Sitter ikke fast nå

Foto: Hesteguiden.com

Mr. X.F. Royal satt bom fast i Oslo Grand Prix. I kveld er veien til tet åpen og da blir det seier.

Onsdagen er det som vanlig V65-spillet på landets hovedbane som står i fokus, men før det hele braker løs i hovedstaden fristes spillerne til å prøve seg på spill i både Sverige til lunsj og i Danmark på ettermiddagen. DD-løpene på Solvalla på kvelden er også åpne for spill i fra Norge hos Norsk Rikstoto, og da bør det være nok av ting å ta tak i for det spillende publikum.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

Jägersro galopp byr på V4/V5-løp på den andre siden av kjølen, og til løpene på Charlottenlund hos våre danske venner er det V5-spill som gjelder. Vår tipsekspert på galopp Birger Christensen er på pletten med tips til løpene på Jägersro, mens Carsten Rabjerg som er ansvarlig for våre tips til Danmark har lagt ut sine spill til løpene på Charlottenlund på Eksperten i andelslag.

Undertegnede hadde flott klaff på tipsene forrige onsdag med seks rette på V65-forslaget på 432 kroner til en utbetaling på rundt 8 000 kroner, og totalt hentet våre lesere ut svimlende 750 000 kroner i gevinster den dagen på eget spill på hjemmesiden og via Eksperten. Vi kan jo håpe på at noe tilsvarende kan skje i kveld, selv om det er flere storfavoritter på farten.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

PS. Lørdag og søndag er det klart for Nordens i særklasse største travweekend når Solvalla byr på Elitloppet og en drøss av andre storløp. Solvalla arrangerer V75 både lørdag og søndag. Espen Edvardsen er allerede i gang med å analysere løpene og reiser til Stockholm fredag morgen. Til superhelgen på Solvalla introduserer vi også vår nye svenske tipsekspert, Roger Sundvisson, som du kan lese en utførlig presentasjon av senere i denne uken. Allerede nå kan du kjøpe andeler i Eksperten til både lørdagens og søndagens V75 der det kryr av kanongode spilleobjekter.

Kjøp en andel i Eksperten i et av våre andelslag til Solvallas V75 lørdag eller søndag ved å klikke på denne lenken

Innleveringsfrister Bjerke
V65 kl. 19.00
V5 kl. 20.06
DD kl. 20.28

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

Taper neppe
Vi var i hvert fall aldri i tvil om kveldens V65-bankere, og første ute er 14 Ulsrud Tea i et hoppeløp for kaldblodshester i den tredje avdelingen. Hun har vært totalt overlegen sine medsøstre i tilsvarende løp i lang tid, og vi ser ingen grunn til at ikke 6-årshoppa skal gå til topps denne gangen heller.

Hun har vunnet to relativt billige løp på 24-tallet full vei nå på slutten, men det er ikke noe tøffere i mot i kveld. Det var slik at 4 Vår Faxa (blir tette starter nå) satte gode Torpa J. til veggs ved triumfen på fine 25.8 full vei på Sørlandet på søndag, og da kunne ikke Torpa J. hente 40 meter tillegg på denne.

Ulsrud Tea har tilsvarende forutsetinger i kveld, men hun er 30 meter bedre enn Torpa J. Da tror vi det må langt tøffere betingelser til for å velte den store favoritten, og vi tror hun enkelt runder denne gjengen til slutt. To strykninger i løpet hjelper godt på, og det må et uhell til for at Tea skal gå på en smell.

Vår rangering V65-3: A: 14 B: 4-2-7-12-9 C: 13-10-1-8-5-6-3

Det nytter ikke å gå i mot
Nei, selv om det kan virke kjedelig, er det ikke lett å gardere 8 Mr. X. F. Royal i eliteløpet for varmblodshestene i den femte avdelingen, og vi tror ikke storfavoritten taper dette løpet. Han var en solid vinner på 12.7 full vei i den nest siste starten, og på bakgrunn av den innsatsen fikk han en plass i årets Oslo GP.

