V5-1.

8 Escape Boko skuffet litt sist og har trukket et vanskelig startspor nå. Er kanskje best på kapasitet og skal selvsagt tidlig med. 7 Tooltime har også trukket et vrient spor, men er blant de bedre her. 3 Buvetier Va Bene er jevn og flink, men mangler kanskje det lille ekstra. Startsporet veier opp.

12 Pingo Spring vant overraskende sist, og motstanden var i tillegg billig. Men viste form og selskapet er ikke veldig tøft her heller. 4 Poker Face D.E. er god fra start, og selv om hoppa er er blant de tøffeste, kan hun vinne dette. 5 Jobama var flink på Biri sist og har en kusk som er i kanonform. Sju hester får plass på vårt største V5-forslag.
Rangering V5-1: A: 2 B: 8-7-3-12-4-5 C: 10-9-1-6

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.

V5-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Lørdag 15/11 bankerspilte Rolf Lerum 1 It's All In The Game i V65-6 på Forus. Da var hesten et andrevalg i spillet. Ble dessverre litt for stri i tet den dagen og ble tatt ned av favoritten Herecomesthesun i de siste stegene. Det kostet Nettavisen V65-gevinster for over 600 000 kroner. Lørdag er det 2100 meter, men det er Drammen og kusk Dag Sveinung-Dalen er blant de beste stallkuskene. Vi tror på bra sjanse for tet og setter hesten først.

Det er liten tvil om at 2 Quickstile er best på kapasitet, men Drammens baneprofil er neppe til hestens fordel og hesten blir voldsomt stor favoritt i V75-1. Var praktfull da han vant et V75-løp på Biri i sin siste start og er selvsagt en klar seierskandidat. Verd å merke seg er også at Kristine Kvasnes kun har vunnet et travløp siden 20.september. 

3 El Jaros kan overfly It's All In The Game fra start. De som husker godt vil kanskje erindre at vi satt hesten først sist hesten gjestet Drammen. Det var et V75-løp 30/8 og hvem vant det løpet? Det gjorde nettopp El Jaros. På de to minste V5-forslaget betaler vi også for 10 Nora's Dream (gikk en heftig siste 700 sist og varslet form) og 4 Tobrosboy Augustinu (klart bedre enn raden og bra kusk her). På det største V5-forslaget tar vi med alle tolv startende.
Rangering V75-1/V5-3: A: 1 B: 2-3-10-4 C: 6-5-8-12-11-7-9-11

V5-4 - Varmblodshester. 1700 meter autostart.
For n'te gang er altså superhoppa Lannem Silje satt utenfor V75-spillet og dette løpet er i utgangspunktet ikke utskrevet som et V75-løp. Det betyr middels kvalitet på deltagerne og det betyr varsko her.

Favoritt i spillet og også hos oss blir 1 Speedy Gon Sali. Femårsvallaken som trenes av Sigbjørn Kolnes holder i likhet med de fleste stallhestene til Kolnes usikker form, men fra spor en er det bra muligheter for tet og da skal det også være bra vinnersjanse.

9 Axel Buitenzorg gjorde et strålende seiersløp nest sist, men var ikke like bra sist. Nå er det ned en klasse motstandsmessig og tross bakspor på sprint, må dette være en solid vinnersjanse. 2 Mr. Ratzeputz har faktisk vunnet V75-løp i år pg varslet endelig form igjen. Klart kryss. 5 Mr. Renati B.R. er svært ujevn i prestasjonene, men kan sprinte fort og sporet er bra.

10 Riverside Touchman har ikke vist noe på lenge, men var klart forbedret sist og skal normalt duge godt i slike omgivelser. Vi stanser på disse fem på samtlige spilleforslag, og mener det skal rekke langt. På de to største V5-forslagene tar vi også med formsterke 4 Renoir.
Rangering V75-2/V5-4: A: 1 B: 9-2-5-10 C: 4-11-6-12-8-7-3

V5-3 - Kaldblodseliten. 1700 meter autostart.
I V75-spillet bankerspiller vi 2 Tin Tveiten i dette eliteløpet. Åtteåringen har neppe vært bedre enn han er nå, og i siste starten på Bjerke så stormvarslet da også Rolf Lerum for hesten. Med rette. Tin Tveiten tok seg lett forbi ledende Tekno Odin i det løpet. Spor to lørdag betyr garantert tet, og sprint er alt annet enn et minus. Nå er muligens Tin Tveiten enda et hakk skarpere med ryggløp, men tet og sprint i Drammen er så nær perfekte forutsetninger det kan bli. Tekno Odin har faktisk ikke vunnet et eneste sprintløp i år. All den tid vi har en klink V5-banker i Lannem Silje i V5-2, tar vi med 3 Tekno Odin på de to største V5-forslagene.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 3 C: 12-1-8-5 D: 7-10-11-9-6-4