Sjokoladevinner på Momarken

Foto: hesteguiden.com

Vi klemmer til med et spenstig tredjevalg som banker i to rebuser som kan gå mot storutbetaling på Momarken i Østfold i kveld! Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi synes i hvert fall at det på forhånd ser ut til at det er en rekke løp det kan dukke opp noen overraskene vinnere på Momarken i kveld, og vi satser meget friskt med banker på et tredjevalg i spillet. Da ser det unektelig spennende ut, og vi er ikke det minste i tvil om av 7 Zara Hegero i V5A-4/V5B-1 stiller til start med solide vinnersjanser.

Hoppet seg vekk i et veldig tøft V75-løp i Sverige i den siste starten, og forut for den starten avsluttet 7-årshoppa helt greit til slutt (ble en kronglete startside for Andersson-traveren den gangen) i et V75-løp på landets hovedbane, uten å få premie på 28.8 over en sprint (således neppe noe i veien med formen).

I kveld blir Järvsöfaks-datteren mildt sagt kraftig kuskeforsterket med Gunnar Austevoll, og når vi har innsatsen til sølv på sterke 27.1 over aktuell distanse sist hun gjestet dagens arena (25. oktober i fjor) fortsatt friskt i minne, kan vi ikke skjønne annet enn at vår friske banker for dagen skal han en solid vinnersjanse, i et løp som dette.

Spant til tet fra spor fire bak bilen i en luftig 24-åpningen på løpet den gangen (og hun virket da dønn stabil bak bilen, noe hun ikke er på voltestart), men kort føre mål måtte hun gi tapt for gode Gylden Kongen til slutt den gangen (møter ikke hester av slikt kaliber i kveld).

Når hun satte sin volterekord på 26.3 vant hun med 30 meter, og det sier sitt om kapasiteten på denne hoppa. Vi snakker da om en 22-prosenter i spillet i begge rebusene, og i to V5-spilll hvor favorittene i de fleste løpene henger i en tynn tråd etter vårt skjønn, lar vi det stå til.

Vår rangering: A: 7 B: 3-5-10-8 C: 2-1-4-6

V5A-1, 2140 meter autostart
Vi synes at fem hester hever seg klart over mengden i dette varmblodsløpet som innleder denne rebusen, og vi står på dem på samtlige spilleforslag.

Best på kapasitet er trolig 4 Bad Boy, men formen etter lang pause er litt uviss. 4-åringen viste veldig fine takter ved fjerdeplassen på 16.8 full vei med innlagt galopp i den fjerde siste starten på Bjerke, og dette lignet en type som kan utvikle seg til å bli en bra hest på sikt (og mot ikke alt for skarp motstand i kveld, tror vi på en topp vinnersjanse).

Innledet karrieren lovende med hhv sølv og seier har 5 Mamie`s Clover gjort, og selskapet i kveld er ikke verre enn at 4-åringen kan legge på til sin andre strake triumf. Det er intet å usette på kapasiteten til 7 Sheistheonly One, og med litt flyt på veien fra et litt sjanseartet spor, bør Midtfjeld-traveren være seiersaktuell (gikk fine løp hele veien før hun skuffet litt i den siste starten).

Det bør også duoen 2 Saturday Speed og 10 Bartali være, uten at det er snakk om noen kanoner, men formen er fin på dem begge. Vi synes at førstnevnte avsluttet positivt til slutt etter litt strul på veien i den siste starten (og sporet er perfekt i kveld), mens sistnevnte ser ut til å utvikle seg flott (vært på trippelen i de tre siste løpene). Sistnevnte er seig til å holde farten oppe hele veien inn i mål, og det kommer man langt på i et løp som dette.

Vår rangering: A: 4 B: 5-7-2-10 C: 8-1-9-6-3-11-12

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-2, 1640 meter autostart
Et litt uggent sprintløp for kaldblodshester venter oss i den andre avdelingen, og på vårt største spilleforslag tyr vi til veldig bred grdering (vi stryker kun 1 Lørje Sjefen og svært usikre 6 Juvel Svarten der).

I en feilfri utgave (ikke helt stø på beina) sitter 4 Øyjann mer eller mindre i teten direkte, og på en god dag leder da 10-åringen fort rundt om. Solide innsatser til sølv i de to siste startene, og i den siste starten gikk Øyhaugen-traveren fine 29.5 over aktuell distanse. Dog alt for ofte vist seg å være litt ”bløt” siste 100, og da er ikke dagens lange oppløp noen fordel i så måte.

Da må vi gardere, og med uforandret fin form skal 8 Skjebringen være tidlig aktuell ved favoritfall. Fikk maks som fjerde på 30.0 over aktuell distanse i den siste starten (og var da klart slått av favoritten), men 6-åringen skal uansett være snakk om en av de bedre i dette løpet.