Der havnet han i tredje innvendig, og det er normalt en posisjon som det løser seg til slutt i fra i OGP. Det gjorde det ikke denne gangen, og Anderssen-traveren så ut til å gå i mål med masse tørt krutt på lager. I kveld har han fått et dårlig spor, men det vil overraske oss veldig mye dersom han ikke blir bukket til tet.

De aller fleste av dagens konkurrenter kan ikke gjør alt for mye selv underveis, og da er de trolig veldig fornøyd med å få ryggen på den store favoritten. Vel i tet skal det meste være gjort (vinner også fra "dødens"), og vi er rimelig sikre på at Mr. Commisioner-sønnen bokfører årets tredje triumf i kveld.

Vår rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 8 B: 2-3 C: 5-1-6-7-10-9-4

V65-1, 2640 meter voltestart
To hester gjør høyst trolig opp om seieren i dette stayerløpet for kaldblodshester i V65-1, og da snakker vi om duoen 2 Spang Korbest og 9 Mjølner Komet. Førstnevnte er ubeseiret på seks forsøk så langt i karrieren, og han har imponert voldsomt. Helt overlegen hver gang, og det var fånyttes å gå i mot sist.

Kusk Vidar Hop løser det meste om dagen, og ved triumfen på 27.6 over en sprint i den siste starten satt Johansen-traveren i teten ut av den første svingen i fra sitt bakspor. Han blir trolig tøff å slå igjen, men vi synes 9 Mjølner Komet skal kunne ha en mulighet til å kunne by opp til dans ved denne anledningen.

Sistnevnte er som storfavoritten i rivende utvikling, og nå virker Mjølnerød-traveren til å ha stabilisert seg veldig. I den siste starten ble det en kontrollert seier på 28.4 full vei i fra "dødens", og 5-åringen går ikke av veien for den lange distansen i kveld (avsluttet strålende i et tilsvarende løp tredje sist).

Vår rangering V65-1: A: 2-9 B: 4-15-5-11-14 C: 3-12-8-6-13-7

V65-2, 2140 meter voltestart
Vi støter på et litt åpent varmblodsløp i V65-2, og vi garderer da følgelig bredt. Avsluttet strålende i de to siste startene til hhv sølv og tredje har 6 J.C. Amber gjort, og hun fortjener snart å få en seier igjen. Hun gikk fine 16.5 full vei sist, og hun utvikler seg stadig. Sporet er ikke gull, men vi tror hun takler det.

Piler til gjør nok 4 Global Martell med startspesialist og formkusk Vidar Hop i sulkyen, og 6-årshoppa som viser en stigende formkurve (sølv på 17.7 full vei sist), kan meget vel lede rundt om. En spennene start etter lang pause gjør 3 Safe Bourbon, og 4-årshoppa bør vurderes relativt tidlig (kapasiteten er fin).

Det samme kan sies om 14 Global Open (innledet lovende i fjor før det buttet litt i mot), mens 10 Samsaia som trolig er kraftig på gang med et par løp i kroppen etter lang pause må også vurderes tidlig. Outsiderpreg er det på trioen 9 Priceforme G.T., 11 Rebella Juliane og 13 C.C. Queen Weber i dette åpne løpet.

Vår rangering V65-2: 6 B: 4-3-14-10-13-11-9 C: 12-5-1-7

V65-4/V5-1, 1609 meter autostart
Vi synes dette sprintløpet for kaldblodshester i V65-4 ser litt småskummelt ut på forhånd, og vi tyr da til veldig bred gardering. Til tet piler nok 2 Tordin, og på en god dag leder fort 6-åringen rundt om. Han vant i fra spiss på 28.2 full vei i den nest siste starten, mens det ble for tøft mot Tekno Odin& Co sist.

Han opptrer dog variabelt, og er da slett ikke til å stole på. Det har blitt bakspor for 11 Juniorprinsen denne gangen (vant i fra tet på 26.1 over aktuell distanse sist), men med litt flyt på veien kjemper 5-åringen om seieren. Variabel er 6 Ulfaks, men han rekker langt på sitt beste (Vidar Hop opp i sulkyen i kveld).

Vi føler at 9 Nordli Spik er litt på gang igjen etter en downperiode, og sporet er fint for ham i kveld. Forbedret med løp i kroppen etter veldig lang pause er trolig 7 Flammen Tigris (vunnet på fine 24.6 over en sprint som best), mens 3 Pilborka, 4 Turboson, 8 Tyri Best og 10 Boklifaks også krysses på alle bonger av oss.

