Sjansebanker på Bjerke

Foto: hesteguiden.com

Vi tror en svensk gjest leder fra start til mål under tirsdagens lunsjtrav på Bjerke. Sjekk våre Bjerke-tips.

Undertegnede må bare beklage for våre lesere. Med førstevalg på Raki Cub i V5-1 (sjuendevalg i spillet), Drivknekten i V5-2 (mot storfavoritten Tekno Viktor) og banker på Games We Play i V5-5, burde vi sette fem rette på Klosterskogen i går kveld og hente 23 711 kroner når vi setter tre førstevalg. Dessverre hadde undertegnede ingen tro på Ghost Rider i V5-4A (hesten har ikke vist noenting i Bergen), men igjen ser vi hvor avgjørende siste indre er. Uansett så håper vi at våre strålende førstevalg i V5-1A og V5-2A var til hjelp for våre lesere.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Tirsdag er det Bjerke som står som vertskap for lunsjtrav i en middels vanskelig omgang. Bankervalget var ikke lett, men etter å ha studert i løpsarkivet, mener vi 2 Torps Chivas skal ha en utmerket vinnersjanse i V5-4 sammen med formkusk Geir Vegard Gundersen. Den femårige svenske vallaken går stort sett på grensebanene i Sverige (Årjäng, Åmål og Arvika) og har levert fine løp hver gang (kun startet fem ganger i år). Holdt koken flott til andre fra tet fjerde sist etter tøff kjøring underveis. Tredje sist var hesten solid vinner fra tet. Nest sist holdt femåringen koken strålende fra dødens på Åmål, mens en vel tøff åpning satt i beina sist.

Fra spor to bak bilen med GV som kusk, ser dette ut som nesten tetgaranti og motstanden er ikke mye sprek. Får Gundersen i noenlunde jevnt tempo, syns vi dette ser ut som en svært god sjanse for tet fra start til mål og velger å bankerspille. Det er etterhvert mange eksempler på at disse svenskegjestene mer enn duger på Bjerke (spesielt i lunsjløpene). Bak vår banker er 7 Princess Peach (har tapt sportrekningen i ettermiddag) og 6 Exclusive Tile (stadig i fremgang nå) de mest aktuelle.
Rangering V5-4: A: 2 B: 7-6-10 C: 1-3-5-4-8-9-11

V5-1 - Kaldblodshester 2100 meter autostart
Vi setter Geir Vegard Gundersen først også i den første avdelingen med den svært sannsynlige tethesten, 2 Nuvre Dokka. Hoppa har hatt et flott formoppsving i sommer og vant både tredje sist og nest sist. Sist så hoppa litt seiersfarlig ut rundt den siste svingen, men en tøff sisterunde via sporene satt i beina mot mål og hoppa endte utenfor premierekken. Motstanden var tøff den dagen, i ettermiddag er motstanden betydelig enklere og får hoppa dirigere litt i front kan det holde helt hjem.

1 Hasse er trolig et hakk bedre på kapasitet, men førstespor bak bilen gjør dette sjanseartet. Hasse er ingen startkatapult og risikerer å bli kraftig overflydd. Bokli Balder-sønnen er imidlertid tøff mot mål og skulle det bli klaff på veien, kan Hasse ta årets femte seier i det tiende forsøket. Fartsfylte 6 Valle Tora gjorde et flott løp til tredje etter galopp sist og unngår hoppa dødens kan hun vinne her. Veldig god i seiersløpet fjerde sist.

3 Portør Vinnar er på vei opp i form. Den litt entaktede vallaken tåler å gjøre mye selv og kan være seiersaktuell uten galopp. Kapasitet finnes også i 8 Banna Bein og 4 Skogbryn Røsten, men felles for begge to er usikker form.
Rangering V5-1: A: 2 B: 1-6-3 C: 8-4-9-5 D: 7

Annonse: Øivind Grøstad serverer en riktig godbit i V5-3, som ikke er i nærheten av å bli favoritt

V5-2 - Kaldblodshester 1609 meter autostart
Ingen tvil om at 1 Tara er en berettiget favoritt her. Bokli Eld-hoppa til Bjørn Steinseth starter hyppig i Sverige og har vunnet tre av årets fire første starter. Nederlaget kom i siste start i Årjäng der hoppa gjorde en flott siste 500, men ikke klarte å fange tettravende Bokli Pila. Nest sist vant hoppa enkelt på Klosterskogen. Førstesporet er sjanseartet, men normalt løser det seg i slike felt og Tara er nok et bankeralternativ.

