Sjeldent vanskelig i Bergen

Foto: hesteguiden.com

Vi spiller uten banker i A-spillet og stoler på en hoppe i B-spillet. Sjekk våre travtips.

Det er dobbel V5 på Bergen travpark torsdag kveld, i tillegg til årets andre stevne på Øvrevoll. Og det er sjelden vi har sett en så vrien meny i Bergen i år, selv om det ikke vrimler med vinnerkandidater i så mange av løpene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Bergen

I V5A-spillet finner vi ingen banker og velger derfor å spille såkalt dobbeltbanker i V5-2A. Kun ni hester gjenstår i dette løpet og vi vurderte en stund å spille formtoppede 4 Gilborken banker nå som 3 Ness Tjo Oda er strøket. Gilborken travet et flott monteløp sist og sprintet da sterke 26.3. Har også vist form i travløpene den siste tiden og her bærer det tidlig til tet. At distansen er 2600 meter skal ikke være noe minus.

Men vi må gardere med 8 Mjølner Faks og Kjetil Djøseland som kommer tilbake etter sykdom. På normalform hadde selvsagt Mjølner Faks vært en klar bankerkandidat her, men treneren er usikker på hesten sin ettersom han neppe er helt i toppform. Uansett er motstanden veldig overkommelig og vi betaler også for Mjølner Faks. 9 Jærvsøviking har foreløpig ikke vist allverden i Bergen og var langt etter på Forus sist selv om tiden var ok. Seksti meter tillegg på Gilborken høres tøft ut. 5 Lykkesiv mangler det lille ekstra, men er et soleklart trippelobjekt her.
Rangering V5-2A: A: 4-8 B: 9 C: 5-2-1 D: 7

Klikk her for å se våre V5B-tips til Bergen

I V5B-spillet er det også vrient, men med perfekte forutsetninger så synes vi det er verd å prøve 1 Komnes Lydia i V5-3B. Fjerde sist (28. okotober og også det på Bergen travpark) hadde Komnes Lydia nesten et helt identisk løp. Da var det det også et løp for ungdomskusker og Komnes Lydia stod på strek (kun fem hester fra strek da) og vant lett. Torsdag står Komnes Lydia helt alene på strek og slik vi leser dette løpet, må det være kanonsjanse for Komnes Lydia og Ove Bakkevold Reime.

Hoppa gikk sitt siste løp på lille nyttårsaften i Bergen, men møtte da steintøffe hopper og var også uheldig i sluttfasen og fikk sene luker. En feilfri Tinn Pålle kan selvsagt utfordre, men her er som kjent galopprisikoen skyhøy, mens 2 Finalen er mye bedre på startsiden enn i sluttfasen. Vi spiller Komnes Lydia i V5B-spillet.
Rangering V5-3B: A: 1 B: 6-2-9 C: 10-4-7-8-3-5-11

V5-1A:
2 Moon Dreamer kom til Norge med store forventninger for et par år siden, men har slitt med å innfri. Den siste måneden har imidlertid Dream Vacation-sønnen funnet et ekstra gir og har imponert. Men nå har det blitt tre tøffe løp på svært kort tid, og vi værer en mulig reaksjon torsdag og velger å gardere den store favoritten i den første avdelingen i A-spillet.

4 Italiano har ikke vært helt på topp i sine to siste løp, men et par ukers pause kan ha gjort godt for Wiig-traveren som blir første utfordrer. 3 Shining Lantern står tilsynelatende tøft inne på pengene, men dette er en traver vi liker. God fra start, god på sprint og god på langløp. Solid firer i et knalltøft V75-løp på Biri sist, og en sugende siste 700 til overlegen seier i Bergen nest sist.

5 Conrads On Line er kjapp i vei, men har ikke kjempet som best i det siste, mens 1 Rembrandt November viste litt tegn til bedring etter mange skuffende løp sist.
Rangering V5-1A: A: 2 B: 4-3 C: 5-1 D: 7-6

V5-2A:
Et monteløp med ni hester til start og tilsynelatende svært stort skille på hestene. Vi tror tre hester er heldekk og setter hesten med minst penger på konto først, 3 Goal Pointer. Trener Gaute Lura har enda engang funnet en fin hest i Sverige, og selv om hesten ble disket i montedebuten for nettopp Caroline L.B. Morken, tror vi det går bedre i kveld. Nevnte Caroline kjørte Goal Pointer i et travløp sist torsdag i Bergen og kjenner nok hesten mye bedre nå.

4 Oakridge Starcraft møter billig selskap og har også fått tre løp i kroppen etter lang pause. Klar vinnerkandidat. 2 Delphis Lantern bør også duge i disse omgivelsene og er utstyrt med feltets beste rytter, Charlotte Steine.
Rangering V5-2A: A: 3 B: 4-2 C: 1-7-8-5-9-6

V5-4A/V5-1B:
Veldig fine betingelser for 2 H.G. Grid i dette løpet og V75-favoritten fra 26/3 skal ha en bra sjanse for å lede hele veien her dersom hoppa ikke tøyser fra start. Gjorde et flott seiersløp i årsdebuten nest sist og kan nok ned mot 31-tallet over denne distansen og da kan det bli tøft for tilleggshestene.

