Sjef i Paris

Det ble tredobbel norsk seier i det første kaldblodsløpet på Vincennes, hvor Sjefsbrunen og Bjarne Syversen tok en imponerende seier.

Prix des Trotteurs "sang froid", som er det første av to kaldblodsløp som kjøres på Frankrikes travmetropol Vincennes denne uken, ble en gedigen norsk suksess. De norske hestene tok de tre første plassene, og best av disse var Sjefsbrunen, med sin eier og trener Bjarne Syversen i sulkyen.

Fant travet kjapt
Sjefsbrunen var hissig, og galopperte fra start, men fant travet kjapt. Hesten var tidlig fremme i dødens, og trykket seg etterhvert forbi den ledende finnen Tementeri. Vel i tet dro ekvipasjen hardt unna, og fikk straks en luke. Tidlig på oppløpet nærmet Moi Elden og Brenne Kongen seg noe, men Bjarne hadde full kontroll med sin øyensten. Ved målpassering bød han på sin sedvanlige seiersgest til stor jubel fra den norske kolonien.

Moi Elden og Øystein Tjomsland fullførte fint til knepen annen, mens Brenne Kongen var flink tredje. Sistnevnte ble kusket av Frankrikes kuskechampion Jean Michel Bazire.
Den siste norske ekvipasjen, Vinnelykka og Jan Martin Bjerring, fikk en dårlig start og kunne siden ikke gjøre seg gjeldende. Det svenske håpet Spangmigutten med Susanne Østerberg i sulkyen feilet fra start, gjentok og ble disket.
På plassene bak de norske hestene fulgte finnene Frans og Tementeri.

Vinnertiden ble 1.24.4 over 2100 meter, mens førstepremien i løpet var 10.000 euro. I det nordiske spillet ga Sjefsbrunen 1,92 i vinnerodds, mens han ga 1,26 på plass. I den franske totoen fikk de norske spillerne bedre betalt med 2,6 ganger pengene som vinner, og 1,6 i plasspillet.