Vår rangering V65-4/V5-1: A: 2 B: 11-6-9-7-10-8-4-3 C: 1-5

V65-6/V5-3/DD-2, 1640 meter voltestart
Et sprintløp for varmblodige hopper støter vi på i V65-6, og vinnerkandidatene er mange. Imponert i to strake seiersløp i regi Frode Hamre har 11 Fleetfoot Hanover gjort, og i en feilfri utgave spør hun neppe noen om seieren. Sjansene for feilfri avgang øker med løpesnor, og vi bankerspiller på lillebongen.

Det har vært slik at 7 Nora`s Dream har blitt gitt passive opplegg i årets to første starter (satt fast som tredje på 16.0 over en sprint sist), men muligens blir det gitt gass i kveld. Positiv til sølv på 16.4 full vei var 12 Excella i debuten for Frode Hamre, og løp i kroppen etter en mindre pause har normalt gjort godt.

Hun vant et tilsvarende V75-løp på 14.0 i fjor høst, og da krysser vi tidlig. Det er tilbake på sprint for 6 Bon Amie S.T. i kveld, og i fra et perfekt springspor, må hun regnes tidlig. Stålform er det på 10 Lobella B.B. (sølv på 13.3 på en sprint nest sist), mens 2 Belle Modelle gjør en spennende start i regi Kjetil Helgestad.

Vår rangering V65-6/V5-3/DD-2: A: 11 B: 7-12-6-10-2 C: 8-3-13-14-1-15-5-4-9

V5-4, 2100 meter autostart
De stallansatte skal i aksjon i dette varmblodsløpet i V5-4, og vi tror fire hester gjør opp om den gjeveste sjekken. Varslet form før en mindre pause gjorde 6 C.C. Neo, og han kan ta en etterlengtet seier her. Han gikk et godt løp til femte på fine 14.5 full vei bak Photo Va Bene& Co sist, og da er det enklere i mot i kveld.

Firte litt til slutt fra spiss gjorde 8 First And Only ved tredjeplassen på 16.8 over 2600 meter i den siste starten, men 5-åringen skal være av de bedre i dette løpet. Vi tror Krogh-traveren er klart mer effektiv med et løp i rygger, og det blir det i kveld. Full form er det på 3 Born Hot, og han kan fort lede rundt om.

Det gjorde han ved triumfen på 15.9 over en sprint i Skien i den siste starten, og han er utstyrt med en god kusk i form av Dag S. Dalen igjen (kjørte også sist). Det er intet å utsette på kapasiteten til 7 Annie Girl, men hun er ikke stabil. Formen etter en mindre pause er uviss, men hun er klart god nok på sitt beste.

Vår rangering V5-4: A: 6 B: 8-3-7 C: 4-12-10-9-1-11-5

V5-5, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp i lavt grunnlag avslutter denne V5-rebusen, og på form og kapasitet skiller to hester seg litt ut. I rivende utvikling er 1 Bjønnum Ty, og han kan fort lede rundt om. Han gikk et strålende løp til tredje på 28.7 full vei etter en tøff førsterunde sist, og på den prestasjonen skal han være favoritt.

Vi er litt usikre på om det var seieren som glapp for 2 Mjølner Lotta på galoppen ut i oppløpet sist, men hun hadde i hvert fall vært dårligst toer i det løpet. Hoppa så fin ut den dagen i et løp Ty Li var en vinner, og sist hun gjestet dagens arena ble det en overlegen seier på 32.3 full vei (topp vinnersjanse feilfritt).

Det har blitt mye galopper for 10 Vestpol Dronninga i år, men kapasiteten på 5-årshoppa er fin. Spor i andre rekke er trolig bare en fordel med tanke på feilfri avgang, og dersom hun ter seg, tror vi hun kjemper om seieren. En spennende start etter lang pause gjør 3 Elegant, og vi synes han bør vurderes tidlig.

Vår rangering V5-5: A: 1 B: 2-10-3 C: 5-4-6-11-8-9-7-12

Lykke til med alt spill!