Det skal også 9 Spikspretten være, og ved hjelp av dagens startmetode (auto) taper etter alt å dømme ikke Antonsen-traveren alt for mye innledningsvis (noe han gjorde på voltestart i den siste starten). Avsluttet helt greit til tredje på 31.6 over en sprint i den siste starten, og dersom 7-åringen er på skuddhold ut i oppløpet, tror vi på en topp vinnersjanse.

Vår rangering: A: 4 B: 8-9 C: 10-7-5-3-6-1

V5A-3, 2140 meter autostart
Stallfolket skal i ilden i dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen, og vi synes at kvaliteten på de fleste av deltagerne i dette løpet er svært god. Vi finner hele seks vinnerkandidater, men fremst setter vi 3 Constantin W.

5-åringen tok en høyst fortjent seier på fine 16.1 full vei i den siste starten (etter å gått en rekke sterke løp forut for den starten uten å ha hatt den helt rette flyten), og dersom Holm-traveren takler de litt ugne svingene på dagens arena (som vi er litt usikre på om han gjør), ja så skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

I et overpacet oppgjør i den siste starten speedet 1 J.J. Funkies inn til en fin seier på 14.8 over en sprint, men 5-åringen er av den variable sorten (og da synes vi ikke at det skal være snakk om en storfavoritt). Kan neppe forsvare sitt innerspor, men i et lite felt bør det kunne løse seg greit (og på sitt beste er det selvsagt snakk om en opplagt vinnerkandidat).

Går til mål så det suser gjør 5 Sunray Shadow hver gang, og ny kusk Mette Fløttum har det med å sjokke på Momarken. Avsluttet helt greit etter litt strul på veien i et relativt tøft V75-løp i den siste starten uten å få premie, og vi synes at 6-årshoppa er veldig lite spilt med sine 13 % denne gangen.

Vant et V75-løp i den tredje siste starten på 17.0 full vei gjorde 7 Ante (varierer dog veldig i prestasjonene som alle hestene til Tom Horpestad gjør), og på en god dag i en feilfri utgave, tror vi ikke at 5-åringen er noe dårligere enn de andre. Helt borte er heller ikke duoen 2 Scoreandevileye og 9 Fidilo, og begge får en plass på vårt største spilleforslag.

Vår rangering: A: 3 B: 1-5-7 C: 9-2-8-6-4

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Stjernene glimrer med sitt fravær i dette sprintløpet for varmblodshester (svak kvalitet på deltagerne), og vi kan fort få en vinner litt på kanten (vi stryker kun normalt sjanseløse 2 Lindys Starfighter på våre største spilleforslag).

Forutsetningene er veldig fine for 4 Chevy Man denne gangen, og vi mener at Dybdahl-traveren skal være av de bedre i dette løpet. Gikk to fine sprintløp forut for den siste starten, og mot ikke alt for skarp motstand bør det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Toer var 5 Hot Super Line på 16.8 over en sprint i den siste starten, og vi tror den speedige Liseter-traveren kjemper i fremste rekke på ny, med rett reise underveis (kan ikke gjøre for mye selv).

Av de bedre skal 6 Diamant Håleryd være (ser dog ikke ut til å være helt enkel å vinne løp med), mens 1 Philadelphia Love får stå som en stor outsider fra et fint spor (fartsressursene er fine der i gården). Fortsetter å skuffe gjør 3 Silva Star Nevele, men vi tør ikke å slippe Antonsen-traveren helt enda (skal etter sigende stadig trene fint).

Vår rangering: A: 4 B: 5-6-1-3 C: 8-9-7 D: 2

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5B-3, 2140 meter voltestart
Et ruglete løp for kaldblodshester i lavt grunnlag venter oss i den tredje avdelingen av B-spillet, og vi kan fort få en smell. Løpet er ikke helt enkelt å vurdere, og på vårt store system får vi plass til hele ni hester.

Vi synes at 8 Bertekongen har vært positiv så langt (innledet karrieren med to sølv), og 4-åringen kan fort klatre øverst på pallen denne gangen. Virker til å være av den sterke sorten, og da taler dagens lange oppløp til Moe Odin-sønnens fordel.

Det er intet å utsette på kapasiteten til 9 Pondus (gikk et sterkt prøveløp på 33.5 full vei i oktober i fjor), og 6-åringen er snakk om en stor outsider etter lang pause. Vant greit på 37.0 full vei i den påfølgende starten etter prøveløpet før han var svak i den siste starten før hvilen, men i følge kusken har Linstad-traveren sett fin ut i trening forut for kveldens dyst.

10 Viktor K. skjønte nok ikke helt hva travløp gikk ut på i den siste starten (gikk i rykk og napp), men Vik-traveren vant allikevel lett til slutt på enkle 38.4 full vei. Vi synes det så ut til at 4-åringen hadde store fartsressurser inne, og det var snakk om en fin type (trolig klar for å gå veldig mye fortere enn det han gjorde i debuten).