5 Los Svint gjorde et flott løp til andre bak storfavoritten Bings Smokken sist. Telemark-hesten er variabel i prestasjonsnivået, men har en veldig fin oppgave her og ikke utenkelig at Los Svint sitter tidlig i tet (dersom Ruttenborg velger ryggløp med Bokli Pila). Fra tet er det en fin vinnersjanse. 6 Tysvær Pål har flott form om dagen, og dersom Tom Erik Solberg finner en gunstig posisjon underveis er det ikke helt iskaldt med tanke på seier. 3 Bokli Pila vant svært overraskende i Sverige sist og pisken var åpenbart til stor hjelp. Har ikke villet kjempe i Norge, og det er litt overraskende om hun skulle legge på til to strake seire.
Rangering V5-2: A: 1 B: 5-6 C: 3-8-7-9-2-10-4

V5-3 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Danske Anders Pedersen har med seg to hester til tirsdagens lunsjtrav på Bjerke. 1 Only Magic fikk Bjerke-publikummet stifte bekjentskap med to ganger i desember i fjor. Vant veldig greit 9. desember, man galopperte seg bort 23. desember. Kommer n tilbake etter lang pause, men på kapasitet er dansken trolig best. Er imidlertid svært usikker på beina og førstesporet kan bli hva som helst.

6 Mickey's Goal ern under fin utvikling. Stod med to strake seire før han han galopperte grovt fra start sist. Opphentingen var bunnsolid og Viking's Way-sønnen tåler å gjøre grovjobben selv. Kan vinne selv fra dødens. 2 Tic Tac Toe viste svært lovende takter som treåring i 2009. Fjorårssesongen ble imidlertid en gedigen nedtur og hesten tjente skarve 2000 kroner på fem starter. Dukker nå opp i regi Kjell Teigen og fra et flott andrespor bak bilen er Thai Tanic-sønnen den opplaget outsideren her. 7 Beijing Silas bankerspilte vi på Drammen femte sist (gikk da helt på det jevne til fjerdeplass). Det er ingen stjerne dette, men hoppa er travsikker og henger med i de fleste tempo og dersom noen av favorittene roter seg bort, er hun aktuell i dette lille feltet (kun åtte hester til start).

8 Yankee's Photo innledet lovende med to strake seire ( i svært billige omgivelser). Sist gjorde hesten et løp på det jevne, men motstanden var bra den dagenb. Fra åttendespor er det litt sjanseartet, men i et lite felt blir det trolig en fin posisjon uansett.
Rangering V5-3: A: 1 B: 6-2-7 C: 8-4-3 D: 5

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5 - Varmblodshester 2100 meter autostart
Anders Pedersen blir vår favoritt også i V5-finalen bak 9 Mister Magic D. Gjestet Norge 12. mai og da gjorde hesten et strålende løp til annen bak gode Showmethecigar, etter et tøft løp underveis. Men både hesten og kusken er variable og det finnes flere bra motstandere her, dog med usikker form.

En av dem er 2 Skjald. Malmin-hesten kommer tilbake etter nesten fem måneders pause og har vunnet sportrekingen kontra sine antatt argeste konkurrenter. Skjald var brukbar til andreplass i sin siste start før løpspausen og kan få et fint løp her. 8 Dayzy Ek dukker opp i regi Eirik Høitomt. Står med fem smultringer (ingen premier9 i programraden, men denne dama har fin kapasitet. Er god fra start og ikke utenkelig at Høitomt prøver seg ned startsiden her. 3 W.N.F.L starter sjelden, men satt bom fast i sin siste start. Flotte betingelser her og hoppa kan ta sitt livs første seier.

10 Rubin Princess liker seg best med løp i rygg og full vei er muligens et minus. Men motstanden er overkommelig og hoppa er travsikker. En viss kapasitet finnes også i 7 Markus Hastrup, men galopprisikoen er overhengende.
Rangering V5-5: A: 9 B: 2-8-3 C: 10-7-5-1-11-4 D: 6-12