12 Sagina og 11 Hæve Alma jager begge fra 40 meter tillegg og har form. Sagina måtte strekke våpen for Hæve Alma på målstreken nest sist, men hadde trolig gjort revansje sist om hun hadde holdt seg til trav. Feilfritt er Sagina en het seierskandidat her. Det gjelder selvsagt også for 11 Hæve Alma som hentet 60 000 kroner skjærtorsdag etter både å ha vunnet kvalifisering og finale i Bjørgvinpokalen.

7 Lasken Kari skuffet kanskje en smule sist og har en tøffere oppgave nå enn i de foregående løpene. 5 Ull Vilde er bra på kapasitet, men galopperer titt og ofte.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 12-11-7-5 C: 6-8-1-10-4-9-13-15-3-14

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-5A/V5-2B:
Vi støter på omgangens største favoritt i den avsluttende avdelingen i V5A-spillet i form av 7 Gigant Nico. Men selv om Wiig-traveren møter forholdsvis enkel motstand, synes vi ikke Gigant Nico forsvarer sine drøye 80 prosent. Nest sist fikk Gigant Nico et spareløp innvendig og avsluttet hyggelig til tredje. Sist på Forus satt Gigant Nico i tredje utvendig underveis, gikk for full maning på siste bortre og Rune Wiig valgte å bli sittende. Ble tilsynelatende sittende fast i mål, men hadde Gigant Nico vært sprek hadde selvsagt Rune Wiig dradd i høyretommen på siste bortre. Vi setter ham først, men garderer.

Vi tror 2 Schuna Way inntar taktpinnen her og den elleve år gamle hoppa har form, men har blitt veldig offensivt kjørt i det siste. Vel i tet og dersom Tengsareid får dempe litt underveis, kan det holde helt hjem. 3 Lukas Elholm spurtet flott fra lederryggen sist, og vaker på en seier. Fra spor tre kan det bli et økonomisk opplegg her. 8 Super Charming kommer tilbake etter to måneders pause. Åttendespor var nok ikke det Odd Storetvedt ønsket seg, men det er fin kapasitet i denne Super News-sønnen.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 2-3-8 C: 5-4-10-9-1-12-6

V5-4B:
Hadde vi vært sikre på formen til 6 Fronskrema kunne det vært en bankerkandidat i dette løpet. Men Fronskrema har ikke vært helt på alerten i sine siste starter, og selv om både motstand og distanse er riktig i kveld nøyer vi oss med vinnertipset. 1 Gjerde Åsar tok en svært sjelden seier tredje sist, og har vært svært uheldig i sine to siste starter. Satt bom fast over mål sist og så sprek ut. Fra førstespor blir det fint opplegg uansett i kveld.

5 Søndre Prinsen vant ikke løp på 29 starter i fjor, men kan ikke få en mye bedre oppgave enn dette. Måtte riktignok slippe Kjenner Tor fra lederryggen i årsdebuten, men går ned en klasse i kveld og kan få smygløpet sitt også her. 9 Drav Siss er på gang, utstyres med Svein Ove Wassberg, men sprint og opp en klasse gjør at oppgaven ser vel tøff ut i kveld.
Rangering V5-4B: A: 6 B: 1-5 C: 9-4-3-2-8 D: 7

V5-5B:
10 Askens Fuji har utviklet seg flott i regi Åsbjørn Tengsareid og etter to strake seiersløp gjorde hesten et nytt flott løp sist etter et tøft løp underveis. 20 meter tillegg i kveld, men strekhestene ser ikke veldig sterke ut og vi har bra tro på en ny seier til Askens Fuji.

Ove Wassberg presenterte en fin nykommer sist i form av 8 Pomordo Gubi og fireårshoppa slo nevnte Askens Fuji i det løpet (dog med et mer passende løpsopplegg). Klart motbud til vår favoritt. 2 Peter Plys trodde vi litt på sist, men nok engang endte det i en ødeleggende startgalopp. Peter Plys har uten tvil kapasitet til å legge dette feltet på rygg og er løpets helt naturlige outsider.

Troubador G.T er trolig hesten med størst kapasitet i dette feltet. Fireåringen kommer nå ut etter lang pause og har dyktige Olav R. Flatekvål fått skikk på Rosemont Principal-sønnen kan det være snakk om en klink vinner. Fin klasse er det også på 5 Pearl Harbour D, men med eieren selv i sulkyen blir det tyngre.
Rangering V5-5B: A: 10 B: 8-2-6 C: 5-1-11-3-4-7-9