Etter det siste løpet å dømme til duoen 1 Åser Frøy og 2 Gran Balder skal de to være omtrent jevngode (og da er kryssforskjellen med hhv 67 % og 7 % helt vill etter vårt skjønn), og begge skal være tidlig aktuelle i feilfrie utgaver fra strek.

Det ble galopp for førstnevnte litt etter start i tet i den siste starten, og siden gikk 4-åringen en flott sisterunde til tredje på 35.6 full vei. Sistnevnte var tredje til ut i oppløpet i det samme løpet, før en galopp skrinla planene om en fremskutt plassering (og vi synes 5-åringen lignet en type som kan bli bra på sikt).

Vår rangering: A: 8 B: 9-10-1-2-7-12 C: 4-5-6-11-3

V5B-4, 2140 meter autostart
Vi har et kaldblodsløp i relativt høyt grunnlag å forholde oss til i den fjerde avdelinen i B-spillet, og vi synes det er dunkel form på de aller fleste av deltagerne. Vi kan da fort få en smell, og på vårt store system får vi plass til hele syv hester (fire hester hever seg dog litt over mengden).

Det er selvsagt veldig spennende når svært kapable 6 Kolbu Kasper dukker opp i regi Sigbjørn Kolnes, og treningsrapportene forut for kveldens dyst er positive. Selskapet er ikke verre enn at 7-åringen kan være snakk om en vinner direkte, men vi vil gjerne se at Lome Elden-sønnen fungerer skikkelig i et løp (noe han ikke har gjort på aldri så lenge), før vi setter hele budsjettet på ham.

Vi tror at 2 Faste Hellin inntar føringen i løpet, og selv om en kjapp sprint hadde vært å foretrekke for 10-åringen (vant dog på 28.5 full vei i den fjerde siste starten), ser vi ikke helt bort i fra at han kan holde dagens relativt svake konkurrenter bak seg på full vei. Formen etter litt pause er litt uviss, men trener Erik Killingmo har ikke for vane å sende hester til start som ikke er vel forbredt.

Det ble galopp for 8 Remsvarten første gangen ut etter lang pause, men i en feiflri utgave i kveld skal 8-åringen være av de bedre i dette løpet (litt for lite spilt med sine 8 %). Så ganske fin ut i varmingen forut for den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt. Forbedret med løp i kroppen etter litt pause er trolig også 4 Idbalder, og 10-åringen skal være tidlig aktuell i et løp som dette.

Vår rangering: A: 6 B: 2-8-4 C: 1-3-7-5-9-10

V5B-5, 2140 meter autostart
Et flott varmblodsløp avslutter denne rebusen, og vi synes at fire hester hever seg litt over mengden (på vårt største spilleforslag får vi dog plass til hele åtte hester). Piler til tet gjør 3 Keiko N., men Michelsen-traveren skal ikke sitte i tet på full vei.

Da tror vi at 2 Lincoln Frontline kan være den som kan få overta teten ut av den første svingen, og da ser vi ikke helt bort i fra at Gundersen-traveren kan lede et slikt løp rundt om.

8-åringen fikk ikke premie mot Yumbo Yob & Co (og da er det klart enklere i mot i kveld) i den siste starten etter lang pause, men løp i kroppen har normalt gjort godt. Trives helt fortreffelig på dagens arena (vunnet de to siste løpene han har startet her), og vi synes at vårt drag i løpet er vel lite spilt med sine 11 % denne gangen.

Overflydd ned startsiden blir storfavoritten 1 Gatlin Bob (sitter trolig i tredje innvendig ut av den første svingen), og da må det løse seg underveis for at 6-åringen skal kunne gå helt til topps. Vunnet tre av de fem siste startene han har vært ute i, men formen etter litt pause er uviss. Svak i den siste starten, og med dagens forutsetninger synes vi Ivarsson-traveren har blitt vel stor favoritt med sine 76 %

Et flott løp til fjerde på 15.4 over en sprint bak Shaman Star M. & Co i et V75-løp i den siste starten gikk 11 American Rock (latterlig lite spilt med sine 5 %) på en upassende kort distanse, og med løp i kroppen etter litt pause er normalt ikke 9-åringen noe dårligere til kveldens dyst. Det passer da også langt bedre med dagens distanse, og med litt tempo på løpet tror vi at Liseter-traveren blir tung å stå i mot til slutt.

Det har blitt litt feil for 5 Brave Boy nå på slutten, men sist Holm-traveren gjestet dagens arena var han en totalt overlegen vinner på 15.4 over aktuell distanse (og vi ser ikke helt bort i fra at 6-åringen gjentar den bedriften med klaff på løpet).

Vår rangering: A: 2 B: 1-11-5 C: 4-7-3-9-8-6-10

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 150, 400 og 1680 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 140, 560 og 1710 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.30 (løp 2-6)
V5B kl. 19.40 (løp 5-9)
DD kl. 20.40 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.